Widok
moja kuzyka ma 35 lat aktualnie w ciąży z pierwszym dzieckiem ( wcześniejsze ciąże były ale się nie udało) robiła takie badania genetyczne z krwi - wszystko jest ok , nosi zdrowego synka - tyle że ciąża z problemami i ma nakaz lezenia bo szyjka zbyt krótka i synek pcha się na świat a to jeszcze nie czas.
Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 32. Teraz (34 l.) intensywnie myślimy o drugim :)
Szczerze, jakbym mogła cofnąć czas zaczęłabym starania wcześniej. Z zajściem w ciążę nie miałam problemów, ale ciążę ledwo przeżyłam, powinnam zrobić dłuższą przerwę zanim zajdę w drugą ciążę, ale mój wiek mnie pogania.
Szczerze, jakbym mogła cofnąć czas zaczęłabym starania wcześniej. Z zajściem w ciążę nie miałam problemów, ale ciążę ledwo przeżyłam, powinnam zrobić dłuższą przerwę zanim zajdę w drugą ciążę, ale mój wiek mnie pogania.
Aga,robiłaś jakieś dodatkowe badania zanim zaczęłaś starać się o drugą dzidzię?
Zastanawiam się,czy może powinnam zrobić takowe zanim zajdę w ciążę. Powinno być wszystko ok i od dłuższego czasu biorę kwas foliowy.W styczniu byłam u gina na badaniu ogólnym i usg jajników i macicy i ze strony ginekologicznej podobno jest ok.
Zastanawiam się,czy może powinnam zrobić takowe zanim zajdę w ciążę. Powinno być wszystko ok i od dłuższego czasu biorę kwas foliowy.W styczniu byłam u gina na badaniu ogólnym i usg jajników i macicy i ze strony ginekologicznej podobno jest ok.