Widok
Uwaga to oszuści. Na zamówienie czekam od grudnia. Ze sklepem nie ma żadnego kontaktu, telefon to automat i nic się nie można dowiedzieć, na maila od miesiecy ta sama odpowiedź-proszę czekać lub sprawdzić skrzynkę pocztową, żenada. Odmowa zwrotu pieniędzy bo rzekomo podany byl zly adres. Wcześniej twierdzili ze paczka jest cały czas w drodze. Teraz,ze nie dotarła bo nie był podany nr mieszkania. Jak zażądałam dokumentu potwierdzającego dotarcie przesyłki na pocztę i jej nie odebranie, stwierdzili ze nie mają rejestru paczek. Skąd wiec wcześniejsze zapewnienia i pewność ze paczka czekala na poczcie? Juz mi się slabo robi jak co tydzień biegam na pocztę i proszę się o odnalezienie nieistniejącej paczki... sledzenie paczek to kolejna kpina, nic te numerki nie wnoszą do faktycznego położenia paczki. Sprawa zgłoszona do UOKIK.
Dzień dobry, chętnie skorzystam z Pani pomocy i Pani doświadczenia. Ja mam jak najgorsze doświadczenia. Coś przyszło jakości śmietnikowej reszta nie dotarła. Jak rozmawiać z nimi żeby uczciwie oddali pieniądze. Ja wybieram się też do sądu jeśli nie poczują się do odpowiedzialności..jesli będzie Pani uprzejma mi pomóc i wymienić swoje doświadczenia które mogą okazać się pomocne będę bardzo wdzięczna i zobowiązana. Może kiedyś ja będę mogła Pomoc Pani mój adres i dane do kontaktu to:michalina76malinowska@gmail.com
potwierdzam. oszuści i zastrudniają i**otow. Ludzi, którzy nie potrafią pisać po polsku i zadbać o Klienta tak żeby szybko i sprawnie zamknąć sprawę. No nic. beda musieli zatrudnić nowe osoby zeby obsługiwac w taki sposob klientów.
Ja sprawe skierowałam do UOKiK - nie chcą przyjąć reklamacji no i oszukują, towar jest niezgodny z tym co widać na zdjęciach.
Ja sprawe skierowałam do UOKiK - nie chcą przyjąć reklamacji no i oszukują, towar jest niezgodny z tym co widać na zdjęciach.
Jestem w takiej samej sytuacji. Przesyłka nie dotarła, nie chcą zwrócić kasy. Konsument ma prawo wyboru albo wysłania ponownie towaru albo zwrotu pieniędzy. Zamiast oddać kasę chcą ponownie wysłać towar, który po trzech miesiącach czekania nie jest mi już potrzebny i nie ma pewności, że on też dotrze. Nie zgadzam się na to. Wymiana maili nie pomaga, a mnie puszczają już nerwy.
Podsumowanie:
Sklep internetowy Valetta.pl to pośrednik sprzedający produkty z AliExpress i chińskich sklepów online, co budzi mieszane opinie klientów. Głównym problemem są długie czasy dostawy wynoszące od 2-3 tygodni do nawet 3-4 miesięcy, przy czym zamówienia są często rozbijane na kilka osobnych paczek. Jakość produktów jest zróżnicowana i zależy od ceny - tańsze artykuły mają gorszą jakość, podczas gdy droższe są lepiej wykonane. Obsługa klienta otrzymuje pozytywne oceny za szybkie odpowiadanie na maile i wiadomości, nawet w weekendy, jednak kontakt telefoniczny jest niedostępny. Znacznym problemem jest polityka zwrotów wymagająca odesłania towaru do Chin na koszt klienta oraz skomplikowany regulamin, który ulegał zmianom. Wiele osób narzeka na brak zwrotów pieniędzy po upływie 100 dni od zamówienia, mimo że przesyłka nie dotarła. Pozytywne recenzje na stronie sklepu budzą wątpliwości, gdyż mogą być napisane przez pracowników. Klienci rekomendują bezpośrednie zakupy na AliExpress jako tańszą alternatywę, choć niektórzy doceniają polską obsługę klienta i wygodę zakupów w Polsce.