Widok

STARAJĄCE SIĘ ... PO 30-TCE ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie kobiety po 30-tce starające się o dziecko i zapraszam do rozmowy!
Ja mam 34 lata i dopiero zaczęłam starania,a jak u Was?
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fajnie, życze owocnych starań :-) sama jestem dośc pózną mamą bo urodziłam kilka m-cy przed 30 -tką tak jakoś długo nie mogliśmy się zdecydowac :-)
Dziękuję i gratuluję maluszka!
Ja raz już byłam w ciąży 3 lata temu i w 5 miesiącu poroniłam.Niestety nie wykryto przyczyn i teraz dopiero zdecydowałam się na kolejną próbę.
Ja urodziłam córeczkę w 2008, miałam 32 lata. Teraz mam termin na sierpień (34 lata).
ja urodziłam 1 córke miałam 31 lat, teraz jesienia przyjdzie na świat drugie a ja będe mieć 33 lata.
ja mam 33 lata, staramy sie od czterech, ale w tym roku obstawiam, że będę w ciąży! :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratuluję dziewczyny!
A już myślałam,że tylko ja tak późno zdecydowalam się na dzieciątko!
Karolinka29 trzymam mocno kciuki za Ciebie,żeby w końcu się udało!
Podczytywałam Ciebie już wcześniej na "starających się",więc wiem o co chodzi.Współczuję,ale mam nadzieję,że ten rok będzie dla Was owocny!
Aga,robiłaś jakieś dodatkowe badania zanim zaczęłaś starać się o drugą dzidzię?
Zastanawiam się,czy może powinnam zrobić takowe zanim zajdę w ciążę. Powinno być wszystko ok i od dłuższego czasu biorę kwas foliowy.W styczniu byłam u gina na badaniu ogólnym i usg jajników i macicy i ze strony ginekologicznej podobno jest ok.
będac juz w ciąży mogą ci zaproponowac przeprowadzenie badań genetycznych bo proponują je kobietom które wkraczają w 35 rok życia i pewnie to zrobią zwłaszcza, że poprzednią ciąże straciłaś ...
Wiem i też obawiam się tych badań inwazyjnych,bo nie chcę stracić kolejnego dzieciątka! Co prawda,niby małe jest prawdopodobieństwo poronienia po takich badaniach,ale jednak jest. :(
Rozumiem,że mówisz o amniopunkcji (czy coś takiego)?
amniopunkcji bym nie robiła tylko badania z krwi - amnio robilabym tylko wtedy gdy niejasne byłyby wyniki z krwi ..jesli byłyby dobre to amnio sobie daruj nie ma powodów ryzykowć .
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 32. Teraz (34 l.) intensywnie myślimy o drugim :)
Szczerze, jakbym mogła cofnąć czas zaczęłabym starania wcześniej. Z zajściem w ciążę nie miałam problemów, ale ciążę ledwo przeżyłam, powinnam zrobić dłuższą przerwę zanim zajdę w drugą ciążę, ale mój wiek mnie pogania.
Dokładnie tak!
Zapomniałam,że można zrobić też z krwi takie badanie. :)
Dzięki!
Wiem,że wiele kobiet w tym wieku rodzi zdrowe dzieci,ale mimo wszystko zaczynam się trochę niepokoić i mieć wyrzuty sumienia,że jednak zdecydowałam się tak późno na ciążę.
No właśnie - to jest to! Mnie wiek też już pogania i żałuję,że wcześniej nie zdecydowałam się na ciążę!
Doskonale Cię rozumiem "mamo synka"!
Mogę zapytać, dlaczego ciążę ledwo przeżyłaś? Coś się działo niedobrego?
Zespół Hellp :(
moja kuzyka ma 35 lat aktualnie w ciąży z pierwszym dzieckiem ( wcześniejsze ciąże były ale się nie udało) robiła takie badania genetyczne z krwi - wszystko jest ok , nosi zdrowego synka - tyle że ciąża z problemami i ma nakaz lezenia bo szyjka zbyt krótka i synek pcha się na świat a to jeszcze nie czas.
Dobre - Zespół Hellp ;)
Coś w tym jest :)
Problemy z ciążą może mieć kobieta w każdym wieku, tylko nam oprócz zmartwień z ciążą tyka głośno zagar. Oczywiście nie każda ciąża po 30-tce musi być z problemami i tego trzeba się trzymać.
Siwa34 nie wiem z czego się tak cieszysz. To bardzo poważna choroba, mogąca doprowadzić do śmierci matki i dziecka. Hellp to skrót od anglojęzycznej zazwy tej choroby, oczywiście mało znanej u nas.
no znam tez taka mamę która urodziła corkę w wieku 37 lat a ciąza była bez problemów choć poprzednie kilka razy poroniła. Tak więc nie nalezy się martwic na zapas oczywiście.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry