Widok

Skromy ślub

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy któraś z Was miała ślub na ok 25 osób? Lepiej zorganizować w domu czy w restauracji? Jakieś pomysły?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieliśmy skromny ślub ;) ale bez żadnego przyjęcia/obiadu :] tylko szampan w Pałacu Opatów(tam był ślub cywilny) - później jechaliśmy do domu przebrać się, zapakować auto i w drogę na urlop :]

jeśli już miałabym coś robić - to w restauracji :] mniej roboty/gotowania/zmywania/sprzątania ;) przychodzisz na gotowe ;] obiad podadzą, później posprzątają :) nie zastanawiasz się kto i kiedy ma wstawić ziemniaki itp. :P
(tak robiliśmy chrzciny połączone z roczkiem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam na 30,w ośrodku wczasowym z noclegiem,orkiestra,kamerzysta typowe wesele,mało było osób bo tylko najbliższa rodzina ale bawili się wszyscy i sala była pełna,personel mówił ze bardziej udane wesele mieliśmy niż niekiedy na 100 osób jest i ludzie się mało co bawią.
A może macie jakieś organizacyjne wskazówki?
Jakieś sprawdzone restauracje na takie małe przyjęcie? :)
"Panorama" w Zieleniaku :) (tam gdzie robiła rewolucje Magda Gessler)

byliśmy baaaaaardzo zadowoleni :)
robiliscie tam jakieś przyjęcie? Jak cenowo i jak jakość potraw? Jest gdzie potupać nóżką, czy raczej to miejsce tylko na obiad?
Bez dwóch zdań w restauracji,koszta porównywalne,bardziej z klasą,bez zmywania itp:)
Najlepiej daj temat na weselnik,bo nie wszystkie dziewczyny aktualnie w temacie zaglądają na rodzinkę:)
Co do panoramy po rewolucji nie byłam:)
Ale wcześniej pochorowałam się 2 razy po jedzeniu tam i więcej nie poszłąm:/
Mimo,że pracowałam w zieleniaku jedzenie zamawialiśmy z zewnątrz:)
robiliśmy tam obiad chrzcinowo-roczkowy :)

pyszne jedzenie, duże porcje, świeżutkie :) ładnie podane :) dobre ceny :)

ale miejsca do przytupu raczej nie ma ;) chyba, że wynająć całą restaurację i w mniejszej sali zrobić miejsce do tańczenia :)
ja tez mialam maly slub na 30 osob jak to mowia maly ale z klimatem
Ja też miałam skromny ślub taki na 30 osób, wesele robiliśmy w restauracji "W bukowym lesie" w Sopocie. Kameralnie, dobre jedzenie, miła obsługa ii jest miejsce na tańce.
a jak cenowo wyglądają takie przyjęcia? Ile za osobę? Słyszałam, że im mniej osób, tym cena niestety mniej opłacalna...
to chyba zależy od miejsca :) my teraz robimy urodziny 80 babci w takim a'la lokalu - bo to nie jest typowa restauracja, raczej sala z obsługą i stawka od osoby na wesele jest 80-100 zł za pełen wypas menu, my mamy imprezkę tylko pół nocy i stawkę ciut niższą, a przyjęcie na 30 os.
kolezanka robila w willi uphagena we wrzeszczu i miła tez cos na okolo 20osob ...podany obiad bardzo elegancko i juz.
My mieliśmy co prawda na 60 osób, ale tylko obiad i nie do późnej nocy :) Mieliśmy w Domu na Wzgórzu:
http://www.nawzgorzu.gda.pl/
Naprawdę ładne miejsce, można sobie wyjść do ogrodu - tam jest fontanna, przy 60 osobach był jeszcze mały parkiet do potańczenia. My byliśmy bardzo zadowoleni, ceny nie pamiętam, ale spokojnie szło się z panią dogadać :)
a my mielismy na 11 osob: my, rodzice, rodzenstwo i swiadkowie. nie chcielismy wesela, z roznych wzgledow :) wynajelismy kameralna sale w hotelu-pieknie ozdobiona, menu ustalone tak jak przy wiekszych weselach (bodajze 180zł/osoba), obsluga tez sympatyczna no i pokoje dla gosci na miejscu :)
My robiliśmy tylko obiad, bez wesela, w Gdyni "W ogrodach". Za 13 czy 14 osób zapłaciliśmy 3 lata temu 1000 zł. W cenie był obiad z zupami i przystawkami, kilka mięs do wyboru, tort, szampan, napoje ciepłe i zimne, drinki/piwo/wino co kto chciał (w sumie niewiele osób piło) i duża butelka szampana. Uważam, że to niewiele. W tej knajpie nie dodają do ceny marży od słowa "weselny" ;)
Nie byliśmy ograniczeni czasowo przez właścicielkę, ale dość szybko się zwinęliśmy, bo wsiadaliśmy na prom w podróż poślubną :)
My zmieściliśmy się luźno w małej salce, ale właścicielka mówiła, że miała większe wesela z tańcami.
http://www.wogrodach.pl
polecam!
My też mieliśmy tylko obiad + ciasta w Tawernie w Gdyni Orłowie, nad samym morzem. Było nas wszystkich aż 14.
Menu wcześniej ustalone ale jedzenia do wyboru mnóstwo, cenowo płaciliśmy wg karty, nie było żadnego zawyżania z tego tytułu , że to obiad weselny.
Ja tez mialam wesele na 30 osob -tylko rodzina :)
Robilam w hotelu krolewskim w Gdansku :)
Ale to bylo prawdziwe wesele do rana ,obiad z dwoch dan ,przystwaki ,wiadomo cos mocniejszego .
Obsluga stanela na wysokosci zadania ,i powiem ci bylam u znajomych gdzie robili na 70 osob ,a naprawde nasze bylo o niebo lepsze (nie dlatego ze nasze ) :)
my robilismy 2w1 tzn slub i chrzest,zaproszonych bylo 16 osob,obiad w restauracji Pasibrzuch na Chelmie,mielismy osobna salke do swojej dyspozycji,dobre jedzenie,dzieciaki biegaly i nikomu to nie przeszkadzalo

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry