Widok
Za to ja miałam ślub ,,samorobny", tzn mieliśmy wynajetą salę, ale wszystko robiliśmy sami. Wesele było na 60 osób. Goście super się bawili. Koleżanki były kelnerkami, kucharze tez znajomi, ale gdybym miała cofnąć czas to nigdy bym się na takie szaleństwo nie zgodziła. Do pomocy, do sprzątania nikogo nie było ;-) Najlepiej zrobić czy wesele czy obiad po ceremonii w lokalu, zapłacić i mieć wszystko w nosie!!!
w Gdyni niestety nie znam zadnego miejsca ale mysle ze znajdziesz cos fajnego.u nas wygladalo to tak ze najpierw byl slub pozniej chrzciny,ksiadz byl po prostu ekstra tak wszystko rodzinnie i milo przeprowadzil,wszyscy byli zadowoleni a my przeszczesliwi.po calej uroczystosci udalismy sie do restauracji.przywitano nas lampka szampana zaspiewali nam sto lat.podali zupke i obiadek,pozniej byla kawa i ciastka,my dodatkowo mielismy swojego torta.my bardziej bylismy nastawieni na chrzciny,poniewaz slub cywilny mielismy 4 lala wczesniej i ten koscielny byl dla nas raczej "formalnoscia"ale do restauracji poszlam w suknii slubnej:)naprawde bardzo fajnie wszystko wyszlo i nie zaluje ze polaczylismy te uroczystosci:))u Was tez napewno bedzie suuper
Jak w Gdyni to polecam Santorini. 3 lata temu mieliśmy przyjęcie weselne na ok 45 osób. Ceny w zależności od tego co wybierzesz z menu, ale wszystko policzone wg. cennika, żadnych dodatkowych kosztów w związku z hasłem "wesele". Jeśli dobrze pamiętam to zapłaciliśmy coś ok 4 tys ( z alkoholu wina i piwo, nie chcieliśmy wódki) Przywitano nas tradycyjnie chlebem i wódką, w środku wszystko przygotowane i ustawione według naszych wskazówek. Jedzenie było pyszne, choć niektórzy nasi goście woleliby na pewno tradycyjne zrazy czy schabowe a nie ryż w liściach winogron na przykład:} Nie było problemu z tortem i ciastem z zewnątrz. Obsługa w porządku. Miało być bez tańców ale je sobie zorganizowaliśmy i było super. Mieliśmy czas do północy-tak się dogadaliśmy. Dużym plusem jest fajny klimatyczny ogródek gdzie można odsapnąć a dzieciaki mogą pobiegać trochę. Myślę, że ta knajpka jest super na imprezę do 20 osób. U nas było trochę ciasnawo
My mieliśmy bardzo małe przyjęcie po ślubie, około 15 osób. Tyle, że my mieliśmy ślub i przyjęcie wyjazdowe, w Zakopanem. Cenowo wychodzi to drożej za osobę niż jakbyś robiła normalne wesele, ale i tak wydasz mniej. Opcja w domu moim zdaniem w ogóle nie wchodzi w rachubę. Ja miło wspominam przyjęcie. Goście chyba też zadowoleni. Było kameralnie, przyjemnie.
Ja tez mialam wesele na 30 osob -tylko rodzina :)
Robilam w hotelu krolewskim w Gdansku :)
Ale to bylo prawdziwe wesele do rana ,obiad z dwoch dan ,przystwaki ,wiadomo cos mocniejszego .
Obsluga stanela na wysokosci zadania ,i powiem ci bylam u znajomych gdzie robili na 70 osob ,a naprawde nasze bylo o niebo lepsze (nie dlatego ze nasze ) :)
Robilam w hotelu krolewskim w Gdansku :)
Ale to bylo prawdziwe wesele do rana ,obiad z dwoch dan ,przystwaki ,wiadomo cos mocniejszego .
Obsluga stanela na wysokosci zadania ,i powiem ci bylam u znajomych gdzie robili na 70 osob ,a naprawde nasze bylo o niebo lepsze (nie dlatego ze nasze ) :)
My robiliśmy tylko obiad, bez wesela, w Gdyni "W ogrodach". Za 13 czy 14 osób zapłaciliśmy 3 lata temu 1000 zł. W cenie był obiad z zupami i przystawkami, kilka mięs do wyboru, tort, szampan, napoje ciepłe i zimne, drinki/piwo/wino co kto chciał (w sumie niewiele osób piło) i duża butelka szampana. Uważam, że to niewiele. W tej knajpie nie dodają do ceny marży od słowa "weselny" ;)
Nie byliśmy ograniczeni czasowo przez właścicielkę, ale dość szybko się zwinęliśmy, bo wsiadaliśmy na prom w podróż poślubną :)
My zmieściliśmy się luźno w małej salce, ale właścicielka mówiła, że miała większe wesela z tańcami.
http://www.wogrodach.pl
polecam!
Nie byliśmy ograniczeni czasowo przez właścicielkę, ale dość szybko się zwinęliśmy, bo wsiadaliśmy na prom w podróż poślubną :)
My zmieściliśmy się luźno w małej salce, ale właścicielka mówiła, że miała większe wesela z tańcami.
http://www.wogrodach.pl
polecam!
My mieliśmy co prawda na 60 osób, ale tylko obiad i nie do późnej nocy :) Mieliśmy w Domu na Wzgórzu:
http://www.nawzgorzu.gda.pl/
Naprawdę ładne miejsce, można sobie wyjść do ogrodu - tam jest fontanna, przy 60 osobach był jeszcze mały parkiet do potańczenia. My byliśmy bardzo zadowoleni, ceny nie pamiętam, ale spokojnie szło się z panią dogadać :)
http://www.nawzgorzu.gda.pl/
Naprawdę ładne miejsce, można sobie wyjść do ogrodu - tam jest fontanna, przy 60 osobach był jeszcze mały parkiet do potańczenia. My byliśmy bardzo zadowoleni, ceny nie pamiętam, ale spokojnie szło się z panią dogadać :)