Widok

Starające się XVII

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Oby ten wiosenny wątek był dla nas wszystkich szczęśliwy,
dla tych co już - aby dotrwały
i dla tych co jeszcze, aby szybciutko zafasolkowały!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
:) na szczęście ja mam jeszcze 1,5 roku do 30:)))
Jutro wizyta u gina, zobaczymy co mnie czeka w związku z tą kosmiczną prolaktyna po obciążeniu.. martwię się tym okropnie.. od 2 cykli nie umiem tez zaobserwować u siebie sluzu płodnego..czyli od utraty ciąży.. może jeszcze się organizm nie zregenerował i nie mam owulacji...a moze to ta prolaktyna.. tyle pytań a tak mało odpowiedzi.. chciałabym za 2- 3 m-ce znów poczuć życie pod sercem.. zobaczymy co gin powie.. spać przez to nie mogę..
Jak zaglądam to nie nadążam z czytaniem :)
witam nowe koleżanki, witam stare, fajnie widzieć wasze nicki. Ja w owulacyjnych jeszcze wątkach odezwałam się pare razy potem przerwa, co nie znaczy że nie byłam na bierząco co u Was. tak to jest, że pamięta się pionierki ;)
kibicujey oczywiście wszystkim, cieszymy się z każdej ciąży, co nie znaczy że czasem dziwiło mnie, że dziewczyny się odzywają po raz 1 lub 2 tylko po to, żeby zakończyć wątek. Ale co tam, ważne że im wyszło ;)
Co do poruszanego tematu clo - ja łyknęłam teraz 3 cykl, nie wiem czy ujże tego efekty, ale przynajmniej nie będę miała wyrzutów sumienia że nie spróbowałam.
"Życia nie oszukasz"
Tak jak Kamylcia napisala, wazny jest cel a nie wiek. Badzcie z nami dziewczyny i nikt Was stad nie wyrzuci! :)
No dawno juz mnie ktos nie obrazal :( Ale nie zamierzam sie pakowac w dyskusje.
ja-dwisia może nie wyrzucą;)) nikt tu w papiery nie zagląda:)
Oczywiscie ze nie ma przymusu:) Nie gniewam sie na Was dziewczyny, po prostu nie zrozumialam tamtego posta. Ale przez wszystkie "starajace sie" jestem juz z Wami i wsparcie jak same dobrze wiecie mi tez sie przyda, wiec ciesze sie ze jednak za mnie tez trzymacie :)
Mam cicha nadzieje, ze w najblizszych miesiacach juz nas wszystkich tu nie bedzie a kontynuowac watek beda juz same calkiem nowe staraczki, ktorych jeszcze z nami nie ma i tego nam wszystkim zycze!
Słonko, opanuj się, poczytaj co piszesz i zobacz jaka jestes żałosna...wymuszasz na obcych ludziach zainteresowanie, żebrzesz o wspolczucie, trzeba Cie przepraszac jak sfochowaną królewnę, bo ktoś kogo nawet na oczy nie widzialas Cie nie wymienił w jakiejś wyliczance??
Nie rozumiesz,ze od "trzymania kciukasow" i wzajemnego słodzenia dzieci nie powstają? Ogarnij się dziewczyno!! Zajmij sie swoim zyciem!
Jestes tragiczna, dziwie sie,ze na tym watku jeszcze wogole ktokolwiek chce z Toba rozmawiac na takim poziomie. Kiedys to była fajna ekipa, odkad tu jesteś, wszyscy sie powoli wycofują.
pozdrwenia dla Ja-dwisi i Makarenki-pamietam Was:)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
przepraszam, Kiki, nie Kamylcia.
powodzenia Obu Wam w każdym razie :)
CEL solidaryzuje i wiek nieważny. Ja mam 26 lat i czas się postarac :)
no właśnie, kurcze Piggy, Ty jeszcze zdążyłaś, a Makarenę i mnie jeszcze mogą wyrzucić ze względu na wiek, hihihi ;)
Slonko, tak, Makarena, Piggy i ja jesteśmy po 30stce, Gabi nie pamiętam, ale chyba młodsza, Michałowa też. ale starsze od Ciebie ;)

wiem, że jest wątek starających po 30stce, ale my byłyśmy niejako twórczyniami tego wątku, stąd to z nim czułyśmy się bardziej związane od początku. no i ze sobą wzajemnie :)

Kamylcia, powodzenia, ja niestety nie pomogę w sprawie CLO
faktycznie Slonko ja jestem już po 30:)
A wątek dla starających się po 30 powstała całkiem niedawno, zresztą chyba nie ma przymusu bycia tam a nie tu ;))
P.S. chociaż ostatnio bunt na pokładzie i postanowiłam bez tabletek sprawdzić na ile sie uregulowało... (po kilku mies. brania duphastonu i dostinex-u) poczekam jeszcze ze 2 tyg. i do lekarza jak nic bo... ehhh ile mozna sie futrować tabletkami ;/
Słonko, nikt nie chciał Cię urazić, a dziewczyny bardzo dobrze to wytłumaczyły, mam duży sentyment do Makareny, Michałowej, Piggy i ja-dwisi, bo wspierały mnie w tych najtrudniejszych chwilach. Przez te kilka miesięcy były dla mnie jak wirtualne, dobre koleżanki :) I już nie mogę się doczekać, aż zobaczę je wszystkie po tej drugiej stronie, stąd moje największe kibicowanie właśnie im. Oczywiście Tobie i innym dziewczynom też życzę jak najszybciej ciąży, ale najbardziej jestem zżyta te "starymi" staraczkami.

ps. Piggy, ja też nie mogę uwierzyć, że czas leci tak szybko :)
slonko: jak najbardziej ;)
Ja mam nadzieje, że nie b edziemy musiały być"starą ekipą" że szybciutko zmienimy wątek, ale ja to najpierw muszę się wziąć za hormony ;) tak ostro... i lepiej poobserwować...no i do dzieła :)
Ściskam mocno kciuki :D
Hmmm co do Twojego CLO dla mnie to jakies dziwne jest. Ja w ogole jestem uprzedzona do wszelkiego rodzaju lekarstw i jak nie ma koniecznosci, musu to nie biore... Nie wiem po co Ci przepisal. A moze zobaczyl ze pecherzyki u Ciebie na usg kiepsko rosna o ile Ci sprawdzal jak dojrzewaja? Cos chyba musial sprawdzac bo bez powodu by nie przepisywal. CLO sie bierze na dojrzewanie pecherzykow z tego co pamietam bo tez bralam przed 3ma inseminacjami...
Kamykcia, u mnie tak samo jak inne dziewczyny masz pewne kciukaski :) Zycze Ci zeby Ci sie szybko udalo zafasolkowac i zebys nie musiala tyle na to czekac co my...:) Nie pogardze jak odwzajemnisz kciukaski ;)hehe
To wy dziewczyny jestescie po 30tce, ze mowicie ze jestescie troche starsze? wiem, ze jest osobny watek dla starajacych sie po 30tce wiec to Was chyba nie dotyczy, a moze sie myle?
Ja mam 26 lat. Faktycznie moze we wczesniejszych watkach sie nie udzialalam, przynajmniej nie w testach owulacyjnych tylko dopiero od starajacych sie, a wczesniej bylam jedynie obserwatorem.
no to i ja teraz dołączam do starających się ;p wiec prosze i za mnie trzymać kciuki, halo :)
Niewielka mam nadzieje na najblizszy czas,ale jakas mam także...
No miejmy nadzieje, że wszystkie opuścimy wątek w ciagu najblizszych kilku mkiesiecy, niezaleznie od tego kiedy kto dolaczyl ;)
Znacie się tu dziewczyny na róznych rzeczach, więc może mi powiecie po co lekarz przypisał mi CLO, jeśli do dnia wizyty u niego nie staraliśmy się o dzidzię ani jednego dnia. Powiedział, że chce "rozruszać" jajniki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry