Widok

STARAJĄCE SIĘ XVIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, jak pisałam beta 360, zaczynam wierzyć, gadałam już z lekarzem. ale po 1,5 roku chyba mam więcej obaw niż przypuszczałam..
niemniej jednak Koleżanki - ogłaszam misję na majówki ;) i ciążowe fluidy niech będą z Wami :)
ps. pozwolicie że jeszcze trochę z Wami zostanę :)
"Życia nie oszukasz"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gratuluje, i kazda staraczka jest mile widziana...sama wchodzilam i kibicowalam, a teraz znow dolaczam ale bardzo niesmialo...moja imienniczko ;-)
kurcze bociany pracują jak szalone :)
gratki isa a obawy to normalne, teraz będą już do końca życia najpierw o ciążę, a potem aż do śmierci o dzieci :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Isa no cudnie kochana! :)
serdeczne uściski i gratulacje i życzenia mnóóóstwo zdrówka :*
ps. wiedziałam, że tak będzie ;)
A ja Wam, Dziewczyny, życzę, żeby ten wątek był bardzo krótki!!! :)

Isa, raz jeszcze gratuluję!!
Isa moje gratulacje!Czekam na kolejne wątki.
Dzięki dziewczyny.
ja teraz czekam na wątek mojej faworytki :)
no i pozostałych dziewczyn też :)
oby były jak najkrótsze!
"Życia nie oszukasz"
isa super gratulacje! :) niech ciąża przebiega prawidłowo i dobrego samopoczucia :)
gratulacje i spokojnych 9 miesięcy :)

No to oficjalnie jeszcze raz sle moje gratulacje ;) życze nudnych 9 miesięcy ;)

i odwiedzaj nas jak często tylko chcesz ;)
Dziekujemy za fluidki ;)
gratulacje:))))
Gratulacje!!! Wspaniała wiadomość! ;-)
isa, gratulacje serdeczne!!!!!
Jak fajnie , że kolejny wątek już się zaczął:))
Oby dalej szybko leciało:)
Gratulacje. Bardzo sie ciesze Isa. Mam nadzieje ze teraz Jadwisia twoja kolej na zakladanie watku
Kto testuje w najbliższym czasie ???
Komu mamy kibicowac :)

ja niestety nie ;/
mam pytanie ile dni po odstawieniu luteiny powinna przyjść @?
cos slyszalam o 3 dniach
Pieknie, pieknie, pieknie!!! Serdeczne gratulacje!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
no to dzisiaj mam 4 dzien po odstawieniu i @ nie ma:( Nie wiem co jest grane zawsze miałam max do 3 dnia @ a teraz nic, nawet nic mnie nie boli:( Testu nie robiłam bo sie boje....
No ja tak miałam i okazało się, że się udało ;-)). Rób test - co ma być to będzie!
agusek trzymamy mocno kciuki!!!!!!!!!!!!! testuj i daj znac :)
dzwoniłam do lekarki kazała z testem poczekac do soboty....

dziewczyny ja juz staram się 15 miesięcy i jakoś nie wierzę żeby się udało:(poczekam te kilka dni, pewnie mi się cos w organiźmie poprzestawiało:(
Aguseek trzymamy kciuki! ale by się nam wątek rozszalał :)

Walerka, no ja na Ciebie też liczę :)

Isa, jeśli się dobrze domyślam, kogo masz na myśli, to mam nadzieję, że faworytka Cię nie rozczaruje ;)) zresztą mam takową nadzieję dla każdej możliwej faworytki ;))
ja to już sie nie mogę doczekać kiedy ja zaczne znów starania po poronieniu a zostało jeszcze mi tylko kilka dni i zaczynamy z mężem ostre staranka :)) Ja po @ po luteinie dostałam 5 dnia i też sie martwiłam ze tak długo jej nie ma :PP Trzymajcie i za mnie kciuki :))
ja tez gratuluje i zycze duzo zdrowia i mamie i bobasowi a teraz czekam na szybkie zakonczenie watku i zalozenie nowego przez moja faworytke :) !
Ja się do Was oficjalnie przyłącze w lipcu :) Na razie jesteśmy na etapie badań, łykania foliku i robienia ze soba porzadku :) Jeszcze tylko musze isc po luteine bo walcze z plamieniami i w razie co, żeby nie było potem placzu....
Chcielismy spróbować na urlopie no i wyliczyłam sobe w jakim dniu cyklu bede i co? i okres. 1-2 dzień. Świetnie. Mam nadzieje ze sie pozmienia...
Znacie jakies sposoby na przyspieszenie@?
Isa gratulacje!, dobre nowiny od dlugostarających się napawają jeszcze większym optymizmem:))) Wszystkiego dobrego na najblizsze 9miesiecy.
Michalowa a ile dni od odstawienia luteiny robiłaś test?
ja po luteinie zawsze na 3 dzień (1 dzien spadku temperatur) miałam jak w banku godzina 16 okres :) więc ngdy do czasu testowania nie dotrwałam. także może coś jest w tym przedłużaniu.
ja-dwisia, bardzo dobrze myślisz co ja mam na myśli :)
dzięki dziewczyny jeszcze raz
komu teraz nadchodzi godzina zero? :)
"Życia nie oszukasz"
może ja....jesli do soboty nie dostanę @ to będę testować.....ale nie chce mi się wierzyć......jutro 5 dzień od odstawienia luteiny ...pewnie przyjdzie wredna @:(
isa a ty ile sie starałas? czy leczyłaś się ?jak wygladała twoja droga?
pewnie to co Ci aguseek powiem zabrzmi starym banałem :)
pół roku bez zabezpieczenia i nic, potem badanie i kolejno leczenie - prolaktyna i bromergon, progesteron i luteina, potem zbadaliśmy męża i podrasowaliśmy, potem clo i w 3cim cyklu z clo pregnyl i w tym cyklu się udało. i tak nam się zbiegło 1,5 roku mam nadzieję że moja radość będzie trwać :)
powiem Wam, że jak do clo dostałam pregnyl to się wściekłam. Nie odpuściłam tylko normalnie wpieniłam. Jak się teraz nie uda to mam to gdzieś, nie będę się wyginać i cudować i poprawiać co natura spieprzyła. no i co, wyrzucenie naturze niekompetencji podziałało ;)
a się rozpisałam ;)
"Życia nie oszukasz"
dzięki isa za twoją historię....

ja też właśnie pierwszy raz dostałam pregnyl i mialam 2 pęcherzyki 23 mm ....no i czekam.........

ale mam wykupione jeszcze pare szczepionek....chociaz bym chciała je odsprzedać wiedząc że sie udało.

u mnie jest jeszcze tak że biorę dostinex, clo, luteinę .....chciałabym zrobić badanie hsg ale nie mogę bo mam bakterie wiec sama nie wiem czy mam drożne i czy dobrze że się łudzę.....
no to chyba ja zakończyłam (odpukać odpukać) w momencie w którym Ty teraz jesteś. Miałam się szykować na czerwiec na hsg gdyby nie udało się tym razem, a lato - jesień inseminacja, lekarka nie ukrywała, że to bardziej niż prawdopodobne że tak będzie. narazie się udało. Jak umawiała się ze mną na wizytę to też nie gratulowała tylko powiedziała "3mam za was kciuki". ja też teraz 3mam za siebie ale i za Was laski :)
"Życia nie oszukasz"
Isa gratki i spokojnego oczekiwania na dzidzię.
hop hop bo spadłyśmy ;)
u mnie nadal nic 5 dzień od odstawienia luteiny...ale czekam cierpliwie z testowaniem do soboty.....oby nie przyszła @;(
Mocno trzymam kciukasy za Ciebie ;)
nie dziękuję, żeby nie zapeszyć......ale po takim czasie to ja do mojej obecnej sytuacji podchodzę bardzo sceptycznie......:(pewnie coś mi się w organiźmie przestawiło:(
Może tak tabletki na Ciebie działaja..ale dopóki @ nie przylezie jest nadzieja :)
Agussek, trzymaj się ciepło!!!
To i ja już oficjalnie gratuluję, życzę cudownej, zdrowej ciąży, dbaj o siebie i swój największy skarb!!
A sama nie bardzo wiem co robić.. wczoraj znów byłam na rozmowie o prace 2etap.. w przyszłym tyg ostateczny wynik.. jeśli dostane prace to nie wiem czy nie przerwać starań na jakis czas.. Mąż mówi żeby się nie przejmować i się starać, bo dziecko ważniejsze i co ma być to będzie.. ja jestem rozdarta bo bardzo chce dziecka i przy tym nie chce być kurą domowa.. a lata lecą.. niedługo 30..
aguseek, trzymam kciuki za pozytywną wiadomość! :)
ps. i zazdroszcze cierpliwości :P ja już bym zrobiła test ;-)
hihi Gabi ja też :)
Agusek jestem myslami z toba. ja mysle ze sobota to dobry dzien na testowanie bo wtedy mozna sie nacieszyc tym z mezem (albo pozbierac, ale badzmy dobrej mysli). daj nam znac i jak ktos napisal dopoki nie przyjdzie jest nadzieja. Isa nie znalam twojej historii - jest bardzo budujaca. a ja wogle spojrzalam na moje wykresy ostatnio i stwierdzilam ze tak z reka na sercu staralismy sie tylko 3 cykle, tyle ze zabralo to prawie rok od poronienia przez te moje 60cio dniowe cykle i potem regulacje tarczycy i wydaje sie cala wiecznosc.
a ja aguseek rozumiem doskonale :) trzymam kciuki, może może wiesz... - wysłałam ci maila-
Isa - bardzo gratuluję. Takich historii, jak Twoja - zakończonych pozytywnie - bardzo nam tutaj potrzeba. :)
mam pytanie. wiem ze po pozytywnym tescie owulacyjnym owulacja jest 24-36 godzin, a ile sie utrzymuje test owulacyjny po?
cholerka a myśmy mieli mieć jutro IUI i właśnie odebrałam najnowsze wyniki tarczycy i lipa, TSH spadło ładnie, do 0,5, ale FT4 nadal niskie, 13,9 (z 12,9). endokrynolog mówił, że przed IUI powinnam mieć ft4 w górnej granicy normy, więc nie wiem, czy jest sens podchodzić :(
ojej. mysle ze lekarz ci powie najlepiej. trzymaj sie jadwisia- musi zaswiecic slonce
ja nadal czekam do soboty...:/ brzuch boli cały czas ale @ jeszcze nie ma, pewnie jutro będzie. Dzisiaj 5 dzien od odstawienia luteiny, chciałabym aby sie juz wyjaśniło ale lekarka mówi ze czasami moze sie przedłyużyc przyjście @ od odstawienia luteiny wiec cierpliwie czekam ale jestem zmęczona tym czekaniem.

ja-dwisia nie pomogę bo nie wiem jakie wyniki są najlepsze do insmeinacji ale trzymam kciuki zebys mogła jednak mieć:)
no właśnie lekarz mi nie powie, w sensie nie gin, bo dr Czech powiedział, że on się na temat tarczycy nie wypowiada i że mam wrócić na IUI, jak wyreguluje mi hormony endokrynolog. szczerze mówiąc, byłam prawie pewna, że zwiększenie dawki euthyroxu do 100% da lepszy efekt :( dlatego się nastawiałam już na IUI...
no a do tego wszystkiego, może być lipa też z IUI w następnym cyklu, bo termin do endo mam na 7 czerwca dopiero, a wtedy to już za dużo się nie zdziała. a sama sobie nie będę przecież zwiększać dawki :(
*o 100%
a nie możesz wcześniej iść do tego endo?
on przyjmuje tylko raz w tygodniu, ale zawsze jak dzwoniłam był termin w ciągu 1-2 tygodni, a tym razem dopiero na czerwiec :(
wolałabym leczyć się cały czas u tego samego lekarza, a u niego innych terminów brak :(
Ja-dwisia = onet przestał działać. Ja nawet przy TSH 0,6 miałam FT4 na poziomie 14. Nigdy wyżej. Nie wiem czy zwiększenie dawki E. podwyższy FT4, ale myślę,że spadnie jeszcze bardziej TSH i wpadniesz w nadczynność (bezsenność, kołatania serca, potliwość, itp.). Ja bym już nie czekała.
Dr Skweres mówił jeszcze, że po zajściu w ciążę już nie bada się TSH, a tylko FT4.
ja-dwisia ja bym już raczej nie zwlekała. Jaką bierzesz dawke euthyroxu? bo ja 75 mg a ft4 mam na poziomie 12 ;/ nie moge wejsc wyzej podobnie jak makarena takze nie wiem czy tro coś zadziała.
A to prawda w ciazy przede wszystkim badam ft4.
dzięki Dziewczyny za rady.
ja biorę 50 mg.
a TSH mam teraz 0,5.
Makarena, ale dostałaś mojego maila?
Madziulka, a jeśli mogę dopytać, przed ciążą ile miałaś? i jaką dawkę euth. brałaś?
tsh mialam ok 3, a ft4 ok 11.
oj jadwisia to nie ciekawie...ale wszystko sie jakos da..może rzeczywiscie jeszczde poczekac z IUI jesli z wynikami wszystko nie gra
Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki. Ja z mężem staraliśmy się prawie 2 lata.Między czasie lekarz stwierdził u mnie zespół policystycznych jajników. Byłam załamana i pewna, że nie ma szans, nie uda nam się... i co i Filipek ma już pół roku. Cuda się zdarzają. Trzeba wierzyć :)
aaaaaaaaaa i nieśmiało chcę do was dołączyć :) myslimy o 2 dzidzi :)))))
dzięki Dziewczyny.

no może jednak można zaryzykować, choć powoli zaczynam mieć dość tego terminu, jest pełno przeszkód i ta była kolejną, dziś cały dzień się denerwowałam tymi wynikami i mam już wszystkiego dość. choć nie mam żadnej gwarancji, że za miesiąc będzie inaczej ;)
zobaczymy.
mi z kolei po hormonie spadlo tsh do 0.6 (z 3.2) a ft4 wzroslo pod gorna granice ale jadwisia moze taka twoja uroda, u mnie zajelo to 6 tygodni i z 50mg zjechalam do 36mg
Mnie zawsze zawodziły moje przeczucia. Jak miałam przy IUI wielką nadzieję, prawie pewność - to nic nie było. Jak podchodziłam do IUI bez przekonania, z maleńką tylko nadzieją, to ciąża była. Ja-dwisia - powodzenia. Trzymam kciuki.
I za Karolinkę też trzymam kciuki.
hejka ;)
Aga witamy w gronie starających ;)
Niech to grono zacznie sie juz zmniejszac ;))
ja w pon do lekarza zobaczymy co mi przepisze. A dzisiaj odbieram wyniki hormonów wrrr
no u mnie też jakieś "jaja" po raz piewrszy w życiu spóźnia mi się @ i to cztery dni! test negatywny; IUI przepadnie pewnie w tym miesiącu - lipa
Oj dziewczyny, kurcze! No tak to jest, że musi się wszystko komplikować.
Ja-dwisiu, ja bym na Twoim miejscy podchodziła do IUI. Widocznei taka uroda twojej tarczycy ;-). A czasem tak jest, że jak się nie nastawia na pozytywny efekt (ja tak miałam), to się udaje. Kto nie ryzykuje ten nie ma ;-). Trzymam kciuki!

Karolina - no strasznie dziwne. Poczekaj jeszcze parę dni, jak @ nie przyjdzie to idź na betę. Czasami testy zawodzą.
ja też miałam dokładnie tak jak pisze Michalowa i Makarena, jak myślałam że IUI się uda, to nic z tego nie było, a kiedy myślałam , że jestem już na późno (bo był sylwester, Nowy Rok i weekend po drodze i dopiero w poniedziałaek poszłam na IUI) to wtedy się właśnie udało. A jesczze był to pierwszy dzień działalności GAmety, więc troszkę nerwowo było w rejestracji, więc byłam zupełnie pewna że to stracona próba. Ale jednak, jak widać nie :)

Ja-dwisia, ja chyba poszłabym na IUI. A Karolinka, może jeszcze jest szansa?;)
Pozdrawiam i życzę starającym się powodzenia!
troche kicha ze lekarz z Gamety nie moze zdecydowac czy ok, czy nie. Jadwisia a moze uda ci sie gdzies na konsultacje dostac. to nie do konca tak z ta tarczyca bo to grozi poronieniem i komplikacjami z rozwojem dzidzi ale nie musi. i nie zycze Ci przechodzenia przez to. tyle ze dlugo juz bierzesz a w ciazy zawsze mozna zwiekszyc dawke
Walerka - to chyba nie tak do końca, że lekarz ma zdecydować czy jest OK. Często dziewczyny z TSH powyżej 3 zachodzą w ciążą i ją szczęśliwie noszą, większości dojrzewają piękne pęcherzyki bez wspomagania, a części nie pomaga Clo 3*1, jednym pękają pęcherzyki co miesiąc, a innym zdarza sie, że nie pękną nawet po Pregnylu. Lekarz nie jest w stanie wszystkiego przewidzieć. Ja zawsze po IUI i nawet wtedy, gdy IUI było odwołane na zbyt małe prawdopodobieństwo ciąży, słysze od lekarza" proszę współżyć w domu. Więc nawet lekarze przyznają, że jest jakiś margines na "cuda".
to prawda. bardziej mi chodzilo o to ze Gameta kuleje troche z tej tarczycowej, endokrynologicznej strony. jakos tak mam wyobrazenie ze jezeli juz tym sie zajmuja to powinni wszystkimi aspektami problemow. i zgodze sie ze regoly nie ma. ja pewnie patrze przez pryzmat moich doswiadczen i sama nie chcialabym przez to przechodzic jeszcze raz.
ale sie cieszę, odberałam wyniki hormonów i są w normie jupii..tylko prl musze obnizyć ehhh..ale mam dobry humorek ;)
Asiiek super wieści:)
u mnie 6 dzień od odstawienia luteiny a @ nie ma.....nie wiem co jest grane :( jutro test albo w niedzielę bo się boję :////
ach zycze wam, tych dwoch kresek, a do toego dobila mnie pewna wiadomosc o pewnych 2 kreskach i mysle, ze zycie do konca nie jest sprawiedliwe i dlaczego nieodpowiedzialni ludzie nie maja problemow itp...nie wiem, musze sobie od nowa pewne rzeczy poukladac, najgorsze, ze nie chce mi cieszyc sie ta wiadomoscia w ogole...

Aguuse, rob test jutro

Karolinko, moze w pn na bete przejdziesz sie?
agusek mocno trzymam kciuki za Ciebie no i reszte dziewczyn oczywiście tez ;))
ja w pon do ginki juz nie moge sie doczekac ;))))

izulucha...zycie bywa niesprawiedliwe to fakt..jedno co mozemy zrobic to z pewnymi rzeczami sie pogodzic...
dziewczyny 3mam za Was kciuki wszystkie, bo dużo niewiadomych i sporo dobrych wieści :)
ja-dwisia, jak bym była na Twoim miejscu to zrobiłabym to iui
ja od dziś jestem na luteinie bo jakieś plamienia się zaczęły. oby pomogło.
pozdrawiam wieczornie!
"Życia nie oszukasz"
dziewczyny ja zwariuję przepraszam ze was zanudzam, ale strasznie sie denerwuje:( kończy sie 6 dzień od odstawienia luteiny. Nie wiem co jest grane boje sie że cos jest ze mna nie tak bo @ nadal nie ma a jakoś nie wierze żeby to ciąża była :(
ja też nie wierzyłam :)
a jak łykałam luteine przy staraniach to miałam lepsze schizy jeszcze - że jak zajde i odstawie to będzie katastrofa. u mnie brak okresu jednak wystąpił, żebyś wiedziała jak byłam zdziwiona :) a tak serio, to 3mam mocno kciuki żeby to była fasolka!
"Życia nie oszukasz"
a czułas sie jakos fizycznie inaczej ? bo ja nie :(a myślałam ze powinnam cos czuc...
zupelnie nie, do dzisiaj czulam sie lepiej niz normalnie. spokojnie agussku, sobota juz jutro, zrob ten test tylko na spokojnie
"Życia nie oszukasz"
Aguseek mocno trzymam kciuki i czekamy na wieści jutro!

ja nie podeszłam do IUI, dużo rzeczy się ostatecznie złożyło. ta tarczyca swoją drogą, wolałabym być po konsultacji z endo jednak, to po pierwsze, chociaż gdyby było tylko to, to raczej bym zaryzykowała. po drugie moje zapalenie trąbki słuchowej już drugi tydzień :( już niby było dobrze, ale się odnowiło i wczoraj wieczorem było apogeum. dziś byłam u laryngologa i trochę jeszcze potrwa leczenie... do tego jeszcze była jedna rzecz, którą pierwotnie chcieliśmy pominąć, ale ostatecznie szala przeważyła.
no a przy tym wszystkim wygląda na to, że mam albo cykl bezowul., albo wszystko mi się opóźni, może przez te nerwy. no cóż, mam nadzieję, że w czerwcu będzie lepiej.
dzięki za wszystkie Wasze rady!!! :)
ja-dwisiu, nie dziwie ci sie, nie ma co kasy wydawac, jak s przeslanki, ze zabieg moze byc nieudany, a taka prawda, musisz byc na silach itp...najwyzej za miesiac...

moje @ bylo plamieniem niestety i teraz caly czas czekam, najgorzej, ze czerwiec na straty bo ja bede poza miejscem zamieszkania, patrz czyli w GDa, a maz w L., ciezko kombinowac i znalezc sily na to wszystko.
dzięki Iza, a Ty nie martw się, jeszcze będzie mnóstwo okazji i na pewno któraś przyniesie efekt :)
dzieki Ja-dwisiu,

ja teraz skupiam sie bardziej, aby wrocilo u mnie wszystko do normy...
jezeli tak mozna nazwac...
a ja Tobie i Walerce, zycze z calego serca tych 2 kresech, wole poczekac, abyscie Wy zaszly najpierw, bo ja juz mam szkraba, wiec cisnienie mniejsze i wiekszy dystans tez mam, jak nie teraz, to pozniej hihi...
Agussek, daj znac jutro???
dzieki Iza
Jadwisia najwazniejsze ze ty i twoj maz maja sie czuc z ta decyzja. ja patrzac na to z perspektywy poronienia prawdopodobnie przez tarczyce teraz nie robilabym nic dopoki nie mialam tego uregulowanego. ale to moje podejscie spowodowane takimi a ie innymi doswiadczeniami. i tak trzymam kciuki za ciebie.
a propo iza nie musisz na nas czekac. ja sie bede bardzo cieszyc z twojej drugiej dzidzi
dziewczyny zrobiłam dzisiaj 3 różne testy i są na każdym 2 kreski ...więc chyba jestem w ciąży:)Czekam jeszcze na wynik bety......szok nie wierze
Agussek, trzymam kciuki dalej! Dziewczyno, mam nadzieję, że się udało!!! :)
aguseek, gratulacje serdeczne!!!!
wiedziałam że tak będzie, nie chciałam Cię już wczoraj nakręcać, ale tak coś czułam;)
No widzisz, w końcu się udało! Bardzo się cieszę:) i trzymam kciuki za wysoką betę:)
no mam nadzieję ze beta potwierdzi...no chyba 3 testy różnych firm się nie pomyliły prawda?

jeszcze nie dziękuję zeby nie zapeszyć....:)
no widzisz? a widzisz? a nie mowilam? :)
GRATULACJE!!
"Życia nie oszukasz"
aguseek super!!!!!!!!!!!!! gratulacje. mysle ze 3 testy sie nie myla.
cos ten maj to miesiac super wiadomosci
Odebrałam wyniki bety 630 :) Czyli 4-5 tydzień :)))))))))))))))))

Dziękuję wam wszystkim za kciuki i zawsze mądre porady:)
To jeszcze raz oficjalnie i szczerze GRATULUJĘ!!

A jeszcze nie tak dawno, to Ty mi gratulowałaś, a teraz jedziemy na tym samym wózku, hihi:)

Spokojnych 9 miesięcy życzę!
Aguseek - bardzo serdecznie gratuluję!!! Ale się cieszę. :) Widzisz, i Ty doczekałaś się swojego szczęścia.
Gratulacje i szczęśliwych kolejnych 8mcy!!! czy juz mamy nowy watek?? :)))
wspaniale wiadomosci:)))) aga, wielkie gratulacje:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry