Widok

Starające się VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny to dla Was.Oby był dla Was tak szczęśliwy jak dla mnie.Proponuję żeby dziewczyny która pierwsza zajdzie w tym wątku przejęła za mnie prowadzenie następnego wątku i tak po kolei.Buziaki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja biorę wiesiołek rano - bo wtedy pamiętam... i przy tak rzadkim stosowaniu zauważyłam znaczną poprawę śluzu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja już mam33.... kilka lat starań a teraz dowiaduję się tego...
poszperałam trochę na Bocianie i jakoś nie znalzalam aby ktoś mając taki problem doczekał się dzidzi....

mój lekarz powiedział że się "to" leczy ale jest to trudne a że sterydami to trzeba bardzo uważać...no i nawet nie próbował mnie pocieszać - za co jestem mu wdzięczna, wolę prawdę ...

no coż, od wczoraj biorę prochy zobaczymy co będzie...
no ja też mam 33 od kilku dni :)
dziewczyny wiem, ze kazdy to pisze ale naprawde zdarzają sie cuda ;) moja siostra miała usuniety jajnik, była leczona przez bardzo długi czas zeby wszystko wrociło do równowagi..lekarze nie dawali jej praktycznie szans na dziecko, mysleli nawet żeby usunąc jej drugi jajnik ale mimo to jej gin wynalazła jakies bardzo drogie zastrzyki 1 prawie 800zł i... nie była drugi raz operowana i na dodatek ma synka, który ma juz teraz 4 latka ;))
Andzia a jakie badanie wykryło to aglutynacje?na jakiej podstawie lekarz to wykrył?
dziewczyny może Wam się przydadzą niektóre rady umieszczone w tym tekście. Trzymam za Was wszystkie kciuki.

http://umamy.homestead.com/koncepcja_nat.html
kto w najbliższym czasie testuje bo wątek prze okrutnie długi?
no proszę, w artykule jest napisane, że dla mężczyzny dobra jest wit. C i E, a szkodliwa wit. A.
mój mąż bierze C i A+E, bo tak mu zalecił lekarz - czy można w ogóle brać samą witaminę E?
ach, co się nie czyta, co chwila są jakieś sprzeczne informacje...
a tak w ogóle Gosiar dzięki za artykuł i słowa wsparcia :)
a cynk podobno poprawia żywotność - mój mąż wcina właśnie cynk:) zobaczymy czy coś z tego będzie - ale jakoś nie nastawiam się na ten miesiąc...
Dziewczyny załamałam się, miałam zrobiony test po stosunku i niestety wyniki nie najlepsze. 0% plemników ruchomych, 100% plemników nieruchomych :( czy któraś tak miała ?? trochę podłamały mnie te wyniki bo pozostałe badania wyszly super i z mojej strony i ze strony męża. Teraz lekarz przypisał mi clo ale mam mieszane uczucia czy to pomoże :( boże dziewczyny dlaczego tak się dzieje kiedyś to kobieta poprostu zachidziła w ciąże i nie było tych wszystkich chorób i wogóle a teraz musi przejść drogę przez mękę, żeby doczekać się upragionego dzidziusia...

Przepraszam za długi post ale musiałam się komuś wyżalić
to fakt, troszkę przydługawy ten wątek :)
smutna..niestety nie spotkałam sie z takim przypadkiem ;(
ale clo jest na wywołanie owulki więc to raczej bez sensu brak ten lek.
no właśnie teraz jak sobie poczytałam to zastanawiam się dlaczego to clo mi przepisał w sumie cykle regularne, owulka jest sama nie wiem
~aguseek mieliśmy robiony Test Friberga. Mąż też ma aglutynację ale minimalną czyli "bez znaczenia klinicznego". Ja mam maksymalną i na dodatek po godzinie moja surowica nadal wykazywała taki poziom.
wcześniej robilismy test PCT - wyszedł "niemiarodajnie" bo śluz był bardzo gęsty dlatego robilśmy Test Friberga....

ja wiem że cuda się zdarzają...ale my już tak długo czekamy na ten cud..
ja mimo że też mam owulację (potwierdzona monitoringiem), cykle regularne to się okazał problem z aglutynacją....a wcześniej w śluzie nie było wcale plemników lub było kilka martwych - niestety jak pisałam test był niemiarodajny ze względu na bardzo gęsty śluz.
lekarz przepisał mi steryd (w związku z aglutynacją) ale także lek na stymulację owulacji Tamoxifen (nie Clo bo po nim fatalnie się czuję).
u mnie w śluzie znowu było b.dużo plemników ale co tego jak żaden się nie ruszał :( mąż wyniki nasienia i wogóle ma super więc to ten mój śluz jakiś baznadziejny... zastanawiam się tylko czy ta wrgość śluzu mogła być przyczyną mojego obumarcia pierwszej ciąży ??
mój mąż też ma super wyniki nasienia :) ale po teście Friberga lekarz chce zrobić dodatkowe badania nasienia.

wrogość śluzu chyba nie wpływu na obumarcie... przeszkadza raczej w dotarciu plemników do celu
moja siostra w wieku 15 lat miała usuniety jeden jajnik a potem bez problemu , bez leczenia, zachodziła w ciąże i rodziła zdrowe dzieci :) ma 2 wspaniałe córki :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry