Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *13*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander;)

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek Szymon
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek
28.01 Iwonka32 - córeczka
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
02.02 mami.80 - córcia Dominika
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek
08.02 gosiar - córeczka Weronika
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek
16.02 Oleńka83 - synek
16.02 Olice - córeczka Marysia
20.02 KamiKasia
21.02 Chmurka - synek
20.02 jus.tyna - synek Piotr
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
salambo mi osobiście środa bo w czwartek mam ćwiczenia w SR i devil też ze mną na te zającia chodzi, a akurat mamy w czwartek z partnerami i to podwójne, więc późno byśmy do was dotarły.

kobitki czy wy też jesteście ciągle głodne?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
babeczki środa albo czwartek :)
który dzień bardziej Wam pasuje ?
nie bardzo mam czas żeby siadać do kompa więc tak na szybkiego :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
HEJ dziewczyny.jestesm w 37tygodniu i mój synek tak słabo sie rusza czy wy też tak macie.
mami zatem o 16:45 przy kiosku :)

kurcze ten wynik 207 to ciut dużo :( ale potem ładnie spadło więc miejmy nadzieję, że lekarz też będzie zadowolony :)

chmurko no to fajnie, że w końcu sobie wypoczniesz... a tak ogólnie z maluszkiem wszystko oka???

jak tam w ogóle wasze brzuszki??? maluchy wierzgają?? ;>

pozdrawiam cieplusio :) (w ten jednakowoż zimny dzień)
Cześć dziewczyny!
Ja znowu po dłuższej nieobecności. Co do cukru to niestety nic nie powiem, bo sama się nie znam :(

Jak tam nasze spotkanie?
Salambo nie wiesz jeszcze czy bardziej Ci pasuje weekend czy dzień tygodnia? Bo tu wszystko zależy od Ciebie :)

A ja już na zwolnieniu! Lekarka nawet nie pozwoliła mi już pracować. Więc będę się cieszyć wysypianiem!

Miłej niedzieli
devil, bardzo chętnie spotkam się wcześniej pod kioskiem, bo jeśli nawet będzie nas około 20tu, to może być nam ciężko się poznać ;) mam nadzieję, że korki nam nie przeszkodzą ;)

wszystkim życzę miłego dnia!
magamelka to nie taka duża ta Twoja wada,
skoro lekarz przy pierwszej ciąży nie widział skłonności do odklejania się rogówki to i tym razem pewnie będzie ok. tego nie można się nabawić przez bakterię ;)

co do cukru to się nie znam :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Mam minus 4,25 i 4,75. Przy pierwszej ciąży byłam u okulisty i stwierdził, że nic mi nie zagraża. Teraz też pójdę i zobaczymy. Noszę też okulary na zmianę, ale w domu, jak wychodzę - to soczewki, ale coś mi ostatnio nie służą :(
a ja po obciążeniu 75g glukozą po godzinie miałam wynik az 207! I dosłownie przez tą pierwszą godzinę czułam się fatalnie - myślałam że tam zemdleję. Ledwo wysiedziałam. Po 2h miałam już wynik 104. Mam nadzieję że wszystko ok...
duża wada nie jest przeciwwskazaniem do porodu sn, jedynie skłonność do odklejania się rogówki, sprawdzić to można bez problemu u okulisty najlepiej po 30 tygodniu ciąży,
przerabiałam to w zeszłym roku ;) mam dużą wadę ale noszę "bryle", moje oko nie toleruje soczewki
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

dziękuję micasia za info muszę się wybrać moze w poniedziałek.
devil zdecydowałam się bo chciałabym troszkę poćwiczyć oddychanie, no i zawsze można się jeszcze ciekawych rzeczy dowiedzieć...

megamelka - podobno duża wada wzroku to przeciwwskazanie do porodu naturalnego ale tak to nie wiem nic na temat szkiełek w ciąży. Moja siostra nosiła, czasem jednak dawała odpocząć oczom i wkładała okulary.
Ja wczoraj miałam zawroty głowy i musiałam się położyć. Dodam, że mam wadę wzroku i miałam soczewki nałożone ( nie lubię chodzić w okularach). Czy są jakieś przeciwwskazania do soczewek? Któraś z Was też nosi?
napewno będzie :)
mój też był zadowolony, bo ja po godz miałam 133, a po dwóch godz 100 :D tylko ze ja miałam obciążenie 75 gram :/ bleeeee dziadostwo :P
a to super devil, na necie tez wyczytalam ze jest wszystko w normie. mam nadzieję że w poniedziałek lekarz tez bedzie zadowolony.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
micasia masz super wynik :)
ja na swoim wyniku mam wartości referencyjne takie, że na czczo powinno być od 74 do 106 a po godzinie poniżej 140 :)
o oleńka jednak się zapisujesz?? tak dla przypomnienia??? :) fajnie :)

mami - tak jak pisała micasia nie będzie nas tam raczej dużo, bo przecież ile nas na raz się może tam szwendać??? :/ ale nie ma problemu możemy się umówić, to przynajmniej rozpoznamy się na 100% ;) i to rozpoznanie zaowocuje na przyszłość ;P (oczywiście pod warunkiem, że znowu się w kilometrowych korkach nie utknie i całe umawianie się na konkretną godzinę nie walnie szlag) :/

kamikasia to dobrze, że prognozy są dobre :) zawsze to lepiej dla maluszka urodzić naturalnie... aczkolwiek z drugiej strony cesarka to też nie koniec świata...
dziewczyny miałam dziś robione obiążenie glukoza 50, i na czczo miałam 87mg/dl a po godzinie miałam 117mg/dl czy powinnam się martwić? jaka jest norma po godzinie ?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Hej Dziewczyny!

Jestem po echo serca, wizycie u kariologa i usg maluszka z przepływami i czym się jeszcze dało. Wszystko OK! Mam niewielką nieszczelność zastawki i to może sprzyjać cięższej tachykardii ale wszyscy mnie uspokajają, że to "pikuś". Nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego (a w szpitalu strasznie mnie wystraszyli, że będzie cesarka). Oby to już nie wróciło. :) Dzidzia ułożona już jak do startu, głową do dołu i na usg widać było jak sobie wkłada stopę do buzi hahaha.

A tutaj coś na deser, nasi "znajomi" ;). Na filmiku w drodze na zimowiska w Afryce.
http://www.youtube.com/user/KamikaziPL?feature=mhum#p/u/4/AjBcjY7zp4w
--------------------
Pozdrawiam,
Kasia
oleńka zapisujesz się miedzy 15-15:50 musisz mieć ze soba karte ciazy ksiazeczke rum i skierowanie. i jak wejdziesz głównym wejściem idzeisz prawie do końca korytarzem tam jest oddział ginekologiczno położniczy i tam jest już sekretariat, a obok niege jest szkola rodzenia zreszta jest duzo strzalek jak dojsc do tej szkoly
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
aha a powiedz mi jeszcze micasia gdzie to trzeba podejść żeby się zapisać? w jakich godzinach??
do góry