Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *5*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Żeby tradycji stało się za dość :-))) kolejny wątek w moim wykonaniu

Ja póki nie poznam płci, również nic nie kupię. Jeżeli będzie kolejny facet ograniczę się na pewno do minimum (i wózek nawet chyba zostawie ten sam bo jest w bdb stanie).
Jeżeli będzie dziewucha no to zmienia postać rzeczy. Wtedy na bank pokupuje śliczne, dziewczęce ciuszki i inne pierdołki dla małej księżniczki:-)))) Ale i tak poczkam do 7 miesiąca.
Planować sobie można zawsze...a czas realizacjitych to druga sprawa :-)
Witajcie:L)

Ja na "krzywym kole":)- mamy gościz Czech i do tego z dziećmi...więć ledwo na zakręcie wyrabiam:)

Jenki, jak można mieć 3 dzieci - podziwiam, nasz Jan i ich dwojka- koszmar!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A jak kobiety mają po 5,6,czy 7 dzieci???!!!!!!!!- szacun!

miłego dnia!
Hej:-)

Dziewczynki, a w którym miesiącu już można stwierdzić płeć?
cześć mamuśki
widzę nowa część naszej sagi:)))
Zajęło mi troszkę czytanie tego co nadziergałyście:)

Wczoraj miałam usg w luxMedzie; niestety musiałam pojechac sama mąż mił ważne spotkanie w robocie... Ale chyba wszystko w porządku... Piszę chyba bo...
Słuchajcie normalnie na wizyty chodzę do dr. Papińskiej Stachowiak, teraz jest na urlopie, a usg musiałam wykonać w tym tygodniu wg zaleceń. Zapisałam się do dr Szymuli. Na wejściu zapytał mnie -
"usg z wizytą czy tylko usg"
więc powiedziałam że "tylko usg".
To zrobił mi usg i... koniec. Więc pytam go
"rozumiem że wszystko w porządku?" a on na to - "tak"
pytam -" to chyba jeszcze za wcześnie żeby poznać płeć?"
on na to - "tak"
Dał mi zdjęcia, opis i wychodzi na to że dopiero jak pójdę na wizytę do swojej dr to dowiem się wszystkiego...
to już za tydzień.
Nie martwię się bo chyba jakby było coś nie tak to by chyba coś powiedział no nie?

image
Dr zymula nie jest chyba najlepszym lekarze. Słyszałam o nim dużo negatywnych opinii. Najlepiej do swojego się zapisywać:-) Mąż też mnie zapisała do jakiegoś innego, ale ja zmieniłam termin i idę do mojej:-)

Ale jak by było coś nie tak to raczej by powiedział.
właśnie jak dostałam skierowanie na usg to powiedziała mi że musze je zrobić mdz 9 a 13 i tylko u niego był termin...więc poszłam...
ogolnie czytałam o nim że jest nie miły itd ale tego nie moge o nim powiedzieć poprostu zrobił to za co mu płacą nic ponad...
ale ok wkońcu powiedziałam mamie i siostrze czekam jeszcze żeby powiedzieć braciszkowi bo oni bardzo długo się starają. Barotwa miała teraz inseminację no i czekamy... Boże nawet nie wiecie jak bym chciała żeby wkońcu i im się udało!!!!

image
witam i ja w nowym wątku :-)

Ania ja też nie wiem jak można mieć troje dzieci :-D
moja siostra ma czwórkę i jakoś sobie radzi ale ona ma rozstrzał wiekowy bo córka 12l, syn 9l, córka 1,5 roku i syn 3 miesięczny, ja ją podziwiam!
Kosmisia ja pierwszego syna zobaczyłam w 15 tc, córkę w 21 tc a teraz syna w 13 tc, chłopca łatwiej wypatrzeć i szybciej a moi dodatkowo pięknie rozkładali do badania nogi :-D
Kosmisia - płeć to zależy od aparatury no i dzidzi bo na dobrym sprzęcie możesz już w okolicy 15-16 tyg chybaże maluszek nie chce współpracować... także troszkę cierpliwości tylko tyle nam zostało:)))

image
Szymula słyszałam, że jest do "d".
Nic nie tłumaczy, olewa szczególy, jest niedokładny, ale to opinie koleżanek moich.

Ale dlaczego nie powidaomili Cie, że Stachowiak nie ma??!!!Powinni sami przerejestrować Cię do niej, do tego lekarza, którego wybrałaś.

Ja w piątek mykam na usg, na 12 mam:)
aj wiesz co czasem wkurzam się na ten lux med
Olek dostał skierowanie na usg brzuszka w regulaminie jest że na wizytę czeka się max tydzień czy coś takiego. Ja rejestrując go w czerwcu zostałam zapisana na lipiec. Dopiero jak narobiłam tam rabanu to okazało się że za dwa dni mogę podjechać do gdyni. Bo w gdańsku lekarze są na urlopie i dopiero za miesiąc jakiś lekarz będzie w placówce... złatwili mi w gdyni że babeczka specjalnie przyjechała na to badanie.
tak samo wczoraj jak powiedziałam mężowi o badaniu to noramlnie myśłałam ze się tam przejedzie! a PApińska też mogła mi na wizycie powiedzieć że jej nie będzie w tych dniach, i że np mogę przyjśc 16 te 3 dni chyba by niezrobiły takiej różnicy bo jeszcze będę w 13 tyg.

image
No, oczywiście, oto mi chodziło.

Mi Wojtkiewicz zawsze mówi, czy akurat może jej nie być, że gdzieś wyjeżdza itd.

OLu, wiesz, ja często jak wizyta jest oddalona, dzwonię bezpośrednio do Lux we Wrzeszczu, a nie na infolinię, bo tam sajgonka!
Oprócz tego, zawsze mów, że sprawa pilna, oni mają awaryjne terminy.

Mnie wkurza fakt, że wizyta to jedno - usg druga para kaloszy.
Teraz się skumałam i od razu mówię, że chcę wizytę + konsultacje o jednej godzinie.
no własnie to jest głupota teraz już też będę mądrzejsza o to doświadczenie. Alepowiem ci że jak się dowiedziałam - na podstawie testu o ciąży- od razu zadzwoniłam żeby się umówić do Papińskiej to był dokładnie 11 czerca to pierwsza wizyta jaką udało mi się zaklepać to 19.08 potem po "rozmowie" z Tobą na foru stwierdziłam że umówię się do Wojtkiewicz a na infolinii mi powioedzieli że mają ne następny dzień wolny termin do papińskiej jakbym chciała więc od razu powiedziałam że będę. A luxie chyba też jest tylko 3 usg? za pozostałe się płaci? czy jak to jest?

image
witajcie!
ja zaczynam się rozglądać powoli za szkołą rodzenia ale widzę że może być z tym kłopot.
zależy mi na Rumi, Gdyni albo Wejherowie ale wszędzie w okolicy zajęcia na 17:00-17:30, co dla nas za wcześnie niestety, a sama chodzić nie chcę bo to bardziej dla mojego męża.
może wiecie gdzie są zajęcia późnymi popołudniami albo najlepiej w weekendy?
ja mam wizytę za tydzień u ginki i liczę że zrobi mi usg i może Ludek się pokaże :-)
miłego dnia
heh... a ja przespałam 5 wątek i się zastanawiam czemu wszyscy millczą :p ehhh... nie dość że dziury w pamięci to jeszcze w logicznym myśleniu :p
olenko dowiedziałaś się 11 czerwca o ciąży??? hehe ja też :) 9 już miałam nadzieję, a potwierdziło się 11 :D a 12 już u lekarza byłam i mi potwierdził :)
widzisz devil dużo nas łączy tak jak sobie czytam jak opowiadasz o wizytach i o zachowaniu męża to jak bym widziała mnie i mojego męza przy pierwszej ciąży:)
musimy się spotkac kiedyś - napewno na porodówce haha:)))
image
hehe no widzisz :) to milutko :) na porodówce? hmmm... wogóle nie widzę innego rozwiązania :) a spróbuj tylko terminu nie dotrzymać... ;p
spoko zacikam nogi ale jak nie da rady siadam na forum i pisze a Ty pakuj się i do szpital po drodze maleństwu wyjaśnisz dlaczego ma już wychodzić.
Mama mnie troszkę pocieszyła mówiła że drugie dziecko urodziła szybko aż się zdziwiła... mam nadzieję że ja też tak ekspresem to zrobie:)))
image
Z tego cow idzę- owszem, 3 lub 4 usg w Luxmedzie.
Mi to w sumie nie przeszkada, najwyżej jak będę czuła, że jeszcze mi potrzebne usg , to pójdę gdzies prywatnie.

W piątek idę na NFZ, a do Lux'a 19.stego, więc dwa pod rząd:)
Młoda_Żonka, w Gdyni od 6 września rozpoczną się zajęcia w Szkole Rodzenia Super Mama, na Karwinach. Odbywać się będą 2x w tygodniu na 19. Cena to 260zł, czas trwania- 6 tygodni.
hehe to jak zamierzasz ekspresem urodzić to ja na dobrą sprawę mogę nie zdąrzyć nawet się spakować :P to musiałybyśmy kolejność zmienić - ja zacznę rodzić i dam znać tobie... :) bo u mnie to pewnie pare godzin minie więc spokojnie zdąrzysz się spakować, dojechać, poprzeć troszkę a i tak pewnie pierwsza ujrzysz swoje maleństwo :P
mi też wystraczy tzn wiadmo że mogłabym patrzeć na maleństwo 24h/dobę ale ta ciekawość płci nie daje mi żyć a jak pomyślę że na następne dostanę skierowanie dopiero gdzieś w 20-22 tc to mnie strzela że tyle mam czekac... Naprawdę przy pierwszej ciąży nie byłam tak strasznie ciekawa jak teraz:)
chyba będę musiala pójść gdzieś prywatnie może wyskoczę do Olszewskiej...
image
Olszewska jest extra, usg robi tak długo, aż wszystko zobaczy, nawet czeka i czeka, aż maluch pokaże co ma miedzy nózkami:)

Jest rewelacyjna!Dokładna i praktyczna taka.

Jenki, mam do wieczora spokoj- goście na Sopotkowo wybyli!!!!!!!!!!!...Obkoszę ogród i zabieram się za obiadek, bo mąż dzisiaj na służbie, więc muszę ja gotować:( beeeeee
no wiem ze ona jest super chodziłam do niej w ciąży z Olkiem:) byłam zadowolona, kosztowo to było nie fajnie bo po 120 za wizytę no i za badani krwi kasa...
Za pierwsze badania krwi zapłaciłam ok 200 zł, no ale potem to koszt ok 60 ale za to na bieżąco badała czy się nic nie pojawiło takiego jak toxo, cukrzyca itp.
Nie mam zastrzeżeń jest świetna... ale płacąc abonament chciałabym już dodatkowo nie płacić. Chociaż coś czuję że się do niej wybiorę przez tego Szymulę... bo czekałam tyle na to usg a on mi nic nie powiedział...

image
ja się do niej chyba na 3D wybiorę bo ponoć ma rewelacyjny sprzęt :)
Sprzęt dobry ma teraz wielu trójmiejskich lekarz gin.

Ja u niiej też byłam na 3D- super sprawa!!!!!!!!!!!

On też robi.
tak nie zapomnę jak pierwszy raz zobaczyłam bużkę mojego Olusia nie mogłam się napatrzeć a Olszewska jeszcze nagrywa badanie na płytke możesz sobie oglądać dzidzię w domu:))
...i zdjęcie drukuje..:)
no ale mi nagadałaś nie wytrzymam i wybiorę sie napewno do niej...
A ile dziewczyny u olszewskiej 3D kosztuje?
szczerze mówiąc nie wiem... będę musiała do niej zadzwonić i się podpytać... no i zapytać w którym tyg najfajniejsze zdjęcia wychodzą bo tu tez różne opinie słyszałam :)
Ja byłam z córką w Invicie na 3D, to był 21/22 tc, teraz pójdę koło 25/26 jak mały troszkę tłuszczyku nabierze.
no właśnie... ja z racji tego, że to będzie prawdopodobnie moje jednorazowe 3d to chciałabym, żeby były to w miarę fajne fotki :) własnie już troszkę tłuszczyku, żeby to same kosteczki nie były... :)
hop do góry
hej
alez produkujecie szybko..
ja ostatnio czasu ni mam, a ciągle jakaś robota jest i wogule do załatwiania pełno spraw....
ja na 3D się nie wybieram, nie wiem czemu ale dla mnie to nie jest dużo lepsze niż normalne usg , w pierwszej ciąży miałam to samo ...
kolejna wizyta u mnie jest 30 sierpnia, zabiorę mężusia, niech pozna sobie na żywo na usg lokatora i może poznamy płeć wtedy...
ja na bank pójdę na 4d do Brzóski do Invicty. Byłam już u niej w pierwszej ciąży i bardzo swobie chwaliłam. Młodego badała dokładnie i bez pośpiechu. Również czekała, aż dzidzia się tak łądnie ustawi, żeby wszystko było dobrze widać: buźkę, rączki, nóżki i to co ma między nogami. Oczywiście nagranie mam i teraz też wezmę na pamiątkę. Fajnie się później wraca do takich rzeczy
a czym się na dobrą sprawę różni 3d od 4d???
3d to zdjęcia w bezruchu a 4d to filmik. Aaaaa no i mi Brzóska kazała przyjść w 22tc
ale przecież z każdego rodzaju usg można mieć filmik a nie tylko zdjęcia :) moja sis już 6 lat temu z każdego usg (zwykłego) dostawała płytki z filmikami...

no własnie słyszałam ze tak 21-22 tydz jest fajny na takie zdjęcia bo dziecko jeszcze nie jest za duże a już ma nieco tłuszczyku i fajnie wygląda :)
Cześć Dziewczyny! Wpiszcie mnie też, mam termin na 17.02. Pozdrawiam
hehe justyna to rodzisz niemalże ze mną i oleńką?? :) super :)
olusia nie wiem ile samo usg ja za wizyte zawsze płaciłam 120 a za samo usg może jest mniej...
image
haha to porodówka zajęta w tym terminie przez forumowiczki:)))
image
a ja wczoraj byłam na USG :) mam mega leniucha w brzuchu bo ciągle spał :) musiałam skakać, kaszleć i nie wiadomo co zrobić żeby zechciał się poruszyć i dał się zbadać... no ale udało się i z małym kosmitą wszystko wporządku :)
ja tylko coś z cukrem mam nie tak. Znaczy się miesiąc temu wszystko było ok a teraz robiłam tylko badanie moczu i tam wyszedł cukier... no ale lekarz wszystko mi wyjaśnił i będziemy to kontrolować i szybciej zrobimy próbę na glukozę.
a i z badań wyszła data 20.02 więc troszkę szybciej. Ciekawe tylko którą dzidzia wybierze...
super dorotii że wszystko w porządku:))
nie przejmuj się tym cukrem lekarz się wami zaopiekuje:))
heh dziewczyny ja też 11-ego się dowiedziałam, a 14 już mi lekarz potwierdził:)
Jutro mam usg, ciekawa jestem co to nasze maleństwo tam porabia:)
Mamuśki szaleją z wpisami:)

Ja dzisiaj od rana dziwny ból głowy- chyba znowu zatoki powróciły:(..jesssu!!!!!!!!!

Maluch kopie jak szalony, ale to i tak nic w porównaniu z kopniakami Janka w 20 tygodniu:)

Dzisiaj mega zajęty dzionek- z goścmi ruszam na paskudny Jarmark:(((((jak ja nie cierpię tego tłumu ludzi, graciarni i niczego związanego z Jarmarkiem- no, ale koniecznie chcą zobaczyć Jarmark!!!!!!!!

beeee....

Mąż dostał ode mnie prezent na rocznicę ślubu-leci dzisiaj balonem:)hehehe

aaa...no i w ogóle wygrałam ten lot w Radio:) hehe
haha magiczna może trzeba założyć nowy wątek dla kobiet kótre 11 dowiedziały sie że są w ciąży:)))

Aniu super rezent gratulacje wygranej:)
nie dziwię ci się że nie chce ci się iść na ten jarmark... tłum ludzi ja już nie pamiętam kiedy na nim byłam ale może o tej godzinie bedzie jeszcze znośnie...
image
heh ania rozumiem cię... mnie też na ten jarmark w ten tłum tak ciągnie że masakra... :/ jak pomyślę, że miałabym tam iść to brrrrrrr... :/

hehe dziewczyny rezerwujemy porodówkę!!! jeszcze dorotiii pogada ze swoim brzdącem i do nas dołączy :) to tak wspólnie to można rodzić :D

a ja się dzisiaj po 6 obudziłam i nie mogłam ułożyć się w żadnej pozycji na tyle wygodnej żeby zasnąć :/ udało mi się dopiero ok 9 :/ ale za to jak zasnęłam to mężuś mnie nie budził i oczy otiwrzyłam o 12:39 :P
Nie pojechałam na to dziadostwo;)

Za ciepło, a poza tym, lot będzie nie wieczorem , tylko popołudniu, więc nie zdążylibyśmy się wyrobić..
I dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spanie do 12 stej???Jesssusicku, kiedy to było:(???!!!!!!!!!!!!
hehe to się wykręciłaś od jarmarku fartem :)

kurczew powiem ci że fajny taki lot :) naprawdę super nagroda :) sama z chęcią bym sobie polatała balonem albo siakimś helikopterem :P normalnie pozazdrościć tylko :)
ja ma lęk wysokości ale uwielbiam latać :)))
w lutym nawet miałam zaproszenie na rozmowę do wizzair na stewkę ale nie poszłam no i teraz tak sobie myślę że to dobrze bo nie wiadomo jaką umowę bym podpisała a tak to mam luzik - czas nieokreślony...
image
Mam okazje też polecieć dzisiaj, bo jest jedno miejsce wolen...ale sama nie wiem..

Jakoś dziwnie mam mysli;/
jakie dziwne myśli?? kobieto korzystaj jak masz okazję :D
popieram leć i sie nie zastanawiaj!!!
image
Fajnie, wiem, ale kurka, jak jakies wstrząsy sie pojawią??
Chyba az tak trzęśc nie będzie;/

Nie chce mi się czekać na ziemii :) na mężula.
Devil, a czy ja mam Ciebie nan NK??
Bo Ole mam, prawda?
nie Aniu mnie chyba też nie masz, ja z forumowiczek mam tylko doroti
image
wyslesz mi swoj profil?
albo jak nie chcesz na forum, to na maial:)
jasne Aniu:) podaj maila
wyślę wieczorkiem...
lulki@wp.pl
wyslij imie i nazwisko, znajde Cie zaraz.
a ja byłam na jarmarku i wcale tragicznie nie było, byłam wczoraj po 15.00 i ludzi nie było dużo, mało szmat i gaci bardzo dużo rękodzieła oraz regionalnych wyrobów że tak to określę kulinarnych :)

kurcze ja bym chyba poleciała tym balonem, z sercem w gardle ale jednak :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
a czy któraś z was chodzi do przychodni NFZ do lekarza? Nie mówie o LUXmedach i innych bo to są prywatne placówki, bo chciałabym wziąść narzeczonego na USG, a chodzę do przychodni i nigdy nie widziałam tam kobiety z mężczyzną razem jak wchodzą. Najlepiej pewnie jak bym zadzwoniła i się dowiedziała czy jest taka możliwość
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ja chodzę na NFZ, nie ma problemu z wzięciem męża na usg :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ale chodzisz do przychodni czy do czego?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
do zwyczajnej przychodni, i też nigdy nie widziałam ciężarnej z mężem ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

a czyli jesteś jedyna :) nie no bo sie tak zastanawiam czy wg można, a dostajesz z przychodni zdjęcia, bo ja nie mam jeszcze żadnego zdjecia mojego maleństwa
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
jedno :)
na poważniejsze usg czyli to w 12 i 22 tyg. chodzę prywatnie, bo to poważniejsza sprawa a w przychodni mają raczej kiepski sprzęt, chodzę do Brzóski do Invicty - drogo ale warto
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

jak ja kiedyś chodziłam do przychodni do gina to widziałam jak mężczyźni wchodzili z ciężarnymi kobietami - rzadko bo rzadko ale zdarzył mi się taki widok... :)
ale na dobrą sprawę, to nie wydaje mi się, zeby to, ze to przychodnia, a nie prywatna wizyta, było jakąś przeszkodą dla mężczyzny... przecież on też ma prawo zobaczyć swojego dzieciaczka i nie wierzę, żeby lekarka kategorycznie wyprosiła faceta z gabinetu... :) a jak będzie chciała wyprosić to "trzy szybkie" jej sprzedać i zmieni zdanie :P
Mamuśki ja za Wami nie nadążam.
:-)
Widzę,że Wy i Wasze brzuszki czujecie się dobrze! To najważniejsze.
U mnie skończył się 12 tydzień, czy to oznacza,że jestem już w 4 miesiącu? czy dopiero jak 13 się skończy??
hej,
jus.tyna - pierwszy trymestr trwa do końca 13 tygodnia, czyli drugi zaczniesz jak będziesz mieć 13 tygodni i 1 dzień.
u mnie nic nowego, jutro idę do AM na konsultacje dot. cytomegalii a potem na jarmark kupić przyprawy :-)
miłego wieczoru
Ja po locie----jesssuscku, COŚ PIĘKNEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idę spać, bo dopiero wróciłam!!!!!!!!!!!
Jakoś spać dziś nie moge i wpadłam na pomysł żeby zapisać sie na aqua aerobic, co wy o tym myślicie? może któraś z was chodziła?
Fajnie by było wybierać sie na takie zajęcia grupą forumkowa ;]
młoda_żonka dzięki, w takim razie jeszcze tylko 6 dni:-)
jonka6 ja też bardzo bym chciała coś robić, uprawiać jakiś sport, przed ciążą żeby utrzymać choć namiastkę figury musiałam duuuzo ćwiczyć, a od dnia w którym dowiedziałam się że jestem w ciąży nic nie robię. Podobno II trymestr jest bezpieczny, ale ja i tak mam obawy.
super aniu że się zdecydowałaś wysłałam Ci maila:)
image
no ja myślałam o zwykłym basenie od września ale może aquaaerobik to też jest jakiś pomysł :)
ja bym z chęcią się wybrała na taki aqua aerobik ale nie wiem jak bym to czasowo pogodziła bo zdaje się że w mojej okolicy nie basenu...

image
ania to super że się zdecydowałaś :D wrażenia zapewne nieziemskie :P zapewne żałowałabyś jakbyś nie poleciała :)

aqua - fajna sprawa... sama się nad tym zastanawiam czy od września nie iść, ale tam gdzie pisałam maila i pytałam o wodę to jest chlorowana... a ponoć w ciąży lepsza jest ozonowana...
ale fajnie bybłoby się spotkać co dziewczynki? poplotkowac o pieluchach, wózkach i nie tylko...
image
ja jestem jak najbardziej za :) trzeba by było tylko znaleźć czas i miejsce, które by odpowiadało większości... :)
nawet jeśli z tym aqua nie wyjdzie to może ogólnie jakieś miejsce znaleźć i poplotkować??? co wy na to???
byłoby super:) ja jestem za aczkolwiek teraz z czasem moge mieć troszkę lipę bo pracuje a potem jeszcze to prawko robię...
ale zapewne niedługo będę się wybierała na zwolnienie może we wrześniu, wtedy napewno bedę miała dużo czasu...
wicie chciałam iść na usg do Olszewskiej ale ona jest na urlopie do 23.08 muszę poczekac i sie wybiorę... może juz mi wypatrzy płeć dzidziusia:)))))
image
hehe spokojnie :) mamy jeszcze troszkę czasu :P
no pewnie że tak:) potem dziewczynki bedzie można się spotkać i z wózeczkami razem pobujać?
image
no jasne jasne... a to co na zwykły chlorwany basen chodzić nie można?
nie to że nie można tylko czytałam źe ozonowana jest lepsza w czasie ciąży :) nie wiem na ile to prawda... ;)
tak i też trzeba wybrać jakiś "czysty" basen bo słyszałam że np w aquaparku można sobie przynieść jakiś prezencik nie polecany w ciąży...

image
ja się teraz tak w pracy nudzę straszlliwie także poszukam opinii o naszych basenach :)
ja się też nudzę, ale nie w pracy tylko w domu... i do tego kompletnie nic mi się nie chce... leń na całego :P
ja też masakrycznie... ale jeszcze 45 minut i uciekam:)))
Fajnie ze tyle chetnych na wspolne pływanie;]
Obecnie to i tak instruktorzy maja urlopy i ciezko o takie zajecia, ale od wrzesnia ponoc wraca wszystko do normy.
Co do aquaparku w sopocie to za nim nie przepadam...z doświadczenia oczywiscie chodzenia tylko na basen a nie na zajecia polecam ten w hotelu Posejdon tam jest fajny klimat a przy okazji slyszalam o zajeciach dla przyszlych mam ;]
Może napiszcie gdzie wam najbardziej pasuje i cos sie wybierze, wydaje mi sie ze jak stworzymy grupe bedzie łatwiej cos znalesc.
zazdroszcze wam chcialabym sie w pracy nudzic ale to nie realne u mnie :) ide troszke odpoczac potem do was Zajdę

a nigy w aqua jest czysta woda bo przeciez tam nawet z maluszkami przychodza, no ciekawe
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Spotkanie forumeczek-jestem 'za"!!!!!!!!!!Piszę się na listę...:)

Co do balona- pilot nie był pewien, ale mnie zabrał jednak!..
Wrażenia-super sprawa- nic tylko szum palnika z balona, a tak to taka cisza, że chyba w zaświatach taka panuje-piękny odpoczynek od realnego świata!!!!!!!!

Co do formowych tematów- zaczął mnie boleć brzuch rano, dla sprawdzenia pojechałam do Lux i zbadała mnie lekarka, wszystko ok, mam napiete mięśnie brzucha za bardzo- nie mogę nosić zbyt ciężkich rzeczy, Jana też nie za bardzo, oszczędzać się - nie kosić trawy np:)

No i najważniejsze- lekarka robi mi usg i pyta- "A aaa.Synek Pani będzie miał braciszka do zabawy??":)

Hehe- czyli lekarka sama sie wygadała-
BĘDZIEMY MIELI DRUGIEGO SYNKA!!!!!!

jenki, jak sie ciesze;)
Wpisuje płeć maluszka na listę:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
hehe nieźle Ania, no to gratulacje drugiego synusia, a mężowi będziesz mówić??

mi ostatnio ciutek brzuch urósł, w ciąży z córeczką też własnie w 16 tyg mi zaczął sie z lekka okrąglić...
No właśnie sek w tym, że mąż był ze mną w środku:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strasznie się wzruszył i wyszedł od razu na korytarz;)!!!Chciał syncia drugiego, jak cholera.

Sprawę mam ułatwioną- wsio po Janie zostaje, zabawki też, także mam luzik:)))
hehe ania no to super :) lekarka w sumie podjęła decyzję za was... aczkolwiek troszkę zaryzykowała nie pytając was czy znacie już płeć bo są pary które definitywnie nie chcą wiedzieć wcześniej i mogliby mieć duże pretensje... ty to jeszcze się "łamałaś" i gdzieś tam ciekawość i tak by zapewne zwyciężyła ;)
takna marginesie to gratuluję synusia :)
no i masz rację - sprawę masz ułatwioną ;) super :)
ja też się nie mogę doczekać następnego usg :D a to jeszcze ponad 3 tygodnie!! ;(((
no to miał Twój mąż niespodziankę hehe, bo pewnie się nie spodziewał że się dowie ...
ja myśle że też na nastepnym usg już będę wiedziała...
a ja dzwoniłam dziś do przychodni i wiem że mogę przyjść z narzeczonym żeby maleństwo mu pokazać :) ciekawa jestem czy już będzie widać płeć bo to 16 tydzień będzie, równo za 2tyg ide na ISG, tez mnie wczoraj brzuch bolał i dziś rano, ale na szczescie przeszło. powinnam ograniczyć dzwiganie ale u mnie w pracy po prostu sie nie da.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
micasia może i będzie widac jeśli maleństwo się ładnie pokaże :)
Mąż siedział sobie na krzesełku i w sumie pilnował Janka, który sie usilnie rwał do mnie...aż tu nagle słyszy to zdanie...
I , wyrwał, jak szalony....aby mu lekarka powtórzyła;)

Potem jej powiedzieliśmy, żę nie chcieliśmy za bardzo znać płci, ale jej wydawało się normalną sprawą, że 20-21 tydzień, to "się już wie":)

No teraz już wiem, i pewnie tak miało być:)****
hehe widać się wie i już :D

ja teraz też idę z małżem na wizyte, ale ten to pierwszy bedzie do monitora i z pytaniem o płeć taki ciekawy jest hehe
mój to się o płeć pytał jak jeszcze tylko zarodek było widać ;)
chciałby drugą córeczkę bo w pierwszej jest totalnie zakochany, ale jak będzie chłopak to też nie będzie źle :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salombo a Ty kiedy wizyta? bo pewnie wtedy się dowiesz
za 3 tygodnie dopiero, muszę uzbroić się w cierpliwość,
na ostatnim usg lekarz próbował już podejrzeć ale maluch wstydliwy był i nie chciał się wystawić ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Aniu :-)))))) Bardzo się cięszę i serdecznie gratuluję. Mężyk pewnie dumny jak paw, że drugiego siusiaka zmajstrował :-))

Ja mam usg w poniedziałek i też po cichu liczę, że może ginek już coś tam dojrzy...tak bym chciała już wiedzieć i nie zyć w tej męczącej nieświadomości
Ja po wizycie, maluch uparcie na tyłku siedział i nie chciał nam się pokazać "od tej strony", tylko prosto twarzyczką do nas:) Termin z usg na 28 stycznia (z miesiączki na 2 lutego), który bardziej wiarygodny jak myślicie? A tak poza tym to wszystko ok, tylko mamusia więcej jeść musi, bo na wadze mniej pokazało;)
takie to juz sa te maluchy i nie chca sie ujawnic;]
Mi z miesiaczki wyliczyli na 8 lutego a z usg 25 luty ale ja sie nie dziwie bo mialam tak nieregularna @ ze masakra wiec blizej dla mnie jest 25 mimo ze mój mąż sie upiera przy 14 heheh bo to walentynki ;]
Ja przez ostatni miesiac przytyłam 0,5 kg- szok, ze tak mało!!!!

Z Janem tyłam po 4/5 kg miesiecznie;/

Gosiu, oj, mąż dumny, marzył o 2 synku...
hehe mówi się, że dzoewczyny są takie wstydliwe że się nie chcą pokazywać :P ciekawe ile w tym prawdy :)
Aniu Gratuluję:)))))
super drugi fłopak:) ja coś mam przeczucie, że będzie chłopczyk....
nie wiem dlaczego... Ale nie jestem jeszcze pewna bo tą ciążę przechodze inaczej pod każdym względem.
image
oj chciałabym żeby to była wstydnisia, chociaż mąż by wolał chłopczyka - oby zdrowe było:)
witam drogie panie :)
jak tam nowy dzień mija?? kurcze i znowu już koniec tygodnia i za chwilkę wskoczy kolejny tydzień ciąży :) leci ten czas co??
pozdrawiam :)
dokładnie devil czas leci...
Dziś mam ocenę pracowniczą... Powiem kierowniczce o ciąży łojoj...
image
he he olu to powodzenia życzę :) daj znać jak zareagowała :)
haha npewno sie przyda napewno
ojej gratuluję (z niepewnością z głosie z szerokim uśmiechem)...
ale cóż trzeba wkońcu to zrobić!
a potem otwrta furteczka żeby czmychnąć na zwolnienie ale dam im torszkę czasu zeby może znaleźli kogoś na zastępstwo:))
image
hehe zupełnie nie wiem czemu ale ta niepewność w głosie i szeroki uśmiech towarzyszy chyba każdemu kierownikowi podczas takiej rozmowy :P
hehe tydzień im wystarczy?? :P
witam i ja;)

Jesusicku, dośc mam już tych naszych gości:)-

dziecko 2 letnie siedzi przy stole i pluje jedzeniem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
No normalnie cholera mnie strzela, jak na to patrzę...a kumpela nic, mąż smsy pisze w tym czasie!!!!!!!!!!!!!!!

Jaja miałam wszędzie na podłodze rozwalone...!!!!Boże, jak ludzie nie potrafią reagowac na cos takiego, wyrąbane mieć i całkowicie nie wychować dziecka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wściekam się tylko przez ten syf i bałagan!!!!:(
Na szczęście w nocy jadą....

Już dawno nie miałam tak dośc gości, może przez te niwychowane pierdle małe...g.rr....
heh oby tylko twój synek nie przechwycił kilku podobnych zachowań... :/
a tak na marginesie to też nie potrafię zrozumieć dlaczego niektórzy rodzice nie korygują pewnych (oczywiście negatywnych) zachowań swoich (jak to mój mąż na nich mówi pieszczotliwie) robaków ;)
pewnie dlatego że wygodniej mieć wszystko w d.... dzieciaki robią co chcą a oni dzięki temu mają spokój,
jednak nie są świadomi, że takie zachowanie ma poważne konsekwencje i nigdy już nie zapanują nad dzieckiem

a mi się nic nie chce, pierworodna albo marudzi albo śpi a ja jestem śnięta
wybierałam się do tesco na zakupy, ale położyłam Emi na chwilę do łóżeczka żeby się ogarnąć a ona w 5 min zasnęła,
zakupy przełożone na później

kobitki a Wy same gdynianki jesteście ?
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

ja też się dzisiaj rano obudziłam i już zasnąć nie mogłam i teraz też mnie muli... :/

nieee... gdańsk się kłania :)
Ja na szczęście nie z Trójmiasta- oszalałabym siedząc w parku pełnym dzieciarni i gówienek psich!!!!!!!!
I te korki, eh, ja na pewno nie mieszczucha....

Lubie spokój, ciszę, przestrzeń i swój kawałek "ogródka":).

Z tym zachowaniem dzieci ich- szok, Janek patrzy na nich jak na małpy w zoo i pyta mnie dzisiaj- Mamusiu, czemu dzidzia rzuca jajem???
haha..

Co odpowiem?- ze tak nie wolno:)!

Mam dość, modlę się już o swój powrót do porządku w domu i spokoju!
powiem ci że mam podobnie jak ty... też wolałabym mieszkać na uboczu... niestety póki co pozostaje mi gdańsk... jedyne co, to mam takiego farta, ze pracuję w takich godzinach, ze korki omijam z daleka :) tym bardziej że większość trasy i tak pokonuje obwodnicą... ale tak na codzień to masz rację - korki są nie do zniesienia :/ a już zwłaszcza w upały :/
Witam
Ja tez Gdynianka-dopiero niedawno odkrylam, ze jest takie fajne mamusiowe forum na trojmiasto.pl.
Ja termin mam na 13.01. Czy moge zatem do was dolaczyc?
Zapraszamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no jasne zapraszamy nową mamuśkę:)))

Dziewczynki właśnie rozmawiałam z kierowniczką... No i już wie zareagowała ok... wyglądała na zadowoloną i gratulowała oczywiście...
także juz mam to za soba na szczęście!!!!!
image
hehe no to gratuluję :) że jesteś już "po" :P teraz już przynajmniej stresa nie masz "że się wyda" :P
jeszcze muszę powiedziec potem ludziom z roboty chociaz tak naprawdę nie czuję się w obowiązku - przecież to prywatne sprawy...
może komuś powiem a potem się rozejdzie...
albo następnym razem jak kumpel wróci i znów dla jaj się spyta - i co kto jest w ciązy? to mu odpowiem hihi
oleńka tak ci zazdroszczę że jesteś po tej rozmowie... mnie to jeszcze czeka, tak myślę że za tydzień albo dwa powiem.

Ja też z Gdańska jestem...
dorotii ty musisz czekać ze względu na umowe tak?
będzie dobrze!!!
Dzieki za mile przywitanie;)

Moze troche o mnie-mam 30 lat, w tej chwili jestem w 18tyg ciazy, pracuje w Gdansku, a mieszkam z mezem i 2 kotami w Gdyni. Jest to moja druga ciaza, pierwsza niestety nie zakonczyla sie dobrze juz w 6 tyg. Aha - do tej pory pracuje, w tej chwili 4h dziennie. W mojej firmie calkiem dobrze podeszli do mojej ciazy, ciekawe, ze kierownictwo bez problemu. drobne uszczypliwosci zdarzaja mi sie od wspolpracownikow ...no ale jak to sie mowi:sa ludzie i taborety...

Do lekarza chodze do Swissmedu (dr Raba). Jak dla mnie jest ok - duzo tlumaczy i odp. na wszystkie pytania.

Zastanawiam sie powoli nad szkola rodzenia i porodem. Napewno nie chce rodzic w Redlowie - tam bylam po poronieniu i byla straszna porazka. Ma sie wrazenie, ze lekarze maja cie gdzies i tak naprawde sprawiasz im klopot swoja osoba i dopytywaniem sie o wiecej informacji. Jedyne co to siostry sa ok. Naczytalam sie rowniez opinii w necie nt tego szpitala i porodow...i jak doszlam do watkow o umieralnosci dzieci to ochota na rodzenie tam calkowicie mi przeszla.
Myslalam o Szpitalu na Zaspie,Klinicznej, Wojewodzkim w Gdansku lub tez Swissmedzie. Czy ktoras z was moze tam rodzila i moze podzielic sie opinia?
Czy trzeba sie jakos umawiac na porod w danym szpitalu?

Co do szkol rodzenia-to myslelismy na razie o EviMedzie (320zl za 5 spotkan), SwissMedzie(400zl) albo jakiejs szkole przy szpitalu...niestety nie wiem, gdzie mozna by uderzac i czy w danym szpitalu trzeba wtedy rodzic?

Jeszcze bym miala jedno pytanko-gdzie w Gdyni/Trojmiescie sa w miare tanie sklepy z ciuszkami dla dzieci?

P.S. mam nadzieje, ze jakos przebrniecie przez moj slowotok;)
magdaka ja też mam dwa koty :) czasami się zastanawiałam jak na dzidzie zareagują :)

a ja nie mam problemu z umową bo pracuje tu ponad 3 lata i od początku mam na czas nieokreślony ale szefowa to przyjaznych i wyrozumialych nie należy i tylko stąd te obawy
ola masz rację - szepnij komuś słówko i dodaj, żeby póki co zachował to dla siebie :P od razu się rozejdzie :P i wszystko w tajemnicy oczywiście :P
dorotiii to czy szefowa jest miła i wyrozumiała czy też niekoniecznie, to jest sprawa drugorzedna... najważniejsze żebyś o siebie dbała również w pracy, a jak znajomi czy kierownictwo wie o ciąży to raczej otaczają opieką kobietę...
no i witamy nową koleżankę :)
witam dziewczyny, no ja jeszczse jutro do pracy i potem niedziela wolna. zmęczona już jestem jak jasna cholora, przyszly tydzien tez sie ciezki zapowiada. ale do wrzesnia musze dac rade
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
hello,
ja tez sie zastanawiam nad szkolą rodzenia w evimedzie. czy ta tylko pokazują jak rodzic czy jak robić takie podstawowe rzeczy przy dziecku jak np przewijanie. wiem ze to pewnie proste, ale nie mialam nigdy styczności nawet z tak prozaiczna czynnością jak przewijanie bobasa :))

co do zwierzaków to ja mam kota i psa zazdrośnika - ciekawi mnie bardzo jak poradzi sobie z podziałem naszej miłości i zainteresowania. a poza tym ciekawi mnie jak zwierzaki zareagują na nowego lokatora...
Magdaka- sklepy to H&M, C&A na Matarnii, jest ich troszkę.

Ja rodziłam na Klinicznej i teraz też będę tam rodzić, raczej.Lepszy wróg swój niż obcy:)

Goście zostają do jutra-F_U_C_K!!!!!!Dzieciarnia do teraz jeszcze biega po górze, mało sufitu nie zarwą, Jan już dawno śpi, a te ...eh dzikuny!

Jutro jadę z Janem na konie, to ich nie będę znosić.

Ja mam psa-ale to "nadworny"pies;)..jana kocha, więc i z 2 sobie poradzi ,,,chyba:)
trzydziestka-mysmy byli sie dowiadywac w EviMedzie osobiscie i nam powiedzieli tak: prowadzi polozna, info o porodzie i pologu, laktacji, opieka nad noworodkiem+cwiczenia przewijania na lalce, cwiczenia dla ciezarnych -takie 'zwykle' i cwiczenia oddechowe w czasie porodu. W sumie jest 5 spotkan po 3h, w soboty sa 2 tury na 9:00 i na 12:00[znajac nasze wrodzone lenistwo bedziemy chodzic na 12ta jakbyco;)). Za partnera nie trzeba placic-moze to byc ktokolwiek, niekoniecznie ojciec dziecka[tak tylko informacyjnie mowie-bo ja bede z mezem ;)). Calosc kosztuje 320zl. Dla mnie tez najwazniejsza jest ta opieka nad noworodkiem, bo nigdy nie zajmowalam sie takimi malymi dziecmi-jedyne co to trzymalam na rekach 2 tyg bobasa kolezanki. Aha -jeszcze jedno : daja ci liste w tej szkole co potrzebne do wyprawki dla mlodego i do szpitala.
Wyglada to obiecujaco, ale ja pewnie ost. decyzje podejme we wrzesniu po wizycie u gina;) - wtedy bedzie to juz 22 tydz chyba...
Widzialam tez, ze jest szkola rodzenia w Redlowie-ale tez platna, niby 12 spotkan, platne po 15zl chyba za kazde-wychodzi w sumie drozej bo 360zl.
Co do zwierzat i noworodkow to slyszalam juz rozne opinie.
Podobno koty z ciekawosci wlaza w lozeczko i wahaja dziecko, ale ogolnie sa niegrozne. Zas psy z kolei moga byc zazdrosne o dziecko i moga nawet zaatakowac.
Ja wiem, ze moja mama miala pieska jak ja sie urodzilam i nie bylo zadnych problemow, wiec czuje ze po prostu zweryfikuje zycie jakto bedzie naprawde z tymi zwierzakami;)
babki ćwiczenia na lalce nijak nie przypominają opieki nad niemowlakiem, jak dla mnie to nawet nie dawały śladu pojęcia co i jak,
w sumie miło wspominam zajęcia w szkole rodzenia chociaż nie wiele mi dały :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Ania - dzieki za odp. co do sklepow. Ja jak narazie wychaczylam na Szadolkach w Outlecie w nowej czesci centrum handlowego fajny sklep-maja chyba wszystko dla dzieci, a spiszki widzialam i za 3zl. Ogladalam tez te ciuszki w hipermarketach-ale mam wrazenie, ze to jakis gorszy material-bo sa dosc szorstkie w dotyku.
Wiem, ze w Klifie sa tez ze 2 czy 3 sklepy-ale z kolei tam mi jest zdecydowanie za drogo. No i w AlfaCentrum widzialam 5-10-15 i chyba Smyka. Co do Smyka-wyglada obiecujaco-nawet mamy jakis kupon znizkowy tam.
Jak narazie mam troche ciuszkow zakupionych w USA - reszte zamierzam kupowac we wrzesniu...

Co do szpitala na Klinicznej-moja mama i kumpela tam rodzily. No i jak moja mama rodzila - to miala tego pecha, ze jak pierwszy porod wszystko spoko luz i ja szybko wyskoczylam na swiat, to przy drugim -jak moj brat sie rodzil, zle ja nacieli czy cos i bylo ryzyko, ze nie bedzie mogla chodzic. Zrobila sie wielka afera-ale jakos ja uratowali i miala tylko przejsciowe problemy z chodzeniem.
Chociaz jak moja kumpela tam rodzila jakies 6 lat temu-byla zadowolona i z lekarzy i pielegniarek.

Ja udzielam sie jeszcze na jednym forum - ogolnopolskim i tutaj jest co napisala mi jedna dziewczyna o trojmiejskich szpitalach:
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=20861882#post20861882

Salambo - dzieki za cenna opinie;) Ale mysle, ze dla takich zoltodziobow jak my to i cwiczenia na lalce cos chociaz rozjasnia;)

A my dzisiaj mamy wizyte znajomej z rocznym synkiem. W planach Oceanarium i moze jeszcze cos fajnego;)
Goście poszli !!!!!!!!!!

Jesssu, jaki mam sajgon na chacie;(- a tak ładnie wypastowane panele miałam!!!!!!!!

łazienki do polerowania!!!!

eh....

Lecę zasuwać!
Aniu dobrze że chociaż dom stoi, bo przy takich łobuzach fundamenty mogłyby nie wytrzymać ;)
Magdaka ja w poprzedniej ciąży też byłam żółtodziób, a jestem na tyle świeża że jeszcze pamiętam jak to było z tą szkołą rodzenia :) oczywiście nie odradzam, wprost przeciwnie tyle że rzeczywistość mnie przerosła ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Salambo oj, no, wstawiłam dopiero pralę, mogę na spokojnie działac dzisiaj, mężulo wyciągnał Janka na spacerek.

Jest tak ciepło, że robie etapami, okna zostawiam na wieczór.

Kiedy masz USG??
Aniu Ty chyba jesteś jakiś robot, u mnie dzisiaj zaduch wielki i wyczynem moim było zjedzenie śniadania :)
usg mam dopiero 2 września, czekam aż mąż po mnie przyjedzie i wtedy idziemy, weźmiemy od razu z nagraniem na płytę bo Emi ma taką pamiątkę to wypadałoby żeby i drugi maluch miał,
mam nadzieję że pokaże co tam ma między nóżkami, bo nie lubię do szkraba zwracać się bezosobowo
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

Oj, fajnie, u nas w sumie to tak"przypadkowo " się dowiedzielismy:(

beeee...z Janem to rytuał był:)

Na nagranie mamy zamiar iść już planowo!!!!

Ostatnio stwierdziłam, że mogłam w ciąże zajśc rok wczesniej- wsio byłoby od razu po Janie dla drugiego chłopa, a tak muszę teraz leżakowac te rzeczy!
Jak mi córa nie dana;(
hej dziewczyny...
ja od wczoraj mam taki wisielczy humor, że najchętniej cały czas bym ryczała... najmniejsze rzeczy urastają do rangi nie wiadomo jakiej :/
z resztą nie ważne... ;(((
devil nic się nie przejmuj to zwyczajny hormon ciążowy :)
ja zawsze uprzedzam męża że mam "hormona" żeby wiedział co go czeka ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hehe mam taką nadzieję, bo normalnie masakra... aż sama siebie nie poznaję... pierdoły takie, a ja mam wrażenie niemalże, że to koniec świata i że wszystko się sprzysięgło przeciwko mnie... masakra jakaś... :(
Devilku, norma!!!!!!!!

Po porodzie jest jeszcze lepsza "jazda':)

Ja dopiero usiadłam- brzuch mam jak kamień, twardy...cholera!
Wysprzątałam caly dom i pierdzielę- teraz siedzę cały wieczór, mąż tylko gary wstawi i prasowanie przesegreguje, ja sie poddaje na dziś!!!!!!

Kuźwa, w takich chwilach wolałabym mieszkać w m2 czy m3 i spokój!
ja się przeprowadziłam z m3 do domu i bardzo mi to nie pasuje,
ja w ogóle jestem dziecko miasta i mieszkanie na wsi to dla mnie kara, nienawidzę grzebać się w ziemi więc nie uprawiam ogródka, ale cała jazda z koszeniem trawy, grabieniem liści, setkami okien i ogrzewaniem jest dla mnie bardzo męcząca
do tego nasz dom jest stary, budowany jeszcze przez dziadka mojego męża i ciągle trzeba go remontować :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

A no tak, jak starszy domek, to ciągle trzeba coś remontować.
Nasz nowy i duży, ale ja kocham ogród, kwiaty, koszenie trawy.

Uwielbiam!!!

Kwiaty mam w tym roku jak na pokazie kwiatowym, balkony sie urywaja pod ich naporem, a w ogrodzie dalijki jak bomby!:)

Salambo, nie mam Twojego profilu na NK, napisz na maila;)
Witam i zmykam na obiadek:0
witam :) a ja już po obiadku :D
ja lubię kwiaty, marzy mi się piękny ogród który mogłabym podziwiać, jedynie kto inny musiałby o niego dbać, mam chyba uraz z dzieciństwa na tle grzebania się w ziemi i nigdy tego nie polubię,
chociaż może w przyszłym roku posadzę fasole szparagową ;)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

uffff po łebkacha co prawda ale nadrobiłam co pisałyście.

Na spotkanie oczywiście się piszę, z przyjemnościa porozmawiam sobie w realu :-)

Ania gratuluję synka i lotu balonem!!! ja bym nigdy się nie zdecydowała, nie z moim lękiem wysokości.

i witam nową mamuśkę!!!!
hej dziewczyny taki fajny weekend był :) jeziorko, namiocik.... miodzik ale teraz niestety znów siedzę w pracy :(
dziewczyny czy normalne jest ze płacze się w ciąży z błahych powodów? Bo popłakałam się dlatego że narzeczony jechał do domu a ja znowu muszę iść do pracy i mam tylko jeden dzień wolny w tym tygodniu :(
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ojjjj w takich dniach jestem wdzięczna że nie siedzę w pracy, choć bardzo już bym chciała wrócić !!!

my byliśmy wczoraj na plaży na Westerplatte, fajna plaża, mało ludzi i długo woda do kolan- dla dzieciaków raj.
micasia normalne :-)))
Ja wczoraj na finale maratonu na Długiej, ryczałam bo niektórzy zawodnicy przed metą biegli ze swoimi dziećmi i wzruszyłam się ;-)

aaaaaaaaaaaaa ja dziś zaczęłam 5 miesiąc ciąży!!!!
micasia to nic ja jak byłam w poprzedniej ciąży to płakałam bo mój mąż wszedł w butach do domu a ja chwilę wcześniej odkurzyłam...
nie przejmuj się - hormony to norma, bedziesz miała wanięcia jak nie wiem.. ja wstawałam z łózka już zła teraz też mi się to zdarza że patrzę na męża i mam nerwa - dlaczego? nie wiem poprostu...
staram się go uprzedzać o tym bo by zwariował...
oj Olusia - dobre:))) ja jak widzę małe dzieci to płaczę - tak się wruszam...

image
ja liczę żeby te 2tyg i 2 dni jak najszybciej zlecialy zebym mogla troche odpoczac na zwolnieniu, zmeczona jestem, kregoslup mnie boli, i kurcze te humorki porazka totalna :(
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
no ja też chyba niedługo wyskoczę na zwolnienie bo już mi się troszkę nie chce tu siedzieć mało roboty i tylko głupie pomysły mi do głowy przychodzą...
image
taaaaa jak już nuda w pracy doskwiera, to chyba faktycznie nie ma co siedzieć na siłę... równie dobrze można ponudzić się w domu... a i wyspać się przy okazji można... :P

hehe to widzę, że z tym moim ostatnim płaczem nie jestem sama :) mi póki co przeszło, ale podejrzewam, że jeszcze nie raz mnie chwyci... :)
Wpisuje płeć maluszka na listę:

***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
26.01 mooly
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
08.02 gosiar
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
witam wieczorkiem, dopisałam mojego leniucha do listy ;-)

Od jutra ma być ponoć chłodniej, już nie mogę się doczekać, cieszę się, że po takiej zimie jest piękne lato aleeeeeee ile można ?!
Mąż dziś pierwszy dzień po urlopie wrócił do pracy, smutno jakoś i dzieci pytają gdzie tata, następny urlop dopiero na koniec stycznia :-/
Teraz mój małżonek wraca z krówkami i pesi do domu i więcej mi na ten wieczór do szczęścia nie trzeba !
Olusia gratuluję syncia :-)))
Póki co faceci górą.

Miałam wczoraj usg ale dzidzia sie nie chciała ujawnić i sprytnie zasłoniła się nóżką. Takie miałam przeczucie, że potrzyma nas w niepewności. Może za 2 tyg się dowiemy.

Poza tym-dzięki Ci Pani za to ochłodzenie. Już myślałam, że jajo zniose. Tak mnie głowa nawalała od tej duchoty, że szok. Niech już bedzie jesień-i z głowy z wysokimi temperaturami.
Olusia gratuluję nowych portek w domu!!!!
Gosiu jeżeli chodzi o bóle głowy to też się z nimi zmagałam ale za to dziś jest BOSKO!!!!
w czwartek idę do lekarza to wkońcu się dowiem co i jak...
nie będę miała niestety usg ale w poniedziałek dr Olszewska wraca z urlopu więc może do niej wyskoczę na usg...
image
ja tez sie ciesze ze w koncu sie troche ochlodzilo :) Jeszcze dzis i jutro i jedyny dzien w tym tygodniu wolny :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Ja o synku dowiedziałam się w końcówce 13 tc, jutro muszę zaliczyć badania bo w poniedziałek mam wizytę u lekarza a po jutrze mam lepsze usg w Invicie, może przy okazji płeć lekarz potwierdzi ;-)
ale macie dobrze z tym, że znacie już płeć... ja się doczekać nie mogę ;( żebym w końcu mogła przestać mówić bezosobowo...
olusia - w 13 tyg to naprawde szybciutko :) ja jak ostatnio byłam na badaniu, to też był 13 tydzień i lekarz ewidentnie dopatrywał się tam między nogami ale nie wypatrzył nic konkretnego, bo powiedział, że na następnej wizycie spróbujemy... więc może to będzie jednak dziołcha???
a co do pogody, to bądźie jeszcze litościwe tak do końca wakacji i nie módlcie się o deszcz co?? ;) bo ja się jeszcze na kilka dni na mazury wybieram, to fajnie by było gdyby pogoda dopisała... :) może co prawda bez upałów, ale żeby nie padało... ;)
Devil mi do modlenia się o deszcz dużo brakuje, dzieci by mi zwariowały w domu ;-)
Co do płci to dziewczynki trudniej rozpoznać i jak lekarz nie jest do końca pewny to jest szansa, moi synkowie do badania pięknie nogi rozkładali i było sprzęt widać jak na dłoni, córa ujawniła się w 21tc.
no właśnie słyszałam, że chłopców jest dużo łatwiej... więc skoro lekarz jest niepewny to wiadomo, że ci nie powie, więc mi powiedział tylko tyle, że spróbujemy na następnej wizycie ;) czyli może może... nie, żebym miała nadzieję na córę, ale zrobiłabym na złość mojej siostrzyczce, która twierdzi, że będę miała chłopca, bo jej po prostu nie jest dane kupować spineczki i sukieneczki (bo wśród najbliższych same chłopy się rodzą) :P
no ja też zazdroszczę że znacie już płeć mi to pewnie będzie trzeba troszkę poczekać:(
a co do pogody to ja też nie chcę deszczu od przyszłego tygodnia mam urlop będę z synusiem więc przyda się pogoda spacerowa ale bez upałów!!!!

image
heh no ja mam nadzieje że 6 września się dowiem :) tym lepiej by się złożyło, bo moja siostra ma tego dnia imieniny, więc czy jej będę mogła zrobić na złość, czy też potwierdzić jej przewidywania to i tak będzie milutki prezencik :D
haha jasne:) ale jaka przyjemnośc dla ciebie....
gadaj z maleństwem niech ćwiczy szpagat do badania:)
image
hehe to będzie musiało duuuużo ćwiczyć (a ma nie za dużo czasu) :P bo jeśli skłonności do szpagatu odziedziczy po mnie to tak łatwo możemy się nie dowiedzieć jak sprawa wygląda... a jeśli po tacie to... hmmm... dowiemy się przy porodzie :P
mój synek to klejnocikami świecił ale za to zawsze buziaka zasłaniał...
ciekawe jak będzie teraz...
image
hehe mały ekshibicjonista?? :p no ale nie można mieć wszystkiego :p albo rybki albo akwarium :p
no tak...
dziewczyny też tak macie że od siedzienia przy kompie wysiadają wam oczy... mnie tak prawe boli, jakby z ciśnieniem w oku coś się działo. w poprzedniej ciąży tez tak miałam...
no trochę bolą, ale bardziej szczypią... ale świetlik pomaga... :)
kurcze a mnie tak boli ale tylko jedno prawe, taki dziwny ból nie szczypiący jak jest np przy zapaelniu spojówek tylko tak jakby mi oko pulsowało bloeśńie...
image
Witam po 3 dniowej przerwie;)

Byliśmy 3 dni w SPA- w sumie ja lipnie skorzystałam, ale mąz się wyrelaksował:)

Ja miałam parę masaży, i maseczki na twarz.
Oj, ale fajnie...

Teraz reality i powrót do domowych obowiązków;)
oj oleńka to nie wiem...
aniu a tobie tylko pozazdrościć... my w listopadzie byliśmy na weekend w spa - rewelacyjna sprawa :) przez te 3 dni tak można wypocząć i się zrelaksować że szok... już mi mąż zapowiedział, że jak dzidzia już się urodzi i ja już będę mogła, to napewno to powtórzymy :)
Ola, miałam i miewam w tej ciązy to samo- brak magnezu.
Lekarka mi ostatnio poleciła, żeby każde bóle , załatwiać dawką magnezu.
Najlepiej jakiś dobry , ja mam Asmag , mi styka.
oj Aniu to się nazywa relaks:)))
a ja myśłaąłm że się relaksuje bo mama zajmuje się Olkiem hihi, Boziu ten mój syn ma niesporzyte źródła energii... jak móiłam że to mały diabełek to mi nikt nie wierzył a teraz to mama sama mówił że to mały diabeł i że nie usiedzi w miejscu dłużej niż 2 minuty! haha w końcu się przekonała:)))nawet bajki go nie ruszają! może drugie bedzie troszkę spokojniejsze...
o dzięki spróbuje aha dziewczyny ciągle zapominam spytać czy kwas foliowy bierze się tylko do 3 m-ca czy przez całą ciąże bo są różne teorie...
image
nie wiem... ja póki co biorę, bo zapomniałam spytać lekarza jak ostatnio byłam... te 3 tyg jeszcze wytrzymam i na następnej wizycie zapytam...
ja brałam 2 miesiące.
Teraz biorę Prenatal Complex z żurawiną, lekarka mi nakazała;)
mi się skończył jakieś dwa tyg temu i ciągle zapominam kupić...
image
a tak z zupełnie innej beczki... to te informacje na suwaczkach w sumie dosyć mocno odbiegają od informacji jakie są w necie i książkach na temat rozwoju maluszków... :/ a głównie co do wielkości i wagi są duże różnice...
heh... ja nie mam problemu z pamiętaniem akurat o aptece :/ bo kupuje niestety nie tylko kwas więc niestety jestem dosyć częstym gościem apteki... zwłaszcza po duphaston... :/ ale mam nadzieję, że jego też niedługo przestanę brać...
no też mi sie tak wydaje bo jak byłam u lekarza a potem czytałam to co na suwaczku to się zdziwiłam...
własnie wyskoczyłam do kiosku po "mama i ja" teraz kosztuje tylko 0,99 zł a fajne artykuły:)
image
Oleńka bo na suwaczku to chyba jakaś średnia wyciągnięta, toć każdy maluch inny, jeden rośnie wolniej, drugi szybciej.
Kwas foliowy jest w składzie większości witamin- suplementów, a że babki łykają do końca to i chyba do końca można brać, ja mam dobre wyniki więc się nie witaminizuję ;-)
no ale aż tak duże różnice?? rozumim, że wyciąga się średnie, ale w książkach czy na stronkach o rozwoju to też chyba średnie wyciągają... dla porównania 15 tydz z suwaczka (u mnie) a podając ten sam termin porodu na stronie pampersa podają: "Gdybyś mogła rzucić okiem na wnętrze Twojej macicy, zobaczyłabyś malutki płód, który waży mniej więcej 50-70 gramów i mierzy 10-11 cm od ciemienia do pośladków - to rozmiar małego grejpfruta." no yo chyba dość znaczna różnica...
to zobaczę co powie jeszcze lekark na podstawie wyników badań...
Ja nie czytam tych wyliczeń internetowych:) bo kolosalne róznice wychodzą;)!

Zresztą, co nam to da?!I tak trzeba sie przekulać conajmniej do 37 tygodnia i tyle.

Najważniejsze , że tylko jesień musimy przetuptać, ja tam już na Mikołajki moge rodzic, nie obraziłabym sie;)
no nie... no jeśli miałabym wybierać, to już bym wolała ponosić jeszcze troszkę, żeby już po nowym roku przyszło na świat :) tym bardziej, że wcześniej to byłoby zdecydowanie za wcześnie... :)
W Twoim przypadku to oczywista;)
Ale ja mam termin na 31 grudnia, na Mikołajki mogę rodzic i jeszcze dopłacę:0
no pewnie devil dla nas tak! my się bujamy i lądujemy razem:))
Ja już zdecydowanie wolę styczeń, po Sylwestrze mogę rodzić :-)
choć ja dzieci rodzę po terminie więc oby się w styczniu wyrobić.
hehe... no ja też bym wolała styczeń niż grudzień :)

oleńka... właśnie rozmawiałam z koleżanką która urodziła kilka dni temu i mówi, że pomimo tego, że już jej wody odeszły, to nie przyjeli jej na zaspę :/ bo tyle rodzących jest... :/ mam nadzieję, że nam się jednak uda :)
Devil może po nowym roku nie będzie tak źle ;-)
teraz się rodzą efekty uboczne długiej zimy ;-))))) dlatego tyle porodów. Nie zmienia to faktu że nie chciała bym być odprawiona z kwitkiem :-/
Masakra!! moje dzieci oszalały, leżą na łóżku, Kuba ma podciągniętą koszulkę a Nina udaje, że pije mu mleko z piersi :-DDDD
chyba za bardzo się wczuwają ;-)
hehe no to wesoło tam masz... :)

no ja mam taką nadzieję, że zimą jednak rodzi się mniej dzieci, bo letnie wieczory potencjalni rodzice spędzają nieco inaczej :P
hehe, dobre:)Rodzeństwo się szykuje do pomocy:)

Janek dzisiaj też szaleje- właśnie wiertarką swoją robi dziury w poduszkach:(...
Dobrze, że zabawkowa;)!

Zaraz mykamy na koniki, więc mu do tyłka zajrzą, jak się za bardzo zenergetyzuje;)haha
a ja byłam dzisiaj na USG (tym w luxmedzie) i powiedział lekarz że bedzie chłopak!! i zbliżenia robił i się zachwycał jak się wystawia! pytałam czy to definitywnie czy jest jeszcze nadzieja na córę to mówił że nie ma najmniejszej!! tak więc super bo jest zdrowy chłopak i waży już 98 gram i mierzy 8 cm!!
a u nas dziewczynka :-) ku radości Mamusi
Mąż musi to przetrawić :-(
ale jak wiadomo i tak się skończy na Córeczce Tatusia, ale póki co zawiedziony :-(
dorotiii to ty jesteś pewna co do tego 13 tyg??? prawie 100 gramowy i 8 centymetrowy brzdąc w 13 tyg?? kurcze to mały gigancik :P
ale tak na marginesie to gratuluję chłopca :)
no i witamy pierwszą w naszym gronie dziewczynkę :)
Dorotiii kawał chłopa Ci rośnie GRATULUJĘ SYNKA!!!!
mój w 13t4d miał 7 cm :-)
Iwonka32 a to wasze pierwsze dziecko?
Ma Twój mąż jeszcze czas żeby oswoić się z księżniczką, dziedzica jeszcze zdąży spłodzić ;-)
Mój też na córkę kręcił nosem :-/ a teraz jest jego oczkiem w głowie :-)
dziewczynki są cudne;)

Nie podlega dyskusji:)

Ale my mamy radośc z 2 chłopa- moja ranga wzrasta od razu:)- lekarka mowi" no, to teraz pani będzie księżniczka":)

Jasne, z 3 chłopami w chacie- rzecz jasna;/
Olusia tak nasze pierwsze, więc już dziś wiem, że co najmniej jeszcze raz w ciąży będę :-)))
super dziewczyny, naszym dziciaczkom już z czasem trudniej bedzie poukrywać to i owo...
ja jutro idę do lekarza ale nie mam usg więc chyba się nie dowiem chyba że podpatrzy z tych zdjęć usg co miałam robione u Szymuli... albo powiem jej że chcę skierowanie na nastepne usg w ramach tego "niby badania usg" u Szymuli...
jej ja też chce już wiedzieć!!!!!!
Ale mamuśki gratulacje!!!
dziś mój synuś ma 1 urodzinki i zaczyna mi się rózno 14 tydzień:)))

image
Oo, wszystkiego naj dla synka;)

Miciasia, podaj mi na maila swój profil na NK< bo jeszcze Ciebienie mamy w komplecie;(

A ja od rana ból głowy- wczoraj myłam okna w przeciagach i dzisiaj będę zdychała;(...żesz jasna!!!!!!!!!!!!!!
..a tu mój maluszek:

image
a dziekuję Aniu w imieniu Olka:)
ja też muszę się zabrać za swoje okna ale to jak pójdę na zwolnienie.
image
olusia - najlepszego dla olka :D przekaż mu wielkie buziaki od wirtualnej cioci :D
a co do okien to moimi ostatnio zajął się mój mężuś - tym bardziej mnie to zdziwiło, że zrobił to pod moją nieobecność... :) wróciłam do domku, a tu błysk jak się patrzy :D
Devilku, mąz mój strasznie długo to robi.

Mycie 14 okien u nas w domu , zajęłoby mu ze dwa dni:)
Ja to robie w 3/4 h.
hehe mojemu też to pewnie zajęło troszkę czasu i zapewne dlatego zrobił to pod moją nieobecność :P przynajmniej się niepotrzebnie nie irytowałam :P
tylko że fakt faktem my mamy do dyspozycji 1 pokój, a nie 1 dom :P ale i tak muszę przyznać, że mile mnie zaskoczył, bo naprawdę zrobił to na glanc :D
No jasne, trzeba doceniac męża w każdym calu!
Nieważne, czy dom, czy 1 pokój!!!!

My dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu i wybywamy gdzieś na kolacyjkę.A nie chce mi się przez ten ból łba.
oczywiście że tak :) dlatego doceniłam odpowiednio :D

oooo to gratuluję :) my pod koniec września będziemy mieli 2 rocznicę :D
oj do wieczorka jeszcze daleko :) zapewne przestanie ci ta głowa dokuczać :)
Olea wszystkiego naj naj naj dla Olusia!!!!!
Ania wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-)

Nam we wrześniu stuknie 6 lat i tak się fajnie złożyło, że tego dnia męża firma z okazji 20-lecia funduje weekend na zamku w Rzucewie więc podczepimy to po rocznicę ;-)

Mężów myjących cokolwiek zazdroszczę, ja mojego rozpuściłam :-/
Gratuluje rocznic :) Wszystkiego najlepszego dla synka :) A ja jutro ide na pierwsze badania, a w przyszły czwartek na USG, 16 tydzień, liczę na cud że się ktoś ładnie ułoży :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Olusia 30 i Micasia, podajcie linki do Waszych NK< będziemy w komplecie;)
ania nie dostałaś meila?
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
dziękuję wszystkim mamusiom w imieniu Olka:)
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Aniu dużżżżoooo szczęścia:)
Devil też nie rozpuszczam meża, jest kochany teraz pomaga mi we wszstykim wieczorkiem to nawet ciepłe mleko gotuje żeby mi się dobrze spało bo ostatnio z tym nie najlepiej... mężuś mi się udał - lubi gotować i posprząta jak trzeba... no już przestanę słodzik bo jeszcze się zespuje hihi
Micasia- maila już odebrałam- znalazłam na NK, wysłalam Ci zaproszenie:)
Ania mój mail też poszedł.
dziewczyny mówicie że to gigant? te 8 cm :) ja w sumie to za wiele nadal nie wiem i mi się wydawało że to ciągle malutko! a słuchajcie bo ja sie gubię z tymi tygodniami jak usg mówi że to 13 tyd i 2 dzień to znaczy że dziecko ma 13 tygodni czy że to 13 tydzień ciąży licząć od ostatniej miesiączki?
Dorotii 13 tydzień 2 dzień to 14 tydzień ciąży, liczy się od ostatniej miesiączki, dziecko jest z reguły 2 tyg. młodsze.
Olusia30, daje sobie łeb uciąć , że Cię znam:)
No i nazwisko panieńskie- bankowo!!!!!
Teraz mam zagwożdzkę- skąd i gdzie?

Może Ty mnie jakos poznasz;)

Poprasowałam gore ciuchów- zdycham:(Nie cierpie tego monotonnego stania przy desce;/

Jesssusicku!!!!!!!
Ania Ty jesteś rok starsza ode mnie tak ?
idę na NK popatrzeć ;-)
a nazwisko panieńskie jest potwornie popularne na Kaszubach.
Ania ja Ciebie ni w ząb nie kojarzę, za to Oleńkę zaprosiłam.
oj to czekam aż zaproszenie przyjdzie:))))
Olusia mam zaproszenie dziękuję
ps śliczne masz zdjęcie:)
Masz tylko 2 fotki na NK?
Kurcze, mysle, skąd ja Cie znam!
Oleńka to photoshop ;-)

Ania więcej fotek mi nie trzeba ;-)
Dziewczyny macie ślicznych chłopaków !!!!!
mówię o synkach oczywiście :-P

Ania może ja mam po prostu pospolite rysy.
No Tobie nie, ale NK jest dla znajomych:)
hehe
Ja miałam więcej, teraz jakoś pokasowałam, jak zobaczyłam jaki Jan był zaropllaec jeszcze niedawno!hehe
No ja i synka i męża mam cudnego:) ehh....

Jenki, baniak mi pęka, i jeszcze z pracy mnie atakują dzisiaj akurat z układaniem planu:(Boziu...a ja "w proszku".

Nic nie wiem co i jak z powrotem do pracy.
Ania ja też miałam kiedyś więcej, teraz zostało to co najważniejsze w celu identyfikacji ;-)
No właśnie..

Tez musze powywalać i to zaraz zrobię...

Jak duzo zdjęc to nudno sie oglada;)Tym bardziej, że niedługo mam kolejną sesję w ciąży i przyda się coś bardziej aktualnego!
a dziękuję Olusia
przydałoby mi się takie foto w photoshopie... naprawdę super:)
lecę do domku trzymajcie się dziewczyny do jutra!
Ola30- jenki, jaki Twój Kubeusz PIĘKNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Malutka tez fajna, ale syn- dla mnie przesłodki, taki przystojny jak na maluszka.

Właśnie obejrzałam fotkę, którą wstawiłaś- normalnie jest Macho!!!!!!!
heheheh dodałam kilka zdjęć, mój Kuba macho? ło mamo przecież to najłagodniejsze dziecko na świecie :-DDD
devil to Ty jesteś wrześniowa żona z 2008 ? nie udzielałaś się na weselniku ? bo z wątku wrześniówek to ja Ciebie nie pamiętam
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

salambo tak :) wrzesień 2008 :) a bo wiesz co?? na weselniku to ja bardziej czytająca byłam niż udzielająca się... :) owszem - czasami tam gdzieś coś popisałam ale nie nazwałabym tego sumiennym udzielaniem się :) a poza tym nie pamiętam jaki tam miałam nick :) mogłam mieć sweet_devil albo coś w ten deseń, bo tego czasem też używam :)
z resztą to było dawno i nieprawda :P
a wiesz że to szkoda, bo my wrześniówki bardzo się polubiłyśmy, cały czas piszemy ze sobą tyle że już nie na weselniku, spotykamy się jak czas pozwoli i w ogóle bardzo fajne z nas babeczki :)
tyle czasu już się znamy i cały czas nawijamy ;) łącznie ze mną 4 mają już dzieciaczki a następne 3 szykują się do zajścia
ja mam 2 rocznicę 27 września :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hehe no to super :) fajnie jak takie znajomości trwają dłużej :) nie wątpię, żeście fajne babeczki :P
ja mam 26 września :)
tak sobie teraz jeszcze myślę, że mogłam jeszcze mieć nick związany z paprotkiem :) albo paprotek albo kotek_paprotek albo coś podobnego :)
już jestem pewna :) na weselniku byłam jako Paprotek :)
od paprotki czy paprania ? ;)

schodziłam się wczoraj i dziś jak głupia nogi mnie bolą okrutnie, i wkurzyłam się strasznie bo w Leroy merlin mieli takie fajne żelowe ozdoby na okna, nie kupiłam bo by musiały w szafie leżeć aż wymienimy okno na nowe, okno jest ale ozdób już nie ma :/ tzn. są ale nie podobają mi się, takie małe popierduły :(
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

hehe... nie - mąż mnie kiedyś tak nazwał: kotek paprotek - tak mu się po prostu milutko zrymowało i tak już zostało :)

heh... ja też tak czasami mam, że czegoś nie kupię bo coś tam (tu zawsze znajdę jakiś powód) a potem tego żałuję... ale tak to z nami kobietami już chyba jest... :P
hej :)
widzę że nasza lista zapełnia się chłopakami w wiekszości :)
my wizyta za 2 tyg więc jeszcze poczekamy sobie....
ja mam troszkę pracy w domku , sprzątania itp przed urodzinkami córeczki, robimy w sobotę imprezkę na 2 latka...

a jak tam kilogramy u was?
Hejka wieczorne gadułki!!!
Ja po miłym wieczorku z mężem, Janek usnąl, filmik zapodamy i na spokojnie w domciu.

Ja z Janem , w 1 ciązy w 21 tygodniu miałam już 10 kg na plusie;:((-koszmar!!!!!!!Bo to do niczego dobrego nie prowadziło!

Teraz mam 3kg na plusie, przez ostatni miesiąc przytyłam 0,5kg, także byłam sama głebokim szoku.
Ale nie przeczę- pilnuję się, jak już wczesniej pisałam.
też bym sobie z chęcią jakiś filmik dzisiaj obejrzała :)

ja mam na razie nieco ponad 3 kg na minusie... miałam praktycznie 4 więc ten minus powoli zaczyna mi się zmniejszać... ale nie obraziłabym się, gdyby jeszcze przez jakiś czas waga mi postała w miejscu :)
No właśnie mąż zassała Alicję z Krainy...
...i Cash'a..

Ale lektor mnie przeraża w tym Cash'u;/
Jakis taki niezmieski////

Ja jutro na połówkowe mykam, znowu inny lekarz- zwariować można!!!
eh.....
Ania to w porównaniu z pierwszą ciążą super wynik, potwierdzam że takie mega tycie to nic dobrego, ja pamiętam że okropnie przytyłam po 16 tyg zaraz w pierwszej ciąży i teraz również się pilnuję bardzo...nie chcę powtórzyć tamtego wyniku, małż mi dziś powiedział że praktycznie nie widać że w ciąży jestem, bo narazie nic na plusie...

mój mężuś usypia córeczkę naszą, obejrzała sobie Kubusia puchatka, potem zazyczyła sobie kubusiową kołysankę i mleczko i odmaszerowała do łóżka... ostatnio uwielbia kubusia właśnie i myszkę miki
A u nas ZERO bajek, zero telewizji:(
Jan nie lubi!!!!!!!!

Czasami właczyłabym mu TV i niech siedzi z godzinę, niestety, nie interesują go bajki, Tv generalnie.

Jedyne co u nas z mediów- to radio- muzyka.Ciągle chodzi za mna i " Mamusiu, tą płtę chce Jan"- z wierszami i bajkami, ale czytanymi.
Nic innego nie wchodzi w rachubę.

Niby to dobrze, wiem, ale żeby wcale go tv nie interesowało???!!_-ggrrrr....

Co do tycia- lepiej nie mówić, w poprzedniej ciązy pożerałam wszytsko co nie pełzało:)

Teraz wcale nie widac ciązy, u mnie w pracy zdziwko , jak sie pojawiłam po swój plan zajęć- gdzie u mnie prawie 6 miesiąc!
my TV nie mamy, bajkę puszczam jej z kompa na dobranoc, a w dzień w sumie nie ma czasu na oglądanie bajek, bo z rana po porannych toaletach i śniadanku ruszamy na spacerki lub plac zabaw, potem drzemka, potem obiadek i tatuś wraca to bawi się do wieczora z tatusiem...ale muzykę również uwielbia i tańczyć baaardzo, najchętniej juz od rana
pozatym z zabaw to uwielbia gotować w swojej kuchni i rysować w zeszytach
Aaaa.kuchnie dla dziewczynek:)Znam to od siostrzenicy prawie 3 letniej.

Przerzuca gary, a chłopaki tylko zerkają:)

Nasz ciągle książeczki i wiecznie muzyka i wierszyki- kosmos!!!
Ciastolina w ruchu non- toper;/
taaa ciagle coś gotuje,zupę, ciasteczka, kawę robi itp , widac że strasznie jej się ta zabawa podoba i nigdy nie nudzi, książeczki jakieś 2 miechy temu były na topie , teraz już mniej raczej...

a najlepsza zabawa na dworzu to po deszczu w paskowicy jak w taczce jest pełno wody, to dopiero frajda taplać sie w tym mokradle hehe
ale taki urok dzieciństwa hihi

nic mykam do małżyka bo przysypia...
ja w ten weekned też imprezkę robię dla synka na roczek:)))
długo zastanawiałam się nad tortem gdzie zamówić i wybrałam tam gdzie zawsze - czyli cukiernia maleńka we wrzeszczu - pyszn torty i nie dorgie choć za blisko to nie mam...
wczoraj jaka mnie ochota nasżła na wątróbkę z cebulką dziewuchy wcinałam aż mi się uszy trzęsły...
Jeżeli chodzi o kilogramy to nie wiem jak stoję za kilka godzin się przekonam bo pomykam do lekarza... ale chyba nie przytyłam za wiele chociaż brzusio jest:)))
Witajcie pod długim czasie,
odnośnie kg to u mnie 3,5 kg na plusie ale fakt że brzuszek już widoczny, ostatnio w naleśnikarni w Gdyni na Abrahama dostałam świeżo wyciskany sok z marchewki gratis, w ogóle fajne miejsce-polecam!
poza ty ja po wizycie u ginki, powiedziała że płci zgadywać nie będzie bo za dużo przypadków pomyłek, obejrzała tylko Ludka z każdej strony-ma ponad 10cm już.
13 września idę do dr Grzybowskiej do Evi-medu na usg połówkowe - będzie już 21/22 t.c. i ją mam podpytać o płeć.
powiem Wam, że ja to nie mam kompletnie żadnego przeczucia do płci, mój mąż też nie. w sumie jest nam wszystko jedno dlatego pewnie nie ma jakiegoś ciśnienia.
ale póki co w rodzince obstawiają 2-1 dla chłopaka :-)
my dziś mykamy na 3 dni do Chmielna, już się doczekać nie mogę, tym bardziej że nasz urlop w tym roku to będzie remont więc teraz jedyna okazja gdzieś wyskoczyć.
miłego dnia Wam życzę!
młoda żonko to pozdrów ode mnie chmielno :) rewelacyjne miejsce, można wypocząć, piękne okolice... :D jak byłam dzieckiem spędzałam tam baaaardzo dużo czasu :) kiedyś pół chmielna to była moja rodzinka, ale teraz proporcje się raczej zmieniły :)

kurcze wy tak ciągle o tych usg mówicie i po kolei idziecie a ja jeszcze muszę tyle czekać żeby tego mojego maluszka zobaczyć ;(
Ja od rana nakręcona....nie wiem tylko czym:)

Śmigam zaraz do Luxmedu, na usg , ale cos mi sie nie chce- nie lubie tej lekarki i wolałabym poczekać na swoją:)

Eh..
Aniu ja też zaraz śmigam do luxa:) ale nie na usg niestety...
a na którą masz wizytę?

ja mam wizytę i usg, ale najchętniej nie pojechałabym..nie mam ochoty coś na kolejne badanie itd..
Ja też dziś na usg ale do Invicty.

Młoda_żonka mi właśnie Grzybowska w 13 tc wypatrzyła chłopaka :-DDDD
a ja za to wczoraj byłam na meczu Polska - Brazylia :) Wrażenia niesamowite i ogólnie super ale mecz to był ustawiony!

co do kilogramów to ja mam ciągle ponad minus 1, ale brzuch... chyba w 6 miesiącu taki powinnam mieć. Ogólnie kosmos. W przyszłym tygodniu mówie w pracy bo już nie daję rady w ciasnych ciuchach. Koleżanka mnie 2 tygodnie nie widziała i wczoraj jej prawie oczy wyszły bo takiego przyrostu brzucha się nie spodziewała :)
witam po kliku dniach przerwy;)
U mnie od pocz. ciazy juz +5kg, ale ja od zawsze mam niedowage, wiec teraz 50kg/170cm to jest nic;)-za to brzuszek juz widac. Moze nie jest za wielki, ale jest-w kazdym razie pasuja na mnie juz tylko 3 pary spodni;( Na szczescie sukienki sa wieksze, wiec jest git.
Ja od kilku dni czuje jakby mlode sie wiecej ruszalo-szczegolnie lubi jak leze na lozku i np. ukladam sie do spania.
Jak to u was jest z wyprawka dla mlodego-czy wasi mezowie wam pomagaja w wyborze albo choc troche sie interesuja sami?
U mnie jest tak-ze moj maz twierdzi, ze mamy przeciez tyleee czasu, ze napewno zdazymy- a nie rozrozni pajacyka od body...
witam dziewczyny, po długim czasie! byłam na małym urlopie, odcięta od internetu. Widz, że u Was wszystko dobrze. U mnie też, w poniedziałek na usg widziałam juz rączki i stópki naszego maleństwa! Wzruszający widok. Wciąż nie mogę uwierzyć, że to naprawdę się udało i ten dzidziuś z ekranu żyje w moim brzuchu.

Dzis usg genetyczne, może dr wypatrzy płeć:-)
no powiem Ci że mój mąż to się interesuje tyle co musi czyli tak jak Twój uważa że ma full czasu :) jak mu pokazywałam wózki jakie mi się podobają to niestety program na discovery historia był tak ciekawy że nie miał czasu spoglądać. No ale ja się nie przejmuje bo interesuje się tym jak się czuję i bardzo się stresuje jak mnie brzuch boli etc. a że mamy różny gust to i tak wolę sama rzeczy powybierać bo po co sie kłócić przy tak fajnych zakupach :)
http://familie.pl/Ciaza/Przewodnik/flicka-eller-pojke.php
Hehe jak dla mnie wynik zadowalający - dziewczynka:)
Dziewczyny które znacie już płeć swojego dzidziusia, dajcie znać co Wam wyszło.
czesc dziewczyny sorry ze sie wtrace. w ktorym tygodniu byl u was brzuch widoczny pod obcislymi (nie luznymi) ciuchami. ja jestem w 9tym i juz musze uwazac co nosze zeby sie w pracy nie zdradzic. w swoje rzeczy luzno wchodze ale ten brzuch mnie troche przeraza.
Walerka brzuch to indywidualna sprawa, zależy od mięśni, ilości wód itp. z reguły ja w pierwszej połowie bardzo szybko rośnie to w drugiej wyhamowuje:-) i gratuluję maluszka, podczytuję czasem starające się ;-)

Co do za zakupów to mój m tylko płaci, reszta jest po za nim, ja decyduję kiedy i co dla dzieci kupujemy i taki układ mi najbardziej odpowiada, on nie jest z tych co się malutkimi bodziakami podniecają.

Ja po wizycie, lekarz mnie wyśmiał niemal że,
bo za późno na badania, po co ja przyszłam, on ma po takiej wizycie papiery do wypełnienia, a ja nie mam wskazań do wizyty w poradni prenatalnej, ło mamo ale się nasłuchałam :-/ sprawdził czy serce bije i sio do domu, jak chce to mogę przyjść na usg prenatalne ale już prywatnie bo na fundusz się nie kwalifikuje, zaraz mała zaśnie i idę do szpitala po wyniki badań toxo i cytomegalii
hej magiczna u mnie się zgadza :) co do ciuchów i brzucha to w 8 tygodniu już kupiłam spodenki ciążowe na urlop bo mnie inne cisneły a jak w 10 wróciłam do pracy to codziennie rano mam zagłostkę co włożyć i mąż musi stwierdzić czy widać czy nie :)
ahhh co do tego kalkulatora płci to mi wyszło :

Wynik: Chinka mająca 29 lat, zapłodniona w 3 miesiącu księżycowym powinna mieć...
Chłopca

niby się zgadza ale w dniu zapłodnienia miała 30 lat a i tak na 100% nie wiem kiedy owulka była, założyłam że 14 dni po ostatniej @ bo cykle mam regularne co 28 dni.
U mnie bylo widac tak ok.12 tyg.
Fajny ten tescik-mi tam wychodzi dziewczynka. Plci jeszcze nie znamy - ja mam przeczucie, ze bedzie chlopiec jednak;)
Ja po USG- wszystko w najlepszym porządku!!!!!!!!!

Dzidzi ajest zdrowiutka, waży 390gr:)...i termin ruchomy- znając żcyei urodze po Nowym Roku:(

Ale się cieszę, że wszystko dobrze!
Lecę na basen z Janem:)..Do wieczorka!
to super że wszystko w porządku :)

dziewczyny zadam wam głupie pytanie... :) wam też brzuch tak fajnie pulsuje??? ja mam wrażenie że cały czas coś mi tam bulgocze i się przelewa, a jak leżę na plecach to aż cały mi się rusza... :P to normalne - wiem o tym ale to tak fajne uczucie, że musiałam się z wami tym podzielić... :P
Mi brzuch powoli zaczyna być widać, po spodniach bardzo czuję, Ja dopiero ślub będę miała za rok, ale też wrzesień wybraliśmy :) już się nie mogę doczekać :) A ruchów brzucha nie mam, nic sie nie dzieje, ale to jeszcze za wsześnie, gdzieś za miesiąc, 1,5 się spodziewam że może coś ruszy się tam :)
A wg obliczeń, też jestem chinką i będę miała chłopca, moja przyszła teściowa też mówi że chłopiec bo wg niej wyładniałam ja tego nie widze :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
J atym razem zaczęła ruchy czuc znacznie poźniej niż w 1 ciązy- bo jestem grubsza, i brzuch tłuściejszy:0

Jak ma być czuć takie delikatne kopniaczki, jak z brzucha opona??hehe

Jan mnie dzisiaj wykonczył- jakaś diabelska energia go nawiedziła;(...ledwo zipię, mąż na służbie, więc nie mam na nic siły:(

I jeszcze cały dzień chodzi za mną i jęczy" Mamusiu, gdzie tatuś", pojechał">>ggrgrrrr
ja wiem, tzn domyślam się, że to niestety jeszcze nie ruchy, ale po prostu od jakiegoś czasu tak mam... raczej jest na to za wcześnie (tym bardziej że do najszczuplejszych nie należę), więc generalnie jeszcze muszę troszkę poczekać na mojego grzdyla... :)

mi wg tej zabawy też wyliczyło chłopca, ale nie wiem, jak to tam liczy, bo dają mi tam 25 lat :P
a przeczuć nie mam - bardziej zżera mnie ciekawość co lekarz powie... :P
Devilku, bulgotki możesz czuc już, niekoniecznie musisz mieć ruchy w tym czasie, jak inne mamuśki:)

Boziu, jak dobrze, że tym razem w watku naszym jest więcej pulchniejszych dam, aniżeli chudzielców- poprzednio same laseczki były, a ja tyłam jak prosiaczek:)
Jezuuuuuuuuusss ale żeście znowu naprodukowały. Nawet nie będę próować tego nadrabiać.

Ja z poprzednie ciąży miałam 5 kg na plusie już. Teraz faktycznie jakoś nie tyję wcale. Ale z Tomkiem to 3 kg co wizytę-załamana byłam. Ale obiecałam sobie, że jak urodzę nie będzie zmiłuj się i wróćę do swojej wagi (a ja niestety z tych chudzielców 49 kg).

Swoją drogą...Aniu-pamiętam, że podczytywałam Wasz wątek jak byłam w pierwszej ciąży. Fajny "zespół" miałyście. Szkoda, że to tak głupio się posypało..ale faktycznie pod koniec jedna osoba nie trzymała fasonu i nie dało się już tego czytać.
Gratki z okazji rocznicy
hehe aniu to przynajmniej po ciąży będziemy się wszystkie nawzajem motywować do tego, żeby zgubić zbędne kilogramy :D
wszystkie w jednym czasie - jak jeden mąż :P:P:P wspólnie zawsze łatwiej :P
ja i tak będę musiała sie motywować i to silnie żeby z sukienkę jakąś ładną wejść :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
hehe ja też tak ostatnio mówiłam :P że będę musiała troszkę zgubić (bo przez ostatni rok za bardzo przybrałam) przed weselem dobrych znajomych... i na czym się skończyło??? na chodzeniu po sklepach za nową sukienką :P a jak nie znalazłam nic fajnego, to dałam moją starą sukienkę mojej mamie i ona mi ją ślicznie przerobiła :D
ale ja nie chce być wielką panna młodą, chciałabym wyglądać po ślicznie, :) pół roku po urodzeniu powinnam dać radę :)
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
ależ ty będziesz śliczną panną młodą :) nie ma innej opcji :)

a tak na marginesie to wrzesień to super miesiąc na ślub... ja miałam na sam koniec września a pogodę miałam REWELACYJNĄ :D z resztą salambo może potwierdzić, bo miała dzień później i też było ładnie z tego co pamiętam :)
Gosiu, oj tak, Justi nawalila na calej linii- dziewczyna sie skompromitowała, ale miała i ma ciężkie życie, ah szkoda gadać.

Pozostałe fajowe były dziewczyny!

Może spotkanie forumkowe sobie urządzimy co?Ja jestem chętna sie spotkac na żywo:0
ja jestem zdecydowanie za :)
Ja też z grubasów, całe życie taka byłam, moja maksymalna waga to 141 kg, także nikt mnie nie przebije ;-)
Teraz w czasie ciąży odpuściłam mocno i bardzo poszło mi po obwodach mimo że mam może z 6 kg na plusie, rozmiarowo strzeliłam z 42 na 46/48 ale schudnę o to się nie martwię ;-)

Na spotkanie piszę się jak najbardziej, najlepiej w miejscu przyjaznym dla dzieci.
ja z racji tego, że jeszcze niedzieciata to się dostosuję... :) tylko proszę nie w tym tyg bo wyjeżdżam do przyszłej soboty...
Przecież dzieci można zostawić w domu:)
Bedzie wtedy bardziej na luzie;)

Czyli ten tydzien odpada?
W przyszłym jakie dni Wam pasują I jakie godziny?
no byłoby mi miło, gdybyście zechciały na mnie poczekać... bo naprawdę chętnie bym was poznała... ale zrozumiem, jeżeli się okaże, ze to bedzie akurat czas, kiedy większości będzie pasowało... w razie czego, jeśli termin będzie późniejszy, to ja się mogę dostosować do czasu i miejsca :)
cześć dziewuszki:)
Aniu wiyztę miłam na 10.30 dlatego już nie zdążyłam Ci napisać bo akurat wychodziłam z roboty do luxa - wszystko w porządku nie cały 1kg do przodu dostałam jakieś witaminki to wcinania:)
widzę że jakieś spotjkanie się zapowiada jak tylko będę mogła się pojawic to napewno będę:) tylko proszę jakieś miejsce z dobrynm dojazdem bo nie jestem jeszcze zmotoryzowana...

image
dziewczyny założyłam NOWY WĄTEK

http://forum.trojmiasto.pl/Styczniowe-i-Lutowe-Mamusie-2011-6-t177805,1,16.html

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry