Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja Małego zapisywałam do żłobka w kwietniu i był wtedy na 260 miejscu - na pewno sporo się przesunął przez nabór wrześniowy, ale nie wiem o ile, bo dopiero jak się urodzi mam zadzwonić, podać dane, wtedy też dowiem się na którym jest miejscu i potem co miesiąc trzeba dzwonić i potwierdzać, że czeka się nadal na miejsce:)

Ja usg też nie mam zbyt często, pierwsze w 12 tygodniu, poten około 19-20, poprzednie w 29 tygodniu, następne około 35-36. I tyle. A chodzę prywatnie, w ramach abonamentu medycznego z PZU - ale jak mam wizytę z USG to muszę sobie zaklepywać 2 terminy, jeden po drugim: jeden na wizytę, drugi na usg.

U nas pokój dla Malucha to nie taki typowo dziecięcy. Nie ma w nim żadnych ozdóbek ani dziecięcych dodatków. Ale i tak się już miło robi dzięki zabawkom, kosmetykom stojącym na regale i świadomości, że szafa pełna ciuszków, kocyków, rożków, pieluszektetrowych itp. gadżetów:)))

Pozdrawiam, Kinga
:) dzieki za wsparcie ze zwolnieniem:).
No i juz dosyc o mojej niekonsekwencji co do tego:)..

A co do żłobków - rany boskie, co się dzieje, dlaczego tych miejsc jest tak mało?? Ja jeszcze nie wiem jak my się zorganizujemy, bo byc może mój mąż będzie 2 dni pracował w domu a potem może moja mama... ale zapisac to chyba zapiszę, bo nie wiem jak to ostatecznie będzie... o rany...
Dziewczyny, czy Wy tez ostatnio macie takie marne samopoczucie? Mnie głowa boli już od kilku dni i ciągle mnie mdli... buuuu
image
image
witam w nowym wątku. już za Wami nie nadążam:)

Mnie chyba znowu jakieś przeziębienie łapie, ale już od wczoraj walczę z nim przy wsparciu cytryny i cebuli;)

Styczniówko, po ciasteczkach dla diabetyków skacze Ci cukier, bo mają one prawie tyle samo węglowodanów co normalne. A to ilość węglowodanów odpowiada za wzrost cukru.

Dziewczyny, które macie pokoiki dla maluszków czy planujecie, żeby dzidzia była odrazu w oddzielnym pokoju? My chcemy, żeby przez pierwsze miesiące był z nami, bo jak znam siebie to będziemy biegać co 5 minut w nocy sprawdzać co u niego:)
Witam, w ten piękny listopadowy dzionek :)

My jesteśmy zapisani od 4 miesięcy do żłobka na Konopnickiej. Byliśmy na 299 miejscu, a teraz coś koło 230. Mój mąż co miesiąc musi pisać maila, że nadal jesteśmy zainteresowani. Komedia ;)

my z pokoikiem jeszcze jestesmy w proszku ale będziemy mieć oddzielny pokoik dla malucha - przez ścianę z naszą sypialnią. Dodatkowo planuję zakupic elektroniczną nianię np Angelcare, któą zamierzam uzywać i w dzien i w nocy. Chcemy uniknąć wspólnego pokoju tak by mały przyzwyczaił się do spania u siebie... zobaczymy jak to wyjdzie w pranu:)
image
image
Magda i Greg, witam. Wy jesteście przedownikami jeśli chodzi o mój wózek :)
a tak w ogole Dziewczyny - to dzięki za ten wątek:)!! Jesteście naprawde super!!
Koniecznie musimy się jeszcze spotkać przed rozpakowaniem no i fajnie byłoby juz potem - z maluchamy kiedy zamkniemy listę dwupaków:):)
pozadrwiam
image
image
Ja z tych mamusiek co nie dadzą radę bez dziecka obok siebie :)
Mała będzie z nami w pokoju, a jak dorośnie pójdzie do siostry. Fakt, że u mnie nawet nie ma możliwości innej, ponieważ mam 3 pokoje i 3 dziecko w drodze :)

Samopoczucie natomiast u mnie bywa różne. Mdłości również mnie dopadają :( ale i zrobiłam się czepialska, nerwowa i wszędzie widzę coś nie tak.
Jak durna kalkuluję zachowania Daniela, co mi na dobre nie wychodzi bo sobie wciskam jakieś pierdoły w głowę :)

To chyba już jakieś napięcie przed porodem :(
Czasami za dużo rzeczy na raz dzieje się, do tego dobija mnie już na maksa remont, siedzenie w domu i bywają cięższe dni :(
A ja mam plan ze to my sie przeprowadzimy do pokoju dzidziola na jakis czas ... zeby byc czujnym i gotowym i zeby mały sie przyzwyczil do swojego pokoiku.

A z tym czepianiem i napieciem to cos w tym jest. Ja od wczoraj sie nie odzywam - tylko tyle ile musze i tak sie zastanawiam czy faktycznie mam powod czy sobie go wyszukalam na sile przez hormony ... hmmmm

ahhh

Spotkanko jak najbardziej ale moze w polowie miesiaca zeby wiekszosc z nas miala mozliwosc tym razem :)

wiecie co od dawna marzy mi sie taka lampka ktora wieczorem wyswietlalabym na suficie i scianach jakies wzorki ... znacie jakis produkt tego typu ? nie chce karuzeli nad lozko z projektorem bo juz mam (bez projektora).

Dejwi, ja mam coś takiego:
http://www.allegro.pl/item798745141_fisher_price_obrazkowy_uspokajacz_projektor.html
Nie wiem jeszcze jak działa, bo jakoś baterii do dzisiaj nie kupiłam:)))

Z tym pokojem to u nas będzie po staremu na razie, tzn, dziewczynki razem, my w salonie, a Mały w swoim pokoiku. Ale w jego pokoiku mam takie składany tapczanik jednoosobowy i w początkowych dniach pewnie tam się przeniosę ze spaniem (a męża zostawię samego coby do pracy się wysypiał spokojnie i w razie potrzeby do dziewczynek zajrzał).

Ja na spotkanie jestem chętna, ale nie wiadomoi jak to ze zdrowiem u nas będzie, więc na 100% nie mówię, że będę. Acha, mi to troche wcześniejsza godzina niż 12.00 lepiej by pasowała jakby co...
Pozdrawiam, Kinga
Curly daj znac jak sie sprawuje projektor gdy już zapakujesz baterie :)

oooo Kasia widzę,że niezłe miejscaw tych żłobkach szok! no nic trzeba będzie się zapisać,czekać i zobaczymy co z tego wyjdzie grr

Ada ja też mam fotelik z Ikei lekko bujany he i też w nim często przesiaduje he, wogóle w pokoiku panuje jakaś taka spokojna atmosfera stąd lubie w nim posiedzieć i się wyciszyć he

Dejwi hormony wariują jak nic, ja wczoraj po paru zdaniach męża popłakałam się jak bóbr i wkręcałam sobie jakieś filmy i też mam "ciche dni" he a dziś już się obudziłam z dobrym nastrojem i tak myślę że wczoraj przesadziłam, ale co tu robić jak nie można tego opanować i samo tak wychodzi grrr niesamowite jak nasze odczucia,uczucia, relacje są zależne od tych kobiecych hormonów,nigdy tak nie miałam a teraz odczuwam ich skoki bleee

co do pokoiku to ja się przenoszę do małej,mam łóżeczko i będziemy razem w pokoiku ale każda śpi w swoim łóżeczku (przynajmniej taki mam plan ),a z czasem przeniosę się z powrotem do naszej sypialni tak by malusia miała już swoje królestwo ;)))
:) dziewczyny, dla zainteresowanych zajęciami w SR przy MAajewskich: w srode na 18 laktacja dla babek, potem o 19 oddychanie. Czwartek cały oddychanie. Natomiast piatek o 18 oddychanie a o 19 ratownik:).

My się wybieramy w środe i w piatek:) może sie spotkamy:)
pozadrwiam
Ja też mam usg co 28 dni,tak jak wizyte u lekarza:)

Jacek pojechał dzisiaj do warszawy na jakieś poprawki i jestem do jutra wieczorem sama:( Odzwyczaiłam się juz od bycia samą i wiem że będę miała problem z zaśnięciem:(

Gdyby sie dało to juz dzisiaj bym sie zaczeła pakowac i przeprowadzać:) Nie moge się już doczekać...
Pati ja sie nie wybieram bo na tym juz bylam
Wczoraj dzwonilam do p. Grażynki i musialam chyba ze 3 razy pytac kiedy bedzie to na czym nie bylam ... za kazdym razem mam wrazenie ze probowala mnie zbyc ... normalnie zaczyna mi juz słów brakować na tę organizację ...

dziś wybieram się na cwiczenia z p. Anią (te platne 10 zł) na 17tą

Ojej, a mnie dziś nie pasuje... a co się robi na tych zajęciach? Tzn, wiem, że gimnastyka ale jakas specjalna?:) Dejwi, spytaj od razu kiedy nastepne to ja w końcu też na nie dojadę:).
A co do organizacji szkoły - fakt, pod zdechłym Azorkiem... ale ja praktycznie chodze tam od niedawna więc dla mnie wsytzsko nowe:)
To są takie delikatne cwiczenia wzmacniające miesnie, mi sie podoba bo ja sama w sobie nie jestem aktywna a dzidziol swoje bedzie wazył po porodzie i czas ruszyć mięsnie.

One sa zazwyczaj we wtorki o 17 tej pod warunkiem ze zbiora sie conajmniej 3 osoby. Dzis nie dzwonie sie upewniac tylko jade na "radar" ...

acha, no to ja za tydzien tez będę. Ja generalnie byłam bardzo aktywna osóbką, ale do 3 miesiąca lekarz mi zakazał ruchu - ze względów zdrowotnych a potem... to mi sie juz nie chciało:(:( haha. zatem wtorek o 17:). Będę!!
Dziewczyna dorwałam fajną muzykę dla naszych pociech - mega uspakajającą:

http://www.muzykabobasa.pl/?id=1

Moj kolega w parcy ma 2 dziewczynki w tym jedna ma 6 latek i czasem sama sobie te muze wlacza :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry