Widok

Spodnie ciążowe - od kiedy?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej!

No i stało się, kończę 1 trymestr ciąży i niepokojąco szybko przybieram na wadze, a co za tym idzie przestaję mieścić się w spodnie... Póki co jeszcze nie jest tak źle, ale wkrótce boję się że będę musiała zaopatrzyć się w nowe portki które pewnie i tak szybko zrobią się za małe... a spodnie typowo ciążowe to wydaje mi się że kupuje się już na spory brzuch co? Orientujecie się jak to wygląda z rozmiarami i na ile ten pas się rozciąga? Kiedy kupiłyście swoje pierwsze?

Dzięki z góry za rady i pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja pierwsze spodnie kupiłam gdzieś ok 11-13tyg bo poprostu upierał mnie zwykłe portki ;-) jak powiedziałam lekarce że chyba muszę już zacząć myśleć o takich spodniach to powiedziała że już powoli czas :-P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takie seksowne nosiła Pani Zapchlewiczowa. Potem nasza mopsiczka, póki nie rozyła się w udach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mysle, ze jesli zaczynasz czuc dyskomfort w zwyklych spodniach to czas na te ciazowe. Nie ma co sie meczyc i uciskac brzucha. Ja zaczelam nosic te z pasem jakos w polowie ciazy, w tych samych dochodzilam do konca ciazy, tylko na poczatku pas zakrywal caly brzuch, a pozniej tylko czesc. Ja bar.dzo sobie chwale takie spodnie, szczegolnie zima, kiedy fajnie ogrzewaly.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem w prawie 7 miesiącu i nadal chodzę w spodniach sprzed ciąży. oczywiście typowo ciążowe też mam, ale ten panel sięga mi pod sam biust i mam wrażenie że jest za duży. ale myślę że za miesiąc zacznę już je nosić bo na pewno wygodniej. Albo kupię na jesień ocieplane getry ciążowe bo gdzieś rzuciły mi się w oczy na allegro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry