Widok

Starające się VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny to dla Was.Oby był dla Was tak szczęśliwy jak dla mnie.Proponuję żeby dziewczyny która pierwsza zajdzie w tym wątku przejęła za mnie prowadzenie następnego wątku i tak po kolei.Buziaki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hihi chyba tak...;)
my sie przytulamy .. zobaczymy co z tym razem z tego wyjdzie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja wczoraj zapisałam się na HSG...brrr
We wtorek mam o 10:30. Wczesniej mam przyjść i położna zrobi mi badanie na czystość pochwy.
No i boję się ogromnie. Mam wziąć antybiotyk dzień wcześniej i po, a także 2 apapy i 2 nospy. Hmm...ciekawa jestem czy to coś pomoże. Myślałam, że dają jakiś zastrzyk p.bólowy czy coś.
Muszę to przeżyć i tyle, poród też boli, a przecież się na to decyduję.
to badanie az tak mocno boli??
To trzymam kciuki zeby wszystko było ok ;)
Oj boli boli... tez mialam hsg robione jakis czas temu i tez mialam nospy wziac... a to i tak nie zmienilo faktu, ze oddychalam jak przy porodzie zeby troche usmiezyc bol...;) a lekarz tylko uspakajal"Jeszcze tylko chwilke prosze wytrzymac, juz koncze "itd :) badanie krotkie ale do przyjemnych nie nalezy... Dla mnie najgorsze uczucie to chyba bylo zaraz po bo tak sie w glowie krecilo, ze widzialam 2 pary drzwi przed soba... Trzeba lezec albo siedziec bo nawet jak sie chce przejsc choc do wc to nie da rady...Dobrze, ze niedlugo ten stan trwa. ale czego sie nie przejdzie dla dzidzi...
ułłła czyli to nic przyjemnego..obym nie musiała miec tego badania .. i trzymam kciuki za dziewczyny, które musza przez nie przechodzić !!
cześć melduję się :)

hsg jest meganieprzyjemne, to prawda, ale jest do przejścia naprawdę, przede wszystkim to trwa bardzo krótko, tak że nie martw się Michałowa :)
Dzięki Ja-dwisia za słowa wsparcia ;-)). No musze to przejść i tyle - może to pomoże.
i co Michalowa, robisz HSG w Gamecie?
A bac się nie masz czego, nie jest to przyjemne ale da się wytrzymać. Dla mnie najgorsze było zakładanie wziernika i całego tego sprzętu. A potem już tylko ból taki miesiączkowy tylko mocniejszy ale za to krótkotrwały. Ja nie miałam potem żadnych zawrotów głowy, wstałam i poszłam na górę , żeby posiedzieć jeszcze trochę na krzesełku w poczekalni i do domu.
A wcześniej wzięłam tylko ibuprofen 400mg i lek rozkurczowy.
Przeżyjesz, spokojnie:)
Dzięki! ;-)
Tak, robię hsg w Gamecie. Mam nadzieję, że będzie ok.
Dr się śmiał, że nie mam się bać, bo przeżywalność jest baardzo duża ;-))
Przeżywalność na pewno jest duża:))))
A jeszcze jak będzie to robił znany Ci lekarz, to zdecydowanie jest przyjemniej.Zawsze to jeden stres mniej:)
A jaki jest koszt badania w Gamecie, jeśli można wiedzieć? Pytam tak z ciekawości.
Dlatego się zdecydowałam na Gametę, właśnie ze względu na to, że będzie badanie robił mój lekarz, któremu ufam. Koszt to 350 zł.
Kochane w 10dc mój pecherzyk miał 18mm czy to dobry wynik?kiedy powinien peknąć?
Michałowa z tego co znajoma mówila to zabieg fakt faktem nie jest przyjemny ale dla pocieszenia powiem Ci że teraz jej suwaczek pokazuje 9 tc.
Kochana trzymaj się będzie dobrze:-)
zapomniałam pogratulować Malince :)

Malinko, tak czułam, że Wam się szybko uda, serdecznie gratuluję i mnóstwo zdrówka i spokojnej ciąży życzę :)))

Michałowa, jeszcze co do HSG to miałam dokładnie takie same odczucia jak Piggy, więc naprawdę się nie stresuj, będzie dobrze :)
Monika, dzięki ;-* Liczę na to, że to pomoże i też będę miała suwaczek ;-). A dzidzię masz przepiękną!

Ja-dwisia...mam nadzieję, że moje odczucia będą takie same. Oby wszystko było drożne.

A u mnie też przylazł rano @ jak u Karolinki29:)
Dzięki Ja-dwisia.W poniedziałek idę na pierwszą wizytę.Mam nadzieję że się dowiem który to tydzień.
To czekamy malinka na recenzje z wizyty:D
Wlasnie sobie robilam test owulacyjny i druga kreska jest zblizona kolorem do pierwszej... nie wiem czy moze byc silniejsza czy juz nie ale dla pewnosci dzisiaj sie poprzytulamy a jutro jeszcze raz zatestuje... Wzielam dzisiaj luteinke i tak przez najblizsze 10 dni cyklu... Wiesiolek oczywiscie caly czas i musze przyznac ze tego sluzu faktycznie jest jakos wiecej w tym miesiacu i bardziej czytelna rozciagliwosc...
Nie wiem czy to prawda, ale gdzoes wyczytalam ze nawet jelsi jest konflikt sluzu to wiesiolek potrafi pomoc i zmienic cos w sluzie tak zeby nie byl tak agresywny dla plemnikow i mozna naturalnie zajsc w ciaze, tak ze niepotrzebne in vitro, to prawda? slyszalyscie o takiej mozliwosci?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry