Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 32 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :-)

no i żegnam sie na dziś :-)
dobrej nocki dla Was i Maluszków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czesc :-)
ja dziś kupiłam dla mojej córki kaszkę mleczno-ryzową z jabłkiem, mam zamiar dać ją na noc bo Natalka ostatnio w nocy budzi sie na cyca wiec pomyslalam ze musi byc głodna i stad ta kaszka, niech przespi noc najedzona.
Zastanawiam sie jak ja podac... smoczek chyba nie przepusci kaszki...
ania jak Ty podajesz? masz jakis specjalny smoczek? no i dajesz kaszki rano i wieczorem a w ciagu dnia tylko mleko?
ja w dzień kaszkę podałam z łyżeczki, a na noc robię trochę rzadszą i daję przez smoczek Avent (przepływowy do podawania gęstszych płynów niż mleko).
witam wtorkowo :-)
MR1983 własnie tez pomyslalm o tych smoczkach Aventu, chyba będę musiała "zainwestować"
witam, ja daję kaszkę tylko łyżeczką, na razie tylko z jabłkiem następną chyba kupię bananową

dzisiaj mała zjadła cały słoiczek marchewki z ziemniakami i "dopchała" się jeszcze mlekiem, przed chwilą zasnęła
Agnesik a powiedz mi,od czego zaczęłaś jej podawać i w jakich ilościach,wiem że stopniowo zwiększać,ale czy jak zaczęłam podawać jabłuszko to marchewkę kiedy zacząć,jak już dobrze zasmakuje jabłko,czy jak?
ja zaczęłam od marchewki (młoda marchew z hipp) i dałam ok 6 łyżeczek przez 3 dni, potem pół słoiczka. dopiero po tygodniu cały słoiczek
jabłuszko po 4 czy 5 dniach od marchewki i też na początku parę łyżeczek
nowy składnik staram się wprowadzać z odstępem ok 5 dniowym
Acha,dzięki za cenne informacje.Pozdrawiam.
Byliście dziś na dworku?My jeszcze nie,ale jak malutki się obudzi to chyba pójdziemy,choć nie wiem czy nie będzie padać.
No jeszcze nie, bo miałam nalot brata a potem siostry, wiec też czekam aż mała wstanie. Mąż dziś wyjątkowo ma wolne popołudnie więc odbiera starszą z przedszkola i chyba wybierzemy się na rodzinny spacerek(jak nie będzie padać)
A jeszcze mam pytanie.Czy raz dziennie dawałaś te jabłuszko,czy marchewkę?A ten cały słoiczek to jednorazowo,czy kilka razy dziennie?
hej,
dziś mój mały wypił soczek z marchewki z butelki, tak 20ml - zasmakowało mu. Jutro dostanie gotowaną marchewkę.
W przyszłym tygodniu zaczniemy z jabłuszkiem
nas tez jeszcze dzis czeka spacer,
dalam dzis Małej pierwszy obiadek - dynie z ziemniaczkami, my nie mozemy podawac marchewki :-(
Aniu ja zaczęłam od marchewki a po 4 dniach wprowadziłam dopiero jabłuszko. Staram się trzymać odstępu 4-5 dniowego przy wprowadzaniu nowego składnika. Zaczynałam od podania ok 6 łyżeczek przez 3 dni , potem pół słoiczka i po tygodniu cały.
Teraz "jemy" cały słoiczek i deserku i zupki czy dania. Nie rozbijam tego na "raty" bo moja mała zjada na raz wszystko.
Nasz "jadłospis" wygląda tak:
6-7 h 200 ml mleka
9 h deserek (owoce lub kaszka)+ 60-70 ml mleka
12.30-13.00 h obiadek (cały słoiczek, a jak jest głodna to jeszcze troszkę mleczka 50-100ml)
15-16 h 200 ml mleka
19-20 h 200 ml mleka (zastanawiam się czy nie dawać kaszki na kolacyjkę?)
w nocy nic bo śpi do rana
kurcze... 200ml mleczka, Majka jak mi zje 150 to jestem cała szczęśliwa, a tak to 120... ja już nie mogę się doczekać wprowadzenia nowego jedzonka. Ale ja chyba zacznę od kaszki na noc - może dzięki temu pośpi mi dłużej. A właśnie prawie zapomniałam się zapytać - ja podawałyście inne jedzonko? Z łyżeczki? W jakiej pozycji trzymałyście swoje Maluszki?
z łyżeczki, na półleżąco, poprostu leżała w bujawce
szybko zakumała o co chodzi
ja tez na półleżąco, w leżaczku
dziś podałam pierwszą kaszkę na noc, ciekawe czy wytrzyma do rana... pewnie nie bo mało zjadła, odleciała w połowie karmienia

dobej nocy :-)
no i znów "cudowna" pogoda... co się dzieje, dziś chyba balkon zostanie, bo znów strach, że mnie gdzieś na trasie ulewa złapie. A leżaczko-bujaczek już do mnie jedzie:) w poniedziałek kupiłam na allegro. Zobaczymy czy Majce podpasuje, mam nadzieję, że tak.
My jemy kaszkę z butli na noc i rano,też czasem zje mi 200 ml.Martha nic się nie martw,mój synek przeciętnie zjada 150 ml czasem mniej.Od poniedziałku daję mu jabłuszko z łyżeczki,karmę go w leżaczku na pół siedząco.Za kilka dni chcę mu dać marchewkę.A kaszki pomimo że są syte nie przedłużają snu,Mateusz budzi się codziennie o 5.00,tylko ja mu daję smoczek żeby pospał jeszcze z godzinkę.
Hej
Lezaczko-bujaczek z wibra i muzyczka udalo mi sie kupic w SMYKU. Okazuje sie ze oni maja strasznie drogo , ale czesto wyprzedaja poprzednie modele za 1/2 ceny. Moj synek w lezaczku spedza duzo czasu - razem gotujemy, sprzatamy, odkurzamy.

Czy wybieracie sie moze w niedziele do Gimnasionu w Galeri Baltyckiej na imprezke dla Mam? Ma byc gimnastyka, warsztaty z chustowania, pogadanki - tak mi to znajoma zrelacjonowala.

Pozdrawiam w dzien komputerowca ( pogoda na siedzenie w domku)
jak sądzicie, czy warto inwestować w leżaczek, teraz gdy mała ma już 3,5 miesiącaDd? dZastanawiam się nad tym, bo wiDzę, że dużo osób go używa dla maluchów, ale mi one się zawsze wydawały taki jakieś mało stabilne i niebezpieczne. dczy fotelik samochodowy nie moze pełnić tej samej funkcji co leżaczekd?
no i jednak wyszłyśmy na spacerek, tyko ten wiatr... nieźle tu na Suchaninie daje czadu.
ja się nie martwię.. Majka dobrze przybiera na wadze, jest uśmiechniętą, pogodną babeczką... książkowo powinna jeść więcej i tylko tyle:)
Ja w poniedziałek kupiłam na allegro leżaczko-bujaczek, więc będę miała w czym karmić, Majka też ma 3,5 miesiąca i mam nadzieję, że się jej spodoba.
Dziś kupiłam dla niej kaszkę z bananami - nie mogłam się powstrzymać:) i chyba spróbuje dać jej w piątek kilka łyżeczek.
Aaaaa kolejne pytanie:) Piszecie, że Wasze Dzieciaczki śpią tyle i tyle w nocy lub nawet przesypiają całą (marzenie:)) ale czy to jest takie naprawde spanie? U mnie ostatnie karmienie jest koło 21 i Mała śpi tak do 3, potem kolejne o 7 (tak jest od tygodnia). Więc 6h + 4h, ale to nie jest tak, że ona cudownie śpi, często już o 1 zaczyna się kręcić, kokosić wtedy w ruch idzie smok, czasem wypadnie i np. o 2 znów jest akcja smokowa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry