Widok

Starające się VIII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny to dla Was.Oby był dla Was tak szczęśliwy jak dla mnie.Proponuję żeby dziewczyny która pierwsza zajdzie w tym wątku przejęła za mnie prowadzenie następnego wątku i tak po kolei.Buziaki!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Slonko nie czytaj takich rzeczy w necie, bo bedziesz tylko się martwiła i szukała kolejnych powodów...a a necie naprawdę różne rzeczy sa i nie ma co o tym czytać i potem myśleć i nakręcać sie. Każdy przypadek jest inny...Mnie tez po owulacji zawsze troszke boli nie wiem czemu ale staram sie tym nie martwić , pewnie taka nasza natura.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba faktycznie... juz nic nie czytam i sie nie doluje...Starczy ze inne rzeczy dostarczaja mi nerwow (o czym napislaam w innych watku, zeby tu nie zasmiecac).
Co tu dzisiaj takie milczenie?
oooo...dzisiaj to jest doiero pusto hihi ;)
hop do góry bo spadamy.......
no ja jestem 2 dni przed laparo :) prawie już jestem spakowana do szpitala
Będę mocno trzymać kciuki żeby się wszystko udało:))))))
ja też trzymam kciuki Karolinka:)
A powiedz, czy trzeba potem zostać parę dni w szpitalu czy od razu wypuszczają?
48 godz. w szpitalu jak wszystko będzie ok, potem standardowo 2 tyg. zwolnienia, dzięki za kciuki na pewno będą mi potrzebne bo boje się jak cholera tylko przed wszystkimi gram twardzielke :)
Karolinka mocno trzymamy kciuki by laparo pomogło spełnić Twoje marzenia :)
Ja tez mocno trzymam kciuki Karolina...Oby laparo przyniosla dobre efekty ;)

A ja sie dzisiaj jakos nie za bardzo czuje :/ a jeszcze ktoś mi dzisiaj popsul humor i na to wszystko mam w piatek egzamin poprawkowy, a ani sily ani ochoty na nauke...

Musze sobie w tym tygodniu, lada dzień zatestować, zeby wiedziec czy odstawiac luteine czy nie ;) tylko nie wiem robic test takiz apteki, czy od razu bezpieczniej bete... Niby z apteki jest tanszy, szczegolnie jak pewnosc ciazy zadna, ale z drugiej strony jakby blednie wskazal a bylabym w ciazy i odstawila luteine to bym sobie nie wybaczyla... Tak mysle zeby bete zrobic. Myslicie ze juz wyjdzie beta? Dzis jest 25 dzien cyklu, tydzien po owulacji... wskazalaby juz cos?
Myślę Słonko, że lepiej zrobić betę, zdecydowanie pewniejszy wynik.
A tu podaję ci normy bety w zależności od DPO (dni po owulacji)
NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml

10 DPO —- 5 - 50

12 DPO —- 10 - 100

14 DPO —- 20 - 200

16 DPO —- 40 - 400

18 DPO —- 70 - 800

20 DPO —- 140 - 1600

22 DPO —- 180 - 3200
czyli szyvbciej niz 10 dni po owu nie ma co robic z tego wynika tak?

Nie chce sie nakrecac wiec napisze fakty bez dodawania sobie...
Wczoraj bylam na urodzinach taty (60tka :) ) i jak to na urodzinach bylo duzo slodkiego, ale tez jakies bardziej konkretne zakaski... Jako ze moja mama pysznie gotuje jak i piecze ciasta, wszystko mi zawsze baaardzo smakowalo, i jelsi chodzi o dania glowne to tak tez bylo wczoraj a jak przyszla pora deseru to... mialam na niego ogromniastego smaka bo tort wygladal zjawiskowo, ciasto jeszcze lepiej a jak cos sprobowalam mnie zemdlilo... Moze nie zeby mi sie chcialo wymiotowac ale totalny odrzut od tego smakowitego ciasta... w domu tez...na slodycze mam wielka ochote jak je widze a jak je zaczynam jesc to mi jakos niefajnie sie robi momentami... Niby jest cos takiego jak grypa zoladkowa czy inne cuda na kiju albo zwyczajnie zatrucia itp no ale reagowac tak wylacznie na slodkie a innymi rzeczami zapychac sie ile sie zmiesci i nic? Troche bylam zdziwiona... moja mama zreszta tez (pomyslala pewnie ze mi tort nie smakuje :P) Nie piszac wprost znowu sobie robie filma na... :) i penwie jak zwykle beta bedzie 0... no ale nawet wtedy nie wiem jak wytlumaczyc to wczorajszo- dzisiejsze zjawisko. Musze pzryznac ze dalo mi to do myslenia...
u mnie mdłości zaczęły się w 9 albo 10dniu po owulce - i też była masakra, tylko ze mi nic nie smakowało

slonko trzymam kciuki by to było to :)
Słonko, nasza psychika potrafi różne figle płatać. Można sobie naprawdę wiele rzeczy wkręcić. Ja za każdym razem miałam różnorodne objawy ciążowe, a to ból piersi, czy zawroty głowy, mdłości, apetyt na różne potrawy np. kwaśne i zawsze się nakręcałam. Ale był jeden cykl kiedy nie miałam nic, zupełnie nic, test zrobiłam tylko z obowiązku. I co? Okazało się że jestem w ciąży. Piersi mnie nadal nie bolą, nie oddaję częściej moczu i do zeszłego tygodnia żadnych objawów nie miałam. Teraz tylko mdłości mnie męczą.
Nie zrozum mnie źle Słonko, życzę Ci aby udało Ci się jak najszybciej, może nawet w tym cyklu, ale postaraj się niepotrzebnie nie nakręcać, masz jeszcze tydzień do @, więc postaraj się cierpliwie poczekać. No ale ty chcesz wiedzieć czy odstawić luteinę czy nie, więc zrób tą betę dla spokoju własnego, ale może jeszcze za parę dni.
Pozdrawiam:)
a ja o dziwo same objawy :D mdłości, spanie, częste odwiedzanie toalety
każdy organizm jest inny i dlatego nie można uogólniać. Niestety każda z nas będzie miała różne objawy, albo nie będzie ich miała w ogóle.
Ja tam objawy ciazowe mialam juz kilka razy podczas ostatniego roku także wiem, ze bywa tak ze sobie za duzo wkrecamy... Ciekawe czy w tym miesiacu tez tak bedzie. Ja tez sie nie zdziwie , tak jak tu piszecie, jak w miesiacu w ktorym akurat bede w ciazy nie bede odczuwac zupelnie nic :) Moze i tak...ale zawsze ten 1 % szans na ten miesiac jest ;)

z testem poczekam do weekendu, a przynajmniej do piatku i w piatek sobie zatestuje ;) Co ma byc to bedzie.
ja gdyby nie sylwester to bym też zaczekała z testem
szanse zawsze są i życzę Ci aby te objawy były rzeczywiście objawami ciążowymi:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry