Widok

Spodnie ciążowe - od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!

No i stało się, kończę 1 trymestr ciąży i niepokojąco szybko przybieram na wadze, a co za tym idzie przestaję mieścić się w spodnie... Póki co jeszcze nie jest tak źle, ale wkrótce boję się że będę musiała zaopatrzyć się w nowe portki które pewnie i tak szybko zrobią się za małe... a spodnie typowo ciążowe to wydaje mi się że kupuje się już na spory brzuch co? Orientujecie się jak to wygląda z rozmiarami i na ile ten pas się rozciąga? Kiedy kupiłyście swoje pierwsze?

Dzięki z góry za rady i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba na wiosne sa te przeceny spodni w hm bo w lato nie widzialam ani jednej pary a teraz sa w normalnych cenach bynajmniej w rumi
Dla odmiany coś na temat :Mi wszystkie ciążówki spadały i bardzo denerwowały, najlepsze dla mojego typu figury okazało się firmy Branco - kupowane w Kamama :)
nulka a kiedy te przeceny są? :D Ja miałam dziś jechać ale nie pojechałam w końcu, w przyszłym tyg. zobaczę co tam mają :) Taka cena mi się podoba :D
Poszukaj po lumpkach tam zawsze jakieś ciążówki się trafiają.
Gosiek, ja mialam jeansy z h&m za 30zł z przecen :)
Ale mysle ze z tym jeansami głównie chodzi ze są grube i nie az tak przewiewne wiec na lato nie bardzo...
Klaudia fajne te Twoje spodnie, ale nie mój rozmiar :(
ja mam 3 pary spodni rozmiar 44 na sprzedaż. http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/spodnie-ciazowe-rozmiar-44-ogl5405924.html
ja kupilam wlasnie w h&m dwie pray bo juz mnie wszystko cisnie od dluzszego czasu mimo ze brzuszka nie ma az takiego ale jest mi nie wygodnie i uwiera wiec po co sie meczyc. jestem w 20tyg ale juz dluzszy czas ubieram luzniejsze rzeczy na gumce.

z mlodym nie mialam takiej potrzeby do 6msca i wystarczyly mi legginsy i jedne rybaczki typowo ciazowe. teraz juz nie wystarcza wiec musialam kupic.
Ja mialam wlasnie 2 pary ciazowych jeansow z H&M i super sie sprawdzily, choc wczesniej nie nosilam od nich spodni.
myślę, że problem jest przy zbyt obcisłych jeansach...

jeśli mogę poradzić - wykorzystaj promocje (teraz chyba jeszcze są) i poszukaj ciuchów ciążowych po sieciówkach - HM, C&A...
Firmówki droższe od sukni ślubnej;P
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i za gratulacje :D

Nulka, RoksanaS, AniaB, ciągle uzależnione od forum? :D

Ja się boję tu wracać na dobre bo wsiąknę tak jak przed ślubem :P

No i nie kłócić mi się tu (Do Patrycji i innych)... każda okazja dobra do sprzeczki, oj kobitki kobitki :) Wiem.. te hormony hahaha :)

Dziś chyba pojadę do H&M Mama i zobaczę co tam mają ciekawego :) Przekonałyście mnie, spróbuję już coś kupić a jak nie teraz to za miesiąc, bo te materiałowe spodnie to z dnia na dzień robią się za ciasne, z elastycznymi jeansami nieco lepiej jest.

A taka ciekawostka jeszcze.. wczoraj moja gin na dzień dobry powiedziała że mam nie chodzić w jeansach... bo sprzyjają grzybicy :/ Mówiła że mam chodzić w materiałowych portkach albo spódnicach... aj tam, nie będę jej słuchać, jeansy to jeansy, niezastąpione :)
Ja zaczęłam nosić pod koniec 5 m-ca ale to dlatego, ze z powodu złego samopoczucia w I trym schudłam i dopiero później zaczęłam tyć. Spodnie ciążowe mają regulacje w obwodzie więc nie wydaje mi sie, zeby zrobiły sie szybko za małe. Kup sobie najlepiej jedną parę w rozmiarze jaki nosisz na co dzień a za miesiąc-dwa kupisz kolejne (jeżeli nie będziesz tyła w biodrach tylko w brzuszku to rozmiar Ci się nie zmieni, jak zacznie Ci iść w biodra to trzeba będzie rozmiar większe nabyć) Ja kupiłam sobie dwie pary (jeansy i materiałowe) oraz legginsy ciążowe - w zupełności starczyło.
Dokladnie, kobiety maja wzdecia na poczatku ciazy i co mam ten brzuch uciskac i ma mi byc niewygodnie? Wtedy pewnie ze trzeba kupic ciazowe. Ja kupilam jak bylam w okolo 11 tc i wcale nie z powodu tego ze urosl mi brzuch ale mialam taka jakas przewrazliwiona skore i musialam chodzic w luzniejszych spodniach.
Ja jestem w 6 tyg i jakos tak mi nie wyszedl brzuch,ze jak spotykam kolezanki to odrazu poznaja ze w ciazy jestem.Nie chodze jeszcze w spodniach ciazowych,ale w jeansach mam odpiety guzik,bo juz bym go nie zapiela.Takze Patrycja,jednak rosnie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wychodzi ?
Wiesz doskonale bo masz 6 dzieci, czy może jesteś panią ginekolog ?
Wiesz, jak wygląda ciąża u kobiety, która waży 50 kg i tej 90 kilowej.
Czy może "mi nie wyszedł" jest jedynym argumentem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po 1 nie trzeba być wszechwiedzącym, żeby wiedzieć że brzuch ciążowy nie wychodzi po 6 tyg. Po 2 koleżanka kończy już 1 trymestr także jak już jej zwykłe przeszkadzają to pewnie, niech kupuje. Czytaj ze zrozumieniem to co napisałam w poprzednich postach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Po 1 nie trzeba być wszechwiedzącym, żeby wiedzieć że brzuch ciążowy nie wychodzi po 6 tyg. Po 2 koleżanka kończy już 1 trymestr także jak już jej zwykłe przeszkadzają to pewnie, niech kupuje. Czytaj ze zrozumieniem to co napisałam w poprzednich postach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
nie zalogowałam się i nie widać suwaczka:) a jestem teraz w 24 tc:)
Ja też prawie od początku ciąży przestałam nosić zwykłe spodnie, bo wszystkie miałam mega dopasowane i było mi niewygodnie przez wzdęcia, no i z drugiej strony, wiedząc że coś się tam we mnie dzieje, źle się czułam taka ściśnięta. A jak wzdęcia minęły, to i tak nie było mowy o tym, żeby je założyć, bo ogólnie przytyłam:)
Ale spodni ciążowych nie kupiłam do tej pory, cały czas noszę legginsy, sukienki i spodnie dresowe na gumce, na lato to wystarcza:)
Ojjj, ja mam tez takie zwykle spodnie, w ktorych chodzilam jeszcze na koniec ciazy, zalezy od kroju, ale ciazowe tez nosilam. Mi sie zima w tych ciazowych z pasem tak fajnie chodzilo, ze mowilam, ze po ciazy tez chyba bede w nich chodzila, ale jakos nie zakladalam :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry