Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 32 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :-)

no i żegnam sie na dziś :-)
dobrej nocki dla Was i Maluszków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kurcze... 200ml mleczka, Majka jak mi zje 150 to jestem cała szczęśliwa, a tak to 120... ja już nie mogę się doczekać wprowadzenia nowego jedzonka. Ale ja chyba zacznę od kaszki na noc - może dzięki temu pośpi mi dłużej. A właśnie prawie zapomniałam się zapytać - ja podawałyście inne jedzonko? Z łyżeczki? W jakiej pozycji trzymałyście swoje Maluszki?
Aniu ja zaczęłam od marchewki a po 4 dniach wprowadziłam dopiero jabłuszko. Staram się trzymać odstępu 4-5 dniowego przy wprowadzaniu nowego składnika. Zaczynałam od podania ok 6 łyżeczek przez 3 dni , potem pół słoiczka i po tygodniu cały.
Teraz "jemy" cały słoiczek i deserku i zupki czy dania. Nie rozbijam tego na "raty" bo moja mała zjada na raz wszystko.
Nasz "jadłospis" wygląda tak:
6-7 h 200 ml mleka
9 h deserek (owoce lub kaszka)+ 60-70 ml mleka
12.30-13.00 h obiadek (cały słoiczek, a jak jest głodna to jeszcze troszkę mleczka 50-100ml)
15-16 h 200 ml mleka
19-20 h 200 ml mleka (zastanawiam się czy nie dawać kaszki na kolacyjkę?)
w nocy nic bo śpi do rana
nas tez jeszcze dzis czeka spacer,
dalam dzis Małej pierwszy obiadek - dynie z ziemniaczkami, my nie mozemy podawac marchewki :-(
hej,
dziś mój mały wypił soczek z marchewki z butelki, tak 20ml - zasmakowało mu. Jutro dostanie gotowaną marchewkę.
W przyszłym tygodniu zaczniemy z jabłuszkiem
A jeszcze mam pytanie.Czy raz dziennie dawałaś te jabłuszko,czy marchewkę?A ten cały słoiczek to jednorazowo,czy kilka razy dziennie?
No jeszcze nie, bo miałam nalot brata a potem siostry, wiec też czekam aż mała wstanie. Mąż dziś wyjątkowo ma wolne popołudnie więc odbiera starszą z przedszkola i chyba wybierzemy się na rodzinny spacerek(jak nie będzie padać)
Acha,dzięki za cenne informacje.Pozdrawiam.
Byliście dziś na dworku?My jeszcze nie,ale jak malutki się obudzi to chyba pójdziemy,choć nie wiem czy nie będzie padać.
ja zaczęłam od marchewki (młoda marchew z hipp) i dałam ok 6 łyżeczek przez 3 dni, potem pół słoiczka. dopiero po tygodniu cały słoiczek
jabłuszko po 4 czy 5 dniach od marchewki i też na początku parę łyżeczek
nowy składnik staram się wprowadzać z odstępem ok 5 dniowym
Agnesik a powiedz mi,od czego zaczęłaś jej podawać i w jakich ilościach,wiem że stopniowo zwiększać,ale czy jak zaczęłam podawać jabłuszko to marchewkę kiedy zacząć,jak już dobrze zasmakuje jabłko,czy jak?
witam, ja daję kaszkę tylko łyżeczką, na razie tylko z jabłkiem następną chyba kupię bananową

dzisiaj mała zjadła cały słoiczek marchewki z ziemniakami i "dopchała" się jeszcze mlekiem, przed chwilą zasnęła
witam wtorkowo :-)
MR1983 własnie tez pomyslalm o tych smoczkach Aventu, chyba będę musiała "zainwestować"
ja w dzień kaszkę podałam z łyżeczki, a na noc robię trochę rzadszą i daję przez smoczek Avent (przepływowy do podawania gęstszych płynów niż mleko).
czesc :-)
ja dziś kupiłam dla mojej córki kaszkę mleczno-ryzową z jabłkiem, mam zamiar dać ją na noc bo Natalka ostatnio w nocy budzi sie na cyca wiec pomyslalam ze musi byc głodna i stad ta kaszka, niech przespi noc najedzona.
Zastanawiam sie jak ja podac... smoczek chyba nie przepusci kaszki...
ania jak Ty podajesz? masz jakis specjalny smoczek? no i dajesz kaszki rano i wieczorem a w ciagu dnia tylko mleko?
moj tez dzis dostal pierwsy raz jabluszko ale mine mial po niej strasznie skrzywiona troche to kwasne ale mysle ze nie bedzie zle.jak skoncze z jabluszkiem to sprobuje kaszki z malinami.
Mój synek od trzech dni je kaszki z polecenia agnesika z jabłuszkami rano i wieczorem i bardzo mu smakuje,zjada czasem 220 ml.Dziś dostał dwie łyżeczki jabłuszka,ale się krzywił,smakował je i myślę że nie będzie żle,przyzwyczai się.
nie jesteś przewrażliwiona, bo lekarze jasno mówią, kiedy wprowadzić nowe pokarmy. Im później tym wieksze prawdopodobieństwo uniknięcia alergi pokarmowej. Małe brzuszki są bardzo wrażliwe jeszcze i na wszysko przyjdie czas.
Mój mały dziś dostałkilka łyżeczek soczku z marchwi. krzywił się, ale troszkę wypił. bedziemy probowac znow jutro.
właśnie wróciłam ze spacerku... ale zmokłyśmy, Majka najedzona teraz próbuje zasnąć.
Tak się martwimy, zastanawiamy kiedy, jakie nowe jedzonko wprowadzić, jaka będzie reakcja dzieciaczka... a wczoraj była u mnie "znajoma" z ... niech to ja policzę ... z 7 tygodniową dziewuszką i ona już od 3 tygodni daje jej na noc kaszkę...
Nie wiem jak to sobie tłumaczyć... czy to ja (my) jestem jakaś przewrażliwiona, trzymająca się zasad, że jak napisane od 4 miesiąca życia to od czwartego...
Ja zaczęłam od marchewki, potem marchewka z ziemniakami, dynia z ziemniakami i zupka jarzynowa, rzeczywiście z deserkami poczekałam parę dni, do wczoraj jadłyśmy tylko jabłuszka a teraz wprowadziłam gruszkę. Z kaszek ryżowa z jabłkami.
dzięki,
nasze 4 miesiące uczciliśmy kilkoma łyżeczkami kaszki z bananami, bardzo mu smakowało.
Teraz dostanie kilka kropelek soczku z marchewki.
pozdrawiam i miłego dnia
ja marzę o tym zeby Natalka przesypiała całą noc, narazie są 2 pobudki na cycka

co do marchewki to prawda, ona jak to powiedziec... scala kupki i stąd te zatwardzenia...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry