Widok

Starające się II

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapraszam do szczęśliwego wątku - mam nadzieję ;-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to z tego co czytam to moja gin tylko na kase idzie ja nie dostałam zlecenia takich badań no i właśnie ona mi powiedziała ze prolaktyna to nie jest powód że nie mogę zajść w ciąże.
no właśnie dlatego dobrze jest jednak wybrać się do lekarza specjalizującego się w niepłodności jednak...
łoj, dwa razy "jednak" mi się pojawiło, sorry :)
Bardzo cięzko znależć dobrego specjaliste może znasz takiego?
Dziewczyny polecają tu wszystkie Invictę, do której i ja trafiłam :)
w Invikcie najbardziej polecani to dr Śliwiński i dr Czech.
ja ze swojej strony polecam również dra Piątkowskiego, który pracuje obecnie w Swissmedzie, a wcześniej też pracował w Invikcie.
dobre opinie słyszałam też o drze Skweresie, również ze Swissmedu - on chyba w tej chwili zajmuje się nie tylko niepłodnością, ale słyszałam, że będzie otwierał swoją klinikę leczenia niepłodności w Gdyni - ciekawe, na ile to prawda i kiedy klinika ruszy, bo ploty są, że od nowego roku...
Piggy - ja w przyszłą sobotę musze być rano na badanie LH i progesteronu. A wizyta na 12. Mam nadzieję na IUI na poniedziełek, a jeszcze lepiej na wtorek, bo wtedy jest dr Ś. Jak pęcherzyki popękają wcześniej to normalnie się potnę. Biorę clo 2 * dziennie. Trzecia seria i dopadły mnie skutki uboczne. W poprzednim cyklu też tak było. Mam napady gorąca i potu, potem jest mi zimno. Normalnie jak w menopauzie.
Moje wyniki prolaktyny: 369 i 3074. Dr Ś. powiedział, że OK. Było to rok temu. Pytanie jak jest teraz. Ale nie zlecają powtórki badań.
Ja-dwisia - a normy na prolaktynę mam takie same jak Ty: 40-530.
hej Dziewczyny mam 2 pytania.
wczoraj byłam u gin i powiedziała że pęcherzyka nie ma ale śluz ewidentnie płodny - tzn że mamy jeszcze próbować czy już po wszystkim? to był 14 dc.

czy szczepiłyście się na grypę?, bo moja gin mówi że jak sie planuje dziecko to należałoby sie zaszczepić.
ja raczej rzadko choruje, wiec nie wiem czy to takie konieczne - co myślicie?
Gusiula - jak wczoraj nie było już pęcherzyka, to teraz tylko czekać :).
Co do szczepień - szczepiłam się przez kilka lat - parę lat temu. Nie chorowałam na grypę wtedy. Nie szczepię się od 6 lat i w tym czasie też nie chorowałam na grypę. Teraz jestem dużo ostrożniejsza przy szczepieniach. Chyba już sie nie zdecyduję. A czy podają gdzieś ile czasu trzeba odczekać z ciążą po tej szczepionce?
Makarena, czyli mamy jeszcze sie starać dzisiaj czy już nie trzeba narazie?
Teraz już tylko dla przyjemności a nie z obowiązku. :)
aha:)
dzięki Makarena
hmm więc pewnie nic z tego nie wyszło:(
bo nie mieliśmy okazji wcześniej sie postarać i myślałam że to teraz jest ten dzień - szkoda:(
oj szkoda Gusiula...
jeszcze jakiś czas po pęknięciu pęcherzyka są szanse, ale teraz to już chyba naprawdę za późno.

Asia, dzięki za info o PRL. zobaczymy co lekarz powie.
trzymam kciuki, aby powiodło Ci się z terminami :)
aha, na grypę się nie szczepiłam i nie planuję szczepić.

ja to w ogóle nie szczepiłam się na nic, bo kiedyś podeszłam do tego lekko, a teraz szkoda mi czasu, bo po każdej szczepionce trzeba sporo odczekać. nie jestem szczepiona na różyczkę (niby przechodziłam jako dziecko, ale taką jednodniową, a moje pokolenie jest z tych nieszczepionych jeszcze), ani na żółtaczkę...
a co do grypy to są różne opinie odnośnie szczepionek. ja jestem z tych, co wolą nie zaczynać się szczepić ;)
a grypę w dorosłym życiu miałam raz, 3 lata temu...
Ja zaszczepiłam się przeciwko żółtaczce 4 lata temu. Cieszyłam się z tej szczepionki najbardziej, jak przy przyjęciu do szpitala kazali mi podpisywać stosy dokumentów, m.in. oświadczenie, że nie będę rościć pretensji w przypadku zakażenia. Tak więc polecam tą szczepionkę, ale nie wtedy kiedy się staracie o dzidzię, bo nikt nie da 100% gwarancji, kiedy można zaciążyć po szczepieniu.
no właśnie, dokładnie.
jakoś tak nikt z mojego otoczenia się nie szczepił i ja też o tym nie pomyślałam...
mam nadzieję, że uda mi się ominąć to paskudztwo.
Ja-dwisia - ale po urodzeniu dziecka :), zaszczep się przeciwko żółtaczce. Lata lecą, kto wie jakie zabiegi nas jeszcze w życiu czekają. :( A nawet u dentysty można się zarazić.
Gusiula - no to próbujcie dzisiaj. Mało to czytałam opowieści, że dziewczyny zachodziły w ciążę w 1 dniu po @, albo w 23dc, przy cyklach 28dniowych. Ostatnio któraś w ciąży bliźniaczej pisała, że lekarz stwierdził, iż między dziećmi jest 5 dni różnicy i że zdo apłodnienia musiało dojść w takim odstępie czasowym. A już drugi raz czytałam podobną historię. Więc badania badaniami, a natura jest czasami nieprzewidywalna. :)
Asia, taki mam plan :)

Gusiula, no w sumie fakt, warto spróbować, bo to prawda, że natura jest nieprzewidywalna :)
Cześć dziewczyny
Dostałam @:(, ale głowa do góry i do roboty:
Mam nadzieje, że zakończymy ten wątek szybko dobrą nowiną od innej

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry