Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No więc starym zwyczajem pozwole sobie założyć nowy wątek i mam nadzieję ze zarazę kolejne oczekujące na ten wielki cud....

W 29dc test wyszedł POZYTYWNY...

Pierwsza moja ciąża zakończyła się poronieniem. Przeżyliśmy z mężem straszne chwile.....potem staranka na nowo....i kolejne rozczarowania bo nie udawało się.....w naj mniej oczekiwanym momencie kiedy plamienie sie zaczelo (zwykle na 3-4dni przed @) nagle się skończyło i temperaturka wzrosła.....

Wiem jak cieżko jest kiedy widzi się dookoła kobiety z brzuszkami, jak cieżko jak dowiadujemy się o kolejnych ciązach koleżanek.....ale trzeba wierzyć ze na każda z nas przyjdzie czas......i życzę wszystkim aby ten czas był jak najkrótszy.....

Trzymam kciuki za każda z osobna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moje drogie - zapraszam do nowego wątku :)

wydaje mi sie ze moglo nie byc owulki, ale nie sugeruj sie moja odpowiedzia
to był mój pierwszy monitoring, w poniedziałek mam kolejną wizytę zobaczymy co powie ginka
dziewczyny wytlumaczcie mi jak debilowi :
nie mierze tempki jakby co ;)
jesli mam objawy zblizajacej sie owulki czyli bola piersi,boli po strnie jajnika i brzucho, zmienia sie sluz, test pokazuje jedna kreske normalna i a druga slabiutka i to wszystko - to czy moze byc tak, ze moj pecherzyk nie peka? ja usg dowcipne mialam robione rpzewaznie ok 13dc i wtedy gin mi mowil ze pecherzyk ma jakies 20mm no ale w sumie nie wiem czy pekal, raz mialam na pewno cykl bezowulacyjny bo mi powiedzial, ze nie widzi blizny po jajeczkowaniu no i ja sama czulam, ze owulacji chyba nie bylo bo zero objawow. to jak to jest ?
kobritta, a to byl twoj pierwszy monitoring? bo ja jak poszlam na monitoring po raz pierwszy to tez tak miałam ze nie pękł pęcherzyk i wtedy sie załamałam :( z pęcherzyka zrobiła się spora torbiel.. był płacz i w ogóle :( sto najróżniejszych myśli i prawie wszystkie złe :( w nastepnym cyklu znow mialam monitoring i okazało się ze tym razem pęcherzyk pekł i wszystko było ok :)

głowa do góry!! tak się zdarza że nie w każdym cyklu występuje owulacja, a ja trafiłam akurat wtedy kiedy jej nie było.. może z tobą też tak jest :)

poza tym jak pęcherzyk nie pęka to też nie jest koniec swiata :) można podać zastrzyk żeby pękł :) trzymam za ciebie i za całą reszte kciuki :))) sama aktualnie czekam na @.. spodziewam się jej za tydzien.. mam nadzieje ze nie przyjdzie :)
po dzisiejszym monitoringu dowiedziałam się, że najprawdopodobniej nie pęka mi pęcherzyk, w poniedziałek kolejna wizyta u gina, sama nie wiem co mam myśleć ( w 18 dc pęcherzyk wynosi 21mm), niby jest jeszcze szansa ale jakoś humor mnie opuścił;(
moze wytlumacze o co mi chodzi. w tym watku mieszaja sie dziewczyny ktore maja problemy z zajsciem w ciaze i te ktore zdecydowaly sie na dziecko i zaczynaja starania. przez co te ktore maja problemy troche nakrecaja te drugie. dlatego troche skrzywiony obraz, ja sama jestem temu winna. dlatego mysle ze kompleksowe badania sa niepotrzebne. moze tarczyca bo to moze byc niebezpieczne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
hejka, u mnie dzisiaj spokój :) Żadnych niespodzianek :)
Wczoraj byłam z kumpelami na lodach i trochę się wyluzowałam :) Co ma być to będzie, do końca nie wiem czy była owu czy też nie, w razie czego przytuliliśmy się wieczorkiem z mężem :) Zobaczymy co będzie, w razie czego do końca tyg będę robić jeszcze testy owu.

Bardziej przeraził mnie jeden wątek na forum dotyczący robienia zdjęć po urodzeniu martwego dziecka, oglądałam te filmiki i ryczałam jak bóbr...

A z innej beczki, macie jeszcze babcie?? Wybieracie się dzisiaj z kwiatkami?? Ja po pracy pojadę do mojej jedynej już babci- kupiłam jej promocyjne pudełko zielonej herbaty ze śliczną szklaneczką, długą czekoladę o samku tiramisu, małą prymulkę w doniczce i kartkę :)
lousie gratulki

troszke nie odzywalam sie, ale tak basieniak w UK ba da sie prolaktyne jak zaczna byc problemy z okresem itd, ja mialam tak jak staralam sie o Blanke i GP zajal mna sie i mialam caly zestaw...teraz mam problemy z progesteronem, nie wiem co gorsze, bo PCOS juz odzywa sie i praktycznie teraz jestem na badaniu krwi non stop, jak zonw wyjda zle to juz do specjalisty z nieplodnoscia, mam nadzieje, ze bedzie dobrze, ale zobaczymy

agusia, wg mnie testy owulacyjne sa najbardziej prawdziwe jak ta kreska pierwsza jest wyrazniejsza od kontrolnej ... u mnie 18dc i owulki jeszcze u siebie nie zarejestrowalam
no to nieźle, ja się właśnie dowiedziałam, że moja przełożona, która zaadoptowała 2 dziewczynki, drugą jakieś 1,5 roku temu - małą rosjankę, jest boska - przez 19 lat starała się o dziecko, ma 42 lata i w czerwcu rodzi :)))
agusia ja dokładnie te same kupiłam :) przez dwa dni z rzedu tzm sb i nd miałam pozytywny a w pn negatywny :) staralismy sie na calego wiec mam jakies nadzieje :)))

jako ciekawostke powiem wam ze w przez 2 ostatnie dni 3 dziewczyny u mnie w pracy powiedziały że są w ciązy! załamka! normalnie babyboom! ja tez chce!!!
dziękuję za zyczenia :)

testy kupowalam na ebayu- mieszkamy w uk- ale to takie najzwyklejsze i natansze. pewnie troche ich zuzyję zanim zajde w ciaze, wiec nie bede kupowac nic specjalnego.
na koniec dodam tylko jeszcze jak fajnie mój gin nazwał plemniki, są to "białe potworki" :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie panikuję po prostu pytam, trochę mnie zestresowała ta dzisiejsza poranna sytuacja i pewnie dlatego tyle się wypytuję. Sorki więcej nie będę :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moj gin mi powiedzial, ze najbardziej zazarte plemniki sa w stanie przezyc nawet do 7 dni ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a kto to może wiedzieć??? plemniki żyją do 5 dni więc wszystko się może zdarzyć. Kobieto nie panikuj!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Adziula wszystko najlepszego, spełnienia marzeń :)))
a i ja też dokłądnie przeczytałam instrukcję i u mnie też pisze że po pozytywnym wyniku owu powinna wystąpić po 24- 36h, i chyba wystąpiła dzisiaj rano :)
wiem że nie zaszkodzi :D Lubię te nasze przytulanki teraz kiedy się staramy jest jakoś tak inaczej :D
Chodzi mi o to że jeśli dzisiaj wieczorkiem się poprzytulamy to czy z tego może być dzidzia??
adziula, wszystkiego naj!! :)

agusia, nie stresuj sie tak :))) grunt to pozytywne ale nie przesadnie pozytywne myślenie :)
przytulać sie możesz zawsze :)) to nigdy nie zaszkodzi :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry