Widok
Mój synek śpi jak aniołek. Czekam na karmienie i na spacer. czy Wasze maleństwa też nie chcą spac samotnie w łóżeczku? Mój Maks gdy się przebudzi i poczuje że jest sam od razu podnosi krzyk. Wystarczy że wezmiemy go do siebie do łóżka i przesypia nawet 3 godziny. Uwielbiam zresztą czuć obok siebie jego maleńkie cieplutkie cialko :)
hej dziewczyny:)no ja mała wrzuciłam na hustawke i mam chwilkę na sprzatanko i przygotowania do spacerku:)oraz pranko i zmywanie hehe:)no i sekundeczka na forum;P...u nas bez wiekszych zmian..mała rosnie jak na drożdzach jutro konczy 7 tygodni:)niestety zarowno refluks jak i szyna nadal sa i nie ma wiekszych zmian oprocz tego ze mała zaczyna nielubic szyny i mocno płacze i protestuje jak sie ja zakłada...juz ma fazy marudzenia(płacz bez wzgledu na to czy głodna jest czy ma kupke)no i wtedy trzeba ja ponosic:)smieszna jest na maxa,duzo sie sumiecha do mamy:)zaczyna gadac juz(cały czas bardzo rzadko ale juz ma oprocz "a!" "gie"-takie gardlowe troszke ale wyraźne:)układa juz buxke jak ja jak minko do niej robie...oczkami strzela na wszystkie strony.ciekawa swiata(nie tylko na ciemne i jasne rzeczy,kolorowe juz ja tez interesuja)no i pepuszke chyba ruszył(znaczy na pewno jest troche cienszy i zaczął sie obracac-prawie dokoła i odpadaja kawałeczki wyschnietej pepowinki,takie paproszki;)ale to juz cos biorac pod uwage ze przez 6 tygodni nic prawie sie z nim nie działo!)pozdrawiam wszytskie mamuski!
No moja Ania sypia w swoim i tylko w swoim łóżeczku, nie śpi z nami. a już zauważyłam, że Ania nie śpi całymi dniami, ale się przygląda i patrzy, choć pewnie nie wiele jeszcze widzi. Za to bąki i kupki wali jak stara - nie ma poszanowania do ilości zużywanych pieluch.
Na balkonie pospała 1,5 godzinki, podjadła w między czasie tatuś wrócił, więc pewnie za chwile wybierzemy sie na spacerek.
a na początku kwietnia mam same wizyty, najpierw ja do endokrynologa, Ania na 1 szczepienie i moja wizyta u gina po 6 tygodniach....ależ się nazbierało.
Na balkonie pospała 1,5 godzinki, podjadła w między czasie tatuś wrócił, więc pewnie za chwile wybierzemy sie na spacerek.
a na początku kwietnia mam same wizyty, najpierw ja do endokrynologa, Ania na 1 szczepienie i moja wizyta u gina po 6 tygodniach....ależ się nazbierało.
moja tez chetnie by wymusila spanie w naszym lozku, ale staram sie byc twarda
ja po prostu za bardzo sie stresuje, jak ona jest z nami w łóżku - raz mi sie zdarzyło zasnąc w takiej sytuacji i obudziłam się w panice
dziś w nocy 2 godziny po karmieniu marudziła i nawet jak brałam ją do łóżka to nie bardzo pomagało
ile takie maluchy powinny spać,?
bo mi się wydaję, ze moja za mało przesypia
w dzień to ją wszystko interesuje i dopiero albo spacer, albo jak sie zmeczy juz bardzo to zasypia....
ja po prostu za bardzo sie stresuje, jak ona jest z nami w łóżku - raz mi sie zdarzyło zasnąc w takiej sytuacji i obudziłam się w panice
dziś w nocy 2 godziny po karmieniu marudziła i nawet jak brałam ją do łóżka to nie bardzo pomagało
ile takie maluchy powinny spać,?
bo mi się wydaję, ze moja za mało przesypia
w dzień to ją wszystko interesuje i dopiero albo spacer, albo jak sie zmeczy juz bardzo to zasypia....
Dlatego w nocy karmię na siedząco, choć i tak też zdarza mi się przysnąć, ale tylko głowa opada i wówczas się budzę. Mała się naje, lekko odbije, bądź i nie i kładę ją do jej łóżeczka. Nie ma spania z nami.
Moja już mniej śpi niż po porodzie. Aczkolwiek jeszcze i tak dużo...pewnie za kilka tygodni przyjdzie mi się już bawić i pokazywać zabaweczki:)))
Moja już mniej śpi niż po porodzie. Aczkolwiek jeszcze i tak dużo...pewnie za kilka tygodni przyjdzie mi się już bawić i pokazywać zabaweczki:)))
ja swoja od kilku dni klade na brzuszek, zeby miedzy innymi pomoc jej zwalczyc kolke i bardzo to lubi, szalenie ambitnie podnosi glowe:)
w sumie to jak patrze na nia, to codziennie widze duze zmiany-inne spojrzenie, chwytanie, skupianie uwagi...
kiedy dzieci swiadomie sie usmiechaja?
chyba dopiero okolo 6 tygodnia nie?
w sumie to jak patrze na nia, to codziennie widze duze zmiany-inne spojrzenie, chwytanie, skupianie uwagi...
kiedy dzieci swiadomie sie usmiechaja?
chyba dopiero okolo 6 tygodnia nie?
w 2 miesiacu ale dokładnie kiedy to nie wiem,sadze ze tak w 5 mała zaczeła sie usmiechac długo jak robiłam minki i na okreslone zachowania:)jak babcia z siebie "wariateczke"robiła to mała sie smiała cała buzia!...pytanko co ile przewijacie maluchy(oczywiscie pomijajac kupki ktore wiadomo ze jak sie usłyszy/wyczuje to od razu sie przebiera)....???
ja oczywiście jak usłyszę małą mokrą torpedę, a tak raczej przed karmieniem. A zdarza sie, że przewinę i w trakcie karmienia mała się na moment spręży i puści kolejnego śmierdzącego mokrzaka.
dziś w tą piękną pogodę byliśmy na spacerku razem z babcią, spacerek 3 godziny trwał - dotleniłyśmy się, mała po spacerze obciągnęła prawie dwie piersi i błogo śpi, a ja ja wykończona. Taka pogoda mogłaby już zostać na stałe.
Asia a ty pilnujesz diety,aby mała nie miała kolek?
A ja za tydzień mam usg bioderek Ani - jutro kńczy 3 tygodnie, ale ten czas leci.
dziś w tą piękną pogodę byliśmy na spacerku razem z babcią, spacerek 3 godziny trwał - dotleniłyśmy się, mała po spacerze obciągnęła prawie dwie piersi i błogo śpi, a ja ja wykończona. Taka pogoda mogłaby już zostać na stałe.
Asia a ty pilnujesz diety,aby mała nie miała kolek?
A ja za tydzień mam usg bioderek Ani - jutro kńczy 3 tygodnie, ale ten czas leci.
co do diety, to bardzo ograniczylam nabial jak na moje mozliwosci - bo moglabym tylko nabial jesc a teraz bardzo skromnie
nie jem straczkowych, smazonych, ciezkostrawnych
chcialam zastosowac gripe water, bo na mnie dzialal a mama jadla wszystko, ale jest wg. ulotki od pierwszego miesiaca dopiero:(
bede pic dodatkowo herbatki z kopru moze to pomoze
teraz mala beczy choc nakarmiona, przewinieta (podczas karmienia zrobila powazna kupke) ...ona chyba tak lubi poplakac...
nie jem straczkowych, smazonych, ciezkostrawnych
chcialam zastosowac gripe water, bo na mnie dzialal a mama jadla wszystko, ale jest wg. ulotki od pierwszego miesiaca dopiero:(
bede pic dodatkowo herbatki z kopru moze to pomoze
teraz mala beczy choc nakarmiona, przewinieta (podczas karmienia zrobila powazna kupke) ...ona chyba tak lubi poplakac...
asia a esputicon nie działa?a gripe water mozesz uzywac po 1 ml do 5 razy dziennie ja tak miałam w pierwszym miesiacu(zalecenie 2 lekarek)ale jesli chcesz to zapytaj swojej pediatry....ja tez przeczytałam ulotke i nie uzywałam i później dopytałam własnie i mozna spokojnie....teraz jade 5ml 3-6 razy dziennie,mała nie ma kolek ale ma duzo gazów w jelitach i one tez sprzyjaja ulewaniu :(wiec przez najblizszy miesiac mam uzywac esputicon 3x2krople i gripe water tez(tez drugi jest dosc słodki wiec małej tez po tych kwasach bedzie lepiej)
daje małej 5 ml:)w strzykawce..sa strzykawki 2 ml i polecam ...mi sie te nubyu nie sprawdziły do takiej małej ilosci...wiesz jak podawac strzykawka?wkładasz palec wskazujacy do buzi małej (od lewej reki jesli jestes praworeczna)jak ona ssie to wkladasz koniec strzykawki (tylko ten cieniutki koniec)w prawy kacik ust i delikatnie w rytm ssania wstrzykujesz-100% ze tak połknie:)
Eliza Ta Twoja córeczka jest poprostu sliczniutka:)...zreszta Asiu Twoja również...ehh te maluchy takie słodkie
Eliza Ta Twoja córeczka jest poprostu sliczniutka:)...zreszta Asiu Twoja również...ehh te maluchy takie słodkie