Widok

Styczniowe mamy 2010 cz. 10

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to witam w nowym wątku:)
Siadajcie i piszcie!

Kasia31 - 2 styczeń - dziewczynka Amelka :)
Mnisia 3-4 styczeń - dziewczynka :)
Curly 4styczeń - chłopiec :) Krzyś???
Gosiak 7 stycznia - chłopiec Alex :)
Dejwi - 8 styczeń - chłopiec :) Rafałek :)
adarechota - 9 styczeń - chłopiec :) Michałek :)
Benia1974 – 10 styczeń
katerrina - 10 styczen - dziewczynka :)
Magda+Greg - 11 styczeń - chłopiec :) - Franek
Kitikat - 12 styczeń - dziewczynka :)
Kasandra- 14 styczeń
Styczniówka - 15 styczeń - dziewczynka :)
Łasiczka123 - 16 styczeń chłopiec :)
Pati25 - 19 styczeń - chłopiec:) - Filip
aniella - 19 styczeń
Mawina - 25 styczeń- chłopiec :) Pawełek
Marta- 25styczeń-chłopiec :) Tymoteusz
Angel8338 - 27 styczeń dziewczynka :) - Iza
Weroniczka 28-29 styczeń dziewczynka :) - Lenka
anka777 -30 styczeń - dziewczynka Martynka :)
Naomi02 - 31 styczeń- dziewczynka :)
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Styczniówko ja również poprosze liste na meila: bstelmac1@wp.pl

Dzięki Wam za miłe słowa:)
Całe szczęście obyło się tym razem bez wymiotów. Boli mnie strasznie żołądek i jelita, no i co chwilę biegam do łazienki.
Ale dzisiaj już ciut lepiej...

Gosiak, z tym laktatorem to się nie przejmuj - dasz radę. A może wcale nie będziesz zbyt wiele używać. Ja przy dziewczynkach użyłam go w sumie z parę razy - nadmiaru mleczka przy nawale łatwiej było mi się pozbyć ręcznie pod prysznicem albo nad umywalką, a zostawiać Maluchów pod czyjąś opieką nie miałam aż tak często potrzeby:)

A z mieszkaniem to chyba rzeczywiście lepszy pomysł wynająć - my mieszkaliśmy z moimi rodzicami przez bardzo krótki czas, czekając na mieszkanie po sprzedaży poprzedniego i - mówiąc szczerze - nie wspominam tego zbyt dobrze... Chociaż wiadomo, że to różnie bywa.

Styczniówko, podeślij mi też tą listę na kingo@wp.pl jak możesz - gdzieś kiedyś miałam, ale przy tych ciągłych awariach kompa - wcięło ją mi gdzieś.
Pozdrawiam, Kinga
Mama Natalki (21.07.2004), Agatki (11.07.2007) i Krzysia (14.01.2010)
Gosiak, a gdzie szukacie mieszkanka ??

Uważam, że lepiej Wam będzie jak pomieszkacie sami, a jak tylko będziecie mieli możliwość to kupicie sobie własne. Podobno kredyty mają od nowego roku być bardziej korzystne, bo obecnie nie są za fajne :(
Więc przy dobrych wiatrach po kilku mc pójdziecie na swoje, a teraz zobaczycie jak to jest :)
Co do laktacji, ściągania pokarmu itd. nic się nie martw, dasz radę :) Ja 10 lat temu takim zwykłym laktatorem ściągałam i dałam radę :)
Teraz kupiłam elektroniczny i zobaczymy czy faktycznie jest taki dobry jak o nim piszą :)
Curly--zdrówka kobitko:)

My dla dzidzi prawie wszystko mamy,a tym miesiącu planuje zakupy dla siebie.

Dziewczyny to moja pierwsza ciąza i przeraża mnie myśl o laktatorze i odciąganiu pokarmu chyba bardziej niz sam poród:))

Jesteśmy w trakcie szukania tego mieszkanka dla siebie i jak narazie nic...być może dla tego że ze strony Jacka nie idać jakoś chęci.Już wymyśił żeby zamieszkać z jego rodzicami,ale jaki jest sens od jednych rodziców wyprowadzać się do drugich??? uparcie stoje przy wynajmie i od poniedziałku biorę sprawy w swoje ręce...

pozdrówki dla brzucholków:))
Styczniówko serdecznie dziękuję. Muszę się zabrać za kupno rzeczy których mi brakuje i po skończonym remoncie spakować torbę, niech sobie leży i czeka :)

Ja dziś dzień spędziłam w kuchni. Upiekłam ciacho, zrobiłam obiadek, zanim po tym wszystkim posprzątałam to pół dnia minęło. Amelia aktywnie mi pomagala w pichceniu , a Daniel się śmiał bo gotując mówiłam córeczce co robię, co z czym mieszam :)

Faceci patrzą na nas z politowaniem, ale przecież trzeba z dzieckiem rozmawiać :)
Kasiu wysłałam Tobie maila z tą listą, bo nie mam linka.
Styczniówko, jak możesz wklej link, co bym wszystko wzięła ze sobą :)
Ja chyba w takiej sytuacji wezmę laktator, najwyżej poleży w torbie. Tylko gorzej ze styrylizacją. Z poprzednimi brzdącami dałam radę bez laktatora w szpitalu, ale po 1,5 mc przegrałam wojnę z synem i przeszedł na sztuczne. Fakt, że Miki był bardzo mały i trzeba było na niego uważać ( waga mu spadała, zamiast rosnąć ) więc w pewnym momencie sama lekarka powiedziała, że mam dokarmiać a jak zaczęłam dokarmiać to przestałam swoje podawać.

Kurczę w takim razie nie wiadomo co z tym położeniem, ale jak za miesiąc okaże się, że Mała nadal leży miednicowo, to jadę na Zaspę i uprę się co by mi wyznaczyli termin porodu.
Który mamy wiek, że pozwalają kobietą rodzić z ułożeniem miednicowym ??

Culy, kobietko strasznie Ci współczuję choroby i to grypy żołądkowej :( Jejku wszystko tylko nie wymioty.

Witajcie!

Nareszcie udało mi się do Was dotrzeć! Wczoraj padł mi system i dzisiaj od rana wszystko musiałam od początku instalować... jakoś oststnio często nam się to zdarza, więc docgodzę do coraz większej wprawy.

Ja na wizycie czwartkowej nie miałam usg i aż Wam zazdroszczę tych ślicznych fotek. Z tych miarek, które podała styczniówka wynika, że pewnie Mały też już około 2 kg waży, bo na poprzednim usg był tak ciut powyżej 50 centyla. U mnie następne usg za 4-5 tygodni, więc muszę jeszcze trochę poczekać.

Mój Malutki ułożony główkowo już od samego początku - mam nadzieję, że psikusa nie zrobi i będzie się tego trzymać. Na razie zdecydowanie czuję kopniaki pod żebrami, a delikatne ruchy łapek na dole, więc na bank leży "po staremu".
A co do porodu na Żaspie to koleżance z pośladkowym kazali rodzić nauralnie jednak - dopiero po paru godzinach jak postępu nie było to cesarkę zrobili - tak więc pewnie różnie bywa... ale w każdym razie przy pierwszym nie ma się co martwić, bo wtedy takiej opcji nie ma: ułożenie miednicowe = cesarka:)))

U mnie wyniki morfologii też takie sobie, ale poprawiły się w stosunku do ostatnich - i z tego się cieszę.
Kasia, z tym pakowaiem torby to rzeczywiście trzeba zacząć działać - ja dla siebie też niewiele mam i muszę się zaopatrzyć koniecznie w brakujące rzeczy, żeby się za późno nie obudzić:)
Co do laktatora na Żaspie to pamiętam, że był, ale mleczka odciągniętego nim nie można było podawać dzidzi. W tym celu trzeba było mieć swój i samemu go sobie sterylizować.

Dzisiaj od rana się męczę - dopadła mnie grypa żołądkowa od dziewczyn i ledwo żyję.
hejka.. ooo Kasia no to waga Amelki jest bardzo ładna,faktycznie ładnie przybiera.co do położenia to umnie dzidzia jest już główką w dół,ale jak pytałam lekarza jak to z tym jest to powiedział że jeszcze na tym etapie dzidzie się obkręcają dopiero za dobry miesiąc powinna już się kierować ku dołowi i w takiej pozycji zostac aż do porodu.
nie martw sie Kasiu jesli bedziesz miec posladkowe ulozenie to na zaspie nie robią problemów i zrobią ci cesarkę, tak miała moja siostra i mimio że to nie jej pierwsze dziecko, bo jak wiecie gdyby pośladkowo było ułożóne dziecko pierworódki to lekarze nie uważaja to za tak mocną anomalię, że i tak każą naturalnie rodzić tak jest np.w Wojewódzkim brrrr
a z torbą to faktycznie już bliziutko i pomału można myślec o jej skompletowaniu fiu fiu ale to szybko czas leci.ja laktator wezmę swój, kolezanka co prawda mówiła ze na zaspie był ale tyle kobitek miało problem z laktacją że ciągle był w użyciu i powstała kolejka, a wiadomo że nie zawsze można poczekać ze ściągnieciem mleczka jak cycysie już nabrzmiewają jak baloniki he
w końcu zrobiłam sobie suwaczek a co :) najwyższa pora :)
witajcie brzuchole :)

Ja dziś lepiej spałam i tylko 4 razy się budziłam w nocy więc może jakiś przełom nastąpi i zacznę w końcu spać :)

Mniam mniam pyszne ciasteczko zajadam :) Dejwi normalnie masz u mnie wielkie lody za namiary na ten sklep i za to że mam takie pyszne ciasteczka :)

Do szpitala na Zaspie nie trzeba brać rożka, bo oni tam mają chyba że chce się mieć swój. Laktatory też są, ale ja chyba swój wezmę, zwłaszcza że jeśli padnie że będę miała cesarkę to zawsze po cc ciężko z laktacją i trzeba laktatorem pobudzać.

NO torbę za miesiąc to lepiej już mieć przygotowaną- ale szok o torbie do szpitala już piszemy!!!!!!!! Ja sobie z netu ściągnełam co należy zabrać do szpitala jak chcecie dajcie znać to wkleję tutaj ta listę

miłej soboty :)
aha, laktatora nie biorę. na odziale jest elektryczny Medeli, więc z moim to tylko gorzej bym miała, bo ręczny...w razie czego mąż dowiezie, więc podaruję sobie miejsce w torbie.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Dzień dobry drogie mamusie :)

ah, dziś się czuję duuuzo lepiej. ja tez dobrze spałam, chociaz poszłam spać chyba po 1-szej. w ostatniej chwili odwołali mi zajęcia na uczelni, więc mam luz :)

ja też juz o spakowaniu torby rozmyślam. niby szybko, ale lepiej mieć...ja cały czas mam przykład mojej przyjacióly, z której facet sie śmiał, że gotowa jak na atak bombowy, a jak zaczęłą rodzić przedwcześnie, to już jeej mówił "dobrz, że Ty taka przygotowana byłas". nie martwie się o nierozlożone łóżeczko, bo w razie co mąż szybko złoży jak my w szpitalu, ale torba to już gorzej...jak tu na skurczach myśleć o tych duperelach?

Kasia, na Zaspie podkłady poporodowe mają, więc nic nie trzeba zabierać, ewentualnie faktycznie jakies podpaski do domu...
ostatnio jak byłam w IKEI to tam widziałąm fajne kapcie, tam na dziale ikea family, chyba jakies grosze kosztowały, a fajne. sama żałowałam, że nie wpadłam wcześniej, aby je kupić...

powiem szczerze, że z ubrankami dla Małego do szpitala to też mam problem, patrzę w tę szufladę i myślę co wiząc i nie wiem...nie wiem też czy lepiej kocyk czy rożek? wiem napewno, że na wyjście ubierzemy coś ekstra :))
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Mnisiu, podsyłam Ci linka ( juz go raz wstawiałam, ale może przeoczyłaś ) z licytacja która dziś się kończy na laktator
http://allegro.pl/item804412012_laktator_mini_electric_medela.html
I zero za przesyłkę, bo facet z Gdańska :)

Ja sobie dziś rano uświadomiłam, że za miesiąc muszę mieć torbę spakowana a jak na razie to nie mam nic dla siebie :/
Muszę kapice kupić, koszulę, jakieś podpaski poporodowe
Co jeszcze ??
aaa i czy bierzecie laktator do szpitala ??
Na ciuszki trzeba uważać w szpitalu, więc biorę takie średnie, w razie gdyby zginęły to nie będzie żal :)
Mnisia, u mnie też czasami tak zacznie wierzgać, że zastanawiam się co jest grane :) I u mnie jest możliwość zaplątania się pępowiną, ze względu na położenie :( Jednak nie będę się na zapas martwić. Mam liczyć ruchy i wierzę, ze będzie ok. Tak więc Mnisiu proszę się nam nie filmować :)

Weronka witaj z rana :) Ja obudziłam sie i już myślę co bym chciała zjeść ;) Mam straszną chęć na twarożek ze szczypiorkiem i do tego bułeczkę :)
Na obiad zjadłabym zapiekankę makaronową ;) a na deser jakieś ciacho własnej roboty ;)
Tylko kto to zrobi wszystko ;) Plan wspaniały, gorzej z realizacją ;) No nic, zbieram siły żeby choć jedną rzecz z tego dziś zrobić hi-hi :)
Mnisia Ty sie nie denerwuj ze ci sie dzidzia zaplatala!! Jak masz malo miejsca w lóżku to tez sie denerwujesz i rzucasz - zeby wiecej miejsca dostać !!

A twarde brzuszki to moze byc tez fakt ze dzieci rosna i coraz bardziej je czuc a przeciaz to nie sa baloniki z wodą ... :) tak sobie mysle ...

Moja dzidzia juz coraz mniej sie rusza bo nie ma gdzie, ale czasem tez zrobie taki szybki ruch ze az w szoku jestem ... :)

Dzień dobry! Witam w weekend :) U mnie dziś wyjątkowo spokojna noc :)
No Kasiu po przeczytaniu zdania Mała nie jest Mala myślałam że to o płeć chodzi:))) Super że wszystko jest ok. Czekamy na usg jak na zbawienie nie?:) No i koniecznie musimy do stycznia przeczekać.
To dobrze że średniak zTwoje córci.Ja sie boję dużych dzieci, no że przy porodzie będzie bardziej ciężko.Ale na to też nia ma reguły.
Ostatnio jak byłam to moja Maluda była głowką w dól, ale coś mnie ostatnio tak ineczej kopie że mam wrażenie że jakoś znów się przekręciła.Chociaż mam nadzieję że nie. Ale jak Ty masz mieć cesarkę to chyba nie musisz się tym martwić co?

Styczniówko mi też ciągle napina się brzuch.Ale puki szyjka jest ok to nie ma się czym martwić-tak mi mówiła dwa tyg.temu moja lekarka.No i trzy razy dziennie łykam no-spe.

Kurcze laktator medelli na allegro przeszedł mi obok nosa.Zapomniałam o aukcji.A końcowa cena wyszła tylko 103zł więc malutko.Ale jestem zła:((

Złapała mnie zgaga.Ale czuję że Małą ugniata mi właśnie żołądek chyba swoją pupą:)Ale sobie miejsce znalazła:) Tok w ogóle to ona ostatnio ciągle wykonuje takie gwałtowne ruchy że się trochę martwię.Tak jakby się w coś zaplątała i próbuje się uwolnić. Za 10dni usg.Zobaczymy co będzie.

u mnie ostatnio tez było miednicowe. spokojnie jeszcze się przekręci, a poza tym Kasiu przy takim ułożeniu robią cesarkę a Ty i tak na cesarkę się szykujesz więc nie stresuj się:)

to dobrze ze mogą te pachwiny tak boleć, bo już zaczęłam się martwić, a mówił Ci coś lekarz o twardniejącym brzuchu?
Styczniówko, dzięki za tą miarkę :) Czyli faktycznie Mała jest w średniakach :)

Pachwiny podobno mogą boleć, dziś mi lekarz tłumaczył, że około 30TC schodzi w dół cała macica i spojenie łonowe ( chyba nic nie przekręciłam ) i ma prawo uciskać, boleć itd.

Mi kazał tylko patrzeć na zegarek i sprawdzać częstotliwość bóli, jak również liczyć dziennie ruchy Małej :)

Bardziej niepokoi mnie jej pozycja :/ Jak jest u Was, w jakich pozycjach macie Maleństwa ??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry