Widok

Starające się XVII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oby ten wiosenny wątek był dla nas wszystkich szczęśliwy,
dla tych co już - aby dotrwały
i dla tych co jeszcze, aby szybciutko zafasolkowały!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tzn raczej 16-19 czy 16-18 dc? Ja bym obstawiala to pierwsze tylko nie wiem czy podolamy :)
Ale 1 duza zalete ten gin ma, megaoptymistycznie mnie dzisiaj nastawil i zaczelam wierzyc w to ze sie uda, a juz tracilam ta wiare... Tylko nauczona doswiadczeniem powiedzialam sobie tak- nikt mnie nie zmusi do testowania zanim okres nie zacznie mi sie opozniac i to wiecej niz ze 2 dni... a objawy...teraz juz wiem, ze musza byc pozniej a nie tak od razu... akurat w te dni wypadaja moje imieninki to bedzie mozna zorganizowac jakis mily wieczor a nie tylko "starac sie" :)
Trzeba w koncu postarac sie dac sobie troche na luz...nie wiem jak wyjdzie w praktyce, ale checi sa i to najwazniejsze.
A co do mysli o czyms innym... mam cel, zrzucic w najblizszym czasie trochje kg i zdazyc przed ciaza :) Ciekawe czy mi sie to uda.
No dobrze, to witam się w tym wątku. Decyzja już w zasadzie podjęta, a teraz czas na realizację.Pozdrawiam
u mnie tym razem nic nie wyszło, czekam na @ bo plamienie jak zawsze juz sie pojawiło :(

Hej ;)
u mnie w tym cyklu tez sie nie uda...wiec daje sobie na luz czekam na nastepny a to jeszcze tyyyyle czasu..a najbardziej czekam na wizyte u ginki a to tez dopiero 17 maja wrrrrrr :(
a ja czekam też na @ i od kolejnego cyklu ostre staranka :PP i zaczne brać kwas foliowy czy to nie za puźno??
Powinno sie zacząć brac kwas foliowy jakies 3 miesiąc przed rozpoczeciem starań, ale jak zaczniesz brac teraz to tez sie nic nie stanie :)
Czesc jestem świeżutka na forum :) Mam nadz. ze "się przyjmę" bo zawsze razem łatwiej, a wsparcie jest baaardzo ważne:)
Powodzenia Dziewczyny :)
bez cisnienia, staram sie od września :(, w ostatnim miesiącu mierzyłam temp. i caly mies. temp. nie podskoczyla zbytnio :(((
od 36,2 do 36,5 :( także będzie cięzko.
Cykle bezowulacyjne, podwyższona prolaktyna,ale sie nie poddaję ;) (dostinex, duphaston) po duphastonie tyje dosc mocno, ostatnio zrobilam mies. przerwy z tabletkami po 4-5 mies. brania, zeby zobaczyc co i jak, jak sobie organizm sam poradzi i nic :( Jak ostatnio mialam cykle 28, 25 dniowe tak teraz 33 dzien i nic :(
hlip, hlip
kwas foliowy... najlepiej 3 mies. przed,ale i przez pierwszy miesiac-do trzech ma tez znaczenie branie go wiec ... :) Powodzenia :)
Witamy Cie Kamylciu w naszym gronie ;)
jak długo juz sie starasz??
słonko jak nie masz pracy to proponuję Ci zająć się jakąś pracą charytatywną, zajmiesz się czymś pożytecznym przestaniesz ciągle myśleć o prokreacji, taka praca szczególnie z maluchami potrafi bardzo wciągnąć, naprawdę polecam
zrobisz coś dla innych i równocześnie dla siebie, osiągniesz stabilizację emocjonalną i zdobędziesz plus w ośrodku adopcyjnym,
domy dziecka, świetlice i pogotowia opiekuńcze tylko czekają na ludzi o dobrym sercu, Ty masz wiele pokładów miłości, możesz jej trochę podarować niechcianym, zaniedbanym dzieciakom
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Salombo mysle ze to bardzo dobry pomysl.
u mnie bez zmian, czekanie. jutro ide do endokrynologa zobaczymy co mi powie na te moje wyniki
Asiiek od wrzesnia staram sie uregulowac to co nieregularne ;)
Od konca listopada bralam dostinex i duphaston,ale mialam wrazenie ze moje cykle i tak sa "puste" szukam wiec rady :( odstawilam poki co tabletki poniewaz gin. mam 100 km od siebie i teraz ma urlop, musze skonsultowac jeszcze raz te tabletki bo ciezka sprawa. Przytylam kolo 10 kg w ciagu 4 mies.,ale to nie problem, gorzej z tym ze cykle sa puste :(
Mam problem z hiperprolaktynemia , guzki na tarczycy,ale poza tym z tarczyca(podobno) wszystko ok, chodzilam do dobrej endokrynolog i podobno tarczyca poza guzami ok, zadne tsh, ft4 nigdy nie bykly poza norma.
chociaz... moja mama tez miala nieregularne cykle a jest nas czworka :) ;p
Nawet miesiaczke miala do 4 miesiaca z najmlodszym bratem,takze przeboje ;p

Testy to juz sie boje robic :(
Ostatnimi czasy, na tabletkach cykle byly 28 dniowe srednio. A dzis 33 dzien i nic, nawet sie nie zapowiada...
Salambo: super pomysł!
Slonko: wyszukiwarka wolontariatu dla Ciebie, sprawdziłam w Gdańsku - mają 3 oferty pracy z dziećmi: http://www.wolontariat.org.pl/strona.php?p=18

Ja też polecam wolontariat. Sama jestem wolontariuszem - przewodnikiem psa ratowniczego. Dobry sposób na spędzenie wolnego czasu i nie myślenie o własnych problemach.
Gwarantuję Ci, że poznasz świetnych ludzi i poczujesz się potrzebna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zainteresowałam sie mikroskopem owulacyjnym, czy ktoras z Was tego uzywa? Warto?
Moze to skuteczniejsze niz testy owulacyjne?
o jenki a do to wogóle jest hihi ?
podobno bada się śline pod mikroskopem i pomaga określić nie tylko owulację konkretnie,ale widac kiedy mamy dni płodne ;p Moze warto ?
o Boziuuuuu ja w takie cos nie wchodze...nie bede aż tak szaleć..mikroskopy zostawiam specjalistom hihi :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry