Widok

Śpiworek do spania czy kołdra?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poradźcie mi, do tej pory używałam do przykrywania córki kocyka, ale mała teraz strasznie się wierci i często w nocy się odkrywa. Kołdrę zrzuca z siebie po 5 minutach. Zastanawiam się nad śpiworkiem, pomysł wydaje się być dobry tylko powiedzcie mi jak to jest, jak dziecko śpi w śpiworku, obudzi się i chce wstać? Nie przewraca się? Moja córka po obudzeniu zaraz wstaje w łóżeczku i mnie wola, wiec zastanawiam się czy w śpiworku nie będzie się przewracać... Jak to jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja mala spi w spiworku odkad wyszla z rożka, czyli tak od 3-4 miesiaca mniej wiecej. I ja jestem bardzo zadowolona, córcia nie ma zadnego problemu ze spaniem w spiworku, siedzi w nim,wstaje w lozeczku, i ogolnie kolderka ktora kupilam dla niej przed urodzeniem w ogole nam sie nie przydala jak do tej pory.Mamy juz teraz taki dlugi spiwor 1 do 3 lat;)
moja mała od początku śpi w śpiworku i długo jeszcze będzie spać (do 2 r.ż)- jest z tych co się wiercą ale nie przeszakdza jej ten śpiworek. Potrafi sobie z nim poradzić- wstać, przekręcać się, siadać. Pewnie to kwestia przyzwyczajeniea:)

image
Zdecydowanie polecam śpiworek, mój synek też się kręcił i wiercił i wiecznie odkrywał, więc postanowiłam kupić śpiworek i od tej pory i on i ja śpimy spokojnie, bo synek się nie odkryje :)
http://forum.trojmiasto.pl/Jaka-koldra-dla-7-miesiecznej-dzidzi-t201066,1,16.html

jak pisałam w tym wątku - u nas śpiworki się nie sprawdzają... niestety :( myślałam, że będę mogła spać spokojnie bez budzenia się na przykrywanie Młodego...
Ale Gabryś tak bardzo się kręci w nocy, wędruje po łóżku, kopie itp., że jest okręcony śpiworkiem jak tylko się da :/ i budzę się, żeby Go odkręcać :P

także w dalszym ciągu śpi pod kocykiem :]
ja tez zaluje ze mlodego nie wsadzalm w spiworek wiecznie sie odkrywa a teraz nie cierpi byc w spiworku moze jakby od malego byl przyzwyczajony to teraz bym spala spokojnie a cigle sie budze i go przykrywam
image

image
Moja od małego w spiworku
Dzięki dziewczyny, spróbuje kupić jakiś na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :D

myble - no wlasnie u nas sie spiworek sprawdza, a u kolezanki nie ... wiec zalezy od dziecka.
moja sie strasznie rozkopuje a w spiworku łądnie zasypia, a rano tez stoi jak wstaje wiec widac ze jak dziecko chce to potrafi :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

do góry