Widok

Styczniowe i Lutowe Mamusie 2011 *7*

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***GRUDZIEŃ***
30.12 Ania 1979 - synek

***STYCZEŃ***
04.01 Salambo - synek, Szymon
13.01 magdaka
16.01 Doroti
19.01 olusia30 - synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka
28.01 Iwonka32
30.01 młoda_żonka

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86
05.02 rurka102
08.02 gosiar - córeczka Nadia
10.02 micasia
13.02 kasha
16.02 devil83
16.02 Oleńka83 - synek
20.02 jus.tyna
25.02 dorotiii
25.02 jonka6
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~Iwonka32 czy czujesz już ruchy maleństwa...ja nadal słabiutko, trochę się martwię ale ponoć do 24 powinnam je odczuć wyraźniej. Na razie to maluch pływa...
badania robiłam dziś rano i wyniki jutro.
biorę euthyrox 75 1/2 tabletki, nie miałam nigdy poza norma ale przy granicy dlatego biorę od dłuższego czasu, w ciąży taką dawkę, wcześniej brałam 25 1 tabletkę.
jutro odbiorę wyniki i zobaczymy.
dzięki dziewczyny, bo już jakaś schiza mnie dopadła :-(
to jak eutyrox to niedoczynność...
też niestety z nią walczę :/ przed ciążą było wszystko oki, a w pierwszych tygodniach ciąży okazało się, że tsh mam za wysokie :( i eutyrox :/ najpierw 25, potem 50, a teraz 75 :/ ale ostatnie wyniki wskazują na tsh w normie :) także głowa do góry :)
Ja też męcze sie z niedoczynnością.
to tak jak pisałam nie jestem sama:) dużo kobiet walczy z upierdliwą tarczycą..ja biorę euthyrox 162.5 teraz zbijam z dawki 175...bo zrobiła mi się nadczynność...będę dochodzi do 150 i wizyta u pani dr.Lewczuk.

Martwię się tylko że nie czuje kopniaków jak wy ...mam nadzieję ze wszytko jest Oki a wizytę mam dopiero 14 września...nie należę do szczuplaków ale jak na 20 t.c. to mam 2 kg na plusie, mało jem... teraz mam nerwy czy wszystko gra, czytałam ze niektóre babki tak mają że później odczuwają ruchy...ja może nie umiem tego rozpoznać...
kurcze co to się dzieje, że tyle dziewczyn walczy z hormonami????? :/ jak nie tarczyca to przysadka :/ masakra jakaś:/
Bronka: sama napisałaś, że nie należysz do szczuplaczków- a kobiety o bardziej okrągłej figurze zawsze będą oczuwać ruchy później niż szczuplejsze dziewczyny.
Nic się nie denerwuj. Do 22 tc masz czas. Na pewno jest wszystko ok
ja też nie czuję ruchów ale się tym nie stresuje :)

u mnie tarczyca jest ok. ale coś z cukrem się dziwnego dzieje także dzisiaj bylam na badaniach i jutro z nimi do lekarza idę
kochane jesteście:) ale i tak się martwię w 21 t.c. mam usg to się wszystkiego dowiem czy jest oki
a ja dzisiaj idę :D jejku jak się cieszę że w końcu swojego maluszka zobaczę :D po takim czasie... :( dobry miesiąc go nie widziałam :(
Witam i ja;)

Po pracy...w domu masa obowiązków, dobrze że janio spanko urządzać zaczął:)

Chwila odpoczynku!

U mnie brzuszek maciupki, w pracy nie wierzą, że zaczęłam 6 miesiąc.
I dobrze...

Im dłużej lżej, tym lepiej....

Mutsy- mają małe gondolki, oj tak, x landery też jnie za wielkie.
Ale nas zimóweczek ten problem nie powinien obchodzić, nasze dzieci na wiosnę będą siedzące i gondola czy mała czy duża, jest zbędna;)
No to ja kolejna z niedoczynnoscia tarczycy, no ponoc to bardzo czeste. u mnie wykryli przypadkiem jak stracilam wczesniejsza ciaze, a w ta zaszłam jakims cudem jak to mowi moja endo heheh bo wyniki mialam takie ze ho ho ale teraz jakos w normie ;]

Ostatnio wydawalo mi sie ze czulam jakies ruchy ale to takie wrazenie jakby chomik chodzil mi pod skora ;]
to pewnie to na co każda tak bardzo czeka:) ja raz miałam takie wrażenie ale teraz cisza i się zaczynam martwic...coś tam się pod pępkiem dzieje ale czy to mini kopniaki ja nie wiem... nie umiem tego zinterpretować, a nikt mi nie umie tego opisać szczegółowo...
hehehe "jakby chomik chodzil mi pod skórą" niezłe niezłe - pierwszy raz takie porównanie słyszę :P i mi się podoba :P
Ale zazdroszczę tego chomikowania :)
Ja ciągle czekam na jakiekolwiek ruchy mojego bąbelka
no bo wszystkie kobietki mowia motyle ;] a to nie bylo muskanie heheh Ja mam chomika ;] hehhe
fajnie:) zazdroszczę...ja czekam ciągle i obsesyjnie czekam...
W pierwszej ciąży miałam uczucie jakby mi rybka pływała w brzuchu i puszczała bąbelki. Teraz już wiem jak to jest i mam wrażenie, że ktoś mnie leciutko puka palcem (ale nie zgiętym tylko takim prostym palcem :-)
Ale o określeniu CHOMIKA jak żyję to nie słyszałam :-DDDDD

Ja niedoczynność dostałam wprezencie po urodzeniu Tomka. Kurde nie chce mi się do końca życia łykać tabletek..ale jak nie będzie innego wyjścia to trudno. Wolę to niz tycie bez powodu...byłam przerażona co się dzieje. Prawie nic nie żarłam całymi dniami a waga cały czas w górę :-((( Dziadostwo
no ja po tym jak stracilam ciaze w ciagu 3 tyg przytylam 20kg a jadlam to samo, a lekarze tylko gadali ze mam na silownie isc i mniej jesc a potem wyszlo w czym problem.
Potwierdzam moją poprzedniczkę... ja też tyłam i tyłam a przyczyna nie była mi znana, do czasu wyników na tarczycę i tu została zdiagnozowana niedoczynność ., Teraz łykam ponad rok leki szkoda że lekarz przyjmuje tylko prywatnie bo na NFZ długo długo się czeka.

Ciągle czekam na pierwszy wyczuwalny kontakt!!!
20 tydzień ciąży

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry