Widok

Sprawdzone sposoby na odparzenia.

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wiem, że podobny wątek był ostatnio, ale nie mogę się do niego dokopać. Mój synek ma od dwóch dni bardzo czerwoną dupkę i nie wiem co robić, od urodzenia stosuję maść pośladkową i przez rok czasu ani razu nie miał odparzeń, a teraz coś się zrobiło i nie wiem już co robić, żeby to złagodzić:( Macie może jakieś sprawdzone sposoby??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wszystko zależ czy mówimy o rumieniu pieluszkowym, czy pieluszkowym zapaleniu skóry.
wiecej masz opisane tutaj https://www.mojniemowlak.pl/rumien-pieluszkowy-co-to-jest-i-jak-leczyc/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Widzę, że Octenicare był już tutaj polecany, więc i ja polecam, bo u naszego maluszka sprawdził się świetnie! Aktualnie jestem w drugiej ciąży i już mam go ponownie przygotowany dla drugiego malucha. Na pewno będziemy stosować, bo jak czytałam, to na rynku jeszcze nic tak samo dobrego się nie pojawiło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jedyny sprawdzony, skuteczny i bezpieczny sposób to stosowanie Octenicaru. Naprawdę warto mieć go w apteczce, bo przydaje się także między innymi przy zadrapaniach i otarciach.

Mąka jescze bardziej pogłębiła problem , linomag nie pomógł , alantan zielony nie pomógł , sudocrem nie pomógł , dopiero tormentalum- zaczęłam stosować popołudniu a w nocy już była poprawa , rano ani śladu. Nie myli z tormentiol.

Zerknijcie sobie na stronę. Na stronie mozna zobaczyc w jakich sklepach w dobrej cenie kupić maść na odparzenia Tormentalum
Moj syn miał bardzo odpieczoną pupe a zeby bylo milo mial problemy z brzuszkiem i kilka razy dziennie purkał z kupką. Za glowe sie już lapalam bo bylo coraz gorzej zadne bepantemy i sudokremy ani zasypki nie pomagaly. W końcu przypomnialam sobie ze u nas w domu na wszelkie problemy ze skórą stosowalo sie rumianek. Zaparzylam i za kazdym razem przy przewijaniu obmywalam pupę platkiem kosmetycznym namoczonym w rumianku, wietrzylam minimum 5 min po przemyciu a do tego Pani w aptece polecila masc Termentile baby. Juz na kolejny dzien bylo o niebo lepiej, mlody dal sie w koncu przewijac nornalnie bo wczesniej byl ryk i staral sie uciekac a mi nornalnie malo serce nie pekalo zwlaszcza ze na prawde min co godzine pampers byl przybrudzony kupka. Takze bardzo polecam Rumianek, termentile i wietrzenie

W ekstremalnych sytuacjach mąka ziemniaczana, kąpiel w wodzie ewentualnie z dodatkiem jakiegoś delikatnego bezzapachowego płynu, bez żadnego mydlenia, późniejszego balsamowania, oliwkowania itd. Na ewentualna ciemieniuche olej kokosowy i tyle z kosmetyków. Do wycierania pupy pampers pure albo water wipes.
https://www.aptekagalen.pl/waterwipes-chusteczki-nasaczane-czysta-woda-60szt
Które można dostać w aptekach.

Żel Calendeel sprawdza się u nas od kilku lat. I na odparzenia i na oparzenia, na odmrożenia, zaczerwienienia, ukąszenia. Generalnie krem typu "all in 1", ale naprawdę jest warty uwagi.

Na odparzenia pomaga tez mydelko Aleppo szamir 70 % z olejek laurowym. Ja je zamawiam w sklepie Pachnąca Kraina

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

jakie perfumy polecacie? (78 odpowiedzi)

Chcialabym sprobowac czegos nowego, bardzo lubie zapachy cytrusowe, swieze, ale i konwalie....

do góry