Widok

Starające się VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny to dla Was.Oby był dla Was tak szczęśliwy jak dla mnie.Proponuję żeby dziewczyny która pierwsza zajdzie w tym wątku przejęła za mnie prowadzenie następnego wątku i tak po kolei.Buziaki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Boziuu asiunia współczuje, ze tak szybko musisz wstawac ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w piatek byłam na badaniu PCT..14 dc, pęcherzyk 20...i okazało się że mam tak gęsty śluz że nie ma szans aby jakiś plemnik się przedostał :( dzisiaj ponawiamy PTC...lekarz chce potwierdzić że ten śluz jest okropnie gęsty :(
może faktycznie jest to przyczyna, bo cykle mam regularne jak w zegarku 28 dni, owulacja jest (sprawdza kilka razy na monitoringu), nasienie męża w porządku.... a ciąży brak ..a staramy się od kilku lat.
ja mam wysoką prolaktynę, ale jak biorę Bromergon to się unormowała.

Ciekawe co się dzisiaj okaże...
no jestem rannym ptaszkiem, ale tylko w tygodniu. ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. już o 14:30 jestem w domu po pracy:)
ja jednak wole na 7:30 do 15:30 zawsze mozna dłuzej pospac ;)
ja wstaje przed 8 ale siedze w pracy do 17 :/
no dziewczyny, a ja jestem już po badaniach i konsultacji anestozjologicznej w Swissmedzie, laparoskopia za tydzień, wszystko mi dokładnie powiedzieli co i jak, teraz jeszcze żeby stres mnie nie zjadł do końca przez ten tydzień bo koszmary nocne już mam...

a najbardziej "zabiła" mnie informacja że muszę paznokcie akrylowe zdjąć, niby wiedziałam że np. do porodu nie wolno mieć, ale wyleciało mi to z głowy, babeczka z ekg powiedziała żebym chociaż 2 zdjęła, a dopiero co kurde zrobiłam, ech porażka....
No niby nie mozna miec bo lekarze patrzą czy paznokcie nie sinieja..ale powiem Ci szczerze, ze moja siostra podczas porodu miała i jakos nikt nie zwracał na to uwagi ;)

a co do laparo to współczuje..ale wszystko bedzie oki ;)
no właśnie tego nie rozumiem, tym bardziej dla kogoś kto ma za sobą wiele badań i lat starań,wiele wydanych pieniędzy i nie stać go na takie małe poświęcenie?
wczoraj byłam kolejny raz na badniu PCT, i okazało się że mój pęcherzyk ciągle jest mimo że to 17dc i ma 22... poprzednio jak monitorowałam cykle zawsze pękał 15 dnia, cykle mam 28 dniowe.
Natomiast PCT wykazało że śluz nadal kiepski, plemniki tym razem były ale martwe :(...
jutro znowu na monitoring... :(
Karolinka, nie stresuj się, wszystko będzie dobrze:) I to już krok bliżej do upragnionej szansy na małego szkraba:)
I trzymam kciuki za Michalową, ma dzisiaj HSG !!
Również trzymam kciuki za Was dziewczyny:)
Dziewczyny byłam na wizycie wczoraj.Położna mi wyliczyłam 6 tydzień i termin na 26 września.W Polsce pójdę na wizytę do ginekologa to mi zrobi usg dopochwowe żeby zobaczyć dzidziusia.Tu pierwsze usg zewnętrzne mam mieć ok.12-14 tyg.Czuję się ok,położna powiedziała że to wcześnie i jeszcze mdłości i inne "przyjemności" nadejdą;-)
Pozdrawiam Was dziewczynki!
To super malinka ;)) jeszcze raz gratuluje ;)))) i mocno ściskam ;)
Malinka gratulacje :)
Michałowa - trzymaj się. Będzie dobrze.
Karolinka - widać, że ta laparo, to już nie przelewki. Czy ona jest robiona w znieczuleniu ogólnym? Będę trzymac kciuki. Nie myśl za duzo, bo rzeczywiście nerwy mogą zjeść człowieka, a potem okazuje się, że to tylko nasze strachy, że to wcale nie jest takie straszne.
Słonko - ja też przyjmuję później luteinę. Od 3 dnia po owulacji. Przez 10 dni.
Piggy - Gabi - pozdrowienia i pogłaszczcie maluszki przez brzuszek ode mnie. :)
Ja-dwisia kiedy IUI?
Z tymi mdłościami to nie tak do końca wcale nie powiedziane że Cię dopadną;) Ja będąc w ciąży z córką nie miałam nawet zgagi czego oczywiście i Tobie życzę:)

Super, że wszystko u Ciebie dobrze;) Zdrówka życzę.
a mi się właśnie zaczęły mdłości (od soboty), nie jest tak strasznie,ale i tak niezbyt przyjemnie. Nie mam apetytu i nie wiem co mam zjeść. wczoraj do wieczora zjadłam tylko pomidora i owoce. Wieczorem dopiero skusiłam się na kanapkę.
piggy na pocieszenie powiem Ci że mi powoli mdłości przechodza, ale od 1,5 miesiąca nie jadłam mięsa i nawet patrzeć nie niego nie mogę, żadnej wędliny nic a nic

A co jem, hmm owoce, warzywa, owoce, warzywa i tak w kółko :)))

Karolinka29 trzymam kciuki za laparo
Za Michałową też

malinka gratulacje :)
Oj dziewczyny chcialabym miec takie problemy :) To juz nie problemy jak wiemy, ze malenstwo mieszka sobie w brzuszku i juz zawsze bedzie z nami...

Dla mnie najgorsza jest ta niepewnosc comiesieczna... Moze nawet teraz nie comiesieczna, bo w ostatnie miesiace na wiele nie liczylam,a tym razem... To pierwszy miesiac staran z wykorzystaniem zalecen lekarza i trafiony w owu i nie wiem czemu ale robie sobie nadzieje... boje sie zeby znow sie obudzic z placzem za 2 tygodnie ale czuej cos takiego dziwnego, ze moze w tym miesiacu wlasnie ma sie udac... Taka jakas radosc czuje i brak mozliwosci sie skupienia na czymkolwiek chociaz to glupie bo w koncu nic jeszcze nie wiem. Cos sobie wsadzam :)

Moj maz ma 8 marca urodzinki, moi rodzice oboje za tydzien, z czego tata okragle, tak bym chciala im wszystkim zaserwowac taki wspolny prezent, tylko czy to marzenie sie spelni? Hmmm...
dzięki dziewczyny :) ja też jestem dziś myślami z Michalową; malinka dzięki za wieści, slonko a nóż widelec hi hi
Michałowa jest dzisiaj na HSG? To trzymam kciuki, żeby poszło szybko i bezboleśnie
Karolinka, za Ciebie też, naprawdę współczuje bo zdaję sobię sprawę ile stresu i nerwów kosztuje taki zabieg
Oby jak najszybciej przyniosły efekty!

Piggy, Madzia, u mnie mdłości dalej są i to nawet z atrakcjami, ;-) także to sprawa indywidualna, ale nie ma co narzekać, byleby maleństwo roslo :)

Asiu, dziękuję, nawet jest po czym głaskać, bo brzuszek już wypukły :) mam nadzieje, że szybko do nas dołączysz :)

Pozdrówka!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry