Widok

Spodnie ciążowe - od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!

No i stało się, kończę 1 trymestr ciąży i niepokojąco szybko przybieram na wadze, a co za tym idzie przestaję mieścić się w spodnie... Póki co jeszcze nie jest tak źle, ale wkrótce boję się że będę musiała zaopatrzyć się w nowe portki które pewnie i tak szybko zrobią się za małe... a spodnie typowo ciążowe to wydaje mi się że kupuje się już na spory brzuch co? Orientujecie się jak to wygląda z rozmiarami i na ile ten pas się rozciąga? Kiedy kupiłyście swoje pierwsze?

Dzięki z góry za rady i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Słuchajcie rad wszechwiedzącej Patrycji i nie noś spodni ciążowych bo co ?
Bo nie wypada ? Bo Wszechwiedząca wie lepiej ? Bo Wszechwiedzącej brzuch nie wyszedł ?

Każdy ma inną figurę i nosi, kiedy czuję, że mu niewygodne.

A tekst "bo mi nie urósł" jest wyjątkowo głupi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
spodnie ciążowe kupuje się wówczas jak cisną Cię "normalne". Ciążowe są bardziej wykrojone na dole, na gumkach itp i dlatego nie cisną w podbrzusze, więc możesz je kupić już teraz jeśli cisną Cię zwykłe.
Najlepsze chyba są jednak na ciążę legginsy, ale to już kwestia gustu ;)
No to chyba że, bo nie uwierzę że komukolwiek tak szybko urósłby brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Patrycja, ja nie mówie ze mój brzuch zrobił sie wielki przez/ dzięki maluszkowi... ja dostalam wzdęcia ze nie mogłam sie w swoje spodnie zapiąć... potem mi przeszło i znowu wskoczyłam w swoje zwykle spodnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam od poczatku dosyć niko brzuch a i też szybko wyszedl na wierz, już w 4mcu zaczełam chodzić w ciażowych spodniach, nawet leginsy kupiłam sobie ciążowe, nie ma co się męczyć, koleżanka całą ciążę przechodziła w normalnych spodniach ale u mnie bylo to nie możliwe. za bardzo mnie uwierały, a później już nawet nie byłam w stanie się w nie wcisnąc,
zrób miejsce dzieciaczkowi i spraw sobie ciążówki :P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ale błagam, 6-8tydz? ;) nie przesadzajmy, rozumiem 12
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
w piwrwsej ciązy mozesz zacząc nosić np. w 5 -6 m-cu ale jeśli jesteś już w drugiej to brzuch moze być szybciej nawet w 2 m-cu ....nic w tym dziwnego duzo kobiet tak ma ze w 1 trymestrze juz się nie dopina w spodnie
Tak szczerze mówiąc to trochę śmieszą mnie odpowiedzi że od razu zaczęłyście nosić ciążowe spodnie no bez przesady w pierwszych tygodniach nie ma was raczej co uciskać bo jeszcze brzuch nie urósł nawet centymetra ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
http://www.mako.boo.pl/wesole_teksty/tekst_336.html
Odzież ciążowa:
1 dziecko: Zaczynasz nosić jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
2 dziecko: Jak najdłużej nosisz normalne ubrania.
3 dziecko: Odzież ciążowa to twoje normalne ubrania
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gosiek gratulacje!! ;)
o spodniach nie pomogę, ale mega gratuluję:))
ja zaczęłam nosić dopiero w 6 miesiacu, ale dlatego ze wczesniej nie mialam brzuszka. jezeli kupisz teraz np rozm 38 to za 3 miesiace moze byc tak ze bedą na Ciebie za ciasne w pupie, bo trzeba sie liczyc z tym, ze w ciazy robimy się bardziej kobiece i krąglutkie:) Jezeli chodzi o ten pas, to jest super rozciagliwy a często masz tez takie gumeczki do jego regulacji:)
Gosiek, super ! Serdeczne gratulacje :)))

Ja zaczełam jak nusia dosc szybko, jakos 7/8tydz ciąży... potem koło 11/12 wróciłam do swoich a potem jakos koło 14/15 juz zaczełam nosić ciążówki i leginsy z wyzszym stanem.
A jesli chodzi o te pasy musisz patrzec, jedne spodnie miały wielki po sam biust a drugie miały normalny, dosc niski... takze sprawdz przy zakupie :)
ja zaczęłam nosić spodnie ciążowe bardzo szybko, już w 8/9 t.c., bo w innych było mi bardzo niewygodnie. Na początku nosiłam takie z szeroką gumką w pasie, potem z dużym panelem.
Tak jak pisza,gdy czujesz dyskomfort. Moje spodnie a konkretnie pas nie starczyly do końca,pas musiał byc pod brzucholem,pupa i nogi byly ok,ale ja utylam 21kg w tym brzuch jak na bliźniaki. Powodzenia!
gosiek - GRATULACJE:):):)

nie pamietam dokładnie jak to było w tygodniach, ale jak przestałam wygodnie siedzieć w swoich standardowych jeansach, to kupiłam ciążówki (w C&A na promocji fajne były ceny), nawet o rozmiar mniejsze i w pasie musiałam zszywać, żeby nei spadało, a tak na 2-3 miesiące przed porodem "uwolniłam" pas
W ostatnim miesiącu jeansy ustąpiły getrom ciążowym - problem był nie tyle w pasie, co jak w jeansach siedziałam, to w biodrach strasznie uciskały
Przybyło mi prawie 30cm w obwodzie (z tego co wiem, to niemało), brzuch miałam taki sterczący do przodu, ale wiadomo, każda kobieta, każda ciąża inaczej wygląda
A pas, który na początku ciąży miałam pod biustem, pod koniec był 5-7 cm nad pępkiem
w pierwszej ciąży kolo 5 mc zaczelam nosic ciążowe spodnie, w drugiej od 12tc.szybciej mi brzuch zaczal rosnąć
W drugim miesiącu już ciążowe.
Nie lubię jak coś mi brzuch uciska - zwłaszcza, że dziecko jest nisko.
Większość letnich ciuchów nadal pasuje, ale spodnie praktycznie od razu ciążowe.
oj, ja szybko zaczełam chodzić w ciążowych. Bardzo szybko "wywaliło" mi brzuch. Potem długo długo stał w miejscu, ale już w 4-5 mcu miałam porządny bebzunek. Nosiłam głównie leginsy luźniejsze w pasie i tunika, bo najwygodniejsze na wiosnę. Ale spodnie typowo ciążowe też, one się ładnie rozciągają tak że na mniejszy brzuszek i na duży bebzun będą dobre i pod bluzką wcale nie widać, że to ciążówki. To nie to co kiedyś, że każda ciężarna łaziła wyłącznie w ogrodniczkach ;)

tak jak dziewczyny piszą, najważniejsze żeby czuć się wygodnie i nie uciskać brzucha. Jak już czujesz że robi się ciasno to warto pomyśleć o zmianie garderoby :) Ale tez nie warto szaleć z ilością zakupywanych spodni bo nie wiadomo ile jeszcze poszerzysz się w biodrach, żeby za chwile nie okazały się za małe. Lepiej kupować luźniejsze rzeczy, dresiki...
ciazowki zaczynasz nosic gdy nie miescisz sie w swoich i czujesz dyskomfort.
ja mialam spodnie o rozmiar wieksze i chodzilam w nich do ok 5m-ca ale w ciazy wiecej schudlam niz przytylam ;) na plus w sumie 5kg. Od 5m-ca nosilam ogrodniczki jeansowe -suuuper wygodne do konca ciazy i po cc zeby nie uciskac rany, zwykle jeansy ciazowe i takie biale podpinane rybaczki. ten zestaw wystarczyl od poczatku czerwca do konca wrzesnia.
nie ma reguly jak szybko ma rosnac brzuch ;) spodnie ciazowe sa wygodniejsze ;) bo nic nie uciska :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry