Widok

Skromy ślub

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy któraś z Was miała ślub na ok 25 osób? Lepiej zorganizować w domu czy w restauracji? Jakieś pomysły?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieliśmy skromny ślub ;) ale bez żadnego przyjęcia/obiadu :] tylko szampan w Pałacu Opatów(tam był ślub cywilny) - później jechaliśmy do domu przebrać się, zapakować auto i w drogę na urlop :]

jeśli już miałabym coś robić - to w restauracji :] mniej roboty/gotowania/zmywania/sprzątania ;) przychodzisz na gotowe ;] obiad podadzą, później posprzątają :) nie zastanawiasz się kto i kiedy ma wstawić ziemniaki itp. :P
(tak robiliśmy chrzciny połączone z roczkiem)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam na 30,w ośrodku wczasowym z noclegiem,orkiestra,kamerzysta typowe wesele,mało było osób bo tylko najbliższa rodzina ale bawili się wszyscy i sala była pełna,personel mówił ze bardziej udane wesele mieliśmy niż niekiedy na 100 osób jest i ludzie się mało co bawią.
A może macie jakieś organizacyjne wskazówki?
Jakieś sprawdzone restauracje na takie małe przyjęcie? :)
"Panorama" w Zieleniaku :) (tam gdzie robiła rewolucje Magda Gessler)

byliśmy baaaaaardzo zadowoleni :)
robiliscie tam jakieś przyjęcie? Jak cenowo i jak jakość potraw? Jest gdzie potupać nóżką, czy raczej to miejsce tylko na obiad?
Bez dwóch zdań w restauracji,koszta porównywalne,bardziej z klasą,bez zmywania itp:)
Najlepiej daj temat na weselnik,bo nie wszystkie dziewczyny aktualnie w temacie zaglądają na rodzinkę:)
Co do panoramy po rewolucji nie byłam:)
Ale wcześniej pochorowałam się 2 razy po jedzeniu tam i więcej nie poszłąm:/
Mimo,że pracowałam w zieleniaku jedzenie zamawialiśmy z zewnątrz:)
ja tez mialam maly slub na 30 osob jak to mowia maly ale z klimatem
robiliśmy tam obiad chrzcinowo-roczkowy :)

pyszne jedzenie, duże porcje, świeżutkie :) ładnie podane :) dobre ceny :)

ale miejsca do przytupu raczej nie ma ;) chyba, że wynająć całą restaurację i w mniejszej sali zrobić miejsce do tańczenia :)
Ja też miałam skromny ślub taki na 30 osób, wesele robiliśmy w restauracji "W bukowym lesie" w Sopocie. Kameralnie, dobre jedzenie, miła obsługa ii jest miejsce na tańce.
a jak cenowo wyglądają takie przyjęcia? Ile za osobę? Słyszałam, że im mniej osób, tym cena niestety mniej opłacalna...
to chyba zależy od miejsca :) my teraz robimy urodziny 80 babci w takim a'la lokalu - bo to nie jest typowa restauracja, raczej sala z obsługą i stawka od osoby na wesele jest 80-100 zł za pełen wypas menu, my mamy imprezkę tylko pół nocy i stawkę ciut niższą, a przyjęcie na 30 os.
kolezanka robila w willi uphagena we wrzeszczu i miła tez cos na okolo 20osob ...podany obiad bardzo elegancko i juz.
My mieliśmy co prawda na 60 osób, ale tylko obiad i nie do późnej nocy :) Mieliśmy w Domu na Wzgórzu:
http://www.nawzgorzu.gda.pl/
Naprawdę ładne miejsce, można sobie wyjść do ogrodu - tam jest fontanna, przy 60 osobach był jeszcze mały parkiet do potańczenia. My byliśmy bardzo zadowoleni, ceny nie pamiętam, ale spokojnie szło się z panią dogadać :)
a my mielismy na 11 osob: my, rodzice, rodzenstwo i swiadkowie. nie chcielismy wesela, z roznych wzgledow :) wynajelismy kameralna sale w hotelu-pieknie ozdobiona, menu ustalone tak jak przy wiekszych weselach (bodajze 180zł/osoba), obsluga tez sympatyczna no i pokoje dla gosci na miejscu :)
My robiliśmy tylko obiad, bez wesela, w Gdyni "W ogrodach". Za 13 czy 14 osób zapłaciliśmy 3 lata temu 1000 zł. W cenie był obiad z zupami i przystawkami, kilka mięs do wyboru, tort, szampan, napoje ciepłe i zimne, drinki/piwo/wino co kto chciał (w sumie niewiele osób piło) i duża butelka szampana. Uważam, że to niewiele. W tej knajpie nie dodają do ceny marży od słowa "weselny" ;)
Nie byliśmy ograniczeni czasowo przez właścicielkę, ale dość szybko się zwinęliśmy, bo wsiadaliśmy na prom w podróż poślubną :)
My zmieściliśmy się luźno w małej salce, ale właścicielka mówiła, że miała większe wesela z tańcami.
http://www.wogrodach.pl
polecam!
My też mieliśmy tylko obiad + ciasta w Tawernie w Gdyni Orłowie, nad samym morzem. Było nas wszystkich aż 14.
Menu wcześniej ustalone ale jedzenia do wyboru mnóstwo, cenowo płaciliśmy wg karty, nie było żadnego zawyżania z tego tytułu , że to obiad weselny.
Ja tez mialam wesele na 30 osob -tylko rodzina :)
Robilam w hotelu krolewskim w Gdansku :)
Ale to bylo prawdziwe wesele do rana ,obiad z dwoch dan ,przystwaki ,wiadomo cos mocniejszego .
Obsluga stanela na wysokosci zadania ,i powiem ci bylam u znajomych gdzie robili na 70 osob ,a naprawde nasze bylo o niebo lepsze (nie dlatego ze nasze ) :)
my robilismy 2w1 tzn slub i chrzest,zaproszonych bylo 16 osob,obiad w restauracji Pasibrzuch na Chelmie,mielismy osobna salke do swojej dyspozycji,dobre jedzenie,dzieciaki biegaly i nikomu to nie przeszkadzalo
my mieliśmy obiad w hotelu Lival w Brzeźnie- bardzo smaczne jedzenie, mozna wyskoczyć na plazę- porobić zdjęcia itp- dostaliśmy rabat na pokoje dla gości- 2 lata temu płacilismy około 80 zł/ osobę a menu było całkiem bogate- obiad + specjalne dania dla wegetarian, tort i wino
My mieliśmy bardzo małe przyjęcie po ślubie, około 15 osób. Tyle, że my mieliśmy ślub i przyjęcie wyjazdowe, w Zakopanem. Cenowo wychodzi to drożej za osobę niż jakbyś robiła normalne wesele, ale i tak wydasz mniej. Opcja w domu moim zdaniem w ogóle nie wchodzi w rachubę. Ja miło wspominam przyjęcie. Goście chyba też zadowoleni. Było kameralnie, przyjemnie.
~kasiaaa29 My również planujemy takie 2w1 :) Może masz jakieś rady, żeby to wszystko dobrze wyszlo?:)

Tylko My z Gdyni - może ma ktoś jakieś miejsce do polecenia na kilkanaście osób? Ile średnio powinno nas kosztować cała impreza?
Jak w Gdyni to polecam Santorini. 3 lata temu mieliśmy przyjęcie weselne na ok 45 osób. Ceny w zależności od tego co wybierzesz z menu, ale wszystko policzone wg. cennika, żadnych dodatkowych kosztów w związku z hasłem "wesele". Jeśli dobrze pamiętam to zapłaciliśmy coś ok 4 tys ( z alkoholu wina i piwo, nie chcieliśmy wódki) Przywitano nas tradycyjnie chlebem i wódką, w środku wszystko przygotowane i ustawione według naszych wskazówek. Jedzenie było pyszne, choć niektórzy nasi goście woleliby na pewno tradycyjne zrazy czy schabowe a nie ryż w liściach winogron na przykład:} Nie było problemu z tortem i ciastem z zewnątrz. Obsługa w porządku. Miało być bez tańców ale je sobie zorganizowaliśmy i było super. Mieliśmy czas do północy-tak się dogadaliśmy. Dużym plusem jest fajny klimatyczny ogródek gdzie można odsapnąć a dzieciaki mogą pobiegać trochę. Myślę, że ta knajpka jest super na imprezę do 20 osób. U nas było trochę ciasnawo
w Gdyni niestety nie znam zadnego miejsca ale mysle ze znajdziesz cos fajnego.u nas wygladalo to tak ze najpierw byl slub pozniej chrzciny,ksiadz byl po prostu ekstra tak wszystko rodzinnie i milo przeprowadzil,wszyscy byli zadowoleni a my przeszczesliwi.po calej uroczystosci udalismy sie do restauracji.przywitano nas lampka szampana zaspiewali nam sto lat.podali zupke i obiadek,pozniej byla kawa i ciastka,my dodatkowo mielismy swojego torta.my bardziej bylismy nastawieni na chrzciny,poniewaz slub cywilny mielismy 4 lala wczesniej i ten koscielny byl dla nas raczej "formalnoscia"ale do restauracji poszlam w suknii slubnej:)naprawde bardzo fajnie wszystko wyszlo i nie zaluje ze polaczylismy te uroczystosci:))u Was tez napewno bedzie suuper
ja mialam i robilam w domu nauczyciela :)bawlismy sie do 2 w nocy muze puszczalismy sami a goscie weselni z sali obok (ktorzy bawili sie na innym weselu) przychodzili do nas sie bawic bo tam orkiestra grala hehe i tak z 25 osob bawilo nas sie duzooo wiecej ( na tym 2 weselu bylo 100 osob)
Moja przyjaciółka miała po ślubie obiad tak na 25-30 osób w Swojskiej Chacie, tam gdzie kiedyś był Cricoland, na tym placu. Jedzenia było dużo i bardzo smaczne. Nikt nie narzekał i droga z tego co pamiętam też nie było.
Za to ja miałam ślub ,,samorobny", tzn mieliśmy wynajetą salę, ale wszystko robiliśmy sami. Wesele było na 60 osób. Goście super się bawili. Koleżanki były kelnerkami, kucharze tez znajomi, ale gdybym miała cofnąć czas to nigdy bym się na takie szaleństwo nie zgodziła. Do pomocy, do sprzątania nikogo nie było ;-) Najlepiej zrobić czy wesele czy obiad po ceremonii w lokalu, zapłacić i mieć wszystko w nosie!!!
Polecam swojską chatę chodzimy tak czasami na obiadki i zawsze wszystko pyszne i obsługa super:-)
my rowniez mielismy skormny slub na aż 30 osob.

sześć lat temu za obiad z miesami do wyboru, surowki , ziemniaki itd plus zakaski, ciasta, wodka, napoje placiclismy 50 pare zl od osoby, no ale to bylo 50 km od Gdańska.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry