Widok
ja sie umowiłam do sieliwończyka na pierwszy wolny termin jakies 3 tygodnie temu-jakos tak tydzien po porodzie i dopiero na 21 mnie umowiła babeczka,wczesniej niby terminów nie było ale wiem ze czasami cos sie zwalnia..ja ide teraz bo sie dowiedziałam własnie ze im wczesniej tym lepiej choc w zasadzie ide w piatym tygodniu wiec nie duzo wczesniej..tez kiedys słyszałam ze po 6 tygodniu najlepiej,ale moje watpliwosci rozwiała moja pediatra....a koszt potwierdzam 80zł wizyta+usg..ponoc najlepszy specjalista w tej dziedzinie(tez opinia pediatry+opinie z forum)...
dziób a jak w ogole sie miewa Kornelcia?Spokojna jest,cos jej dolega,czy spokojniutko poczatki przechodzicie?Ile spi w nocy?Co ile karmisz?Wierzga Ci juz nózkami i raczkami?Bo Lenka starsznie wierzgajaca sie zrobiła,jak ja boli to juz w ogole-wczesniej sie skrecała a teraz w łozeczku z jednej na druga strone potrafi sie przeturlac bede musiała ochraniacz jakos przymocowac bo mam klin pod materacem i nie wchodzi tak normalnie,wiec kocykiem obłozyłam z boku ale mała fika jak szalona,szkoda tylko ze z bólu a nie np z radosci;/
dziób a jak w ogole sie miewa Kornelcia?Spokojna jest,cos jej dolega,czy spokojniutko poczatki przechodzicie?Ile spi w nocy?Co ile karmisz?Wierzga Ci juz nózkami i raczkami?Bo Lenka starsznie wierzgajaca sie zrobiła,jak ja boli to juz w ogole-wczesniej sie skrecała a teraz w łozeczku z jednej na druga strone potrafi sie przeturlac bede musiała ochraniacz jakos przymocowac bo mam klin pod materacem i nie wchodzi tak normalnie,wiec kocykiem obłozyłam z boku ale mała fika jak szalona,szkoda tylko ze z bólu a nie np z radosci;/
monia moja Kornelka wierzga tymi swoimi szpytkami juz dawno :) czasami po jedzeniu nie śpi tylko lezy w łóżeczku i sie wyciaga,stęka albo patrzy sobie na boki,potrafi tak godzine wiec juz tu postep zauważam,wczesniej tylko jadła i spała;)...odgłosy które wydaje sa tak różnorodne i śmieszne niektóre że z Tomkiem zanosimy sie ze śmiechu,czasem patrzy na karuzele sobie-ma ta fisher price-czy jak tam sie to pisze-ta z misiami czy misio-motylkami-stwierdzilam ze jest ładna ale blada,zakupilam w pasmanterii wstażeczki-ciemne,ostrzejsze kolory,przymocowalam na karuzeli i wiedze że wodzi oczkami za nimi ;)))
czasem jak sobie tak czuwa i zaczyna marudzic a ja wiem ze jest najedzona to daje jej smoka-musze jej podac tego smoka z 10 razy po co chwile jej wypada i wtedy marudzi, ale po jakims czasie usypia i wypluwa dydolka;)
śpi w nocy dobrze-budzi sie co 2-2,5-3 godzinki co 3 baardzo rzadko raczej 2 to standard.
kupki robi po pachy-dzis w nocy musialam ja przebrac bo po pachy byla umorusana ;)))
denerwuja mnie krostki jakie ma na buzi :(( takie czerwone i biale różne :(((
kapać się lubi ;))
czy Twoja Lenka tez ma takie problemy???
kobitki czy możecie podac mi nr tel do tego ortopedy???
bo ja mam jeszcze takie wyjscie żeby wziąć skier do ortopedy i wtedy on skieruje na usg :) w swiss mam chody na szybsze terminy-jak myslicie??
czy orientujecie sie moze gdzie mozna kupic jakies ładne beciki do chrztu-na allegro sa ale wolalabym na żywo popatrzec-rezygnuje z ubranka bo boje ie ze zmarznie to moje malenstwo ;)
czasem jak sobie tak czuwa i zaczyna marudzic a ja wiem ze jest najedzona to daje jej smoka-musze jej podac tego smoka z 10 razy po co chwile jej wypada i wtedy marudzi, ale po jakims czasie usypia i wypluwa dydolka;)
śpi w nocy dobrze-budzi sie co 2-2,5-3 godzinki co 3 baardzo rzadko raczej 2 to standard.
kupki robi po pachy-dzis w nocy musialam ja przebrac bo po pachy byla umorusana ;)))
denerwuja mnie krostki jakie ma na buzi :(( takie czerwone i biale różne :(((
kapać się lubi ;))
czy Twoja Lenka tez ma takie problemy???
kobitki czy możecie podac mi nr tel do tego ortopedy???
bo ja mam jeszcze takie wyjscie żeby wziąć skier do ortopedy i wtedy on skieruje na usg :) w swiss mam chody na szybsze terminy-jak myslicie??
czy orientujecie sie moze gdzie mozna kupic jakies ładne beciki do chrztu-na allegro sa ale wolalabym na żywo popatrzec-rezygnuje z ubranka bo boje ie ze zmarznie to moje malenstwo ;)
dziób
to numer do dr Sieliwończyka - 58 302 66 13. Ja byłam na kontroli z Nataszką w dniu kiedy kończyła 8 tygodni, bo przytłoczyły mnie oczywiście terminy. Gdy usłyszałam, że wcześniej mi się nie uda, szukałam innego ortopedy, ale w końcu doszłam do wniosku, że lepiej pójść do rekomendowanego specjalisty, cóż, że trochę później. I tak gdyby było coś nie w porządku, pewnie trafiłabym do niego.
to numer do dr Sieliwończyka - 58 302 66 13. Ja byłam na kontroli z Nataszką w dniu kiedy kończyła 8 tygodni, bo przytłoczyły mnie oczywiście terminy. Gdy usłyszałam, że wcześniej mi się nie uda, szukałam innego ortopedy, ale w końcu doszłam do wniosku, że lepiej pójść do rekomendowanego specjalisty, cóż, że trochę później. I tak gdyby było coś nie w porządku, pewnie trafiłabym do niego.
a za becikami się nie rozglądam, bo chrzciny Nataszki mamy zaplanowane na czerwiec, więc raz, że moja Smerfetka będzie miała już pół roku, a dwa będzie prawdopodobnie na tyle ciepło, że wystroję ją w sukienusię :) ale allegro też już przekopałam w tej sprawie i jakoś nic specjalnego nie wypatrzyłam. Może do lata uzupełnią asortyment, liczę na to ;) No chyba, że dziób znajdziesz jakiś ciekawy sklep w Trójmieście, to daj znać :)))
oj lenka to sie meczy jeszcze z tym refluksem ..ale tez ma tak ze czasami marudzi jak podam smoka ktory dokładnie z 10 razy wypluje,albo jej wypadnie i wtedy skwierczy;)..tez mam taka sama karuzele(i tez same spostrzezenia co Ty:)szkoda ze taka blada dla nas ładna ale jej nie pociaga dzieciaczki lubia ostre kolorki ona wpatruje sie w pólki i obrazy bo mamy czarne ramki:) ) ale mała tez czasami za misiami wodzi wzrokiem i zasypia przy muzyczce...na motylki na scianie jeszcze nie patrzy wiec rzadko właczam...skwierczy i steka cały czas(i nie wiem własnie czy to tylko przez refluks czy moze juz cos tam zaczyna sobie sama stekac po swojemu:) )jest starsznie kontaktowa,wpatruje sie we mnie i meza i wodzi za nami wzrokiem co nas bardzo cieszy,bardzo silna jest,dosc długo utrzymuje głowke jak ja trzymamy w pionie,na brzuszku jeszcze ostro nie podnosi ale na chwilke taka gietką i wyginajaca sie smiesznie na boki podnosi i opada noskiem w kocyk:)...ooo kupki po pachy ...cos o tym wiem az sie tomek smieje ze moze pieluszki sa kiepskie hehe ze ona tak potrafi sie umorusac:)...dzis na spacerze nawet nie chciała spac:)a ponoc wszystkie dzieci spia jak susły na spacerkach....no i czesto chce na ręce jak nie śpi-no i ja ja nosze,choc wiem ze to niedobre tak przyzwyczajac ale jak powiedziała moja kolezanka"lepiej aby było troche rozpieszczone dziecko i szczesliwe niz odwrotnie;) "no i chyba my tak troche rozpiescimy niestety;)ale wszytsko w granicach rozsadku:)....a jak Kornelka łapie pierś-bo dla nas to najśmieszniejsze jak ona tak głowka szybko rusza na boki i otwarta buzią mogłabym godzinami na to patrzec:)a dzis mnie tak za włosy złapała jak płakala ze nie mogłam ich wyrwac z raczki....
taaak z ta piersia tez jest śmiechu...płacze płacze płacze a jak juz załapie cycka to nagle cisza,wielkie oczy i ssie :)))ze skupieniem ;))))
przczep do karyzeli takie wstążeczki,ciemny fiolet,turkus ,,,jest rezultat,a nawet goście mowia że ladniej wyglada karuzela :) to fakt-bardziej radosna :)))
główke trzyma mocno i podnosi wysoko-aż sie dziwie że aż tak :) ale to chyba dobrze :)
no i jeszcze jedno..........czasem smieje sie i mowie do Kornelki że tata na pieluchy nie zarobi-bywa ze przy zmianie pieluszki zakladam 3-posmaruje pupkę,zaloze piluszke a ona siusiu,bączek z kleksem i zadowolona :)))
i do tego placze bo glodna-sobie na zlosc robi ;))
monia a jak z Twoimi szwami...ja dzis stracilam rozpuszczalny...nie wiem jak tam sytuacja w srodku wygląda...a ciekawa jestem bo juz zapomnialam jak to jest z mężem bez brzucha pofiglowac :))))))))
14 marca dopiero ide do gina...do invicty sie zapisalam :)
przczep do karyzeli takie wstążeczki,ciemny fiolet,turkus ,,,jest rezultat,a nawet goście mowia że ladniej wyglada karuzela :) to fakt-bardziej radosna :)))
główke trzyma mocno i podnosi wysoko-aż sie dziwie że aż tak :) ale to chyba dobrze :)
no i jeszcze jedno..........czasem smieje sie i mowie do Kornelki że tata na pieluchy nie zarobi-bywa ze przy zmianie pieluszki zakladam 3-posmaruje pupkę,zaloze piluszke a ona siusiu,bączek z kleksem i zadowolona :)))
i do tego placze bo glodna-sobie na zlosc robi ;))
monia a jak z Twoimi szwami...ja dzis stracilam rozpuszczalny...nie wiem jak tam sytuacja w srodku wygląda...a ciekawa jestem bo juz zapomnialam jak to jest z mężem bez brzucha pofiglowac :))))))))
14 marca dopiero ide do gina...do invicty sie zapisalam :)
ja miałam cesarke i szwy miałam sciagane tydzien po znaczy 6 dni po porodzie...
aaa jesli chodzi o to przebieranie dokłandie tak samo mamy:)ja przebiore aona skupia sie i boom kupka,siusiu czy własnie baczek i kleksik:)zdarzyło sie ze 2 razy na reke mi zrobiła kupke:)jak mierzyłam temperaturke to taka kupka jak nigdy...zamowiłam termometr douszny;)
najsłodsze jest to wierzgania i przystawianie do piersi...czasami mi sie płakac ze szczescia chce;)...ok spadam juz bo za chwilke ma pani doktorka przyjsc badac maluszke...zobaczymy co teraz zaleci
aaa jesli chodzi o to przebieranie dokłandie tak samo mamy:)ja przebiore aona skupia sie i boom kupka,siusiu czy własnie baczek i kleksik:)zdarzyło sie ze 2 razy na reke mi zrobiła kupke:)jak mierzyłam temperaturke to taka kupka jak nigdy...zamowiłam termometr douszny;)
najsłodsze jest to wierzgania i przystawianie do piersi...czasami mi sie płakac ze szczescia chce;)...ok spadam juz bo za chwilke ma pani doktorka przyjsc badac maluszke...zobaczymy co teraz zaleci
udało sie ale musze jutro zrobic inne zdjecie zeby buziule było widac
ok po wizycie lekarki i to nie jest nietolernacja!!!yupi!!!...choc refluks;( ale dostalismy nowe leki i maja pomoc no i mamy obie nadzieje ze tak sie własnie stanie:)...uczulonko na oliwke;/i trzeba maluszke smarowac olejem z pestek winogron lub oliwa z oliwek-no i dobrze:)buzia bez krostek:)po tym jak zaczełysmy stosowac phisiogel no i moja dietka:)kupki sa ksiazkowe i brak kolki to 2 radosne rzeczy:)aaa i waga rewelacja mały grubasek rosnie po tacie chyba hehe;)juz ma 4350:) 350 g po 9 dniach:)-pani doktor zadowolona mozna dalej ja karmic jak chce czyli co około 4 godziny:)a w nocy moze przesypiac jak bedzie chciała dłuzej(a zdarza sie ze jak nie spi do 3 to potem do 8 spi:) )ok miłej nocki dziewczynki zycze..wciaz tez czekam na info od Majki i Aneczki:)
ok po wizycie lekarki i to nie jest nietolernacja!!!yupi!!!...choc refluks;( ale dostalismy nowe leki i maja pomoc no i mamy obie nadzieje ze tak sie własnie stanie:)...uczulonko na oliwke;/i trzeba maluszke smarowac olejem z pestek winogron lub oliwa z oliwek-no i dobrze:)buzia bez krostek:)po tym jak zaczełysmy stosowac phisiogel no i moja dietka:)kupki sa ksiazkowe i brak kolki to 2 radosne rzeczy:)aaa i waga rewelacja mały grubasek rosnie po tacie chyba hehe;)juz ma 4350:) 350 g po 9 dniach:)-pani doktor zadowolona mozna dalej ja karmic jak chce czyli co około 4 godziny:)a w nocy moze przesypiac jak bedzie chciała dłuzej(a zdarza sie ze jak nie spi do 3 to potem do 8 spi:) )ok miłej nocki dziewczynki zycze..wciaz tez czekam na info od Majki i Aneczki:)