Widok

**** STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 33 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
no i nowy - bo tamten juz długaśny był.
A takie kolejne pytanie... czy Wasze maluszki same się kulają z brzuszka na plecki i odwrotnie?
Ania27 - jeszcze nie mam ubranka i nawet nie mam na nie pomysłu... mam takie fajny komplecik tylko koszulka ma czerwone dodatki i gaciorki są w czerwow-białą kratkę - a ostatnio się nasłuchałam, że koniecznie musi być jakieś białe wdzianko....
Czy wszystkie jesteście z Trójmiasta? czy gdzieś dalej?
Piernik - to fajnie, znaczy, że nasze Maluszki są cudowne i pięknie się rozwijają a przespane nocy - kiedyś nadejdą:) obiecuję (hahahaha)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzis nowy temat. Czy planujecie wczasy w tym roku z bobasem?
Ja mam caly czas dylemat. Fajnie by bylo wyjechac gdzies do Osrodka wczasowego, w lesie, nad jeziorko, z wyrzywieniem co bym mogla od garow odpoczac, z placem zabaw dla Starszaka, z fajnymi trasami do jezdzenia wozkiem po lesia -ale, no wlasnie, jak treafie na deszczowa pogode to klapa, nie wyobrazam sobie siedzenia w domku nawet 2 dni. Z drugiej strony to najchetniej bym pojechala do Grecji lub Turcji- ale.. no wlasnie troszke sie boje ze jak ktores mi zachoruje to sie nie dogadam i nie dam rady. Normalnie pierwszy raz mam wczasowy dylemat, bo z jednej strony chce gdzies jechac, a z drugiej troszke sie obawiam jak to bedzie w dwojka. Czy napewno te wczasy to bedzie odpoczynek :)
My jedziemy na wakacje pod koniec sierpnia na tydzień, w okolice Bochni. Zarezerwowałam tzw. apartament w domku z kuchnią, łazienką, na terenie ośrodka. Niedaleko Raba, miejsca do spacerków, więc mam nadzieję, że trochę odpoczniemy.
Abigejl my też myśleliśmy o wczasach za granicą, jakieś Węgry czy Chorwacja, ale jednak to trochę zadaleka wyprawa, jak dla mnie z takim maluchem. I tak się caly czas zastanawiam, jak zniesie podróż ponad 600km na południe Polski.
A tak wracając do tych pleśniawek, ja jeszcze młodemu myję całą buzię, po wieczornym jedzeniu, gazikiem zmoczonym w przegotowanej wodzie,nawiniętym na palec. Odpukać, pleśniawek nie ma (to położna mi doradziła).
No dobra, miłego dnia mamuśki, my idziemy na szczepienie niestety ;/, zamiast na długi spacer, a taka ładna pogoda dziś.
Odnosnie szczepien, przypomnialo mi sie ze jest taka masc, ktora po posmarowaniu lekko znieczula miejsc wklucia. Widzialm ostanio w przychodni ze Mamuska bliznieta smarowala ale nie wpadlam aby zapisac sobie nazwe. Jesli ktoras z was by zglebila temat i przetestowala to niech da znac.
no za 40zł mamy tyle dobrego jedzonka:) trzeba się umieć targować:) chciałam napisać, że jak to w tą niedzielę to przyjdę się z Tobą zapoznać:) no ale sobie przypomniałam, że nas nie ma. Od jakiś 2-3 tygodni Mysza przesypia mi nocki (21-6 rano) choć zdarza się, że mam karmienie 3-4 w nocy ale potem nastepne dopiero o 8 rano, więc jest ok. W weekend właśnie tak było a teraz poniedziałek i dziś dopiero o 6.
Hmmmm trochę nie wiem co z tym Waszym ulewaniem, Majka też ulewa, czasami jak jej się odbije po mleczku to i z mleczkiem, no ale wycieram i już - jakoś u nas nie wiedzę w tym problemu.
Konkretnego wyjazu urlopowego nie będzie - zdecydowaliśmy, że Majka jest za mała na dłuższe wyjazdy, pewnie w przyszłym roku będzie Chorwacja (po raz 3) zakochaliśmy się w tym kraju. Teraz wyruszamy na Mazury, potem będą Bory Tucholskie - tam mamy piękne miejsce nad jeziorkiem - ale to jak Młody wróci z koloni, będzie pranie i na drugi dzień wyruszamy na tydzień, z moimi Rodzicami - do pomocy. Potem wracamy i będzie chrzest, potem znów nad jeziorko w Bory. W sierpniu Młody znów na kolonie a my jak oczywiście będzie ciepło i pogoda znów nad jeziorko. Może zdecydujemy się na wyjazd do Niemiec do rodzinki - ale zobaczymy.
a zapomniałam napisać, że jestem zła... ostatnio kupiłam body i rampersy na 68 w biedronce... dziś próbowałam jej ubrać.... piiiiiiiiiii wszystko za małe!!!!!!! 5 rzeczy poszło od razu na kupkę do oddania/sprzedania. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
czesc dziewczyny :-)
mało przespana noc za mną :-( jakoś dzis Natka czesto sie budzila,
rano zyczenia i prezenciki dla taty, body z napisem "kocham mojego tatę" + magnesik na lodowe z pieknym cytatem - tato wzruszony :-)

wlasnie wrocilismy z rodzinnego spaceru - zabieram sie za obiadek
co do wakacki - to my w tym roku odpuszczamy sobie
No u nas jest problem z ulewaniem i to duży,bo maluch ulewa nie tylko przy odbiciu,ale praktycznie ciągle,jak go kładę do łóżeczka,to co chwila zmieniam pieluchy,ciągle przebieram,prania całe mnóstwo.Dlatego po długim niestety czasie dostaliśmy skierowanie na usg brzuszka i musimy czekać do sierpnia,bo takie są terminy,a tą babę lekarkę myśleliśmy z mężem że udusimy.

Co do wakacji...hmm pojechało by się gdzieś,ale mąż wykorzystał urlop jak się synek urodził i pewnie już nie dostanie,więc w tym roku będziemy raczej w domku,pewnie tylko do rodzinki wyskoczymy,może w sierpniu na kilka dni.
Aniu27 a czy probowalas ten specyfik podawac co powoduje zageszczenie pokarmu w brzuszku? ja nie pamietam nazwy ale pewnie w aptece ci podpowiedza, lub u lekarza. W jakiej dzielnicy szukasz przychodni w pediatra?
to jest chyba nutriton.
miłego dnia, my szykujemy się na spacer
a u mnie właśnie zaczęło padać, ale jesteśmy już po samochodowej wyprawie, spełnieniu dobrego uczynku i ploteczkach u przyszłej mamy Chrzestnej:)
Dziś oddałam za małe ciuchy po Młodym mamie potrzebującej - fajnie jest komuś pomóc.
A moje dziecko przed chwilką wróciło dworku i przyszło z chomikiem!!! Koleżanka mu pożyczyła na noc!!!!! Skąd te dzieci biorą te pomysły... a Młody wie, że nie mamy w domku żadnego zwierzaka bo Jacek jest uczulony na sierść... ehhh te dzieci.. oczywiście buzia w podkuwkę i łzy jak grochy po polikach lecą, no ale odnieść musi.
A ha mam przed sobą ulotke z Cerrefour Express i w promocji jest trójpak kaszek Bobovita + puszka za 18,95.
Dzieki za info- moj co prawda jada tylko cyca, ale ja wcinam kaszki :)
szkoda tylko ze mam daleko do carrefour expres :(
Pogoda komputerowa- znowu . . . . .
Co do zwierza - moi znajomi maja kota rasy RED on podobno nie uczula, wiec jesli lubicie koty to jest nadzieja na zwierza w domku. A wiem sama ze dzieci sie inaczej chowaja jak sa zwierzeta, choc dla rodzicow to czesto duzy klopot. U mnie mieszka duzyyyy pies, a reaczej Sunia nasza kochana :)
Pozdrawiam
ja też psiowa jestem... słyszałam o rasach które nie uczulają - ale i tak się boję.
A co do chomika... to moje kochane dziecko właśnie go zgubiło!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I szuka go... ja pierdziu... pewnie już dawno jest pod kołami lub gdzieś w trawie.
się chciałam tylko pożegnać na kilka dni... do miłego...
Nutrition mamy ale nie mogę podawać do każdego karmienia,tylko sporadycznie,bo inaczej mały ma problemy z wypróżnieniem.A przychodnię chcę zmienić na stogi,a narazie jesteśmy na jaskólczej.Mieszkam w śródmieściu,blisko starówki.
dzis pogoda znow komputerowa, kurcze, drugi dzien w domku, nie wytrzymam i chyba zrobie dzis jakis "markecik"
Aniu - kiedys znajoma mi zachwalala przychodnie Jasien, myslalam tez ze moze jest przychodnia przy szpitalu wojewodzkim, na Zaspie jest wiec moze i tu. Ja mam dzieci w przychodni we Wrzeszczu, wybralam pediatre , ktora jest od razu moim lekarzem pierwszego kontaktu- lekarzem rodzinny i do tego szefowa osrodka. Nie narzekam, jest dobrym pediatra choc jak sie cos dzieje to i tak wzywam prywatnie inna Pania Dr do domku. Jestm leniwa i nie lubie z chorymi dziecmi jezdzic po lekarzach.
Jak patrze za okno to marzy mi sie Turcja, Gracja, kurcze czemu musi byc tak kiepska pogoda.
Mimo deszczu zycze wam milego dnia :)
No pogoda jest okropna,jesienna kurczę,mam tylko nadzieję że do niedzieli zdąży się wypogodzić,bo mamy chrzciny i musi być ciepło.
Moja szwagierka też sobie chwaliła przychodnie na jasieniu,tylko że dla nas to jest za daleko,a na stogi mam blisko,więc muszę podpytać na forum o tamtejszych lekarzy,jestem wściekła na obecnego,ale nie chce mi sie już tym denerwować,więc koniec tematu.
Mojemu Mateuszowi strasznie spodobało się pzrewracanie z plecków na brzuszek,położę go do łóżeczka i za chwilkę siup i on już na brzuszku.Dla mnie to trochę kłopot,bo co chwię biegam i podkładam czyste pieluchy,bo wiadomo na brzuszku to i zwrot mleka,ale cieszę się że ma nowy sukces na swoim koncie.A czy Wasze dzieciaki też robią różne przewroty?
czesc,
aniu - gratuluje obrotów Mateuszka
u nas to jeszcze musimy poczekac na takie w pełni samodzielne obroty (pupa za cięzka) ;-)
wrociłysmy ze spaceru, duszno dzis bardzo
witam piątkowo,
my już po spacerze
w Rossmannie sa pampersy po 44.99 zl za 82 szt
Hej
dzieki za info
W mama i ja sa Huggies Premium mega pack za 44,90 + chusteczki huggies.
Ja akurat kupuje Huggies i Pampersy, choc Huggies lepiej mi pasuja bo nie przepuszczaja na plecach :)

Dziewczyny - zamowilam Slonce i + 24 C na weekend. Mam nadzieje ze dostawa bedzie jutro rano :)

Milego weekendu z Rodzinka i oczywsicie pieknych dlugich i przespanych nocy :)
No my już po chrzcinach.Ja byłam chyba bardziej przejęta niż na własnym ślubie.Mateusz był spokojny,pół mszy spał.Raz tylko zapłakał,jak go wyciągnęłam z wózka,kiedy zasypiał.Tylko zdjęcia nam słabo wyszły w kościele,cholera,zła jestem,ale pójdziemy do fotografa zrobić jedno portretowe na pamiątkę.Dobrze,że już mamy to za sobą.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry