Widok

Śpiworek do spania czy kołdra?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny poradźcie mi, do tej pory używałam do przykrywania córki kocyka, ale mała teraz strasznie się wierci i często w nocy się odkrywa. Kołdrę zrzuca z siebie po 5 minutach. Zastanawiam się nad śpiworkiem, pomysł wydaje się być dobry tylko powiedzcie mi jak to jest, jak dziecko śpi w śpiworku, obudzi się i chce wstać? Nie przewraca się? Moja córka po obudzeniu zaraz wstaje w łóżeczku i mnie wola, wiec zastanawiam się czy w śpiworku nie będzie się przewracać... Jak to jest u Was?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myble - no wlasnie u nas sie spiworek sprawdza, a u kolezanki nie ... wiec zalezy od dziecka.
moja sie strasznie rozkopuje a w spiworku łądnie zasypia, a rano tez stoi jak wstaje wiec widac ze jak dziecko chce to potrafi :-)
Dzięki dziewczyny, spróbuje kupić jakiś na próbę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. :D

Moja od małego w spiworku
ja tez zaluje ze mlodego nie wsadzalm w spiworek wiecznie sie odkrywa a teraz nie cierpi byc w spiworku moze jakby od malego byl przyzwyczajony to teraz bym spala spokojnie a cigle sie budze i go przykrywam
http://forum.trojmiasto.pl/Jaka-koldra-dla-7-miesiecznej-dzidzi-t201066,1,16.html

jak pisałam w tym wątku - u nas śpiworki się nie sprawdzają... niestety :( myślałam, że będę mogła spać spokojnie bez budzenia się na przykrywanie Młodego...
Ale Gabryś tak bardzo się kręci w nocy, wędruje po łóżku, kopie itp., że jest okręcony śpiworkiem jak tylko się da :/ i budzę się, żeby Go odkręcać :P

także w dalszym ciągu śpi pod kocykiem :]
Zdecydowanie polecam śpiworek, mój synek też się kręcił i wiercił i wiecznie odkrywał, więc postanowiłam kupić śpiworek i od tej pory i on i ja śpimy spokojnie, bo synek się nie odkryje :)
moja mała od początku śpi w śpiworku i długo jeszcze będzie spać (do 2 r.ż)- jest z tych co się wiercą ale nie przeszakdza jej ten śpiworek. Potrafi sobie z nim poradzić- wstać, przekręcać się, siadać. Pewnie to kwestia przyzwyczajeniea:)

image
Moja mala spi w spiworku odkad wyszla z rożka, czyli tak od 3-4 miesiaca mniej wiecej. I ja jestem bardzo zadowolona, córcia nie ma zadnego problemu ze spaniem w spiworku, siedzi w nim,wstaje w lozeczku, i ogolnie kolderka ktora kupilam dla niej przed urodzeniem w ogole nam sie nie przydala jak do tej pory.Mamy juz teraz taki dlugi spiwor 1 do 3 lat;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry