Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE 5 ****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy wątek :)

maritiki@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale mowie Wam dziewczyny jakie wrazenie, ostatnio tylko serduszko bylo widac a wczoraj normalnie nozki i rąsie, az sie zapytalam czy to noga jest, a potem "oooo jaaa!! on rusza ta noga"!! a lekarz " przeciez juz sie caly rusza" :))

image
image
nie no nie ma bata nie wytrzymam jeszcze 2 tygodnie do USG, ide za tydzień :))))))

no i ponawiam pytanie ... swędzą was brzuchy?

papilio1@op.pl
gdzies czytalam ze jak swedza to znaczy ze rosna, ciezarowki tak pisaly, zdecydowanie duzo smarownia!!nie dopuszczac zeby skora byla sucha, to ponoc jedyna metoda ktora zapobiega przed rozstepami.

image
image
boszsz, jak ja nienawidze balsamów .... ale nic to, jak trzeba, to trzeba ... nie chcę potem się z rozstępami męczyć ... jakos 27 lat przeżyłam bez ani jednego, nie wiem, jak zaakceptuję popękaną skórę :(((

papilio1@op.pl
Smaruj smaruj koniecznie albo balsamem albo oliwką dla dzieci - jak najczęściej, moja kuzynka w ciąży przytyła prawie 30kg i i wierzcie mi tak poharatanego ciała to w życiu nie widziałam :(( mnie na szczęście rozstępy ominęły , może dlatego że mam dość tłustą skórę, aczkolwiek widzę że w drugiej ciąży jest bardziej sucha i smarowankooooooo...:))
No i byłam dzisiaj u lekarza :)))) na 90% druga dziewczynka :)))
Tatuś ma "nosa" tylko szkoda że w toto lotka nie :]
image

image
o jej, już w 14 tygodniu pokazała ??? :)
no to gratuluję córeczki :)

papilio1@op.pl
:) rozkraczyła się pięknie :)) w całej okazałości :))nie wiem po kim to ma :)
co prawda zawsze jest jeszcze granica błędu no ale sama widziałam mini wargi sromowe:))) więc na 100% się jeszcze nie nastawiam .
Zresztą mój małżonek już po pierwszej mojej wizycie u lekarza wybrał imię dla dziewczynki, zresztą z pierwszą ciąża było tak samo :)
Jakaś laska sprzedaje na forum krem mustela przeciw rozstępom - podobno bardzo dobry ( dzięki niemu mojej koleżance rozstępy zrobiły się tylko na pośladkach bo zapomniała żeby je smarować :) ) a nowy kosztuje duużo.

image
image
już sprzedany .... widziałam ten wątek

papilio1@op.pl
witam agnesik - widzę że mamy takie same terminy:)
Nisia piękna fasolka:) moja na zdjęciu z 9 tyg jest bardzo podobna:) szkoda że nie mam zdjęcia z 12 tyg bo bym wkleiła, ale idę do lekarza za tydz w piątek to wtedy coś wrzucę:) iza gratuluję córeczki:) ciekawe czy u mnie będzie coś widzać w następny piątek - w końcu będzie to już początek 17 tyg:) zobaczymy:)
a co do brzuszka to mnie też swędzi czasem ale tak trochę. Ale za to cycki to swędzą... dobrze że w pracy w pokoju mam samem baby to nie jest głupio jak się drapię:P

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
aaaa tylko wiecie co tymi kremami na rozstępy to nie można się smarować w 1 trymestrze... tzn można ale lekarz mówi że to na swoją odpowiedzialność

image
a czemu nie można?

papilio1@op.pl
pewnie dlatego że tam tak szybko wszystko się rozwija a prze skórę mogą się wchłonąć jakieś szkodliwe dla maluszka substancje - wiadomo jak to w kremach. Najlepiej zapytaj się swojego lekarza - ja się nigdy swojego nie pytałam w sumie, bo moja kol która też chodzi do Niego pytałą i pozwolił jej smarować się od 4 miesiąca. Jak teraz będę to zapytam co i jak z tymi balsamami.
Ja w sumie jeszcze nic nie używam... a już chyba czas najwyższy zacząć

image
a tą mustele to chyba na allegro można dostać

image
Oliwką dla dzieci lub fisanem można spokojnie się smarować, wszystko w nadmiarze szkodzi ale nikt nie karze jednej tubki na dzień zużywać :) mi w pierwszej ciąży wystarczyło 1 opak fisanu i 0,5 średniej oliwki, to są tłuste kremu bardzo i wydajne.
sprawdziłamn ta mustelę, kurde 190 zł za dwupak !!

papilio1@op.pl
Kasika:)))
wlasnie o fissan chodzilo-sprawdz iza28 ulotke, pisze wyraznie ze dopiero od 4 m-ca mozna stosowac, na tubce chyba tez to jest napisane...mnie upomniala Pani w aptece jak chcialam sprawdzic ceny...,,wtedy wlasnie zadzwonilam do swojego lekarza i on powiedzial ze niby mozna stosowac wzcesniej ale producenci zabezpieczaja sie wlasnie w ten sposob i nie chca ponosic konsekwencji jakby cos sie stalo
na musteli jest napisane ze mozna od poczatku
ja w kazdym badz razie zaczelam stosowac od 4 m-ca a wczesniej wklepywalam oliwke

hihi no właśnie tak to było z tymi kremami jak _m_g pisze :P coś pokręciłam ale w końcu doszliśmy do sedna sprawy :P

image
lecę jakiś obiadek zrobić i warzywka na sałątkę wstawić, bo zachciało mi się sałatki:P

image
A mnie swędzą uda i to przeokropnie :) Kurcze, czyżby też rosły?? :)
ja się nie smaruję niczym od samego początku ciąży...balsamów nie znoszę, oliwki to już w ogóle, kupiłam sobie ziajkę i stoi, zbiera kurz na półce w łazience, póki co nie mam ani jednego rozstępu-jestem w 31 tc, uważam, że jeśli ktoś ma tendencje to choćby się smarował non stop, to i tak mu wyjdą:))ja tego nie robię z lenistwa, ale zazdroszczę wytrwałości wszystkim dziewczynom, które się smarują:))no i teraz nagadałam i pewnie wyjdą:)))))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Kuchnia (41 odpowiedzi)

Witam. Właśnie wykańczamy mieszkanie i będziemy robić kuchnię. Czy możecie polecić firmę, która...

do góry