Widok

Śmieszne objawy ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, opiszcie swoje dziwne objawy ciąży, nie chodzi mi o typowe bóle głowy,piersi, senność i wymioty.
Dla mnie dziwne było (jak jeszcze nie wiedziałam, że byłam w ciąży), że miała mega chęć na jedzenie z MC Donalda, którego normalnie nie cierpię. I miałam wrażenie, że moja skóra ciągle pachnie naleśnikami. Teraz chce mi się z tego śmiać.

A jak było u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
szczęściara;)mi na mdlosci nic nie pomagalo,nawet słynna cola.musialam wiec je przemęczyc bite 4,5 miesiaca.

:) Ja mam straszna ochotę wieczorami na gofry, takiego suchego bez niczego...normalnie codziennie wyciągam męża do Pucka bo nie mogę wyrobić :) poza tym smierdzi mi wszystko a zapach smazonego/gotowanego mięsa wywołuje mdłosci blehhh...kilogram sledzi w occie pożarłam natychmiast jak mi tylko mama zrobiła mniam a no i z takich dziwnosci ostatnio zjadłam fasolke gotowana z sosem czosnkowym pyyycha była. Wogóle uwielbiałam slodycze teraz dla mnie nie istnieja nawet ulubiona Milka Cream :(...tylko kwasne i ostre :) A co do Coca Coli uwielbiam ja ale mąż mi nie pozwala pic więc jak się czasem wybiorę na przejażdżkę to choc z puszkę muuuuszę wypic od razu mdłości przechodzą :)
a ja przez ostatnie dni wcinam nalogowo niedojrzale sliwko wegierki :) ile ja sie nalazilam zeby takie prawie zielone znalezc:))moj malz jak sprobowal to go skwasilo na maxa a mi smakuja :)

no coż,ja od miesiaca objadam sie frytkami.potrafię je sobie zrobic trzy razy dziennie hehe.oczywiscie są to ogromne wielkie kopce na duzym talerzu.

ja przez 2 czy 3 pierwsze tygonie to do kuchni niemoglam wejsc, bo mi w niej śmierdziało że szok!
Przez te dni jadłam tylko 2 gotowane kolby kukurydzy dziennie!
tylko one mi smakowały

os ok 2 trymestru poszły w ruch kilogramy mandarynek, lizaki serduszka (nigdy mi nie smakowały), no i oczywicie COLA!!

Po niczy innym mi się tal fajnie nie bekało jak po Coli :D
ja ostatnio zjadłam grześka toffee obłożonego plasterkiem sera hochland ;)

a teraz co chwilę mam ochotę na coś innego :) a to coś słodkiego, a to jajecznica, a to mięso, ryba czy owoce. Co chwilę jakaś zmiana, nie nadążam :) Ale zdrowo, o normalnej porze i w normalnych ilościach, także nie jest źle ;)

Strasznie za to drażnią mnie zapachy. Kiedy przechodziłam obok perfumerii, to myślałam, że zwymiotuję... Strasznie mnie bolała głowa, brr. Perfum nie używam, bo mnie też teraz drażnią.
ja tak jak wiper ... lody i pomarańcze jadłam kilogramami

Ja niemiałam żadnych ataków na jedzenie. Jem normalnie i w ilościach tzn "na dwóch" a nie jak sie mowi kobietom w ciąży "za dwoje". "Za dwoje" to sie je kiedy maleństwo wyciąga pokarm z nas. Mąż mi truje 4 litery ciągle że za mało jem. Że coś sobie wmawiam bo skończyłam dietetykę. A ja mu na to że niepotrzebnie mnie skłania do jedzenia bo sama wiem ile mogę zjeść na jedno posiedzenie:).
ja ostatnio o godzinie 23 mialam ochote na parówki..a normalnie nigdy nie jem parówek

tylko pozazdrościć :)))))

papilio1@op.pl
sama sie dziwię :)

Wiper-ja tez nie jadam mięsa i wędlin-feee ;)
Olivka-nie sugeruj się tym,że jak nie jesz słodyczy to ze niby chłopiec.Tak się mówi,ale to się bardzo często nie sprawdza.A ja wlasnie sie wybieram do ginki i za godzinę mam nadzieję usłyszeć że dziewczynka heh.pozdrowionka mamuśki:)
wiper , i ty tak wyglądasz mimo takich zachcianek?
ja to bym się chyba w drzwi nie zmieściła :/

papilio1@op.pl
ja liczę na to, że w kolejnych etapach nie przyjdzie mi walczyć z zachciankami :) Ponoć nie wszystkie babki je mają, mam nadzieję znależć się wśród tej grupu :)
przed ciążą też tak miałam ;) ale potrafiłam się powstrzymać a teraz nie :(

ja tak robiłam przed ciążą :) Teraz to się nawet cieszę, że mi przeszło mioje łakomstwo na słodycze :)
no własnie...od pierwszych tygodni do teraz jedno co mogłabym jeść bez przerwy i co nie powoduje żadnych mdłości itp to LODY :) no i słodycze
czekolady, batoniki, ciasteczka, ciasta, cukierki-wczoraj kupiłam sobie TikTaki i Mentosy owocowe i pożarłam je na poczekaniu w ciągu ok 10 minut :)

haha, a ja wróciłam do moich ulubinych czipsów śmierdziuchów ;) az mi sie uszy trzęsły , mniam :)))

ale nabiał wciąż jem

papilio1@op.pl
Ja mam właśnie odrzut od nabiału. Czasem się zmuszam do loda, żeby jakiś wapń dostarczyć. Słodycze są be, w ogóle myśl o jedzeniu jakimkolwiek wzbudza niechęć i mdłości, ale głód czasem przypili i wtedy nigdy nie wiem co zjeść, bo czego sobie nie wymyslę, to wydaje mi się ze akurat na to nie mam ochoty. Jak już jem to jest ok, ale wymyslanie posiłków to jakaś makabra.
niestety jeszcze nie wiem ktoz to, kolezanki mi sugerowaly ze to moze byc synek... doktorek powiedzial ze ok 22 tyg moze bedziemy wiedzieli

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry