Widok

STYCZNIOWE MAMUSIE I LUTOWE CIĘŻARÓWKI***7***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy :)
Może w tym wątku się rozdwoimy :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no my po spacerze mała nakarmiona i śpi:)
w fotelikach najwazniejsze kryterium-testy bezpieczenstwa-jednym z najbezpieczniejszych jest własnie maxi cosi cabrio fix polecam....

no to ja jestem znowu z wami:0
Byłam w szpitalu, zbadali, osłuchali i wypuścili do domu.
Ból głowy prawdopodobnie miałam od zawaloych zatok i kataru a ciśnienie spadło, KTG super, mała czuje się rewelacyjnie i nie ma zamiaru wyjść, no to dalej czekamy
izka a którego ty masz termin?

ja sie wlasnie dowiedzialam, ze jutro rano moj mąż wyjeżdża z trójmiasta do soboty wieczór i jak przyjdzie mi rodzić to bez niego:(((

image
image
Asia1980 ja mam termin na 28 lutego :) wszyscy się śmieją że urodzę 29 lutego, ale ja takiej opcji nie zakładam :)

ja też nie mam umówionej położnej i wierzę że te które będą akurat na dyżurze będą oki :)
czyli gosia tez nastawiasz sie na zaspe? (tak zrozumialam)

jak na zlosc moj mily jutro wyjezdza (a liczylismy, ze uda nam sie urodzic razem cholera)

image
image
mój termin wychodzi na 26 lutego, chociaż doktorek obstawiał 18/19 bo brzusio mi się "stawiał"
asia a nie da rady go sciagnac na poród?
Iza a ja czekałam na esa od Ciebie...no wiesz Ty co;P...a poważnie najwazniejsze ze mała zdrowa i z Toba wsyztsko ok:)przyjdzie czas na Was...
Ciekawe jak u Maji sie rozwija akcja...moze juz jest z mała Anią...albo nadal na porodówce....
kurka w czwartek idziemy na badanie bioderek trzymajcie kciuki zeby choc w tej kwestii u Lenki było ok wszystko....

czyli gosia tez nastawiasz sie na zaspe? (tak zrozumialam)

jak na zlosc moj mily jutro wyjezdza (a liczylismy, ze uda nam sie urodzic razem cholera)

image
image
no wlasnie ze sciagnieciem nie da rady bo jedzie az z Kołobrzeg

jedynym wyjsciem bylby porod dzis, ale jakos sie nie zapowiada...

image
image
monia, bądź dobrej myśli :) ja też się zamartwiałam i wiem dobrze, co Cię nurtuje. Ale gdy usłyszałam, że lewa strona bioderka w najlepszym porządku, to mało brakowało, a pod sufitem bym latała z radości, a gdy jeszcze dr Sieliwończyk potwierdził to samo o prawym, to już w ogóle szczęście mnie rozpierało :))) My też skorzystałyśmy dzisiaj ze sprzyjającej pogody i ruszyłyśmy na podbój osiedlowych chodników. Lubię moje osiedle, ale ze spacerami to jest porażka, bo poprostu nie ma gdzie się poszwędać :(
asia
a ja dopiero spojrzałam na Twój bilecik i uzmysłowiłam sobie, że Tobie do terminu porodu 5 dni brakuje :) a może ktoś bliski mógłby Ci towarzyszyć podczas porodu, skoro jest ryzyko, że Twojej połówki może nie być w tym czasie? Zawsze to raźniej :)))
w którym tygodniu sprawdzacie bioderka?

ile kosztuje wizyta twojego doktora eliza-malinka?

image
image
asiu
z bioderkami, to najlepiej jak najwcześniej umówić się na wizytę, już w 2-3 tygodniu życia maluszka. Bo gdyby wykryto dysplazję, to oczywiście leczenie jest dużo łatwiejsze. Do dr Sieliwończyka są spore kolejki, więc warto umówić się, gdy już trochę ochłoniesz po porodzie. Koszt wizyty to 80 zł.
eliza ja juz sama nie wiem.Kornelka kończy dzis 4 tygodnie.połozna powiedziała mi że po 6 tyg najlepiej,sama juz nie wiem :/

ja też tak myślałam, że przynajmniej po miesiącu wystarczy się udać na kontrolę, ale stanowisko dr Sieliwończyka jest takie, że jak najszybciej.

tutaj jest cytat ze ściągi, którą otrzymałam na wizycie u dr Sieliwończyka

"Kiedy należy kontrolować stawy biodrowe?
Najlepiej zaraz po porodzie, albo w okresie pierwszych kilku tygodni życia. Dzisiaj, kiedy istnieje możliwość wykonywania USG bioder odwlekanie badania praofilaktycznego na dalsze miesiące życia dziecka jest bardzo poważnym błędem" (...)
monia czy prywatnie robisz usg bioderek?moze tez powinnam już wykonac niuni ??? sama nie wiem,kazdy mowi inaczej?? czy moze tak jest ze 2 razy sie robi??

dziób
zadzwoń do dr Sieliwończyka, tam telefony odbiera bardzo miła pani, która rozwieje Twoje wątpliwości :)
ewentualna druga kontrola rozwoju odbywa się za ok 4 miesiące od pierwszej, w razie stwierdzenia krzywicy przez pediatrę.
Dziób

Możesz zrobić prywatnie tylko usg bioderek. Ja tak zrobiłam. Wyszło, że jest ok i nie musiała iść do ortopedy na konsultację. Koszt samego usg to od 40-50 zł. Zależy gdzie.
W kwietniu idę znowu tylko na usg.

dr Sieliwończyk jest ortopedą i wykonuje usg bioderek. W razie, gdy wykryje jakieś nieprawidłowości, odrazu zleca odpowiednie leczenie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry