Widok

Styczniowe i Lutowe mamusie 2011 *15*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
***Rozpakowane Mamusie***:
20.12 (02.02) mami.80 - dziewczynka Alicja 1590g / Zaspa CC

2 w 1:
30.12 Ania 1979 - synek - Julian/ Jacek a może Aleksander / Kliniczna
***STYCZEŃ***
03.01 Kobietka - synek
04.01 Salambo - synek Szymon / Solec W-wa
07.01 mydecorations - synek / Wojewódzki lub Zaspa
13.01 magdaka - synek
16.01 Doroti
16.01 Kejti - córcia Julcia:)))))
19.01 olusia30 - synek Krzysiu/Wojewódzki
20.01 sternchen - synek Kubuś
21.01 bronka81- synek
21.01 AnDan - synek
23.01 AniaŻ - synek Konradek
25.01 lepa_ -synek
26.01 mooly - synek
27.01 trzydziestka - synek Mateusz / Wejherowo
28.01 Iwonka32 - córeczka Lenka / Redłowo
30.01 młoda_żonka - córeczka Alicja

***LUTY***
03.02 Magiczna(*)86 - synek Szymon
05.02 rurka102 - Córka Ewelinka
06.02 Magamelka - synek / Kliniczna
06.02 wasssup - córeczka
08.02 gosiar - córeczka / Kliniczna
08.02 tina85 - córeczka
08.02 klara - córeczka Małgosia
10.02 micasia- córeczka / Zaspa
13.02 kasha - synek
16.02 devil83 - synek / Zaspa
16.02 Oleńka83 - synek / Zaspa
16.02 Olice - córeczka Marysia /Zaspa
18.02 asiuniab73 - córeczka Maria
20.02 KamiKasia
20.02 jus.tyna - synek Piotr/ Redłowo lub Swissmed
21.02 Chmurka - synek Bartuś / Wojewódzki
25.02 dorotiii - synek Maksymilian
25.02 jonka6 - córeczka Bianka / Kliniczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja codziennie sobie mówię że zrobię jakieś fotki jak jestem w ciąży żebym miała pamiątkę, ale codziennie jak na siebie patrzę to się przerażam i widzę potwora więc odkładam to na następny dzień.
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Witam i ja po przerwie świątecznej. Wyjeżdżaliśmy na święta do teściów, więc nic nie musiałam robić :)
Gratuluję pierwszej rozpakowanej mamusi :))))
Ja od wczoraj jakoś kiepsko się czuję, miałam zawroty głowy i leżałam, a jeszcze musiałam iść dziś do dentysty :( Nie mam siły
10 stycznia mam egamin na prawko, ciekawe czy zdam?
Trzymajcie się ciepło :)
Magamelka ja też od wczoraj mam zawroty głowy i jest mi strasznie słabo, ale tak do godz 14, potem przechodzi. Nie wiem co to takiego, zapytam pojutrze lekarki

Micasia ale przecież Ty bardzo ładnie wyglądasz! Śmiało strzelaj foty!
no ale zdawać prawko w takich zaspach to niezły wyczyn!! no i się uczyć jeździć w taką pogodę... naprawdę szacun :)
Melduję się wreszcie i ja w nowym wątku!
Dopiero wróciliśmy ze Świąt w domu. Ech, czy któraś z was ma zamiar rodzić w Redłowie? Chyba jutro się tam wybierzemy zobaczyć gdzie się parkuje i popatrzeć co i jak... wciąż się waham między Redłowem do którego mam 10 minut a Puckiem....
Ale za to dziś oficjalnie zakończyłam zakupy do szpitala i mogę się już spakować :)
ja dziś też kończę pakowanie i zamierzam rodzić w Redłowie,
dlaczego? intuicyjnie, od samego początku mówiłam, że tam będę rodzić, mimo, iż nikogo tam nie znamy i jeszcze tam nie byliśmy i też na dniach chcemy to miejsce odwiedzić,
poza intuicją po prostu mamy najbliżej, a wychodzę z założenia, że nikt za mnie nie urodzi, a wszędzie mogę trafić na nie taki zestaw ludzi na dyżurze,
a zwłaszcza w takiej pogodzie nie ma co wędrować i zapuszczać się do Wejherowa czy Pucka.
Sama siebie podziwiam za to prawko, ale chyba dlatego, że mam synka w brzuchu, to jakieś męskie hormony przeze mnie przemawiają, stąd mam jakiekolwiek chęci i siły :))) żeby jeździć.
dzisiaj wstałam skoro świt bo już o 8! jestem nieprzytomna... hihi :)

jedziemy zaraz wózki oglądać i mam nadzieję że w końcu będzie decyzja i pozostanie go kupić.

Mi jeszcze masę rzeczy brakuje!! no ale ja mam jeszcze kilka tygodni a mam w planie nie długo się za to wszystko wziąć :)
Magamelka będę trzymała kciuki za prawko!!!!!!!

Doroti łączę się w bólu, ja byłam na 7 u wampirów, spać mi się chce strasznie teraz, ale dzieci mi nie dadzą.
Co do brzucha to mam 127 cm w obwodzie, zdecydowanie to mój największy brzuch, może dlatego, że mały pośladkowo ułożony, koszmarnie głową jeździ mi po wątrobie i żebrach.
Cześć dziewczyny

Ja też dziś od 8 na nogach - jejku co to za godzina! Zaraz do szkoły rodzenia

Ja jeszcze też nie mam dużo rzeczy. Ale mam zamiar w styczniu wszystko kupić, już nie mogę się doczekać kiedy złożymy łóżeczko, ale to pewnie gdzieś dopiero za miesiąc.

Jutro odbieramy szafkę dla małego, więc czeka mnie układanie ciuszków :)

Magamelka trzymam kciuki za prawko. Czasem nawet łatwiej zdać w styczniu, bo jedziesz bardzo powoli i ostrożnie i mam nadzieję, że egzaminator nie będzie Cie chciał za dużo stresować i szybko przepuści :)
Magamelka mnie też czeka egzamin na prawko, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby podjechać do pordu umówic się na egzamin...
tylko te godziny otwarcia... jak myślę że mam się tam przebijać w godzinach szczytu przy takiej pogodzie i jeszcze z synkiem w aucie to normalnie się odechciewa wszystkiego...

dziewczyny wiecie nie wyobrażam sobie żeby takich maleństw nie myć. Przecież trzeba te wszystkie fałdki trzeba wyczyścić. Może nie kąpią ale chociaż przemywają jakimiś gazikami, a potem to parafinują... nie wiem...
hejka, ja też dziś od rana na nogach. byłam na usg. mój mały waży 2550 gram więc nie tak duzo :) poza tym wszystko super więc się cieszę! ale ta wyprawa mnie zmęczyła! a tu czeka mnie wyprasowanie całej suszarki dziecięcych ciuszków - i tak mi się nie chce! chyba się zdrzemnę.

już niedługo nie będzie możliwości dokonywać takich wyborów (obowiązki czy drzemka) :))
dokładnie trzydziestka korzystaj z możliwości drzemki. Super że wszystko w porządku:) i waga faktycznie zadawalająca, mam cichą nadzieję że u mnie będzie podobnie. Marzy mi się żeby synuś nie był za duży zawsze poród troszkę łatwiejszy...
o jej... ja wczoraj byłam też na USG i moja córcia waży 2088. lekarz mówił, że to w normie ale sama nie wiem... w porównaniu z waszymi to kruszynka.

przysłali mi wczoraj wózek i łóżeczko, niestety wózek ma uszkodzoną jedną część i znowu kłopot :( ...i znowu czekanie, całą noc przez to spać nie mogłam. Zamiast się cieszyć to ja nawet na to łóżeczko patrzyć nie mogę.
też miałam ten problem... ale szybko przysłali kuriera i przyslali naprawnione łóżeczko.
faktycznie twoja dzidzia to kruszynka - poród pójdzie ci szybciutko, ale podobno najlepiej żeby dzieciaczek miał conajmniej 3 kg.
ja też byłam rano u wampirków, i jak wracałam to myślałam ze na 2 piętro nie wejdę coś mnie złapało po prawej stronie w dole brzucha i ciężko było się wdrapać.
Katar mam nadal, i do tego chyba mi na gardło przechodzi bo w nocy kaszel miałam. cudowny sylwester się szykuje :) ale przynajmniej mam wymówkę i nie będę jako kierowca robiła :) hi hi hi
Moje skarby:
Antonina 21.02.2011
Bartłomiej 24.04.2013
Ciężko się teraz wybrać na dwór z takim brzuchem. Ślisko, zimno, nieprzyjemnie, a ja wciąż chodzę w mojej przedciążowej kurtce, więc staram się wychodzić jak najrzadziej. I jeszcze tyle chorób krąży. Od tygodnia się nie mogę uporać z katarem i kaszlem.
już dwa razy byliśmy zdecydowani na wózek a po dzisiejszych odwiedzinach w bobowózkach znów nic nie wiadomo! kolejny się pojawił do rozważenia a ten co rano był pewniakiem Pani nam odradziła.... kurcze trzeba mieć siłę żeby przez to przebrnąć :) mąż mój już zrezygnował i właśnie ogłosił że nie ma już siły więcej się tym tematem zajmować i że mam wziąć mamę i jutro coś postanowić bo zostaniemy bez fury dla malucha :)

my ciągle czekamy na szafę i łóżeczko i już bym chciała żeby były bo chcę prać ciuszki i już wszystko sobie poukładać a tak to trzymam w kartonach te rzeczy i upycham gdzie się da i nie wiem co już mamy a co trzeba kupić! no i mam nadzieję że nie będzie nic uszkodzone bo nie dam rady czekać następnych 3 tygodni :)

a czy prawdą jest że ciuszki niemowlaka trzeba prasować żelazkiem? gdzieś mi się obiło to o uszy... my nic nie prasujemy bo mamy od tego suszarkę i troszkę mnie przeraża znów wizja deski i żelazka
ojj... a czemu Pani odradziła?? i jaki model poleciła? ja to wózek na szczęście wybrałam jeszcze przed ciążą:) i mężowi też się spodobał, nawet co do koloru nie było problemu uff
...żelazka głównie się używa w celu dezynfekcyjnym, nie wiem jaka temperatura panuje w twojej suszarce, z koleji na dworze jest mróz i można na balkonie zdezynfekować wszystkie materace itp...

jest też taka kwestia, ze ja piorę nowe wszystkie ciuszki i przede wszystkim pieluszki (nie wiadomo przecież kto je w łapach przed nami miał) a żelazko to już po takich zabiegach to kwestia estetyki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry