Widok
A my byliśmy...rano zrobiliśmy zakupki na ryneczku.Dziewczyny,mam pytanie z innej beczki.Jak wasze brzuchy?są jeszcze duże?ćwiczycie?Ja chcem zapisać się na siłownie,ale nie wiem czy będę miała czas tam chodzić.Martha,robię chrzciny tam gdzie Ty pod koniec czerwca,właśnie wczoraj zamówiliśmy z allegro ubranko,ciekawe jakie będzie na żywo.Oblatałam wszystkie sklepy dziecięce w Gdańsku i niczego ładnego nie znalazłam.
Znaczy pół siedzący chciałam napisać,w sumie mamy dwa leżaczki,kupiliśmy od znajomych więc majątku nie wydaliśmy a naprawdę się przydaje i malutki przyzwyczaił się do nich szczególnie do tego z zabawkami,muzyczkami i wibrą z fisher price,noi ten jest o wiele wygodniejszy,tamten służył bardziej do leżenia jak był mniejszy.
Ja mam juz drugiego chlopca w domku i dla mnie lezaczek to komfort!
Z pierwszym kupilam jak mial 4 miesiaca, teraz kupilam na 3 miesiace i bedzie w uzyciu nawet do roczku. Jesli sie nie przelewa z gotowka to wystarczy fotelik z auta, jesli jest wolne 100 PLN to dlaczego nie.
Mi sie przydaje gdy:
- sprzatam w domku i maluszek w lezaczku ze mna po pokojach krazy
- jak sie kapie to mam go w lazience ( edukacyjne dla chlopca hahahaha)
- jak gotuje to mam go w lezaczku na stole, razem obieramy ziemniaki :) podspiewujemy do muzyczki i gaworzymy
- jak prasuje to maluszek mnie obserwuje z lezaczka
- jak siedze z laptokiem :) to go noga byjam :)
Mi sie wydaje ze mu wygodniej niz w foteliku, ale moze tylko mi sie zdaje.
Ja polecam lezaczek, mam model firmy BRIGHT STARTS niebieski- jest bardzo solidny, dobrze wykonany i ladny :)
Z pierwszym kupilam jak mial 4 miesiaca, teraz kupilam na 3 miesiace i bedzie w uzyciu nawet do roczku. Jesli sie nie przelewa z gotowka to wystarczy fotelik z auta, jesli jest wolne 100 PLN to dlaczego nie.
Mi sie przydaje gdy:
- sprzatam w domku i maluszek w lezaczku ze mna po pokojach krazy
- jak sie kapie to mam go w lazience ( edukacyjne dla chlopca hahahaha)
- jak gotuje to mam go w lezaczku na stole, razem obieramy ziemniaki :) podspiewujemy do muzyczki i gaworzymy
- jak prasuje to maluszek mnie obserwuje z lezaczka
- jak siedze z laptokiem :) to go noga byjam :)
Mi sie wydaje ze mu wygodniej niz w foteliku, ale moze tylko mi sie zdaje.
Ja polecam lezaczek, mam model firmy BRIGHT STARTS niebieski- jest bardzo solidny, dobrze wykonany i ladny :)
hej :-)
piernik- myślę że kupno lezaczka dla prawie 4-miesiecznego maluszka to zbędny wydatek, w tym wieku dzieci juz nie chcą leżec tylko wolą siedziec, zreszta jak masz fotelik samochodowy to napewno sprawdzi sie przy karmieniu maluszka pierwszymi pokarmami a potem poprostu lepiej zainwestowac w krzesełko do karmienia jak juz dziecko bedzie dobrze siedziało
martha - powrót do pracy :-( to tez ostatnio moja myśl przewodnia każdego dnia, będzie baaaaardzo cięzko zostawić maluszka na tyle godzin :-( no ale takie już jest to nasze zycie w tym kraju
zegnam sie na dzis, dobrej nocy
piernik- myślę że kupno lezaczka dla prawie 4-miesiecznego maluszka to zbędny wydatek, w tym wieku dzieci juz nie chcą leżec tylko wolą siedziec, zreszta jak masz fotelik samochodowy to napewno sprawdzi sie przy karmieniu maluszka pierwszymi pokarmami a potem poprostu lepiej zainwestowac w krzesełko do karmienia jak juz dziecko bedzie dobrze siedziało
martha - powrót do pracy :-( to tez ostatnio moja myśl przewodnia każdego dnia, będzie baaaaardzo cięzko zostawić maluszka na tyle godzin :-( no ale takie już jest to nasze zycie w tym kraju
zegnam sie na dzis, dobrej nocy
Mój też zjada o 20:00 (teraz kaszkę) i śpi do 5:30 lub 6:00, zasypia ze smokiem, ale zaraz po zaśnięciu wypluwa, czasem kręci się tak ok 5:00.to daję mu właśnie smoka i śpi dalej.
Jeśli chodzi o ilość to mój standardowo 200ml mleka wypija i poprawia wodą lub herbatką. Duży się urodził i rośnie jak na drożdżach to się domaga jedzonka.
Dziś dałam mu papkę z ugotowanej marchewki (rozmieszałam z ok 30ml mleka Bebiko) i dałam mu z łyżeczki. Zasmakowało mu. Pod koniec się trochę zaczął krzywić, ale w sumie zjadł ok 60ml. Jeśli chodzi o leżaczek to ja nie kupowałam, używam fotelika samochodowego (tylko do jedzienia nakrywam go kocykiem, bo mój mały zawsze wkłada rączki do buzi, żeby sprawdzić co ja mu tam wpycham na tej łłyżeczce i wtedy wszystko jest w marchewce lub kaszce)
miłego wieczoru
Jeśli chodzi o ilość to mój standardowo 200ml mleka wypija i poprawia wodą lub herbatką. Duży się urodził i rośnie jak na drożdżach to się domaga jedzonka.
Dziś dałam mu papkę z ugotowanej marchewki (rozmieszałam z ok 30ml mleka Bebiko) i dałam mu z łyżeczki. Zasmakowało mu. Pod koniec się trochę zaczął krzywić, ale w sumie zjadł ok 60ml. Jeśli chodzi o leżaczek to ja nie kupowałam, używam fotelika samochodowego (tylko do jedzienia nakrywam go kocykiem, bo mój mały zawsze wkłada rączki do buzi, żeby sprawdzić co ja mu tam wpycham na tej łłyżeczce i wtedy wszystko jest w marchewce lub kaszce)
miłego wieczoru
To masz praktycznie noc z głowy...Mati je kaszkę o 20.00 a czasem dam mu przez sen o 22.00 jak nie zje tej wieczornej i śpi do 5.00 a czy się w nocy kręci to nie wiem,bo śpię,ale już o tej 5.00 mocno się kręci i to mnie wybudza,nie chcę go przyzwyczajać na jedzonko tak wcześnie więc wciskam mu smoka i dalej idzie spać do 6.00 czasem 7.00.A jak mu wypadnie a nie płacze to mu nie daję,ssie palce i też zasypia.Może nie dawaj małej smoka jak wypadnie i zaśnie a Ty będziesz mogła położyć się spać,oj pamiętam sama jak warowałam w środku nocy przy łóżeczku i wkładałam smoczka kiedy wypadł żeby tylko malutki zasnął.
no i jednak wyszłyśmy na spacerek, tyko ten wiatr... nieźle tu na Suchaninie daje czadu.
ja się nie martwię.. Majka dobrze przybiera na wadze, jest uśmiechniętą, pogodną babeczką... książkowo powinna jeść więcej i tylko tyle:)
Ja w poniedziałek kupiłam na allegro leżaczko-bujaczek, więc będę miała w czym karmić, Majka też ma 3,5 miesiąca i mam nadzieję, że się jej spodoba.
Dziś kupiłam dla niej kaszkę z bananami - nie mogłam się powstrzymać:) i chyba spróbuje dać jej w piątek kilka łyżeczek.
Aaaaa kolejne pytanie:) Piszecie, że Wasze Dzieciaczki śpią tyle i tyle w nocy lub nawet przesypiają całą (marzenie:)) ale czy to jest takie naprawde spanie? U mnie ostatnie karmienie jest koło 21 i Mała śpi tak do 3, potem kolejne o 7 (tak jest od tygodnia). Więc 6h + 4h, ale to nie jest tak, że ona cudownie śpi, często już o 1 zaczyna się kręcić, kokosić wtedy w ruch idzie smok, czasem wypadnie i np. o 2 znów jest akcja smokowa.
ja się nie martwię.. Majka dobrze przybiera na wadze, jest uśmiechniętą, pogodną babeczką... książkowo powinna jeść więcej i tylko tyle:)
Ja w poniedziałek kupiłam na allegro leżaczko-bujaczek, więc będę miała w czym karmić, Majka też ma 3,5 miesiąca i mam nadzieję, że się jej spodoba.
Dziś kupiłam dla niej kaszkę z bananami - nie mogłam się powstrzymać:) i chyba spróbuje dać jej w piątek kilka łyżeczek.
Aaaaa kolejne pytanie:) Piszecie, że Wasze Dzieciaczki śpią tyle i tyle w nocy lub nawet przesypiają całą (marzenie:)) ale czy to jest takie naprawde spanie? U mnie ostatnie karmienie jest koło 21 i Mała śpi tak do 3, potem kolejne o 7 (tak jest od tygodnia). Więc 6h + 4h, ale to nie jest tak, że ona cudownie śpi, często już o 1 zaczyna się kręcić, kokosić wtedy w ruch idzie smok, czasem wypadnie i np. o 2 znów jest akcja smokowa.
jak sądzicie, czy warto inwestować w leżaczek, teraz gdy mała ma już 3,5 miesiącaDd? dZastanawiam się nad tym, bo wiDzę, że dużo osób go używa dla maluchów, ale mi one się zawsze wydawały taki jakieś mało stabilne i niebezpieczne. dczy fotelik samochodowy nie moze pełnić tej samej funkcji co leżaczekd?
Hej
Lezaczko-bujaczek z wibra i muzyczka udalo mi sie kupic w SMYKU. Okazuje sie ze oni maja strasznie drogo , ale czesto wyprzedaja poprzednie modele za 1/2 ceny. Moj synek w lezaczku spedza duzo czasu - razem gotujemy, sprzatamy, odkurzamy.
Czy wybieracie sie moze w niedziele do Gimnasionu w Galeri Baltyckiej na imprezke dla Mam? Ma byc gimnastyka, warsztaty z chustowania, pogadanki - tak mi to znajoma zrelacjonowala.
Pozdrawiam w dzien komputerowca ( pogoda na siedzenie w domku)
Lezaczko-bujaczek z wibra i muzyczka udalo mi sie kupic w SMYKU. Okazuje sie ze oni maja strasznie drogo , ale czesto wyprzedaja poprzednie modele za 1/2 ceny. Moj synek w lezaczku spedza duzo czasu - razem gotujemy, sprzatamy, odkurzamy.
Czy wybieracie sie moze w niedziele do Gimnasionu w Galeri Baltyckiej na imprezke dla Mam? Ma byc gimnastyka, warsztaty z chustowania, pogadanki - tak mi to znajoma zrelacjonowala.
Pozdrawiam w dzien komputerowca ( pogoda na siedzenie w domku)
My jemy kaszkę z butli na noc i rano,też czasem zje mi 200 ml.Martha nic się nie martw,mój synek przeciętnie zjada 150 ml czasem mniej.Od poniedziałku daję mu jabłuszko z łyżeczki,karmę go w leżaczku na pół siedząco.Za kilka dni chcę mu dać marchewkę.A kaszki pomimo że są syte nie przedłużają snu,Mateusz budzi się codziennie o 5.00,tylko ja mu daję smoczek żeby pospał jeszcze z godzinkę.