Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****1***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Rozpoczynam nowy, Iza urodziła!!!!!co prawda w marcu, ale termin miała na luty!

urodziła dzisiaj 6 marca o godz.9:35 i jej córcia waży 3290g

Wszystkie się już rozdwoiły!!! hurrra, bidula rodziła dwa dni! Jest wymęczona, ale szczęśliwa.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie pod koniec ciazy synek zdecydowanie sie uspokoil bo rosl i mial coraz mniej miejsca w macicy.

czy pod koniec ciąży czułyście ruchy dziecka, czy tak jakby się uspokoiło?

monia ty sobie nie wkręcaj że dziecko cię przestanie kochać:)
kto bedzie z nim przy każdym bulu i smutku jak nie mamuśka a któ teraz się poświęca:)

Moja Ania tej nocy dała pospać, budziła się co 3 godziny i mam z nią o tyle dobrze, że jak przewinę i nakarmię to ta błogo zasypia.

Jeśli chodzi o minki, to Ania też je robi i często się uśmiecha, ale to pewnie jest jeszcze uśmiech nieświadomy. A jak się patrzy na mnie i skupia wzrok to zaraz słyszę bąki (czasami całą serię) albo wystrzał kupki, ale ok, niech robi. Przynajmniej nie cierpi na żadne dolegliwości.

hej dziewczyny,

po nocy z wtorku na srode mala byla tak wykonczona tymi szalenstwami nocnymi ze duzo w dzien spala
ale za to dala nam do wiwatu wieczorem....mąż uspakajał ją od 20 do 23 - w końcu się zmęczyła i zasnęła

po konsultacji z lekarzem moge dawac malej gripe water - 3x2,5ml, na razie dostała pierwsza dawke, wiec trudno sie czegos spodziewac-na razie odstawilam esputicon. Zobaczymy czy grape zadziala.
Czasem nie ma wiekszych klopotow jelitowych, a czasem jak ja chwyci to ciezko zaradzic - wole jak spi, bo wtedy nie ma ambicji zrobienia kupki i nie ma krzyków:)

eliza - malinka no ja też zauważam już u niej coraz mądrzejszy wzrok i zawadiackie minki - ciekawe czy takie jej zostaną, jak będzie je robić świadomie:)))

image

image
Maja nie bój się,lekarz jest rewelacyjny i im szybciej sie idzie tym leczenie jest krotsze-patrz u nas ..3 tygodnie i bioderka zdrowe,ale zeby dyspalzja sie nie cofneła trzeba troszke potrzymac....a dzieciaczkowi na poczatku to nie bardzo przeszkadza,jak dziewczyny pisały to kwestia bardziej mam niz maluszkow,teraz mała protestuje i owszem ale dopiero od niedawna i raczej przez refluks bo jak 2 razy ja karmiłam bez szyny to jednak mniej sie meczyła po jedzeniu .....a teraz po tych 3 tygodniach 2 najblizsze nie wydaja sie takie okropne(jak miały byc jeszcze 4!)i potem tylko na noc-damy rade...a Wam zycze aby bioderka były zdrowiuteńkie:)i nie stresuj sie bo mała to czuje!:)pamietaj cokolwiek sie dzieje to Ty musisz byc silna za Was obie!ok lece do paproszka bo sie meczy biedulka...:(ehh ten refluks juz by mógl troszke zlagodnieć

monia
rewelacja!tyle szczęścia naraz, bo i pępuszek zagojony i bioderko dochodzi do "siebie", jednak los jest łaskawy, tylko czasami lubi się poprzekomarzać :))) a Lenka i tak kocha swoją mamusię, bo przecież wszystko robi dla jej dobra!!!

dzieczyny skopiowałam z innego wątku bo az musze sie pochawalic i podzielic ta radoscia!!!!!!!!!bylismy u sieliwończyka iiiii:)
dziewczyny!bioderko zdrowe!!!!jeszcze tylko 2 tygodnie w szynie z przerwami 3-5 godzin na dobe(to kuupa czasu:)na zabawy!!!!)i 2 tygodnie na noc a potem cwiczenia !!!!!!ale jestem szczesliwa az sie poryczałam! pan doktor pochwalił mnie za konsekwencje i prawidłowe zakladanie szyny:):):)(a ja myślałam ze Lenka mnie przestanie kochać jak wciaz jej tylko ból sprawiam zakładaniem szyny:( )! bioderko rozwija sie wzorowo!nawet mowił ze jakies kostki sie pojawiły ktore nawet u zdrowych dzieci sie pojawiaja duzo później :)kurka jeszcze tylko ten paskudny refluks bo to on ja boli i meczy najbardziej i bedzie pełnia szczescia ...aaa z oczkami bede walczyła i musza sie odetkac po masażach!!!!!ale cudny dzień!!!!

no w końcu znalazłam chwilkę na forum. Moja Ania tez tej nocy dała mi popalić, budziła się co 2 godziny na jedzenie, a do tej pory było tak ładnie....mam nadzieje, że była to jednorazowa akcja i dziś będzie tak jak zawsze pobudka ok.2 w nocy i następna w okolicach 6-7.

W południe poszłyśmy na spacerek, bo zrobiła się ładniutka pogoda, ale po drodze złapał nas straszny deszcz i w efekcie mała była suchutka, bo wózek pod folią i smacznie spała, a mama okropnie zmoknięta. Na szczęście czuje się dobrze, więc myślę, że przeziębienie mnie nie dopadnie.

A ja się okropnie stresuję przyszło tygodniowym badaniem bioder, wizytę mamy w czwartek 21 marca, czuję, że będzie ok,ale stres jest - szczególnie jak zobaczyłam Lenkę z tą szyną. Wyobrażam sobie jak takiemu maluchowi jest nie wygodnie. Moja sąsiadka była ostatnio na takim usg (ale o zgrozo, jak jej dziecko miało 6,5 miesiąca) i szynę ma nosić ok pół roku, jeśli efektów nie będzie,to dziecko czeka operacja! Ja byłam zszokowana, że tak późno poszła do lekarza, no jak to powiedziała, nie wiedziała, że to takie ważne. SZOK!!!

dziękujemy bardzo :)))

oj modelka i aparatka w jednym :))) i to bardzo kochana :) Ja jestem pod wrażeniem Kasi, szczególnie na tym pierwszym zdjątku, jej minka jest rewelacyjna i te oczka ma takie bystre, oj rośnie łobuziara ;-)

eliza-malinka widze, ze z twojej Nataszki modelka jak się patrzy-ładnie się ustawia do zdjęcia:)

image

image
Jaka sliczna Dzidzia :):)

to dobrze, że za dnia Kasia da mamuni odpocząć, bo inaczej długo byś asiu nie pociągnęła :) z czasem będzie na odwrót! Nataszka pospała dzisiaj w nocy 6 godzin :)))

image

znowu watek spada- chyba trzeba bedzie go zlikwidowac, albo w sumie sam umrze smiercia naturalna....

mala w nocy wariowala a teraz cwaniara odsypia pewnie w nocy znow pokaze mamusi kto tu rządzi...

image

image
no umowilam juz mała na usg bioderek:)
jedziemy w prima aprilis:)))

image

image
dziekuje w imieniu zadziorka:)

wlasnie mnie wzywa:)

image

image
akurat do malutkich ilości leków używam pipetki i zawsze wszystko trafia do buzi :) ale rzeczywiście na początek mała strzykawka może okazać się poręczniejsza ;-)
asiu, mała jest boska! Urodzona modelka, śliczniutka! Na małego zadziora mi tu wygląda :)))
dziękuję za docecenienie walorów urodowych Nataszki, to miłe :)

:)mnie nuczyły wszytskic takich"sztuczek"połozne na zaspie:)...
kurcze mała mi sie meczy od 7:(teraz miała na chwile spokoj i zaczeła sie usmiechac i znowu atak przyszedł:(oj mogłoby juz sie to skonczyc....za 10 dni skonczy 2 miesiace i nic radosci z nich nie ma:(tylko ból i meczenie się....ok odpadła to ja tez zmykam z nia spac:)pozdrawiam:)

dzieki za rade, szczerze powiedziawszy nie wiedzialam ze tak sie podaje:)

image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry