Widok

Starające się VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny to dla Was.Oby był dla Was tak szczęśliwy jak dla mnie.Proponuję żeby dziewczyny która pierwsza zajdzie w tym wątku przejęła za mnie prowadzenie następnego wątku i tak po kolei.Buziaki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
slonko super! tez bym tak właśnie chciała, ale do takiej decyzji potrzeba dwojga... w każdym razie uważam, że słuszna decyzja, adopcja adopcją, a starania własne dalej i niewykluczone, że bedziesz miała dwójkę; ja jestem za i gratuluje takiej decyzji :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
slonko, a czemu tak nagle sobie odpuściłaś, tak kompletnie zrezygnowałaś z walki...?
Ja ten cykl miałam chyba bezowulacyjny bo mam 38 dc i nadal nic. żadnej @, testy (szt. 2) wyszły mi negatywnie, więc czekamy i tak do kwietnia a potem wizyta u Śliwki
a my postanowiliśmy że jak sie do wakacji nie uda to spróbujemy z in vitro....do skutku.ja tez nie mam juz siły i łudzić się ze zajde naturalnie....nie starcza mi sił:((((((
Po dlugich rozmowach zdecydowalismy sie przyspieszyc procedure adopcyjna naszego malenstwa...(decyzja o adopcji byla juz dawno, ale planowlaismy ja jak sie nie uda IVF) Poniewaz in vitro umarlo smiercia naturalna, owszem starac sie nie przestaniemy, ale jednoczesnie zaczynamy z adopcja... Jak w miedzyczasie zajde w ciaze bedziemy miec dwojke :)
Juz w marcu idziemy do osrodka...Nie ma na co czekac. Jest tyle dzieciaczkow, kochanych malych słodziakow, ktore czekaja nma prawdziwa rodzine, na milosc, my ja chcemy ofiarowac juz, teraz... I oboje jestesmy w 100% przekonani, ze dziecko to pokochamy ani w 1% nie mniej niz jakbym je sama urodzila...Zapadla decyzja:) co mnie niezmiernie cieszy... Nie mam juz sily czekac na ciaze... jak sie uda bedziemy przeszczesliwi bedac rodzicami dwojga, jak sie nie uda bedziemy mieli 1, ale baaaaardzo kochane :)
poprawka Pilarska oczywiście, nie Pilecka:-)
Dziewczyny a wiecie może gdzie przyjmuje dr Pilecka i nr telefonu, bo w sumie nie mogę znaleźć świeżej informacji na forum?
Uslyszalam dzisiaj cos co diametralnie zmienilo moje nastawienie do staran, do ciazy...dotad bylo optymistyczne,a teraz... jak sie okazuje, jelsi nam sie nie uda naturalnie, to w tym roku raczej nici z in vitro... W tym... w przyszlym... nie mam sily na to wszystko,siedze i rycze... nie dam rady psychicznie...
na polnocy Tajlandii trzeba, a ja jak juz jade to zwiedzam caly kraj. co do Indii, na poludniu nie wiem na polnocy - trzeba. w zyciu bym sie nie wybrala do kraju z malaria bez tabletek, nie jest tego warte w razie zarazenia, co do komarow - to uzywaj Deet, 100% na ciuchy i rece, chyba 70% na twarz, typowe przeciw komarom tam nie dzialaja. definitywnie bierz stoperan ze soba.
no właśnie ja też już się zastanawiam. tym bardziej,że rozbolało mnie gardło.
ja bym się nie szczepiła, jeśli zorganizowana to tym bardziej.

za środkiem na komary to zlazłam pół gdańska, w końcy kupiłam w Superpharm.
to jest wyjazd zorganizowany. i w cywilizowanych hotelach .
więc nie wiem czy się szczepić.
tabletek na malarię na pewno nie będę brała, bo nie ma nic o tym wspomniane.
piszą tylko o żółtaczce i tężcu.
ostatnio rozmawiałam z babką która tam była. mówiła że ona się nie szczepiła, i z jej grupy też nikt nie był zaszczepiony.
Aniołku, no właśnie chciałam to powiedzieć. Że jeśli jest to wycieczka zorganizowana to nie ma realnego zagrożenia. I nie trzeba panikować i martwić się tym na zapas. Inaczej jest gdy jest to wycieczka na własną rękę i zwiedza się tereny które nie są stricte turystyczne.

Ja bym się za to zaopatrzyła na dobry środek na komary - bo z tym to jest różnie;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
tabletki na malerie w Tajlanii są zbyteczne. wiem bo byłam tam z koleżanką i tez takie przestraszine, że cos może nam sie stać brałyśmy. byłyśmy tylko my dwie na całą grupe kótre się zabezpieczyły tabletkami i szczepieniami.

a propo wyjazdow. my mamy jechac do Tajlandii, 4 dni po tym jak mam dostac okres i z tego powodu zmienilismy plany i jedziemy na Kube bo nie chce brac tabletek na malarie bedac w ciazy, albo starajac sie o dziecko. wkurza mnie to bo nie chce podporzadkowywac calego zycia pod to ale niestety pewne rzeczy musze brac pod uwage
A czy to jest zwiedzanie zorganizowane czy będziesz na własną rękę po puszczy biegać???
zaszczep sie jak to sie stanie, bedziesz juz wiedziala co i jak. a zreszta jak nie dostaniesz okresu i bedziesz ciazy to masz zamiar jechac, biorac pod uwage tabletki na malarie? Wierz mi bylam w Indiach i nie naleze do bardzo przejmujacych sie, ale tam bym w ciazy albo z dzieckiem nie pojechala. a szpitale (oczywiscie prywatne) w Indiach sa na bardzo wysokim poziomie i tansze szczepionki niz tu. Piekny kraj, na pewno tam kiedys wroce
ale ta szczepionka jest zalecana, więc sama nie wiem.
czy jak obetrę sobie np. nogę, albo skaleczę w palec to mogę sie zainfekować.
no, Indie :0 wyjazd 4 marca, więc szczepić się chciałam w środę.

owulkę, według obliczeń mam teraz 21-24, ale nie mam objawów śluzowych, tylko mam napięty dół brzucha i lekkie podkłuwanie.
poza tym jestem w 1 cyklu z clo, więc nie wiem od czego to napięcie.
Obstawiam Kenię lub coś azjatyckiego - Tajlandię lub Indie - bo właśnie tam tylko zalecane a nie obowiązkowe między innymi;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry