Widok

Słoiczki dla niemowląt - gdzie najtaniej?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zbliża się etap słoiczków u moich maluchów, w którym sklepie w Gdyni kupię je najtaniej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tanie słoiczki dostaniesz w rossmanie-firma babydream. Mój synek je jada ale nie wszystkie lubi. Najbardziej przepada za gerberami ale sa jednymi z najdroższych. Duży słoiczek gerbera 190g kosztuje 4,99 w rossmanie i Tesco ale jak wyrobisz sobie kartę rossnę w rossmanie to masz zawsze taniej. Często tez spotykam sie z promocjami na słoiki w rossmanie i wtedy kupuje hurtem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Biedronce słoiczki z owocami na pewno są tańsze niż w rossmanie.
We wszystkich sklepach ceny kształtują się podobniej i tak jak Mama napisała - najlepiej kupić w promocji większą ich ilość (w rossmanie bywaja takie promocje ze kupujes 3 a 4ty dostajesz gratis).
od gerberow drozsze sa na pewno hipp, holle, humana....

Jeśli chodzi o Hippa to najtaniej w regularnej cenie jest w netto:
2,99 za deserki 125g
4,99 za obiadki 190g

Każda cena ponizej w hipermarketach jest bardzo atrakcyjna (normalnie deserki kosztują 3,49-4,50)

Warto śledzić gazetki hipermarketowe z promocjami.

No i ja osobiście to polecam gotowanie samemu - nawet z ekologicznych warzyw wychodzi taniej niż słoiczki.
O ile oczywiście masz czas i chęci :)

Wracajac do sloiczkow - na poczatek kup po jednym jednej firmy, moj synek np babydream pluje dalej niż widzi ;) marchewke przerabialismy chyba ze wszystkich firm i zaakceptował jedynie Hippa ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hipp jest najtańszy w auchon, czasem też w lidlu sa obiadki i deserki hipp w atrakcyjnej cenie.
http://www.promobaby.pl/kategoria-zywnosc.html
tu są promocje na bieżąco aktualizowane, można popatrzeć i porównać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też karmiłam hippem i polecam auchan
Ja polecam firmę Dizzy z Lidla obiadki i deserki są tanie bo po 1.99 a dobre mój synek z chęcią je jadł oczywiście na przemian z bobowitą gerberem i babydream lub gotowanymi przeze mnie ale to oczywiście trzeba mieć chęci :) Hipp też dobry ale strasznie drogi
Regularnie promocje na słoiczki są w polomarkecie, w tej promocji multilogicznej, kupujesz dwa i masz taniej nawet o 40 procent
ja kupuję w Rossmanie zarówno słoiczki jak i kaszki - często są fajne promocje, soki są tańsze w Biedronce
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam gotowanie samemu, dla takiego malca nie jest to skomplikowane a i czasu dużo nie zajmuje. Potem zawekować i gotowe. Więcej dobrych składników i o wiele taniej. Wiem z doświadczenia. Sama mam 2 dzieci i przez pierwszy miesiąc (po skończeniu 6 mż) też dawałam słoiczki Hippa aby tylko przyzwyczaić do innego jedzenia a potem już sama gotowałam. Od razu można poczuć ulgę w portfelu a i jedzenie można fajnie urozmaicać jeśli się tylko chce. Jak czytałam skład słoiczka że mięsa jest tylko 8% to wolałam robić swoje. Te 8% mięsa to pewnie minimum jakie musi się znaleźć w potrawie, ja wolałam dać go więcej dziecku. Aha i papki z owoców też polecam robić samemu bo te to już chyba z lenistwa się kupuje :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
Niestety w tę niedziele naciełam się na słoiki w netto data ważności bardzo krótka, tamchyba nie ma ruchu dlatego sprzedają starocie
Jedna uwaga, te 8% mięsa jest jak najbardziej na miejscu, bo wychodzi ok 10 gr na porcję, czyli zgodnie ze schematem żywienia.
Osobiście w Hippie wkurza mnie to, że niby ekologiczne i bla bla bla a cukier i zagęstniki ładują aż miło.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam samodzielne gotowanie obiadków dla malucha i nie trzymanie się tak kurczowo schematu żywienia.deserki kupuję od czasu do czasu.Moja córcia najbardziej lubi Hipp.
Obecnie ma 9 miesięcy, a od 7 miesiąca zaczęłam podawać jej do jedzenia to samo, co jedzą pozostali domownicy, nawet syropek z cebuli i miodu na przeziębienie.
Zaznaczam, że w mojej kuchni nie używam wegety, rosołków w kostkach, maggi, ani żadnych przypraw zawierające glutaminian itp.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja nie jestem zwolennikiem Dizzy ze względu na dużą zawartość cukru i konserwanty. Od początku gotuję młodemu sama i mu smakuje bardziej niż ze słoiczków (gotuję co 2 dzień, zajmuję to 30 minut razem z umyciem i obraniem warzyw oraz gotowaniem a koszt na 2 dni to około 2 zł).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Graszka, a napisz mi co i jak gotujesz, tak orientacyjnie. bo tez bym chetnie podawala, chociaz częsciowo, to co jemy...
pa
Ede, nie wiem ile ma Twoje dziecko, ale możesz gotować wspólne zupy, piec albo dusić mięso, robić pierogi, makarony, naleśniki na słodko i na wytrawnie - ja gotuje 1 obiad od kiedy młody skończył 10 miesięcy. Znacznie ograniczyliśmy jedynie sól i cukier, co nie znaczy że całkiem je wyeliminowałam i wszystkim to wyszło na zdrowie- obecnie mamy taki wybór fantastycznych przypraw, że jedznie absolutnie nie jest mdłe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja córeczka ma 7 miesiecy, troche poczekam i tez tak zaczne roić. również nie używam, bądź bardzo sporadycznie, wszelkiego rodzaju wspomagacze. dzieki za informacje. paa
Gdzie w jakich sklepach stacjonarnych można kupić obiadki firm: Holle, ELLAS KITCHEN, Humana.
Ja jeśli daje dziecku słoiczek to wyłącznie hippa. Owszem zdarzają się sloiczki, w których jest cukier, ale jest ich dosłownie że 3 a reszta sloiczkow nie zawiera żadnego cukru. Trzeba czytać etykiety i wybierać te dania, które są bez cukru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry