Widok

STARAJĄCE SIĘ XXXIII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
No więc starym zwyczajem pozwole sobie założyć nowy wątek i mam nadzieję ze zarazę kolejne oczekujące na ten wielki cud....

W 29dc test wyszedł POZYTYWNY...

Pierwsza moja ciąża zakończyła się poronieniem. Przeżyliśmy z mężem straszne chwile.....potem staranka na nowo....i kolejne rozczarowania bo nie udawało się.....w naj mniej oczekiwanym momencie kiedy plamienie sie zaczelo (zwykle na 3-4dni przed @) nagle się skończyło i temperaturka wzrosła.....

Wiem jak cieżko jest kiedy widzi się dookoła kobiety z brzuszkami, jak cieżko jak dowiadujemy się o kolejnych ciązach koleżanek.....ale trzeba wierzyć ze na każda z nas przyjdzie czas......i życzę wszystkim aby ten czas był jak najkrótszy.....

Trzymam kciuki za każda z osobna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zrób badania na:
-prolaktynę i prolaktynę po obciążeniu(gdyż zbyt wysoka utrudnia zajście w ciążę)
- badania tarczycowe TSH , ft3, ft4,
-toksoplazmoże igg igm i cytomegalie igg igm- bo przechodzenie tych chorób w ciąży jest niebezpieczne dla płodu, a jeśli masz przeciwciala, to nie będziesz musiała się martwić w ciąży.
- różyczkę tez igg i igm- jeśli nie przechodziłaś tej choroby wcześniej lub nie pamietasz czy przechodziłaś, powód ten sam co przy toxo i cmg.
-morfologię, możesz też zbadać poziom cukru.
W późniejszym czasie jeśli będą problemy z zajściem to zrobisz inne hormony oczywiście każdy w odpowiednim dniu cyklu, ale póki co te co wymieniłam to podstawa:) PS. w gdańsku najtaniej zrobisz w Akademii i wynik można dostac mailem:)
no i tak generalnie to warto sobie przejrzec forum, poczytac watki, tutaj wszystko jest :)
tarczyce i prolatyne - hormon przysadki, bada ogolnie endokrynolog, najprosciej isc do ginekologa-endokrynologa i wtedy wszystko amsz z glowy ;) jesli chcesz zrboic to bezplatnie to oczywiscie musisz isc do ogolnego po skierowanie, jesli chcesz prywatnie to po prostu idziesz do wybranego laboratorium i robisz te badania z biegu
Różnie to z tymi ginami jest jeden da a drugi powie jak nic sie nie dzieje to po co badania dlatego wolałabym wiedzieć od Was dziewczynki i od razu iść z gotową listą do niego i nie będzie miał wyboru :-)))

To napiszcie wszystkie badania jakie są potrzebne,bo coś słyszałam o toksoplazmie,glukozie itp.???

A macie jakieś rady jak dobrze sie przygotować do ciąży,może jakaś dieta,czy coś???

Dzieki za pomoc :-)))
na tarczyce możesz isc do ogolnego, da Ci skierowanie... prolaktyna nie wiem.. skierowanie na oba napewno da Ci gin...
A prolaktyne i tarczyce to jaki lekarz bada???Co do tych objawów to nie które odczuwam,ale często odbieram to jako przemęczenie...

Jeszcze jakieś ważne badania???
najwazniejsza jest prolaktyna i badania okreslajace prace jajnikow, czyli wszystko z nimi okej - musisz zbadac hormony :)
jesli masz porlbemyz utrzymaniem wagi, pocisz sie, jestes chronicznie zmeczona, masz problemy ze skora to warto tez zbadac tarczyce.
Dziewczynki doradźcie jakie badania zrobic przed staraniami???Co jest ważne???Jestem amatorka w tej dziedzinie ;-)))
witamy pyszotkę i saszę :) Jedne odchodzą inne przychodzą :) Czym nas więcej tym raźniej :) Byle tylko za długo się nie udzielać w tym wątku i przejść do innego :) Tego i sobie i wam życzę :)
Ja tymczasem zaraz jadę do domku po pracy, robię następnego teściora na owu, a potem mąż zabiera mnie do sfina na obiadek i wieczorkiem kolejne działania :)
Do usłyszenia jutro :)
I ja gratuluje ;)

zdrówka !!
GRATULACJE!

spokoju,spokoju,spokoju
gratulacje dla nowej założycielki wątku:)
ja póki co również czekam na owu, jeszcze nie byłam u lekarza po ostatniej @ (tak jak pisałam wcześniej była bardzo dziwna) bo moja gin. jest na urlopie, wizytę mam 19 I ale mimo iż nie wiem czy to było poronienie samoistne postanowiłam, że nie będę robić przerwy w staraniach , zobaczymy wyniki na koniec miesiąca:)
Pozdrawiam wszystkie Staraczki i życzę miłego dnia:)
Hej Dziewczyny :-)))

Czy mogę dołączyc do Waszego grona... Dzisiaj postanowiłam zaangazować się w relacje udzielając się na forum,bo tak to byłam tylko obserwatorką :-)))

Gratuluje nowej mamuśce i duzo zdrówka dla Ciebie i dzieciatka :-)))

My chcemy sie starać na wiosne,ale strasznie sie boje-to nowe doświadczenie,ale tak chciałabym dzidziuśka :-))) Teraz mam w planie zadbać o diete,zrowie,czyli badania,no i fizyczny ruch,a na wiosne działamy!!!

Ps. Doradźcie jakie badania zrobic przed staraniami???Co jest ważne???

Pozdrawiam Was serdecznie Kochane :-)))
Sasza no jasne ze przyjmiemy, witaj :))
gratulacje nowej zafasolkowanej , trzymam kciuki za maluszka:)

Dziewczyny, przyjmiecie mnie do grona staraczek? My staramy się o drugie od maja zaszłego roku, dopiero od 4 miesięcy mam normalne cylke po pierwszym dziecku. Mam nadzieję ,że mój synek będzie miał wkrótce siostrzyczkę :))
ja ejstem w tej samej sytuacji o tyle, ze tez jestem zona plywajacego (2miesieczne kontrakty), w razie czego bedziemy chyba mieli do dyspozycji tesciowa (moja mama nie zyje)
Gratulacje!!!

Ja sama nie wiem czy chcę dzieciaczka, z jednej strony tak z drugiej nie. Mąż już bardzo by chciał, ale ja się boję czy podołam :(

Mąż jest marynarzem, co prawda rejsy ma krótkie, ale nie zmienia to faktu, że przez połowę roku nie ma go w domu. W Trójmieście jesteśmy sami tzn. nie mamy żadnej rodziny, rodzice są o 4 godz. drogi stąd i są to już starsi ludzie.

Wiem, że są opiekunki, ale jak tu zostawić swoje dziecko z obcą osobą.
Jestem ciekawa czy na forum znajdzie się ktoś w podobnej sytuacji :)
hehehe dzieki ;)
slepa jestem i nie zauwazyłam ;)

wiec jeszcze raz gratuluje załozycielce ;)))))

ja poki co odpoczywam przez miesiac moze wiecej zobaczymy..
up dla Asieek ;)
gratulacje dla zaozycielki i spokojnych 9ciu miesiecy :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry