Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUSIE****2***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
rozpoczynam nowy ;)))

jakos nie mam czasu zajrzec na forum ... a o dluzszym pisaniu nie ma mowy :/

monia z biodrekami dalyscie rade to i z refluksem dacie ;)

moja Kornelka tydzien temu ważyła 4660 -przypomne ze przy urodzeniu wazyla 2475 :))) rośnie jaak na drożdzach :)uporałam sie juz z wszystkimi krostkami ;)
monia a jak u Ciebie z mlekiem w piersiach?? ile wypija Lena za jednym razem,,,moja niunia tak ok 100-120 ml-wiem bo zciągalam do butli na wyjscie ;)
grubasek sie z niej zrobił:) rozglada sie już wszedzie i ma ,,oczy ciekawe swiata,,
potrafi miec zadowolona mine gdy sie do niej mowi;) i marszczy tez brwi-po tatusiu :)
podobna jest do męza :)

wszytskie juz sie rozdwoily- szybko zleciało:)

mi przyplatało sie popołogowe zakażenie macicy :( biore antybiotyk i globulki az 3 rodzaje i masc -zalamk!a!!!!!
kobitki jak traktujecie ciemieniuchę?? małej dopiero sie zaczeła i ciekawa jestem jak dlugo trwa z reguly...smaruje oliwka i wuczesuje-wkurza mnie to bo Kornelka ma duzo wlosow i sa tłuste:/po oliwce

wkleje kilka fotek Kornelki :)))
image
image
image
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny a bierzecie dalej witaminy ?

Julka też leżała pod lampami ale na karmienie mogłam ją wyjmować. A problem może być w tym że z butelki lepiej leciało i teraz się wkurza bo musi się bardziej pomęczyć. Nie poddawaj się. Czym więcej będzie ssał tym więcej będziesz miała mleka.

nadal łykam witaminy prenatal classic. co do karmienia to moja Ania je z jednej piersi na maxa (aż prawie robi się wiotka)po czym jej sie odbija i przystawiam ją do drugiej, która opróżnia do połowy, przy następnym karmieniu przystawiam ją do tej której nie opróżniła do końca. A na lepszą laktację piję herbatkę laktacyjną - fito -mix (kupiona w zielarskim) oraz dużo rozcieńczonego soku jabłkowego.

cześć dziewuszki :)
Jak moja mała była naświetlana lampami to mogłam wyjmować ją na karmienie, ale miałam problemy z pokarmem i nie dokońca się najadała, szybko traciła na wadze.
Dzisiaj zadzwoniłam po pedjatrę, będzie po 17, bo mała przez trzy noce nie spała, ciągle się pręży i płacze, robi na zmianę kupki twarde i miękkie, nie wiemy co się dzieje.
Oj Iza mam nadzieję,że pomoże małej faktycznie,bo takie męczarnie są straszne zarówno dla małej jaki dla Was. Mi było strasznie przykro jak widziałam jak na okrągło Anula puszczała bączki i jej się odbijało.

Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę

. A ja idę mojego malucha karmić śpi już 3 godzinę , a tu jeszcze spacerek na nas czeka.

Gosia nie wiem czy moja mala sie najada, bo jeszcze jej nie wazylam od przyjscia ze szpitala i nie wiem czy dobrze przybiera

stosuje zasade, ze jak placze to zawsze przystawiam do cycka-przewaznie chodzi o to ze jest glodna
w dzien moja pije zbyt zachlannie albo sie prezy i to jej przeszkadza zjesc normalnie wiec daje jej ratami - troche zje, potem odbicie, potem znow do cycka, odbicie i jak sie uspokaja to chyba ze jest najedzona
image

image
Ja też zaczynam się martwić czy mi starczy pokarmu by mojego glodomorka wykarmic. Muszę go przystawiać do obydwu piersi podczas jednego karmienia...piersi wcale nie są nabrzmiałe czy wypełnione pokarmem po brzegi...zaczęłam znowu pić herbatkę laktacyjną, tak na wsparcie :)
Jesli chodzi o trzymanie diety to ja przestałam być nadmiernie ostrożna. Maks świetnie toleruje wszystko co zjem więc codziennie mogę sobie pozwolić nawet na pasek czekolady :) jestem uzalezniona od słodkiego tak więc cieszę się że nie musze sobie odmawiac.

no ja jutro chce zaczac jesc ciemne pieczywo bo białego nie lubie ale było ponoc "bezpieczne"...cno i w koncu zrobiłam sobie suwaczek:)...dziewczyny a jakie macie plany na swieta?

gosma
ja wczoraj wieczorem przeszlam gechenne z powodu braku mleka, mala przez trzy godziny co 20 min chciala do cyca a potem ulewala i w koncu sie skonczylo w cyckach. Dziecko wilo sie i strasznie chciala cycka wiec postanowilam jej dac modyfikowane.
Okazalo sie, ze jej nie smakuje i wypluwala butle a dalam najlepsza z mozliwych bo nuka....
BYlam zalamana i dostawilam do cyca, cos wyciumciala i poszla wreszcie spac-zmeczona strasznie

Na noc wypilam duzo wody i herbatke na laktacje i w nocy juz bylo ok.

Doczytalam jednak, ze dziecku moze sie zwyczajnie pic i dlatego w ciagu dnia tak lgnie do cyca. Niekoniecznie to głód.
Teraz pije jak oszala wode, ale nie wyobrazam sobie pojsc na spacer, albo cos zalatwiac bo biegam co rusz do lazienki...

Moze znajde sposob na moja Kasię...:)

image

image
Moja Ania też ma jazdy do matczynnego mleka,więc dwa razy dziennie herbata laktacyjna FITO-MIX i dużo wody a raczej rozcieńczonego soku jabłkowego i na razie malej nie brakuje,

Jutro odwiedzi mnie położna środowiskowa - w końcu! po miesiącu. Ale z tonu jej głosu przez telefon wywnioskowałam że jest sympatyczna, więc ok, pogadam sobie z nią. A w piątek ważny dzień - usg bioderek!

a u mnie chociaz z karmieniem nie ma problemu:)ile chce to je zawsze sie najada rewelacyjnie przybiera na wadze i mleko mam wciaz tłuste....ale z chudnieciem strasznie przed ciaza 57 a teraz 66 i od tygodnia waga staneła;(a myslałam zeby wrocic do wagi 55 (ewentualnie 54) bo te 57 to poszalałam z siostra 2 tygodnie pizze na obiadek itp;)wiec 3 kg wskoczyło od razu a zaraz potem ciąza:)....u mnie to chyba przez ten choleny biały chleb!;/ale od dzis juz musze zaczac ciemny bo nie dosc ze białego nie lubie to tuczy,bo zjem kromke i jakbym nic nie jadła a po ciemnym kromka i jestem najedzona:)

ja ciemny chleb bardzo lubię, a raczej lubiłam. Próbowałam go teraz jeść i niestety rośnie mi w buzi!! Mam nadzieję, że przejdzie mi to, ale na razie zostało mi jeść białe pieczywo.

Dziś przez tą pogodę nie wyszłam z Krasnalem na dwór!!!!Mąż walczy z katarem, a ja się modlę abyśmy były zdrowe.

Na święta mieliśmy jechać do mojej siostry i nici z tego, bo jej młodsza córka ma ospę!!!Ech...oby tylko nie załapać żadnego kataru

My jedno święto bedziemy na obiedzie u teściowej a drugie u mojej mamy :)
Wczoraj była lekarka i okazało się, ze mała ma śluz w kupce, co oznacza, że coś ma w jelitkach i zapisała Lakcit, mało tego pępuszek odpadł Majce 3 dni temu i pod strupkiem zbiera się ropa i muszę go ciągle myć i smarować spirytuskiem.
Wklejam na prośbę Izy zdjęcia jej Mai:))

image

i jeszcze jedno

image

no więc pozwolę sobie pierwsza skomentować...jest śliczna (tfu,tfu)

No mam nadzieje,że jutrzejsza wizyta położnej pozwoli mi wybrać odpowiednie szczepienia.

U nas odpukać póki co z Anią jest ok - i niech nie ulega to zmianie. Jeszcze w piątek niech się okaże, że bioderka są oki będzie pełnia szczęścia. Oby tylko jeszcze mąż wyleczył się z tego kataru.

śliczności !!!! ;)

same slicznotki porodzily sie od nowego roku :)))

Wielkie dzięki Maju, że wkleiłaś fotki mojej pszczółki :)))
ale śliczniusia, jak z obrazka! Całuski dla Mai :)))

dziękuję dziewczyny :)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry