Widok

Starające się VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny to dla Was.Oby był dla Was tak szczęśliwy jak dla mnie.Proponuję żeby dziewczyny która pierwsza zajdzie w tym wątku przejęła za mnie prowadzenie następnego wątku i tak po kolei.Buziaki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja wczoraj byłam w Gamecie. Po hsg wszystko ok. Pęcherzyk dojrzały, dostałam zastrzyk i mamy próbować naturalnie. A za miesiąc już inseminacja.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to Michałowa moze tym razem sie uda ;)
Michalowa, to udaych i miłych prób:)
dzięki ;-)

No niby w poprzednim cyklu też był piekny pęcherzyk, który pękł, endometrium super, a co...dupa.
Teraz też super pęcherzyk i endometrium...ale na nic się nie nastawiam. Skupiam się na tym, że w marcu będę miała inseminację.
W tym cyklu szanse są, ale małe. Podobno w miesiącu z hsg mało babek zachodzi. Dr powiedział, że to się zdarza, ale rzadko. Dlatego też nie robią inseminacji w cyklu z hsg.
Dziewczyny. @ mam od 8 lutego. przy cyklach 29-31 kiedy można się spodziewać owu? dni płodne zacynam 18 lutego, więc nie wiem. Clo mam brać od 3dc przez 5 dni, więc kiedy się spodziewać?
zapomniałam, a clo to rano czy wieczorem się bierze?
tak Was podczytuje od dłuższego czasu , bo tez borykałam się z tym samym problemem. W 2004 roku zdiagnozowano u mnie endometrioze IV stopnia (guz 6 cm na lewym jajniku). Usunięto laparoskopowo (okazało się , że na drugim jajniku też była endo), potem przez rok brałam sterydy- "sztuczna menopauza". Od 2008- starania o dziecko, hormony w normie, w usg wszystko ok.
Podejrzenie możłlwej niedrożności obu jajowodów (lekarz zdiagnozował na podstawie dokumentacji medycznej i rozległości operowanej endometriozy). W połowie 2009 roku- lekarz informuje mnie,że w moim przypadku zostaje tylko invitro. Pod koniec września 2009 zrobiłam hsg- tak w sumie sama dla siebie bez większych nadziei,że cokolwiek nowego się dowiem. Okazało się,że nie jest taka tragedia i że w jajowodach jest jakiś przepływ. Mentalnie- odpuściłam i zastanawiałam się nad in vitro- skąd kasa, kiedy , gdzie, co i jak.
A tymczasem nie dostałam po tym hsg okresu... Myslalam,ze cos sie rozregulowało.
Obecnie jestem w 4 miesiacu ciazy.
Bardzo Wam kibicuję i pisze dlatego,że sama się przekonałam, że wszystko jest możliwe.
wow Agatka! To super...a jednak wszystko jest możliwe;)
Michałowa, to mniej więcej IUI za miesiąc? (chociaż wciąż wierzę i kibicuję, żeby jednak nie była konieczna :))
ja prawdopodobnie za 5 tyg, jeśli wyniki TSH będą dobre. dziś byłam na badaniach, zobaczymy, ale nie nastawiam się zbyt pozytywnie, bo od tygodnia znowu mi oczy okropnie puchną. tylko, że te moje oczy reagują na wszystko, więc to kiepski wskaźnik, a innych brak. no zobaczymy.
Agatka, fajna historia :)
Agatka - dzięki ;-) Fajnie się czyta takie historie. Czyli szansa jest ;-)))

Wiecie, ja już nie chcę się łudzić, bo cholera tyle razy już było gorzkie rozczarowanie. Wolę nastawiać się na IUI i jeśli okaże się ona zbędna to super.
Ja-dwisia, może w podobnym terminie będziemy miały IUI? A może nawet w podobnym terminie zaciążymy? ;-P

Asiunia, a ile razy dziennie masz brać to clo?
Jeśli raz, to nie ma znaczenia czy rano czy wieczorem weźmiesz.

A skoro masz dni płodne od 18 d.c. to się nie zastanawiaj, tylko działaj już od 15 d.c. co drugi dzień.
a ja dzisiaj miałam wizyte u endokrynolog,( odpuściłam sobie narazie Invicte) i ona zapisała mi Dostinex na obniżenie prolaktyny , na co w Invikcie nigdy nie zwracali uwagi a mam przekroczona 10 krotneie a norma do 6. Jeszcze mam brac 6 tabletek Luteiny dziennie, strasznie dużo więc sie zdziwiłam. No ale cóż może to pomoze.......A wy może spotkałyście się z tym lekiem Dostinex? Jest strasznie drogi co mnie martwi:( (około 300 zł- 8 tabletek) :((
agussek jest drogi to fakt ale ja zaciązyłam po miesiącu stosowania!! więc jest naprawde dobry

jak chcesz mam do sprzedania jedna tabletkę.
Madziula mój mąż juz kupił dzisiaj połowe opakowania, za 150 zł 4 tabletki jak skończy mi się to opakowanie to się zgłosze:) Pocieszyłaś mnie bardzo że on tak dobrze działa :)))))Oby i u mnie przyniósł efekty:)))
a widzisz właśnie miałam Ci pisać że lepiej kupić mniej bo może Ci się nie przyda :)))
Madziula ojj oby nie było potrzebne wiecej:))))))
witam dziewczyny kochane:)jestem tu pierwszy raz na tym forum...i tak czytam wasze wypowiedzi i mam mieszane uczucia co do mojej walki o malenstwo....moj przypadek jest podobny do waszych..ja od 2 lat z mezusiem staramy sie o dzidzie..mam bardzo fajna p. doktor..okreslila co mi dolega wszystko fajnie ale razu jednego powiedziala ze musi mnie odeslac do kliniki:(no i pojechalam do sweismed..od 8 miesiecy biore duphaston w 14 dc do 25 dc..a teraz nowy doktor dodal clo...i kazal mi przyjechac w 11 dc.na monitorowanie jajeczek..boje sie bardzo:(szczerze powiem ze nie mam juz sily...do walki
karola i tomek bardzo dobrze że będziesz miała cykle monitorowane, warto parę miesięcy poobserwować czy jest jajeczkowanie:)) a jeśli chodzi o siły to mam takie samo wrażenie skąd je wziąść na dalszą walke:((( no ale widać że skoro tyle wytrzyujemy to jesteśmy bardzo silne i dzielne dziewczyny:))))
U mnie ciagle bez zmiam, co jakis czas lekkie mdlosci, braj apetytu na slodkie (a kocham slodycze),w ogole malo jem ostatnio... Dzis w nocy mnie meczyla zgaga :/ i sie czuje jakos tak... byle jak... Pojutrze testuje i sie okaze :) Chyba zwariowalabymz e szczescia jakby sie udalo tym razem...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry