Widok

****STYCZNIOWE I LUTOWE MAMUŚKI 6****

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
najpierw lista:
Kasika: 08.01.09
Agnesik: 08.01.09
iza28: 11.01.09
angel_83-83: 14.01.09
alycja_83: 14.01.09
olivka75: 15.01.09
blueeyes: 19.01.09
aarrkkoo: 28.01.09
wiśnia24: 02.02.09
piernik: 07.02.09
gosia78: 19.02.09
Ewela25*: 21.02.09
Agatha: 22.02.09
tokio: 23.02.09
andzia.79: 24.02.09
Nisia82: 25.02.09
Betty_174: 03.03.09

dziendobry :)
zaszalalam i zaczelam nowy watek :)
zjadlam sniadanko i zabieam sie za nadrabianie zaleglosci na forum :)

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też żałuję, zęrower stoi i się kurzy ... na ściance nie byliśmy od dawna ... eh, poruszałabym się trochę :/ mamnadzieję, ze po porodzie zapał mi nie minie ...nei dam się, nie będe gruba ...

papilio1@op.pl
Mi zapał nie minie, ale kondycja to już niestety mi siadła :( Mnie to dobija, czuję się jak niepełnosprawna. Na razie tylko 2 miesiace przerwy w treningach, a już nawet zwykły spacer mnie męczy:(
piernik a jakie sporty uprawiałaś do tej pory?

papilio1@op.pl
Taniec. Niedawno jeszcze pięć razy w tygodniu. Potem zamieniłam na treningi 3 razy w tygodniu po 2 h i dołozyłam sobie siłownie 2 razy w tygodniu po 2 h. I tak od ośmiu lat. Normalnie się uzalezniłam od ruchu dlatego teraz mi tak cięzko. a widzę, że ty skałki?? Zawsze mnie zastanawiało co w tym takiego fascynującego???
na skałki jeszzce się nie odwazyłam, ale ściankę uwielbiam :)

to takie pozytywne zmęczenie i z*******a satysfakcja, że chozisz p ścianie !! pokonujesz lęk wysokości, czasem musisz doskoczyć do chwytu który jest o pół metra od ręki czy nogi, albo wisisz na jednym palcu, albo na ukośnej ścianie, no coś wspaniałego :))))

ręce drżą, nogi też, zmęczenie potworne ale takie pozytywne, aaaaa, jeszcze pewnei z rok ścianki nie zobaczę ... :( ale nie to ... kiedyś jak już gorszek bediz ez nami to go będziemy uczyć :)

papilio1@op.pl
Aha, czyli kręcą Cię sport ekstremalne. Osobiście wolę treningi matematyczne, czyli takie sporty bardzo precyzyjne pod względem techniki, jak właśnie taniec czy ćwiczenia na siłowni :) Uchhh jak za tym tęsknie :)
wrocilam :) z fryzurki jestem bardzo zadowolona :)
a w reserved jakie przeceny!!kupilam sobie fajowa pidzamke z 70 na 34 zl:)
i juz mam humor lepszy:) a teraz wcinamy krokiecik z kapustka mniam:)

image
image
o to widzę że te przeceny teraz wszędzie:) a ja właśnie buszowałam po allegro i upatrzyłam sobie parę sukienek na ślub koleżanki - śliczne naprawdę takie elegnckie albo białe lniane spodnie i tuniczkę:) nie wiem jeszcze na co się zdecyduje czy kiecka czy tunika + spodnie ale już sobie w razie co upatrzyłąm. Tylko kupować jeszcze chyba nie bede bo ślub we wrześniu i do tego czasu jeszcze mogę sporo "urosnąć" :P

Nisia cieszę się ze fryzurka się podoba:) ja tez musze sie umowic do fryzjera jakoś na dniach. Najlepiej zaraz zadzwonię:)

[url]http://www.suwaczki.com/]image[/url]
image
od razu sie kobieta lepiej czuje wiec polecam ;)

image
image
Nisia, u kogo byłaś? Ja wiecznie jestem niezadowolona z fryzjera, a ostatnio wyglądam strasznie - mam tak zaniedbane włosy, ze sama w to nie wierzę :) Muszę szyyyybko znaleźć sobie fryzjera...

Agatha ja Ci mogę polecić zakład fryzjerski Bogna na Grunwaldzkiej przy PKP Wrzeszcz:) ja tam ostatnimi czasy chodzę na obcinanie włosów do Kasi (zawsze do jednej) i jestem zadowolona:) moja koleżanka czesałą się tam do ślubu - fryzura taka super że napatrzyć się nie mogłąm:)

image
ja chodze ostatnio do kosedy w gdyni na 10lutego :) a Wy kobietki z gdanska to Wam pewnie daleko.

image
image
hehe a ja dziś zadzwoniłam umówić się do fryzjera i okazało się że moja Kasia już nie pracuje bo urodziła dziecko 3 m-ce temu:) i musiałąm umówić się do kogoś innego - tym razem do faceta :P

image
Ja już nie przywiązuję się do fryzjerów. Zawsze jak już sobie kogoś znalazłam i mogłam o nim mówić "mój fryzjer" to albo zmieniał zakład, albo przepadał bez wieści, albo po jakimś czasie zaczął mnie traktować rutynowo. Teraz to w zasadzie prawie wszędzie dobrze stylizują włosy. Jak się utkwi u jednego fryzjera, to się okazuje po dłuższym czasie, że on zawsze stosuje te same techniki i w końcu się człowiekowi nudzi.
piernik zgadzam się z Tobą

cześć dziewczyny :)
mi zaczął się dzis 9 tydzień czyli 3 miesiąc !!!! i mój dzidziuś na suwaczku coraz bardziej przypomina dczłowieka :DDDD a za tydzień w poniedziałek mamy wizytę i USG :)

ps: moja rodzina nadal nie wie o ciąży ... najpierw mój narzeczony poprosił mnie byśmy poczekali, aż on mi się oświadczy (wie, wiem, dziwne to, ale jeszzce nie byliśmy zaręczeni mimo) no wiec jak już od piątku jesteśmy narzeczeństwem, no to ja pomyślałam, byśmy poczekali jeszcze tydzień ... będziemy po kolejnym USG i będziemy mieli pewność, zę wszytsko jest w porządku ... i wtedy wszystkim powiemy ... dziwnie tak ukrywac ciażę przed mamą i tatą ... w prawdzie z entuzjazmem przyjęli moje niepalenie, ale że drinka z nimi nie chciałam wczoraj wypić, to już bli zdziwieni :DDD hihi

papilio1@op.pl
tokio napisał(a):

> mi zaczął się dzis 9 tydzień czyli 3 miesiąc !!!!

hmmm, to znaczy jutro zaczynam 10 tc ... dobrze myślę? jak jest 9 tydzień i 1 dzień to już jest 10 tc, prawda?

papilio1@op.pl
"Twoja ciąża jest średnio o dwa tygodnie starsza,(niż faktyczny
wiek dziecka), bo liczona od ostatniej miesiączki. (dzieje się tak dlatego, że owulacja występuje ok. 14 dnia cyklu, choć jest to w dużej mierze sprawa indywidualna. Nie wiadomo więc kiedy dokładnie dochodzi
do zapłodnienia. Z tego powodu uproszczono określanie wielkości
ciąży licząc jej czas od ostatniej menstruacji.)"cytat z kalendarza ciazy
więc jak lekarz ci policzył od ost.miesiaczki, że jesteś w np 10 tyg ciaży to dzidzia faktycznie jest dopiero w 8tc czyli dwa tygodnie mniej , a to spora roznica, bo jak sprawdzasz, że teraz powinna miec fasolka 4 cm , to na usg moze wyjsc , że dopiero 3cm...
tak wszystko się zgadza, wiem kiedy zaszłam w ciążę ... ale skoro ogólnie przyjęte obliczanie, także przez lekarza jest takie, że wiek ciazy liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki no to znaczyłoby, że dziś mam dokładnie 9 tydzień ... chodzi mi o to jak dalej ... skoro dziś mam dokładnie 9, no to jutro mam 9 tydzień i 1 dzień, co oznacza juz lecący 10 tydzień, prawda ??????

papilio1@op.pl
no no juz 10!!! jak ten czas leci :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

do góry