Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No więc starym zwyczajem pozwole sobie założyć nowy wątek i mam nadzieję ze zarazę kolejne oczekujące na ten wielki cud....

W 29dc test wyszedł POZYTYWNY...

Pierwsza moja ciąża zakończyła się poronieniem. Przeżyliśmy z mężem straszne chwile.....potem staranka na nowo....i kolejne rozczarowania bo nie udawało się.....w naj mniej oczekiwanym momencie kiedy plamienie sie zaczelo (zwykle na 3-4dni przed @) nagle się skończyło i temperaturka wzrosła.....

Wiem jak cieżko jest kiedy widzi się dookoła kobiety z brzuszkami, jak cieżko jak dowiadujemy się o kolejnych ciązach koleżanek.....ale trzeba wierzyć ze na każda z nas przyjdzie czas......i życzę wszystkim aby ten czas był jak najkrótszy.....

Trzymam kciuki za każda z osobna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiem że wtedy były inne czasy... absolutnie nie mam nic do kobitek które robią wszystkie badania... TYlko czasem mam takie wrażenie że to planowanie jest takie "rozsądne". Ja też już troszkę popadam w paranoję, zrobiłam kilka badań, a po przeczytaniu książki "Jak szybko zajść w ciążę" przeraziłam się i chciałam robić wszystkie inne. Nie ma chyba teraz dnia bym nie myślała czy wszystko ze mną w porządku, chociaż nigdy nie miałam żadnych problemów zdrowotnych ani ginekologicznych. Mąż sprowadza mnie na ziemię i mówi że jestem okropną pesymistką. A zamiast ciągle o tym myśleć i się zamartwiać powinnam się cieszyć tym że jesteśmy blisko, że się kochamy, że chcemy zmienić coś w swoim życiu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak to już jest z tymi mężami, mój też ciągle sprowadza mnie na ziemie i mówi, że za bardzo sobie wkręcam dzidzie; ciekawe jakby się zachowywali jakby ciąża dotyczyła ich bezpośrednio(??); babki to mają jednak ciężko:)
no u mnie 22 dc i tempka pnie się w górę, ale jeszcze 6 dni i może się wszystko wydarzyć :)))) za tydzień już będzie wszystko wiadomo
Basieniak to super :) Ale ci zazdroszczę :) Ja jeszcze muszę czekać na owu :(
A co do mężów... ja też mam czasem wrażenie że troszkę za lajtowo podchodzą do tego, ale gdyby nie oni to pewnie byśmy zwariowały od tych naszych zmartwień :)
hahaha a mój się mnie pyta codziennie : i jak tempka? Poszła w górę hehehe
heh trzeba czekać na wiosne i przylatujące boćki

Hej Dziewczynki :-))))

I dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi dotyczące badań. Oczywiście będę robić wszystko rozsądnie :-))) Bo nakręcanie się faktycznie nie pomaga...

Starającym życzę mniej stresu więcej wiary,że się uda,bo jak nie My damy rady to kto da :-) Uwierzcie w kobietach tkwi wielki potencjał i siła.. W końcu to My wydajemy na świat ten cud natury w postaci małego bobaska :-)))
oczywiście nie ma co popadać w paranoję, ale prolaktyna i tarczyca to wg mnie podstawa.. jesli można uregulować te sprawy to warto przed zajściem w ciążę.. ale ja moze podchodze do tego inaczej, bo straciłam raz ciążę i miałam dużo myśli, że coś zrobilam nie tak, albo zrobiłam za mało.. 2 badania wiecej duzo nie kosztują a mogą bardzo uspokoić ..
ja dziś dostałam wyniki tsh i są ok, także jedna rzecz "na plus"...no ale dołąćzę do was dopiero w wątku z 2012 roku ;)

Wam dziewczyny życzę powodzenia i samych bocianów ;)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
byłam dziś u lekarza, jest pęcherzyk na 18 mm, mamy ostro działać, a w piątek monitoring, jak sam nie pęknie to dostanę tabsy, zobaczymy co będzie, trzymajcie kciuki;)
trzymamy kciuki...;)
3mamy ;)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
trzymam kciuki:)))
w Irlandii już się nie bada prolaktyny, ale nie wiem dlaczego, muszę przy okazji się do ginki odezwać
Dziewczyny a ja od rana w stresie...
Poradźcie mi bo nie wiem czy panikować czy nie... Otóż rano wstałam i dostałam krwawienie :( Nie wiem czemu, wczoraj się nie przytulaliśmy, mam 15 dzień cyklu więc to nie miesiączka. Dodam że miesiączkuję już z 15 lat i nigdy nie miałam takiej sytuacji... Co to może być??
ale krwawienie czy plamienie? bo to zasadnicza roznica
sama nie wiem, jak się rano podcierałam to na papierze była krew
ale raczej plamienie, dodam jeszcze że przed chwilką robiłam test owu i wyszedł negatywny...więc to też nie owulacja
dziewczyny umówiłam się na 10.30 do gin zobaczymy co powie... ale jakoś mam czarne myśli... nie lubię takich "niespodzianek" od rana
louise gratulacje!!!
agusia nie nakrecaj sie, czasami zdarzaja sie takie delikatne plamienia w trakcie cyklu - mysle, ze nie masz zadnych powodow do zmartwien, lekarz na pewno Cie uspokoi taka sama wiadomoscia :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry