Widok

Skóra owcza do wózka zamiast śpiworka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoras forumka wozila swoje dziecko w wozku wyscielanym owcza skora zamiast spiworka?
Mam spiworek,ale mam i chodzace dziecko. I tak sobie mysle,ze moze syf sie zrobi w spiworku jak dziecko bedzie a to troszke jechalo w wozku, potem chodzilo, znow jechalo itd. Przeciez zima to nie bedzie ekspresowo wysychalo ;/
Wiem,ze sa spiworki gdzie odpina sie na buty, ja takiego nie mam i dlatego rozmyslam nad zakupem tej skory.
Podpowiedzcie doswiadczone mamusie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hoop podbijam ;)
Ja zakupiłam taką skórę ale śpiworek mimo wszystko również będę zakładała ponieważ skóra nie ochroni nóżek przed mrozem.
Agusia, a gdzie takową skórę zakupiłaś??
Ola - zobacz w Realu na Kołobrzeskiej - na tym stoisku z góralskimi rzeczami :P
Ja zamawiałam na allegro :)
ale to taka normalna "na podłogę" czy jakaś konkretna??
Mi codzilo o taka jak na podloge, wlochata. W zeslzym roku widzialam babke na Monciaku jak prowadzila takowy wozek :)i wyczytalam w necie ze te skory sa bardzo popuklarne na zachodzie. My widocznie jestesmy za Murzynami :P
ja nie mam, ale jak szukaliśmy niani, przyszła jedna starsza pani, która mówiła, że wkładała swoim dzieciom i wnukom taką skórę do wózka.
tak więc nie wszyscy są tacy zacofani jak my:)
a jak wygląda taka skóra ?
jak dywanik zdjety z owcy, dzika czy innych futrzatych zwierzatek. tu akurat z owieczki http://allegro.pl/listing.php/search?sg=1&string=skora+owcza&category=123
jeśli sie nie myle to o to chodzi.
moze byc taka http://www.naturalkids.pl/produkty,akcesoria,10,naturalna_skora_owcza_do_fotelika_i_wozka___green_baby,428.html
no super ale cene tez ma zabujcza
Dziewczyny ja kupowałam stąd :)
http://allegro.pl/soczysta-czerwien-skora-owcza-skory-e-oscypek-i1771932478.html
Jak byście chciały to będę zamawiała jeszcze jedną sztukę wiec mogłybyśmy zamówić za jednym zamachem może jakiś rabat dostaniemy :D
mi sie wydaje, że nie jest to zbyt praktyczne, bo każdy paproch, każdy brudek dostaje się w ta sierść i trudno to wyczyścić. Poza tym jak to sie pierze? W pralce chyba nie. A jednak przy chodzącym dziecku bloto śniegowe bedzie na tym stale + wiadomo okruchy, soczki, lizaki powczepiane w te włosy.... No nie wiem. Jak dla mnie lepsza wkładka polarowa. Też cieplutka, a łatwiejsza w utrzymaniu (no i tańsza)
Czy taką skórą to saneczki się wyścieła czy tylko nózki przykrywa starczy jedna taka skórka .ja mam śpiworek cieplutki taki na saneczki i spacerówkę i pomyślałam żeby jeszcze tą skórę owczą gdzieś wcisnąć może ktoś poratuje jakimś foto jak to mozna wykombinować
Daria pierze się normalnie w pralce w 30 stopniach bez wirowania w środku do prania wełny + dodatkowo dolewa się lanoliny lub płynu do zmiękczania. Skórę suszymy na płasko.

Wkładka polarowa nie ma zupełnie porównania chodzi o wydawane ciepło skóry owczej.

Zdecydowanie łatwiej się pierze skórę niż całą tapicerkę przynajmniej u mnie :)
"Wkładka polarowa nie ma zupełnie porównania chodzi o wydawane ciepło skóry owczej."

no jooo, ale my przecież nie żyjemy na Syberii

poza tym to nie jest zbyt lekkie

ja nie jestem przekonana i sobie czegoś takiego na pewno nie kupie (poza tym za bardzo mi się kojarzy ze zdechłym zwierzem)
ja swoją piorę w zupełnie zimnej wodzie w pralce:)
jest mięciutka po praniu a córa ma frajdę czesania skóry-hehe
ja mam kremową a synek ciągle czymś ją paprze.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry