Widok

STYCZNIOWE I LUTOWE CIężARóWKI 15:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no to nowy:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej,byłam pół dnia poza domem,pojechałam do siostry i właśnie wróciłam, mała cały czas śpi, bo może z dwa razy mnie kopnęła i siedzi spokojnie,ale pewnie w nocy się obudzi i zacznie się dyskoteka.

No ja widzę,że Wy wszystkie szalejecie z tymi szkołami, a ja nie........Zamierzałam pochodzić na kilka godzin oddychania do szpitala do Redłowa, ale nawet tego mi się nie chce - pewnie dlatego,że rozmawiałam ostatnio z moją koleżanką, która urodziła w maju i też nie chodziła i sobie poradziła bez problemu na porodówce......a może moja niechęć wynika z tego, że mam świadomość tego, że grozi mi cesarka.......ech, ale Wam życze przyjemnych spotkań przyszłych mam.

a ja nietety musze siedziec w domu bo opaski przyklejalismy przy drzwiach wejsciowych i sa otwarte na oscież tylko przekryte jest szmatka przejscie,ale mam i tak sporo do zrobienia:)ostatnie robótki u małej w pokoju:)parapert dzis montowalismy:),ja zaluzje "usztywniałam"i kupiłam spiworek:)teraz jeszcze muszę dokonczyc zaluzje i w salonie parapet przeakrylowac w naroznikach:)
hej dziewczyny,
no ja jestem chetna do szkoly rodzenia, ale niestety jeszcze musze odczekac-lekarz pzowil mi dopiero po28 tyg.

image
image
a ja trochę z innej beczki....jestem w 25 tyg ciąży i przytyłam 10 kg, jak waga kształtuje się u innych ciężarówek w tym tygodniu ciąży? Bardzo jestem ciekawa :))
ja juz nie pamietam ale wiem ze w 20 chyba miałam 9-10 kg do 27 13 kg a teraz 31 tc mam 14 kg-i jeszcze przede mna jakies 500gx9tc:)albo i wiecej:)
izka25 możemy podać sobię rękę - kończę 25 tydzień i mam 10 kg na plusie

w sumie martwiłąm się, ze coś nie za bardzo (za dużo), ale mnie pocieszyłyście:)))

nie jestem sama!!! hurraa

image
image
no to ja mam 27 tc i dziś się ważyłam mi wyszło dokładnie 6kg - więc nie jest źle.Bałam sie ogromnego przytycia,a jest ok.

majls to chudzielec z ciebie!!!!

image
image
majls wiec podajmy sobie rekę:) 27 tc i 6 kg :)
nawet schudłam ostatnio bo było 7 kg...nie wiem czy sie martwic lekarz mówi ze ok :)
wszyscy smieja sie ze mnie :) że nogi jak bocian i brzuch :)

Dziewczęta, ja przytyłam sobie 10 kg, a i tak już sapię, ciężko mi się oddycha, w końcu ciąża rządzi się swoimi prawami ;-) Do 6 miesiąca musiałam wszystkich przekonywać, że ze mną i z maleństwem wszystko w porządku, bo brzucha u mnie nie było widać za grosz. Teraz wystaje taka sobie piłka, wielkości tej do nogi ;-) I wszystkie wyniki mam w porządku (tylko nerka daje mi się we znaki, oprócz mojej Nataszki, oczywiście).

image

image
ojjjjjjjjjj nerka......znam ten ból :((((((((((((((((((((

no ja na szczescie nie:)u mnie rewelacyjnie poki co ciaza przebiega ...mam tylko jakies jednodniowe dolegliwosci ale szybko mijaja:)no jeszce 2 miesiace niecałe wiec jest jeszce sporo przede mna mowia ze najciezszy okres,aleja mam nadzieje ze dalej bedzie jak teraz:)
a nam sie znowu spac nie chce:)mała tak jak mama nocny ptaszek bedzie hehe:)a wy pewnie juz smacznie wszytskie spicie co;)?
no ja w miare smacznie spalam, ale o 3.30 obudzialam sie bo teraz uzgadniam wyglad kuchni z projektantem i za bardzo myslalam o rozwiazaniach kuchenno-meblowych:(

co do wagi, do moja endokrynolog martwila sie jak za malo przybieralam na poczatku ciazy-moze to wazne w moim schorzeniu:(

image
image
no to kamień spadła mi z serca :))) Martwiłam się, że rosnę za szybko, ale jak widzę to nie jestem sama. Mieszkam na trzecim piętrze i przy końcu to już mam taką zadyszkę, że muszę odpocząć na drugim piętrze. No cóż...10 kg więcej i nie tylko to robi swoje :))
no ja mieszkam w domku jednorodzinnym i zawsze musze wejsc na drugie pietro a poza tym biegam miedzy pietrami bo na dole mieszkaja rodzice:))

tyle, ze ja nie mialam, niedowagi przed ciaza (bylam na granicy optimum-nadwaga) i oburzałam się jak lekarka zmniejszyła mi hormony tarczycowe (wtedy szybciej się tyje) po jakimś czasie od zajścia w ciąże...

pocieszeniem jest dla mnie to, ze niektóre kobitki lepiej wyglądają po niż przed ciążą i ja liczę na taki efekt....

image
image
Hej!
Z tym tyciem to różnie bywa - jedne tyją najbardziej na początku ciąży, inne po koniec...
Tu jest kalkulator liczacy optymalny przyrost wagi, ale trzeba do tego podejść z przymróżeniem oka;)
http://www.noworodek.pl/index.php?sm=4

Ja dziś rozpoczynam 32 tydzień i ważę 64,500 kg - od początku ciąży przytyłam 12 kg (wg kalkulatora powinnam ważyć 64.100)

hej chyba najwazniejsze zeby nie przesadzac:)jesc zdrowo,ruszac sie czesto i tyle:)a waga nie jest moim zdaniem wyznacznikem zdrowej ciazy i prawidłowego jej rozwoju:)ani zapewnieniem ze po ciazy szybciej zrzucisz mniejsza ilosc kg....ja znam 2 przypadki +20 kg szwagierka-w krotkim czasie po porodzie doszła do swojej poprzedniej wagi,+28 przyjaciółka-jak wyzej....ale obie były bardzo szczupłe przed ciaza i aktywne(i po ciazy równiez)...wiec dziewczyny ktore sie martwia ze zbyt wiele przytyły-darujcie sobie,jesli nie miałyscie problemów ze zbyt duza waga przed ciaza to po ciazy też ich nie bedziecie miały:)zreszta odpowiednia sietka(zdrowa)+cwiczenia i nie ma co sie martwic:)
ps ale sie dzis wyspałam:)obudziłam sie o 10 dopiero :):):):)
cześć wszystkim:)wczorajsza SR mnie rozbawiła,bo sięokazalo,ze jestem jedyną kursantką:)może to i dobrze,bo sama z polożną ustalam co będziemy robily na następnych zajęciach,we wtorek mam mieć pielęgnację i się wszystkiego wypytam i notatki porobię:)
Poukładałam dzieciom ubranka w szafie-jakoś usiedzieć nie mogę,chociaż powinnam leżeć. Wyznaję zasadę,ze jak dobrze się czuję to warto się poruszać:) Ja z moimi dwoma klopsami w 32 tyg ciąży mam na plusie 14 kg,mam problemy ze spaniem,ale jak nie leżę w ciągu dnia to lepiej mi się śpi w nocy (może padam ze zmęczenia:)Pobudkę mam codziennie ok 7:)a teraz to chyba sobie spacerek z psem urządzę.Miłego dnia życzę:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry