Widok
asia a nie da rady go sciagnac na poród?
Iza a ja czekałam na esa od Ciebie...no wiesz Ty co;P...a poważnie najwazniejsze ze mała zdrowa i z Toba wsyztsko ok:)przyjdzie czas na Was...
Ciekawe jak u Maji sie rozwija akcja...moze juz jest z mała Anią...albo nadal na porodówce....
kurka w czwartek idziemy na badanie bioderek trzymajcie kciuki zeby choc w tej kwestii u Lenki było ok wszystko....
Iza a ja czekałam na esa od Ciebie...no wiesz Ty co;P...a poważnie najwazniejsze ze mała zdrowa i z Toba wsyztsko ok:)przyjdzie czas na Was...
Ciekawe jak u Maji sie rozwija akcja...moze juz jest z mała Anią...albo nadal na porodówce....
kurka w czwartek idziemy na badanie bioderek trzymajcie kciuki zeby choc w tej kwestii u Lenki było ok wszystko....
monia, bądź dobrej myśli :) ja też się zamartwiałam i wiem dobrze, co Cię nurtuje. Ale gdy usłyszałam, że lewa strona bioderka w najlepszym porządku, to mało brakowało, a pod sufitem bym latała z radości, a gdy jeszcze dr Sieliwończyk potwierdził to samo o prawym, to już w ogóle szczęście mnie rozpierało :))) My też skorzystałyśmy dzisiaj ze sprzyjającej pogody i ruszyłyśmy na podbój osiedlowych chodników. Lubię moje osiedle, ale ze spacerami to jest porażka, bo poprostu nie ma gdzie się poszwędać :(
asiu
z bioderkami, to najlepiej jak najwcześniej umówić się na wizytę, już w 2-3 tygodniu życia maluszka. Bo gdyby wykryto dysplazję, to oczywiście leczenie jest dużo łatwiejsze. Do dr Sieliwończyka są spore kolejki, więc warto umówić się, gdy już trochę ochłoniesz po porodzie. Koszt wizyty to 80 zł.
z bioderkami, to najlepiej jak najwcześniej umówić się na wizytę, już w 2-3 tygodniu życia maluszka. Bo gdyby wykryto dysplazję, to oczywiście leczenie jest dużo łatwiejsze. Do dr Sieliwończyka są spore kolejki, więc warto umówić się, gdy już trochę ochłoniesz po porodzie. Koszt wizyty to 80 zł.
ja też tak myślałam, że przynajmniej po miesiącu wystarczy się udać na kontrolę, ale stanowisko dr Sieliwończyka jest takie, że jak najszybciej.
tutaj jest cytat ze ściągi, którą otrzymałam na wizycie u dr Sieliwończyka
"Kiedy należy kontrolować stawy biodrowe?
Najlepiej zaraz po porodzie, albo w okresie pierwszych kilku tygodni życia. Dzisiaj, kiedy istnieje możliwość wykonywania USG bioder odwlekanie badania praofilaktycznego na dalsze miesiące życia dziecka jest bardzo poważnym błędem" (...)
tutaj jest cytat ze ściągi, którą otrzymałam na wizycie u dr Sieliwończyka
"Kiedy należy kontrolować stawy biodrowe?
Najlepiej zaraz po porodzie, albo w okresie pierwszych kilku tygodni życia. Dzisiaj, kiedy istnieje możliwość wykonywania USG bioder odwlekanie badania praofilaktycznego na dalsze miesiące życia dziecka jest bardzo poważnym błędem" (...)