Widok

STARAJĄCE SIĘ ... PO 30-TCE ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie kobiety po 30-tce starające się o dziecko i zapraszam do rozmowy!
Ja mam 34 lata i dopiero zaczęłam starania,a jak u Was?
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to jest nas całkiem sporo:))

Ja starać sie już nie będę, myślę, że chciałabym przed 40-tką wyciagnąć nogi i ogrzać dupsko na ciepłym piasku z dziećmi, które pożegnają już pieluszki;))
Fajnie! Ja to chyba o tym dopiero pomyślę koło 50 ;),jak uda się z dzidzią przed 40! :)
Czarna,w takim razie życzę Tobie i każdej z nas szybkiego "zafasolkowania"! ;)
dziekuje i na wzajem;)))
Trzymam kciuki:) Oby poszło tak sprawnie jak mi:)
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie - znacie może dobrego,sprawdzonego ginekologa-położnika najlepiej z Gdyni?
Zapomniałam dodać,żeby najlepiej jeszcze miał w gabinecie USG.
Podłanczam sie pod pytanie Siwy34.
Ja chodzę do dr Piskulaka - moim zdaniem jest ok. Pierwsze dziecko urodziłam jak miałam 31 lat (ciążę znosiłam super, do pracy chodziłam do 9 m-ca), drugie planujemy w przyszłym roku - będę miała 34 lata i jak na razie nie mam żadnych obaw związanych z późnym? macierzyństwem. A trzecie - planujemy tak około 40.
A ja do piskulaka chodzilam i musialam zrezygnowac, plamilam w 2 ciazy(pierwsza poronilam) i jak dzwonilam i opisalam problem to kazal mi przyjsc na wizyte i tak co tydzien, wizyta 100zl i tylko sprawdzal czy plod zywy, czasem bylam w gabinecie raptem 3 minuty, po 4 takich wizytach zrezygnowalam z niego, poszlam do innego lekarza a ten od raz znalazl powod plamienia-krwiaka, dostalam dphaston i teraz jestem juz w 14 tyg. ciazy
To moja historia, kazdy powinien trafic na swojego lekarza , moja kolezanka do niego chodzi i bardzo sobie go chwali ale ona przechodzi ciaze bezproblemowo i bez objawowo
Ciąży u niego nie prowadziłam (mieszkałam wcześniej w Tczewie i tam miałam lekarza) ale jak zamieszkałam w Gdyni to wybrałam jego i jak na razie jestem zadowolona (miałam problemy ginekologiczne). Słyszałam na jego temat dwie różne, skrajne opinie. Zobaczymy jak poprowadzi ciążę.
Dzięki dziewczyny! Może któraś ma jeszcze jakieś propozycje?
Słyszałam,że dr, Pilarska jest dobra,ale ciężko się do Niej dostać na NFZ i prywatnie.
Chciałabym już mieć stałego lekarza,bo od zeszłego roku caly czas szukam. :(
Ilka,gratuluję odwagi i życzę udanych starań! :)
Witajcie dziewczyny,

ja mam 31 lat i pierwsza ciążę poroniłam w 10tc. Później nie chciałam ryzykować, gdyż byłam u lekarki, która trochę podchodziła do sprawy bezoobowo. Wybór lekarza, to sprawa bardzo indywidualna i należy dobrać takiego gina, który będzie odpowiadał naszym oczekiwaniom - ja po zabiegu w czerwcu zdecydowalam sie na zmiane gina.

Po rozpoznaniu między znajomymi, wybrałam dr Boćkowskiego, na początku jest trudno do niego się dostać nawet na prywatną wizytę ale później nie ma problemu. Prowadzę u niego moją ciążę i jestem bardzo zadowolona - konkretne odpowiedzi, konkretne badania, usg w gabinecie, zawsze dostępny pod telefonem, bardzo dobre podejście do pacjentki ze specyficznym poczuciem humoru, które mi akurat bardzo odpowiada.
w Gdyni jest nowa klinika Gameta - tam jest czworo dobrych specjalistów :)
Askomcio,
dużo słyszałam o doktorze Boćkowskim, i chciałabym się do niego zapisać, czy masz może kontakt do niego na komórkę?
Wiem że od marca ma otwarty gabinet na Wrocławskiej ale nie wiem dokładnie gdzie.
jeśli mogę Cię prosić o kontakt na maila: madalienka77@gmail.com
Pozdrawiam serdecznie :)
Pilarskiej nie polecam, ale moja ciotka, rodziła pierwsze dziecko mając 36 lat i była pod opieką dr. Chmielewskiego, tu jakieś namiary ale nie wiem czy aktualne, facet jest rewelacyjnie dokładny, przyjmuje na placu kaszubskim.

po rożnych przebojach z nadgorliwymi i olewającymi ginekolożkami, wmawiającymi mi różne guzy itp, wysyłające mnie pod nóż bez dokładnych badań na bazie źle zrobionego usg i markerów (głuchowska z Evi-medu np) które wykrywały u mnie juz wszystko byle mnie zmusić do szybkiego zachodzenia w ciąże + ciągłe naciski w tym temacie - czego nie rozumiem, trafiłam do p. Chmielewskiego i jest ok, polecam

http://www.piotrchmielewski.ginweb.pl/
Chaberku a ile kosztuje wizyta u Chmielewskiego?wiesz moze czy on pracuje tez w jakims szpitalu?
Dzięki karolinka29!
Czytałam o nich Wasze wypowiedzi na forum i faktycznie na ogół są pochlebne.
W sumie mieszkam niedaleko Gamety,więc miałabym fajnie,bo blisko!

Wiesz może,czy bez problemu można się do nich dostać,jako nowa?
myślę że bez problemu, ja jestem I raz w gamecie u dr. Czecha i mogłam mieć wizytę w ciągu 1 dnia, ale że mi było za szybko to poprosiłam za niecały tydzień i nie było problemu :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry