Widok

Spanie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie-czy dlugie spanie w ciazy, moze oznaczac cos zlego? Spie normalnie w nocy od 10-12 godzin i w dzien z 1,5-2 godzin. Nie wiem, czy to upaly moze, czy cos innego...Milayscie cos podobnego? Czy mam sie niepokoic?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też tak mam więc chyba normalne, zresztą w pierwszej ciąży też tak spałam.

śpij dopuki możesz, to normalka, ja zasypiałam na stojąco
ja do 14 tygodnia ciaży po pracy spałam prawie do 3 godzin - od 16-do18/19, a po tym czasie czuję się lepiej, zdaża mi się poleżakować z godzinkę, ale wcześniej to ja padałam na pysio
A jeszcze kiedy męczyły mnie mdłości - to byłam wykończona i ten sen był potrzebny ;-)
Teraz czekam już na zwolnienie od lipca i mam nadzieję, że będę miała duużoooo siły, nie musząc siedzieć przed kompem 8godzin

ja tez duzo spie, wracam z pracy i nic mnie nie obchodzi oprócz łóżka, wsaje ok 19tej i o 22giej znowu jestem w łóżeczku aż do rana. Dobrze mi z tym:)

to jest normalne a czesto jest tak ze w tych godzinach co ty spisz twoja pociecha bedzie spala:)

tysiolka a jak wkleilaxc swoja fotke brzuszka na tamto drugie forum?bo ja tez chce;)a nie potrafie:(

Jak wyniki są dobre, to się nie martw i śpij do woli ;-)

Wyniki mam dobre, sprzed tygodnia. Bardziej balam sie ze to jakis objaw cukrzycy..bo teraz tego sie sporo slyszy:(...

dzisiaj zasypiam na siedząco nad papierami na biurku...moze to ta pogoda

a ja słyszałam, że przy dużej potrzebie snu w dzień i ciągłym zmęczeniu - trzeba zbadać krew, jeżeli jest dobra - to jest to zwyczajna potrzeba i nie ma się co bać, ale może to świadczyć o anemii. Ale bez paniki, przecież co miesiąc robimy badania.

a ja na poczatku ciazy potrafiłam isc spac o 19tej i obudzic sie dopiero o 16 tej nastepnego dnia i to z głodu:)))) maz az sie bał o mnie myslał ze to cos złego sie dzieje a ja po prostu nie mogłam wytrzymac i taka rozkojarzona chodziłam hehehe np usilnie chciałam zamknać drzwi...lyżką do butów:)))))))
potem wszystko mineło, teraz jestem w 35 tyg i ponowinie chodze senna ale to pewno dlatego ze w nocy ciezko juz spac z takim brzusiem:)

to normalne gdzieś czytałam ze w póżniejszym okresie ciąży matka odczuwa zmęczenie dziecka i chce jej sie tak samo spać jak dzidzi w brzuchu moja dzidzia regularnie mnie męczy o sen o 13 i póżniej o 17 i tak codziennie

przez pierwsze 3 miesiące spałam nawet w dzień
ale teraz już nie mam takiej potrzeby, wróciło do normy

Jenki, ja sie starsznie zaczelam bac..Myslalam ze moze cukrzyca...br...naczytam sie gdzies i od razu panika;(....

Mi przez pierwsze 4 m-ce ciąży to cały czas chciało się spać!!!
później to minęło:)

Ja generalnie jestem wielkim spiochem, ale ostatnio zauważyłam, że nie potrzebuję snu w ciągu dnia. Mało tego wieczorem nie padam już od 21 jak to było wczesniej.
Zupełnie jakbym miała więcej energii. Nawet mąż to zauważył i pyta - a Ty dziś nie masz drzemki :))) hihi
Mysle, że to dzieki temu, że jestem juz na zwolnieniu. Praca mnie na maxa wykańczała.

Anti niedawno czytałam ciekawy artykuł a prasie ciążowej, że sen jest wskazany i potrzebny w ciązy, żeby mniej tyć. Dziwne, no nie?? Ale podbno będąc w ciązy to właśnie w trakcie snu wydziela się jakis tam hormon, który przyspiesza spalanie :)

ja na samym początku ciąży mogłam spać wszędzie i w każdej pozycji. wiecznie byłam śpiąca, wystarczyło, że przysiadłam na moment i oparłam o coś głowę - już mnie nie było.
ale to tak gdzieś do 15-go tygodnia. potem wszystko wróciło do normy.

to normalne, jak bylam w ciazy to spalam nawet wiecej niz ty i ciagle bylo mi malo..... teraz to jedyna okazja zeby sie wyspac bo potem moze byc z tym roznie ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry