Widok

STARAJĄCE SIĘ ... PO 30-TCE ;)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie kobiety po 30-tce starające się o dziecko i zapraszam do rozmowy!
Ja mam 34 lata i dopiero zaczęłam starania,a jak u Was?
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To tak,jak u mnie - tyle,że objawy jak tuż przed okresem mam tylko czasami,a nie cały czas.Natomiast ból piersi jest ciągły i od tygodnia temperatura 37 - 37,4,ale wyczytalam gdzieś,że normalnie po owu taka podwyższona tempka ma prawo utrzymywać się do następnej @,więc już sama nie wiem.
Oj,jak bym chciała,żeby to była ciąża!
Ja mialam podobne ,najbardziej odczuwalam bol piersi(ciagly) a testowalam bo szlam na wesele brata i widzialam z beda toasty i szalone tance, no i bol brzucha na okres a co szlam do wc to tam cisza byla i czysta wkladka
Na betę chyba jeszcze za wcześnie. :(
Poczekam jeszcze tydzień (chociaż najgorsze jest to czekanie!) i zrobię test,albo pójdę na betę.
Ciekawa tylko jestem,czy któraś miała podobne objawy jeszcze przed @ i okazało się,że jednak to ciąża?
sylwia781122,SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA ŻYCZĘ I GRATULUJĘ!
a moze idz na bete? wiem ze mozna juz po 14 dniach od owu(tak mi sie wydaje)lub jezeli zdolasz wytrzymaj do dnia miesiaczki i wtedy zrob test, ja robilam tydzien i 4 dni przed @ i wynik negatywny a jak w dniu @ to juz 2 kreski, co prawda ta 2 slabiutka ale jak mowi moj gin. nie wazny kolor wazne ze jest
Oj cichutko tu u nas,a w bliźniaczym wątku tyle się dzieje!
Chyba po prostu jest dużo mniej starających się po 30-tce? ;)
Dziewczynki,jak tam u Was?
Ja 8 kwietnia powinnam dostać @,ale że ostatnio mam cykle od 25 do 28 dni,a ostatnią owu miałam 10dc i często były przytulanki,to jest szansa,że może nie dostanę tej wstrętnej @.
Nie chce się nakrecać,ale od jakiegoś tygodnia z przerwami kłują mnie jajniki i chwilami czuję się,jak tuż przed @ i ciągle pobolewają mnie piresi.Parę dni temu miałam nudności i zawroty głowy.Poza tym nie mam apetytu,ale zaczęłam jeść kolację,której nigdy nie jadłam.
To dopiero 10 dni po owu,więc chyba trochę za wcześnie na jakieś objawy i testy.
A co Wy o tym myślicie? ;)
Witam wszystkie staraczki!
Jak po weekendzie?
Może któraś już coś przeczuwa i będzie robić teścik ciążowy? ;)
Powodzenia i miłego dnia!
Up..... :)
Po laparo też nie od razu jest różowo ale zdecydowanie lepiej niż po cięciu. Ja przez około 2 tygodnie byłam mocno obolała. Ale z dnia na dzień było coraz lepiej. Szybko też organizm wrócił na swoje tory i po jakiś 3 tygodniach dostałam okres więc teoretycznie po około 1 miesiącu można już było działać z dzidzią:) Ja bym jednak nie radziła tak szybko zachodzić w ciąże bo jednak blizny muszą się zagoić.
Tak jak pisałam ja miałam w lipcu laparo, w październiku zaszłam w ciąże i teraz przy powiększającym się brzuchu (teraz jestem w 6 miesiącu ciąży) widać że pępek (przez pępek wpuszczą kamerę) nie do końca jest ładnie zrośnięty. Tragedii nie ma ale nie wygląda najładniej. Nie wiadomo jakby się zachował jakby wczesniej zaczął być rozciągany.

Ale uszy do góry dziewczyny!!! Będzie dobrze!!!

Dziekuję "nie mama".
Rozumiem Twoje obawy.
Lekarze swoje,a my swoje - uważam,że powinnyśmy być przede wszystkim przygotowane psychicznie i fizycznie na następną ciążę po takich przeżyciach,a nie dzialać wtedy,kiedy lekarze mówią.
U mnie też nie było dobrze widać torbieli na usg ciążowym (pierwszym i połówkowym),ale po utracie pokazałam te zdjęcia innym gin. i jednoznacznie stwierdzili,że jest i to mogło być przyczyną lub jedną z przyczyn utraty synka.Innych przyczyn nie odnaleziono nawet przy badaniu histopatologicznym popłodu i w czasie badań zalecanych mi po ciąży.
Jeśli mialabyś robione laparo,to może faktycznie możecie prawie od razu zacząć się starać,ale mi kazano odczekać aż wszystko w środku mi się zagoi,bo byłam cięta,jak przy cesarce.
Kochana,skonsultuj się jeszcze z innym lekarzem,a jak chcesz,to mogę dać Tobie namiary do ordynatora gin. w Gdyni dr. Ciepłucha,który zajął sie mną podczas operacji i po.
Chociaz czytałam na forum trochę niepochlebnych opinii o Nim,ale ja jestem bardzo zadowolona z Niego i Jego podejścia do pacjentek.
Siwa34 b.mi przykro ze straciłas dziecko, nie wiedziałam. Ja tez jak juz pisałam miałam torbiel przed i w czasie ciąży, ale jak dziecko rosło to już nie było jej widać na usg wiec lekarka nie mogła też go zauważyć.. Ja jestem na zwolnieniu bo po śmierci małego nie dałabym rady od razu wrócić do pracy. Lekarz mi powiedział że od razu po zabiegu mam w ciążę zachodzić, nawet może mi na to receptę wypisać- oczywiście jak wszystko będzie zagojone, choć ja co zrozumiałe boję się.
Życze Ci powodzenia w staraniu o dziecko i dziekuję za info, skonsultuję się jeszcze z jednym lekarzem.
"nie mama",na razie staramy się drugi cykl,ale w styczniu byłam na usg jajników i podobno wszystko ok. Jajnik podczas operacji nie został naruszony i nie ma zrostów,więc jak na razie nie ma nic niepokojącego.
Ten torbiel mialam już w ciąży,ale lekarz prowadzący nic mi o nim nie powiedział,a ja nie miałam pojęcia,że coś się dzieje.Wówczas był niewielki ok. 2,5 cm. i być może (po konsultacji z innymi lekarzami) mógł mieć jakiś wpływ na utratę mojej ciąży w 5 miesiącu.
Bywają przypadki,że w ciąży torbiele pod wpływem hormonów wchłaniają się samoistnie,ale ja bym w Twoim przypadku nie ryzykowala i od razu zdecydowała się na zabieg.
Po operacji miałam 4 tyg. zwolnienia lek.,wszystko pięknie się goiło i już po 4 miesiącach mogłam zacząć się starać o kolejną ciążę,ale nie byłam jeszcze na to gotowa.
"siwa34" przepraszam że pytam, ale jak długo staracie się o maleństwo, czy nie ma na to wpływu przebyta operacja? Pewnie bym sie jej poddała bez namysłu gdyby moje dziecko zyło, a tak mam dylemat że później jak się starac będziemy to bedzie trudniej.
WIELKIE DZIĘKI! ;)
No to zycze, zeby nie zawiodla! Powodzenia!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
WOW,NO TO TYM BARDZIEJ GRATULUJĘ!!! ;)
SUPER!!!
FAKTYCZNIE "IRISH LUCK"! ;)
JA MAM FACETA POLAKA I ZOBACZYMY,CZY PRZY 2-GIM PODEJŚCIU NAM SIĘ UDAŁO,ALE DO TEGO MUSIMY JESZCZE POCZEKAĆ 2 TYGODNIE ( DO @),ALBO ZA TYDZIEŃ MOŻE PÓJDĘ NA BADANIE Z KRWI BETA-HCG I SIĘ WYJAŚNI. ;)
MAM JAKIEŚ TAKIE PRZECZUCIA,ŻE SIĘ UDAŁO,ALE ZOBACZYMY,CZY MOJA INTUICJA MNIE NIE ZAWODZI. ;)
Tak to nasza pierwsza ciaza i musze przyznac ze bardzo bobrze ja znosze. Co do staran to mielismy takiego farta, ze strzelilismy gola przy pierwszym podejsciu ;-) jak to my sie smiejemy "Irish luck" (moj maz jest irlandczykiem)...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
WOW,BARDZO SIĘ CIESZĘ I GRATULUJĘ "Ostola" Z CAŁEGO SERCA!!!
WITAMY W NASZYM WĄTKU! :)
JAK DŁUGO STARALIŚCIE SIĘ O DZIDZIUSIA?
JAK SIĘ CZUJESZ I JAK MALEŃSTWO?
TO TWOJA PIERWSZA CIĄŻA?
SZCZĘŚLIWEGO DONOSZENIA I ROZWIĄZANIA!!!
MIŁEGO DNIA!
No to dolaczam do Was szlowe trzydziectki. Wprawdzie juz nie starajaca sie a juz zafasolkowana. 32 lata na karku i w 17 tygodniu ciazy... No i juz sie nie moge doczekac porodu!
"nie mama",ja miałam najpierw 1 torbiel 7 cm.,który pod wpływem tabl. anty rozdzielił się na 2 torbiele 3 i 4 cm. i wszyscy gin.,u których sprawdzałam mówili to samo,że za duże już na laparo i trzeba ciąć powloki brzuszne,więc teraz wyglądam,jak po cesarce.
Przy operacji nie naruszyli mi jajnika,tylko wyłuszczyli torbiele.
Moim zdaniem powinnaś zdecydować sie na ten zabieg,bo faktycznie torbiele o takiej wielkości mogą ulec skręceniu lub pęknięciu (co jest jeszcze bardziej niebezpieczne!) i może dojść do kapalenia otrzewnej!
Mną opiekował się dr. Ciepłuch - ordynator gin. szpitala miejskiego w Gdyni.
Pozdrawiam w ten piękny,słoneczny i ciepły dzień!
Cześć staraczki! ;)
Chyba trochę za bardzo nakręcam się na ciążę,ale w tym miesiącu mam wszystko jakoś rozregulowane.
11.03 miałam @,17/18 były przytulanki, 21 prawdopodobnie owulka,a 20 i 21.03 śluz niby płodny,ale taki baaaardzo rzadki (prawie,jak woda),przeźroczysty i naprawdę było tego bardzo dużo (głównie po nocy i do południa).Teraz jest 15 dc,a od 2 dni pobolewają mnie piersi,podbrzusze,jajnik i czuję się tak,jak przed @.
Za wcześnie jeszcze na kolejną @ i na jakieś objawy ewentualnej ciąży.czy któraś miala kiedyś podobnie i co to może być?
Czy to już mogą być jakieś pierwsze oznaki ciąży?
Proszę poradzcie!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry