Widok

Skromy ślub

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam,
czy któraś z Was miała ślub na ok 25 osób? Lepiej zorganizować w domu czy w restauracji? Jakieś pomysły?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mieliśmy obiad w hotelu Lival w Brzeźnie- bardzo smaczne jedzenie, mozna wyskoczyć na plazę- porobić zdjęcia itp- dostaliśmy rabat na pokoje dla gości- 2 lata temu płacilismy około 80 zł/ osobę a menu było całkiem bogate- obiad + specjalne dania dla wegetarian, tort i wino
My mieliśmy bardzo małe przyjęcie po ślubie, około 15 osób. Tyle, że my mieliśmy ślub i przyjęcie wyjazdowe, w Zakopanem. Cenowo wychodzi to drożej za osobę niż jakbyś robiła normalne wesele, ale i tak wydasz mniej. Opcja w domu moim zdaniem w ogóle nie wchodzi w rachubę. Ja miło wspominam przyjęcie. Goście chyba też zadowoleni. Było kameralnie, przyjemnie.
~kasiaaa29 My również planujemy takie 2w1 :) Może masz jakieś rady, żeby to wszystko dobrze wyszlo?:)

Tylko My z Gdyni - może ma ktoś jakieś miejsce do polecenia na kilkanaście osób? Ile średnio powinno nas kosztować cała impreza?
Jak w Gdyni to polecam Santorini. 3 lata temu mieliśmy przyjęcie weselne na ok 45 osób. Ceny w zależności od tego co wybierzesz z menu, ale wszystko policzone wg. cennika, żadnych dodatkowych kosztów w związku z hasłem "wesele". Jeśli dobrze pamiętam to zapłaciliśmy coś ok 4 tys ( z alkoholu wina i piwo, nie chcieliśmy wódki) Przywitano nas tradycyjnie chlebem i wódką, w środku wszystko przygotowane i ustawione według naszych wskazówek. Jedzenie było pyszne, choć niektórzy nasi goście woleliby na pewno tradycyjne zrazy czy schabowe a nie ryż w liściach winogron na przykład:} Nie było problemu z tortem i ciastem z zewnątrz. Obsługa w porządku. Miało być bez tańców ale je sobie zorganizowaliśmy i było super. Mieliśmy czas do północy-tak się dogadaliśmy. Dużym plusem jest fajny klimatyczny ogródek gdzie można odsapnąć a dzieciaki mogą pobiegać trochę. Myślę, że ta knajpka jest super na imprezę do 20 osób. U nas było trochę ciasnawo
w Gdyni niestety nie znam zadnego miejsca ale mysle ze znajdziesz cos fajnego.u nas wygladalo to tak ze najpierw byl slub pozniej chrzciny,ksiadz byl po prostu ekstra tak wszystko rodzinnie i milo przeprowadzil,wszyscy byli zadowoleni a my przeszczesliwi.po calej uroczystosci udalismy sie do restauracji.przywitano nas lampka szampana zaspiewali nam sto lat.podali zupke i obiadek,pozniej byla kawa i ciastka,my dodatkowo mielismy swojego torta.my bardziej bylismy nastawieni na chrzciny,poniewaz slub cywilny mielismy 4 lala wczesniej i ten koscielny byl dla nas raczej "formalnoscia"ale do restauracji poszlam w suknii slubnej:)naprawde bardzo fajnie wszystko wyszlo i nie zaluje ze polaczylismy te uroczystosci:))u Was tez napewno bedzie suuper
ja mialam i robilam w domu nauczyciela :)bawlismy sie do 2 w nocy muze puszczalismy sami a goscie weselni z sali obok (ktorzy bawili sie na innym weselu) przychodzili do nas sie bawic bo tam orkiestra grala hehe i tak z 25 osob bawilo nas sie duzooo wiecej ( na tym 2 weselu bylo 100 osob)
Moja przyjaciółka miała po ślubie obiad tak na 25-30 osób w Swojskiej Chacie, tam gdzie kiedyś był Cricoland, na tym placu. Jedzenia było dużo i bardzo smaczne. Nikt nie narzekał i droga z tego co pamiętam też nie było.
Za to ja miałam ślub ,,samorobny", tzn mieliśmy wynajetą salę, ale wszystko robiliśmy sami. Wesele było na 60 osób. Goście super się bawili. Koleżanki były kelnerkami, kucharze tez znajomi, ale gdybym miała cofnąć czas to nigdy bym się na takie szaleństwo nie zgodziła. Do pomocy, do sprzątania nikogo nie było ;-) Najlepiej zrobić czy wesele czy obiad po ceremonii w lokalu, zapłacić i mieć wszystko w nosie!!!
Polecam swojską chatę chodzimy tak czasami na obiadki i zawsze wszystko pyszne i obsługa super:-)
my rowniez mielismy skormny slub na aż 30 osob.

sześć lat temu za obiad z miesami do wyboru, surowki , ziemniaki itd plus zakaski, ciasta, wodka, napoje placiclismy 50 pare zl od osoby, no ale to bylo 50 km od Gdańska.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry